YAMAHA - הסידרה החדשה - RX-A8, RX-A6, RX-A4, RX-A2 TSR-700, RX-V6A, RX-V4A

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2469

שליחה

10/09/2021 12:27  
Nir547 כתב:
שים לב שכמעט כל מה שנשלח מהמשתמשים שכמוני וכמוך, נקטל בבדיקות.

רק המכשירים הסיניים המקומבנים עוברים את המבחנים בקלי קלות.
...
זה לא נכון שכל מה שמשתמשים שולחים לו נקטל.

יש בהחלט אפשרות שהחברות הסיניות שולחות לו דוגמאות משופרות ולקהל מוכרים משהו אחר, אם כי ממה שאני מבין אין עלות נוספת במכשירים האלו כדי שיעברו את הבנצ'מארקס בהצלחה, זה בעיקר תשומת לב לתכנון. יתכן שאני טועה. מעניין לבדוק את הלינקים ששלחת. היה אצלי פתוח איזה זמן, אבל לא היתה לי סבלנות לעבור עליו.

אני חושב שאתה קצת מזלזל בתרומה של מה שהוא עושה. ברור שלא מדובר בצדיק אומות העולם, אבל יש מעט מאוד מבקרים ברשת שמתקרבים לאובייקטיביות שהוא מציע לכאורה. רוב רובם זה אנשים שמקבלים תמריצים מהחברות השונות או סתם אנשים שהחוויה שלהם סובייקיבית נטו. אין שום בעיה על חוויה סובייקטיבית אבל זו חוויה אישית לחלוטין.

יש כמה וכמה חברות שעשו שיפורים קיצוניים בתהליך שלהם בעקבות ASR. כל הסיניים שרכשו ציוד מדידה מתקדם וממש מתחרים בינהם מי יצליח לגרד עוד 0.1% שיפור. SCHITT ששיפרו באופן גורף את כל המוצרים שלהם בעקבות הבדיקות, דנון שתיקנו בעיות שעלו במדידות, מרנץ שיפרו את הHDAM שלהם, ASCEND חברת רמקולים אינטרנטית פופלארית בארה"ב רכשו KLIPPEL (אותו רובוט שאמיר משתמש בו כדי למדוד רמקולים) כדי לתקן בעיות ועוד. בשורה התחתונה, יותר ויותר חברות מבינות שרק הייפ של משפעינים כבר לא מספיק, ויש ציבור גדל של אנשים שרוצים לראות נתוני אמת. וכיש ציבור גדל, יש טעם מסחרי גם.

גם אם התהליך לא מושלם, בסופו של דבר הצרכן זוכה כי יותר ויותר חברות שמות לב לתכנון ולביצועים שלהן (אפילו אם המאזין הממוצע לא מצליח לשים לב לדקויות). מי שמעדיף להסתמך על ביקורות בתשלום וחברות שמפגיזות מחירים באמתלות אודיופיליות, זכותו.
Jack of some trades, master of none

Nir547
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 723
שם מלא: nir547

שליחה

10/09/2021 14:13  
Avi_Dagan כתב:
10/09/2021 12:27  
Nir547 כתב:
שים לב שכמעט כל מה שנשלח מהמשתמשים שכמוני וכמוך, נקטל בבדיקות.

רק המכשירים הסיניים המקומבנים עוברים את המבחנים בקלי קלות.
...

יש בהחלט אפשרות שהחברות הסיניות שולחות לו דוגמאות משופרות ולקהל מוכרים משהו אחר, אם כי ממה שאני מבין אין עלות נוספת במכשירים האלו כדי שיעברו את הבנצ'מארקס בהצלחה, זה בעיקר תשומת לב לתכנון. יתכן שאני טועה. מעניין לבדוק את הלינקים ששלחת. היה אצלי פתוח איזה זמן, אבל לא היתה לי סבלנות לעבור עליו.

אני חושב שאתה קצת מזלזל בתרומה של מה שהוא עושה. ברור שלא מדובר בצדיק אומות העולם, אבל יש מעט מאוד מבקרים ברשת שמתקרבים לאובייקטיביות שהוא מציע לכאורה. רוב רובם זה אנשים שמקבלים תמריצים מהחברות השונות או סתם אנשים שהחוויה שלהם סובייקיבית נטו. אין שום בעיה על חוויה סובייקטיבית אבל זו חוויה אישית לחלוטין.

