השרשור הגדול של תלונות על מחירים... :@

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
MadCow
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1219

שליחה

תהרגו אותי,

אבל במפגש של פנסוניק, הבחור הנחמד שבסוף הציע את ההנחות לחברי האתר, אמר שאם קונים טלוויזיה מסויימת מקבלים נגן בלו-ריי BD30 שעלותו 5900 (לטענתו).

המחיר של המוצר לפי מה שאני רואה באינטרנט הוא כ 300 דולר בחו"ל ובארץ כיום כ5400 לפי זאפ.

אם אתה מייבא את זה אישית, משלם את כל המיסים האפשריים הקיימים ו'דופקים' אותך ב100 דולר במשלוח זה יוצא הרבה פחות מ2000 שקל. איך הם הגיעו לסכום הזה אני לא יודע... וכל אותם סיפורים של 'אם אני רוצה להכנס להם לכיס' אז התשובה מראש היא לא, ובמקרה הזה אני חושב שמדובר בגניבה נטו.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346

שליחה

MadCow כתב:תהרגו אותי,

אבל במפגש של פנסוניק, הבחור הנחמד שבסוף הציע את ההנחות לחברי האתר, אמר שאם קונים טלוויזיה מסויימת מקבלים נגן בלו-ריי BD30 שעלותו 5900 (לטענתו).

המחיר של המוצר לפי מה שאני רואה באינטרנט הוא כ 300 דולר בחו"ל ובארץ כיום כ5400 לפי זאפ.

אם אתה מייבא את זה אישית, משלם את כל המיסים האפשריים הקיימים ו'דופקים' אותך ב100 דולר במשלוח זה יוצא הרבה פחות מ2000 שקל. איך הם הגיעו לסכום הזה אני לא יודע... וכל אותם סיפורים של 'אם אני רוצה להכנס להם לכיס' אז התשובה מראש היא לא, ובמקרה הזה אני חושב שמדובר בגניבה נטו.
...
זה משהו שחוזר פה הרבה פעמים, ואני אענה לך בתשובה שגם חזרה פה הרבה פעמים.
יושב לו יבואן X ומתמחר לו מוצר Y ב-Z כסף.
אתה רוצה לקנות את מוצר Y, אבל לא מוכן לשלם Z כסף (בצדק, או לא, זה לא העניין).
האפשרויות שלך הן:
1 - לחפש יבואן מקביל (פרללי), שייתן לך מחיר שתעמוד בו.
2 - לנסות ולייבא את המוצר בעצמך.
3 - לא לקנות את המוצר בכלל.

אף יבואן לא מכריח אותך לקנות ממנו.

עכשיו, אם היינו כולנו צרכנים נבונים, המחירים היו יורדים מזמן כי אף אחד לא היה קונה במחירים המטורפים (או שמעט היו קונים).
אבל אנחנו לא צרכנים נבונים, ומי שאשם פה הוא לא אותו יבואן שמנהל עסק ושמטרתו היא להרוויח כמה שיותר (זה מה שכולנו רוצים), אלא אנחנו שממשיכים לקנות במחירים שכאלו.
לקרוא לזה גניבה של היבואן זה פשוט לא נכון, אפשר אולי לקרוא לזה טפשות של צרכנים.

MadCow
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

תשמע, בעקרון אני מסכים איתך. אבל צריך לקחת בחשבון שנגני בלו-ריי זה עדין לא לחמניות במכולת ואנשים שרוכשים אותו, סביר מאוד שיהיו מספיק 'חכמים' כדי לדעת מה הולך בעולם בחוץ, ואין לי ספק שהיבואן מפסיד יותר לקוחות מאשר העוד כמה שקלים שהוא מרוויח על כך שהוא פשוט גוזל את מי שכן קונה.

תשמע, אם תגיד לי שהמחיר הוא פי 1.5-2 ממחיר חו"ל אני עוד איכשהו 'אבלע' את זה, כי פה כבר נכנס לך קהל לקוחות גדול יותר שישאיר את המחיר ככה, אבל בחייך, פקטור יותר גדול מ10... בסכומים כאלה אני חושב שיבואן שעושה את זה הוא פשוט לא אמין ומנצל את התמימות של הלקוחות שלו.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346

שליחה

MadCow כתב:תשמע, בעקרון אני מסכים איתך. אבל צריך לקחת בחשבון שנגני בלו-ריי זה עדין לא לחמניות במכולת ואנשים שרוכשים אותו, סביר מאוד שיהיו מספיק 'חכמים' כדי לדעת מה הולך בעולם בחוץ, ואין לי ספק שהיבואן מפסיד יותר לקוחות מאשר העוד כמה שקלים שהוא מרוויח על כך שהוא פשוט גוזל את מי שכן קונה.

