כמובן, ברור לי שלכך התכוונת, רק נתתי רמז לאחרים (לא שאני יודע מה המקור...).moco כתב:זה נכון אך התכוונתי כמובן לאטימולוגיה של המילה, לא רק למקור הגיאוגרפי.
גם זה טוב, כי יש המון אנשים שחושבים שsoccer זו המילה האמריקאית לכדורגל. בארה"ב ואוסטרליה פשוט משתמשים רק בה לכדורגל, כי football זה משהו אחר (או שני דברים אחרים באוסטרליה).
רמז: זה מעין שם חיבה שנגזר משם יותר רשמי למשחק....
שירשור החידות הגדול
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
אז אני אתן רמזים שיאפשר גם למי שאין מושג אולי לנחש, אם לא יעזור, אז ניתן את הפתרון.
למשחק ששמו הרשמי היה Rugby Football כינו הנערים בבתי הספר האקסלוסיביים בשם החיבה Rugger.
למשחק השני (הם היו יותר דומים אז) קראו בהתחלה Asoccer ואח"כ קוצר ל Soccer.
מה השם הרשמי?
עוד רמז: http://football.org.il/Pages/default.aspx
למשחק ששמו הרשמי היה Rugby Football כינו הנערים בבתי הספר האקסלוסיביים בשם החיבה Rugger.
למשחק השני (הם היו יותר דומים אז) קראו בהתחלה Asoccer ואח"כ קוצר ל Soccer.
מה השם הרשמי?
עוד רמז: http://football.org.il/Pages/default.aspx
משה
נכון.theAman כתב:טוב, הבנתי שהשם התקשר איכשהו עם association, אולי Football association או משהו בסגנון.
אז כנראה ש-soccer נגזר מ-Association (למרות שאני לא מוצא דמיון ביניהם)......
השם הרשמי של כדורגל (באנגליה) היה (ואני חושב שעדיין)
"Association Football" , כלומר כדורגל לפי חוקי ההתאחדות (להבדיל מגרסאות אחרות כמו Rugby Football.
משם קוצר ל asoccer ואח"כ ל soccer.
זה היה במאה ה19 כשכל המשחקים שוחקו על ידי המעמדות העליונים (השאר היו עסוקים בלעבוד למחייתם).
בהמשך במאה ה20, הכדורגל הפך להיות המשחק העממי (רגבי נשאר קצת של העשירים) ואז המילה Football ההגיונית השתלטה.
עדיין, אני חושב שהמלכה תגיד יותר soccer מאשר football .
משה
קחו שאלה נחמדה,
איזה בדיקה התחילו בפעם הראשונה לבצע באולימפיידת מקסיקו 1968 ?
איזה בדיקה התחילו בפעם הראשונה לבצע באולימפיידת מקסיקו 1968 ?
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
זיהום אוויר?moco כתב:את זה, אם בכלל, צריך לבדוק לפני שבכלל נותנים לעיר להיות המארחתtheAman כתב:לחץ ברומטרי? (בודקים את זה בכלל באופלימפיאדה)?
ובאותו הקשר (בערך), חמצן? או דלילות חמצן?......
בסין בדקו כל הזמן, גם לפני וגם במהלך המשחקים. ולמרות שהייתה קצת בעיה לפני המשחקים, הם איפשרו להם להמשיך.