יש כמה וכמה חברות שעשו שיפורים קיצוניים בתהליך שלהם בעקבות ASR. כל הסיניים שרכשו ציוד מדידה מתקדם וממש מתחרים בינהם מי יצליח לגרד עוד 0.1% שיפור. SCHITT ששיפרו באופן גורף את כל המוצרים שלהם בעקבות הבדיקות, דנון שתיקנו בעיות שעלו במדידות, מרנץ שיפרו את הHDAM שלהם, ASCEND חברת רמקולים אינטרנטית פופלארית בארה"ב רכשו KLIPPEL (אותו רובוט שאמיר משתמש בו כדי למדוד רמקולים) כדי לתקן בעיות ועוד. בשורה התחתונה, יותר ויותר חברות מבינות שרק הייפ של משפעינים כבר לא מספיק, ויש ציבור גדל של אנשים שרוצים לראות נתוני אמת. וכיש ציבור גדל, יש טעם מסחרי גם.

גם אם התהליך לא מושלם, בסופו של דבר הצרכן זוכה כי יותר ויותר חברות שמות לב לתכנון ולביצועים שלהן (אפילו אם המאזין הממוצע לא מצליח לשים לב לדקויות). מי שמעדיף להסתמך על ביקורות בתשלום וחברות שמפגיזות מחירים באמתלות אודיופיליות, זכותו.
...
שלא תבין לא נכון, ההיי אנד הסיני מייצר ציוד מטורף שלא רואה ממטר את התוצרת המערבית בחצי מחיר, והם לא צריכים לשלוח אותו למדידות אצל "אמיר אמר", חוץ מ-2/3 חברות שמקבלות פרסום חינם.

אני לא מתרגש ממדידות ואף פעם לא התעניינתי במדידות, בטח לא של "אמיר אמר". זה לא דיבר אלי ולא מדבר אלי. את הרמקולים שהוא משתפך עליהם אף פעם לא אהבתי והם לא יהיו ברשימת הקניות שלי. אגב, אותו כנ"ל לגבי סקירות משתפכות, שתמיד אבל תמיד, המוצרים יוצאים וואו.

יש הרבה מאוד כשלים בבדיקות של "אמיר אמר" ובכל פעם שמעלים אותם, הוא חוטף ג'ננה, מקלל וחוסם בלי הכרה.

ildonaldo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 242
שם מלא: ildonaldo trumpo

שליחה

10/09/2021 15:24  
Nir547 כתב:
10/09/2021 14:13  
Avi_Dagan כתב:

...
שלא תבין לא נכון, ההיי אנד הסיני מייצר ציוד מטורף שלא רואה ממטר את התוצרת המערבית בחצי מחיר, והם לא צריכים לשלוח אותו למדידות אצל "אמיר אמר", חוץ מ-2/3 חברות שמקבלות פרסום חינם.

אני לא מתרגש ממדידות ואף פעם לא התעניינתי במדידות, בטח לא של "אמיר אמר". זה לא דיבר אלי ולא מדבר אלי. את הרמקולים שהוא משתפך עליהם אף פעם לא אהבתי והם לא יהיו ברשימת הקניות שלי. אגב, אותו כנ"ל לגבי סקירות משתפכות, שתמיד אבל תמיד, המוצרים יוצאים וואו.

יש הרבה מאוד כשלים בבדיקות של "אמיר אמר" ובכל פעם שמעלים אותם, הוא חוטף ג'ננה, מקלל וחוסם בלי הכרה.
...

תשים קישור לפוסט אחד שבוא אמיר קילל או חסם משהו בגלל שלא הסכים איתו... לא מבין מהיכן אתה ממציא את השטויות הללו. אמיר הוא מהנדס תוכנה ויועץ אודיו עם 32 שנות נסיון, מתוכם כראש צוות פיתוח של ה WMP PRO שלמיקרוסופט. 90% מהמוצרים שהוא בודק, הם מוצרים שהוא מקבל בהשאלה ממשתמשים ולא דוגמיות של חברה. נכון שלאור התוצאות הטובות בבדיקות של מוצרי TOPPING ממשתמשים, החברה הזאת קפצה על העגלה והתחילה לשלוח לו מוצרים באופן יזום. באחד השרשורים הוא אמר שהוא לא יבתע בדיקות על דוגמית על שהוא לא מקבל מוצר זהה ממשתמש לשם השוואה בין מוצר משתמש לבין מוצר דוגמה.

זה ברור שחברות שולחות מוצרי דוגמה משופרים לסוקרים. לי אין TOPPING כי אין לי צורך ב DAC ואני לא מוכן לפרנס חברות סיניות מבחינה אידיאולוגית. יש לי מגבר CLASS D של HYPEX שאמיר סקר ונתן לו ציון מעולה, והוא אכן נשמע מעולה, ויש לי קדם של NAD שאמיר גם סקר וקטל, ולמרות זאת הוא נשמע אצלי מעולה. בדיוק פתחתי שם שרשור בנושא של הפערים בין תוצאות מדידות לבין איכות השמע של המוצר:

https://www.audiosciencereview.com/foru ... nad.26480/

התגובות שם, כולל של אמיר, ומהנדסי סאונד מאד מעניינות. תכלס, תוצאות המדידה כן קורלטיביות לאיכות סאונד עד לגבול מסויים, אך לא כל הפרמטרים הנמדדים קשורים באיכות סאונד שהמוח שלנו מתרגם. וכן, צליל מסוהם בהרמוניות יכול לתת תחושה של סאונד עשיר וטוב יותר. גם במוסיקת טכנו משתמשים בכוונה בדיסטורשן בכדי לתת נפח הדינאמיות לכלים אלקטרונים.

אגב, באתר ASR יש גם מדידות של מוצרים וינאטז' אוידיופילים שעברו שיפוצים, כולל של מרנץ של פעם, רסיברי סנסוי ונקמיצ'י, וכולם נמדדו גרוע מאד בהשוואה לכל מוצר מודרני היום, ובכל זאת, הרבה יעדיפו את הסאונד שלהם.

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

Nir547 כתב:

...
בהחלט לגיטימי גם להתעלם ממדידות או לפקפק בהן. הנקודה היא שיש ציבור הולך וגדל שכן מתעניין בהן. חלקו בעל הבנה טכנית, וחלקו מחפש עוד צורה לצמצם את האפשרויות האין סופיות הקיימות בשוק. ברגע שהחברות הבינו את הכח של משפיענים למינהם שמדברים ללקוח הפוטנציאלי בגובה העיניים, הם הפכו לכלי שיווקי שאפשר לקנות והאמינות שלהם ירדה פלאים בעיני רבים כתוצאה מכך.
לפחות בארה"ב הלקוח יכול להביא הביתה הרבה מאוד מוצרים ולנסות בעצמו, ולהחזיר אם הוא לא לטעמו. במדינות אחרות (כולל ישראל) זה פחות מקובל.

Nir547
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

10/09/2021 16:32  
ildonaldo כתב:
Nir547 כתב:

...

תשים קישור לפוסט אחד שבוא אמיר קילל או חסם משהו בגלל שלא הסכים איתו... לא מבין מהיכן אתה ממציא את השטויות הללו. אמיר הוא מהנדס תוכנה ויועץ אודיו עם 32 שנות נסיון, מתוכם כראש צוות פיתוח של ה WMP PRO שלמיקרוסופט. 90% מהמוצרים שהוא בודק, הם מוצרים שהוא מקבל בהשאלה ממשתמשים ולא דוגמיות של חברה. נכון שלאור התוצאות הטובות בבדיקות של מוצרי TOPPING ממשתמשים, החברה הזאת קפצה על העגלה והתחילה לשלוח לו מוצרים באופן יזום. באחד השרשורים הוא אמר שהוא לא יבתע בדיקות על דוגמית על שהוא לא מקבל מוצר זהה ממשתמש לשם השוואה בין מוצר משתמש לבין מוצר דוגמה.

זה ברור שחברות שולחות מוצרי דוגמה משופרים לסוקרים. לי אין TOPPING כי אין לי צורך ב DAC ואני לא מוכן לפרנס חברות סיניות מבחינה אידיאולוגית. יש לי מגבר CLASS D של HYPEX שאמיר סקר ונתן לו ציון מעולה, והוא אכן נשמע מעולה, ויש לי קדם של NAD שאמיר גם סקר וקטל, ולמרות זאת הוא נשמע אצלי מעולה. בדיוק פתחתי שם שרשור בנושא של הפערים בין תוצאות מדידות לבין איכות השמע של המוצר:

https://www.audiosciencereview.com/foru ... nad.26480/

התגובות שם, כולל של אמיר, ומהנדסי סאונד מאד מעניינות. תכלס, תוצאות המדידה כן קורלטיביות לאיכות סאונד עד לגבול מסויים, אך לא כל הפרמטרים הנמדדים קשורים באיכות סאונד שהמוח שלנו מתרגם. וכן, צליל מסוהם בהרמוניות יכול לתת תחושה של סאונד עשיר וטוב יותר. גם במוסיקת טכנו משתמשים בכוונה בדיסטורשן בכדי לתת נפח הדינאמיות לכלים אלקטרונים.

אגב, באתר ASR יש גם מדידות של מוצרים וינאטז' אוידיופילים שעברו שיפוצים, כולל של מרנץ של פעם, רסיברי סנסוי ונקמיצ'י, וכולם נמדדו גרוע מאד בהשוואה לכל מוצר מודרני היום, ובכל זאת, הרבה יעדיפו את הסאונד שלהם.
...
א. אל תקרא לאף אחד טיפש.

ב. אתה ו"אמיר אמר" לא המצאתם את הגלגל באודיו. "אמיר אמר" מעולם לא בנה רמקולים, רסיבר או מגבר. הוא לא התמודד עם ה-QA וצוותי האזנה סופר מיומנים או לחילופין עם צוותים של חוד החנית מיוצאי האונ' המובילות בעולם שנמצאים בארקאם/קריק/CHORD ועוד. גם אתה.
הוא רק מודד.

ג. אל תרשום שכתבתי שטויות. תבדוק בעצמך.

ד. שוב, אל תקרא לאף אחד טיפש.

Nir547
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

10/09/2021 22:44  
Avi_Dagan כתב:
Nir547 כתב:

...
בהחלט לגיטימי גם להתעלם ממדידות או לפקפק בהן. הנקודה היא שיש ציבור הולך וגדל שכן מתעניין בהן. חלקו בעל הבנה טכנית, וחלקו מחפש עוד צורה לצמצם את האפשרויות האין סופיות הקיימות בשוק. ברגע שהחברות הבינו את הכח של משפיענים למינהם שמדברים ללקוח הפוטנציאלי בגובה העיניים, הם הפכו לכלי שיווקי שאפשר לקנות והאמינות שלהם ירדה פלאים בעיני רבים כתוצאה מכך.
לפחות בארה"ב הלקוח יכול להביא הביתה הרבה מאוד מוצרים ולנסות בעצמו, ולהחזיר אם הוא לא לטעמו. במדינות אחרות (כולל ישראל) זה פחות מקובל.
...
הכל סבבה. מדידות הן לא חזות הכל.

ראיתי הכל מהכל בתחום.

hasday
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 858
שם מלא: אבי חסדאי

שליחה

שאלה,
לאור המחירים בחול מישהו יכול לתת הערכה גסה כמה יעלה ה RX-A8 אצלנו?

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14365

שליחה

12/09/2021 9:01  
hasday כתב:
שאלה,
לאור המחירים בחול מישהו יכול לתת הערכה גסה כמה יעלה ה RX-A8 אצלנו?
...
עד סוף אוקטובר אמורים להיות מחירים רשמיים בישראל.

ניחוש מושכל אומר שאם A6A עולה בחו"ל כמו RX-A3080, מחירו יהיה סביב 11K בש"ח בארץ.
מכוון ש A8A יקר יותר בחו"ל מ A6A בכ- 35%, בחשבון פשוט = סביב כ 15K בארץ.

mbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3601

שליחה

YAMAHA - הכריזו על עדכון עבור HDMI 2.1 עבור חלק מהרסיברים החדשים [2020 ] .
הרסיברים הם = RX-V4A, RX-V6A, RX-A2A and TSR-700
https://usa.yamaha.com/news_events/2020 ... ution.html

ildonaldo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

יש תוצאות מדידה לא מעובדות ראשוניות מפורום אודיהוליקס עבור ה A6A:

https://yt3.ggpht.com/aUc2oN80Diw1kMj20 ... Q=s1350-nd

אחוז העיוותים ב 2 וולט של 8 ערוצים שנבדקו נע בין 0.001 ל 0.05. זה אומר שה SINAD בדציבל שזה למעשה התחום הדינאמי למתח תקני זה, נע בין 55 (גרוע מאד) לכ 98 (זה גבוה מ 0.001% למעשה לפי הגרף).

בהתחשב שמדובר ברסיבר שנשלח עי היצרן ביוזמת היצרן, ומדובר בבדיקה של כניסת HDMI במצב PURE DIRECT ועד ליציאת ה PRE ללא המגברים, זה ממש לא מעודד.

גם הסטטיה הקיצונית בביצועים נמדדים בין הערוצים השונים מעידה על תכנון רשלני מאד (אלא אם כן הערוצים עם ה 55 דציבל הם ה LFE וגם זה נמוך מאד וחריג לרסיבר ברמת מחיר כזאת). צריך להמתין לסקירה המלאה, אבל לקחת אותה בערבון מוגבל כי ימהה מפרסמים באתר אודיהוליקס והם שלחו את הרסיבר מיוזמתם. זה לא בדיוק סקירה אוביקטיבית למרות המדידות.

bsphere
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 162
שם מלא: Gal Ben-Haim

שליחה

אני מתחיל לחפש מחליף לדנון שיש לי (x-1200w) התעניינתי קצת ב- RX-A2A וממה שקראתי הוא די זהה (פנימית) ל RX-V6A שעולה פחות, והרבה דיבורים שמצאתי הם על המדידות שלא מוצלחות במיוחד שלו - https://www.audiosciencereview.com/foru ... iew.17204/

אשמח לשמוע את דעת המומחים פה גם לגבי שני הדגמים שהזכרתי וגם לגבי RX-A4A מול 3700H, בהתחשב במערכות הכיול ובמדידות של הרסיברים של ימאה...

תודה :-)

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

05/10/2021 14:42  
bsphere כתב:
אני מתחיל לחפש מחליף לדנון שיש לי (x-1200w) התעניינתי קצת ב- RX-A2A וממה שקראתי הוא די זהה (פנימית) ל RX-V6A שעולה פחות
...
אכן דומים על הנייר.
בפועל ה A2 אמור להיות עם רכיבים ובניה טובה יותר .
לדעתי, אם אתה מחליף רסיבר כל 3-4 שנים, תוכל להסתפק ב V6.
אם כוונתך להחזיק אותו 5 שנים ומעלה, עדיף להשקיע מעט יותר ל A2.
לסידרה A גם יש אחריות יצרן ארוכה יותר (בחו"ל בכל מקרה).

https://hometheaterpartners.com/yamaha- ... ha-rx-a2a/
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

ildonaldo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

bsphere כתב:
אני מתחיל לחפש מחליף לדנון שיש לי (x-1200w) התעניינתי קצת ב- RX-A2A וממה שקראתי הוא די זהה (פנימית) ל RX-V6A שעולה פחות, והרבה דיבורים שמצאתי הם על המדידות שלא מוצלחות במיוחד שלו - https://www.audiosciencereview.com/foru ... iew.17204/

אשמח לשמוע את דעת המומחים פה גם לגבי שני הדגמים שהזכרתי וגם לגבי RX-A4A מול 3700H, בהתחשב במערכות הכיול ובמדידות של הרסיברים של ימאה...

...
ראה תגובה אחת למעלה. גם ה A6A לפי מדידות ראשיות לא נראה מבטיח במיוחד, כמו כל הימהה שנמדדו עד היום ב ASR. ושלא תבין לא נכון, נמדד גרוע לא אומר שנשמע גרוע. למעשה ייתכן והוא ישמע יותר "נעים" או "חם" מדנון שנמדד הרבה יותר טוב, כי כך המוח האנושי עובד. אבל העניין הוא לשלם יותר על מוצר "איכותי" ולקבל זלזול בלקוח עם הנדסה רשלנית. ראית מדידות וחוות דעת על ה X3700H ב ASR? הן מאד חיובית כולל התרשמות של אנשים שרכשו. ההיתי הולך עליו בלי להסתכל על ימהה. אותו אתה יכול למצוא זול יותר מיבוא מקבילי, מה שלא תמצא בימהה.

מבחינת מערכת כיול, אין בכלל מה להשוות. האודיסי היא מערכת מוכחת שלא רואה את YPAO החובבנית ממטר. יש סקירה גם שלה ב ASR.

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

06/10/2021 18:36  
טלHD כתב:
אכן דומים על הנייר.
בפועל ה A2 אמור להיות עם רכיבים ובניה טובה יותר .
לדעתי, אם אתה מחליף רסיבר כל 3-4 שנים, תוכל להסתפק ב V6.
אם כוונתך להחזיק אותו 5 שנים ומעלה, עדיף להשקיע מעט יותר ל A2.
לסידרה A גם יש אחריות יצרן ארוכה יותר (בחו"ל בכל מקרה).

https://hometheaterpartners.com/yamaha- ... ha-rx-a2a/
...
הRX-V6A לא מהדגמים של 2020? מה שאומר שצריך החלפת לוח כדי לקבל את כל עניין ה2.1 בלי הבאגים, או לחכות שיגיעו דגמים מייצור חדש יותר שבהם כבר הוחלף הלוח:
viewtopic.php?p=3196930#p3196930
נערך לאחרונה על ידי Avi_Dagan ב 06/10/2021 19:23, נערך פעם 1 בסך הכל.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9068

שליחה

06/10/2021 18:55  
ildonaldo כתב:
bsphere כתב:

...
ראה תגובה אחת למעלה. גם ה A6A לפי מדידות ראשיות לא נראה מבטיח במיוחד, כמו כל הימהה שנמדדו עד היום ב ASR. ושלא תבין לא נכון, נמדד גרוע לא אומר שנשמע גרוע. למעשה ייתכן והוא ישמע יותר "נעים" או "חם" מדנון שנמדד הרבה יותר טוב, כי כך המוח האנושי עובד. אבל העניין הוא לשלם יותר על מוצר "איכותי" ולקבל זלזול בלקוח עם הנדסה רשלנית. ראית מדידות וחוות דעת על ה X3700H ב ASR? הן מאד חיובית כולל התרשמות של אנשים שרכשו. ההיתי הולך עליו בלי להסתכל על ימהה. אותו אתה יכול למצוא זול יותר מיבוא מקבילי, מה שלא תמצא בימהה.

מבחינת מערכת כיול, אין בכלל מה להשוות. האודיסי היא מערכת מוכחת שלא רואה את YPAO החובבנית ממטר. יש סקירה גם שלה ב ASR.
...
וואלה, לא מצינו כבר ?
אתה אומר מצד אחד הימהה (כנראה) יישמע יותר טוב (שזו מטרת כל העניין), אבל אתה ממליץ על הדנון שנמדד יותר טוב ומסיק שימהה מזלזלים בלקוחות שלהם ולא מספקים מוצר איכותי (או אולי אתה מתכוון למוצר אמין) ?
אם אתה מאשר (כי כתבת) שנמדד גרוע לא אומר בהכרח שנשמע גרוע אז למה כל הזמן להמשיך עם המנטרה של המדידות ?
אני ממש לא מצליח להבין ואשמח להסבר.
** לאוו דווקא קשור לימהה, כי זה על כל מוצר שדנים עליו אתה מפנה למדידות ב-ASR.
לא הכל זה מדידות... לדעתי.
זה נחמד על הנייר ועדיף שהמספרים ייראו טוב אבל לא לשם כך התכנסנו כאן.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

אבי...
אל תאכיל את הטרול.
העתק הדבק מפורום לפורום כולל בחו"ל תחת שמות בדויים.
מתכתב עם עצמו בכמה שמות משמשים שונים.
מיצינו.

ildonaldo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

06/10/2021 19:20  
avihuli כתב:
06/10/2021 18:55  
ildonaldo כתב:

...
וואלה, לא מצינו כבר ?
אתה אומר מצד אחד הימהה (כנראה) יישמע יותר טוב (שזו מטרת כל העניין), אבל אתה ממליץ על הדנון שנמדד יותר טוב ומסיק שימהה מזלזלים בלקוחות שלהם ולא מספקים מוצר איכותי (או אולי אתה מתכוון למוצר אמין) ?
אם אתה מאשר (כי כתבת) שנמדד גרוע לא אומר בהכרח שנשמע גרוע אז למה כל הזמן להמשיך עם המנטרה של המדידות ?
אני ממש לא מצליח להבין ואשמח להסבר.
** לאוו דווקא קשור לימהה, כי זה על כל מוצר שדנים עליו אתה מפנה למדידות ב-ASR.
לא הכל זה מדידות... לדעתי.
זה נחמד על הנייר ועדיף שהמספרים ייראו טוב אבל לא לשם כך התכנסנו כאן.
...
נמדד טוב משמע שקוף. זה אומר שהמשתמש יכול לקבוע את "חתימת הסאונד" שהוא מעדיף ולא להיות מוגבל עי הרסיבר. רוצה סאונד שורפרתי? תחבר מקור שפורפרתי או מחשב עם תוסף שמדמה גוון צליל כזה. מעדיף יותר גבוהים או נמוכים, תכייל את ה CURVE של ה EQ כפי שבא לך. כך ציוד אודיו צריך להתנהג.

אני יודע שלבעלי רסיברי ימהה קשה לשמוע חוות דעת לא טובות, ואגב אני לשעבר חובב ימהה, אבל זה היה הרבה לפני שהייתה מודעות למדידות. אתה יודע כמה חברות אודיו כיום מהנדסות את המוצר שלהם בכדי שימדד טוב ב ASR? הפורום גרם לעליה במכירות של דנון בגלל שהם קבלו הרבה תוצאות מדידה מעולות ביחס לכל השאר, כולל הפרה הקדושה אנטם. אז למרות שמכשיר שנמדד רע עלול להשמע טוב יותר כי האוזניים שלנו מעדיפות שיש זיהום הרמוניות (ככל הנראה בגלל תופעת מיסוך של המוח שגורמת לנו להתמקד בצליל הדומיננטי), ללא ספק עדיף מכשיר שקוף שמהונדס טוב. ביוטיוב יש סרטוני הדגמה של כל מיני מערכות עם השוואה למערכות אחרות.

העובדה שאתה מבחין בהבדלים דרך רסיבר פשוט מעידה שהוא מסוגל להפיק גם סאונד של ציוד "אודיפילי". אין לי מושג איך רסיברי ימהה של פעם נמדדים, כי אז לא הייתה מודעות לזה, אבל היום, נראה שלחברה לא אכפת, אבל בסוף לא תיהיה להם ברירה אחרי שמכירות יפגעו.

אגב אני מפנה ל ASR כי נכון לעכשיו זה הפורום הכי גדול ששם דגש על עובדות הנדסיות ולא תיאורים סוביקטיביים חסרי משמעות כמו הרסיבר "נשמע פתוח". לא מפריע לך שהשקעת כ 8000 שח על רסיבר עם מוניטין של איכות ובסוף אתה מגלה שרסיבר של 3000 שח נמדד (=מהונדס) הרבה יותר טוב ממנו? גם אם הימהה נשמע מצויין, זה דיי מבאס. תקרא שירשורים ב ASR ותראה כמה IMPACT הפורום הזה עשה על החלטות של עשרות אלפי חברים ברכישת ציוד.

Mad
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 946

שליחה

@ildonaldoלא אמרת ײאמיר אמרײ אתה פסול 😀

בנימה רצינית, הבנו שדנון הוא ה master piece...
אנחנו נהנים להוציא כסף על *** כמו ימהה, מה הבעיה? תשחרר
תן לנו להנות.
להיכנס לדיון פה לא באמת ישכנע מישהו לכל צד.
אנחנו ילדים גדולים.
ARENDAL SPEAKERS
LCR-1723
SRND-1723S
Back-1961 monitors
Height-1961
SUB-1723-2S
Anthem MRX-1140

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

06/10/2021 20:33  
ildonaldo כתב:
נמדד טוב משמע שקוף. זה אומר שהמשתמש יכול לקבוע את "חתימת הסאונד" שהוא מעדיף ולא להיות מוגבל עי הרסיבר. רוצה סאונד שורפרתי? תחבר מקור שפורפרתי או מחשב עם תוסף שמדמה גוון צליל כזה. מעדיף יותר גבוהים או נמוכים, תכייל את ה CURVE של ה EQ כפי שבא לך. כך ציוד אודיו צריך להתנהג.
...
יש בזה הגיון, אבל הרוב המכריע לא רוצה להתעסק עם EQ ותוספים אלא לחבר אותו ושישמע לטעמו ישר מהקופסא. יש הרבה שאוהבים colored sound.

hasday
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 858
שם מלא: אבי חסדאי

שליחה

אני אישית פחות יורד לנתונים הטכניים,
היו לא המון דגמים בעבר כמו פיונר, דנון, אנטם ועוד.. ולא מהדגמים הבסיסיים,
בשבילי הימאהה נשמע הכי איכותי ונעים לי באוזן,
אני מהדגמים שם 3040 ומחליף כמעט כל שנה.