תשמע, אם תגיד לי שהמחיר הוא פי 1.5-2 ממחיר חו"ל אני עוד איכשהו 'אבלע' את זה, כי פה כבר נכנס לך קהל לקוחות גדול יותר שישאיר את המחיר ככה, אבל בחייך, פקטור יותר גדול מ10... בסכומים כאלה אני חושב שיבואן שעושה את זה הוא פשוט לא אמין ומנצל את התמימות של הלקוחות שלו.
...
1- נכון שזה לא לחמניות.
2 - הרשה לי לתקן אותך,לומר "חכמים" זה לא נכון, אם היו חכמים, הם היו משלמים הרבה פחות (גם אני בין ה"חכמים" הללו, כך שהכוונה פה היא לא לפגוע חלילה באף אחד...).
3 - תאמין לי שהיבואן עושה את החשבון של התמחור בצורה קצת יותר טובה ממני וממך, ואם המחיר הוא בפקטור יותר גדול מ-10, הוא יודע מה הוא עושה, ואם הוא היה חושב שיהיה לו יותר כלכלי למכור יותר בזול, הוא היה עושה את זה.
4 - הוא לא מנצל תמימות של אף אחד, כולם מודעים למצב (אמרת "חכמים" שיודעים מה קורה בעולם בחוץ), אבל ממשיכים לקנות, אז למה לו להוריד מחירים?

MadCow
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

1. שמח שאנחנו מסכימים על משהו.
2. אותם החכמים פשוט לא קונים ממנו. יש מספיק דוגמאות באתר ל'גיבורים' שעשו יבוא אישי.
3. הנסיון שלי הראה שאם יבואן עושה מחיר טוב על מוצר וגם נותן מחיר טוב, יותר אנשים קונים את המוצר (קח לדוגמא את SB שעד לפני הורדת המחירים אנשים לא ידעו על מה מדובר) ואני מאוד בספק שככה חוטפים היום נגני בלו-ריי. לכן אני לא בטוח שהוא יודע מה הוא עושה, אלא הוא פשוט 'מיישר קו' עם יבואנים אחרים שעושים בדיוק את אותה טעות (לדעתי) במקום לקחת את הזדמנות הפז שקיימת כעת כדי להחדיר את המוצר הזה לבתים.
4. שוב, זה מתקשר לסעיף 2.

אל תשכח, שבסופו של דבר אנשים צופים את זה שנגני בלו-ריי יחזרו על אותו סיפור כמו עם נגני DVD רגילים, ולכן על אחת כמה-וכמה ימנעו מלרכוש במחיר גבוה.

Ittai
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 56

שליחה

הסיפור הוא לא רק במחירי מחירון אלא ביכולת למצוא "מציאות", בקוסטקו בארה"ב יש עכשיו מבצע על מסכים של שארפ, קונים מסך 52" FULL HD ומסך 32" במחיר של $1800 ביחד או שני מסכי 42" ב $1,500!!!
http://www.costco.com/Service/FeaturePa ... o=11329610

המחיר הכי זול שבו מצאתי שארפ 52" בזאפ הוא 13,100 ש"ח, ו 42" FHD ב 8000 ש"ח, כלומר, בארה"ב אפשר לקנות שני מסכים ולהישאר עם 2000 ש"ח עודף ביד לעומת המחיר של מסך אחד בארץ.

http://www.zap.co.il/models.aspx?Sog=E- ... 31=1170977

http://www.zap.co.il/models.aspx?Sog=E- ... B4004=4009

שלא נדבר על העובדה שעדין מוכרים בארץ שארפ 42" לא FHD, מדינת ישראל, חנות העודפים של העולם רק במחירים כפולים.

oferab
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756

Re: מחיר פלזמה פיוניר PDP-LX5090

שליחה

רונן כתב:מחיר המסך הנ"ל באנגליה הינו 2400 £ = כ 15300 ש"ח .
נוסיף מע"מ 15.5% .................................כ 2400 ש"ח .
נוסיף מיסים כ 33% .................................כ 6000 ש"ח
סה"כ......................................................כ 23700 ש"ח

להלן קישור למוצר השנה של WHF :
http://whathifi.com/Review/Pioneer-PDP-LX5090/

להלן קישור לאתר זאפ לאותו מסך במחיר שציינתי :
http://www.zap.co.il/models.aspx?Sog=e- ... 288=140486

1. מדוע בישראל מחיר המסך הינו מעל 28000 ש"ח ?
2. היכן טעיתי ?
...
המחיר באנגליה הוא כבר 2000 פאונד

http://uk.shopping.com/xPO-Pioneer-PDPLX5090

http://www.hdtvtest.co.uk/news/pioneer- ... 712121.htm

sagyle
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
שם מלא: שגיא לוי

שליחה

לא יאומן!!!
http://www.hispek.com/P/Pioneer-KRP500- ... 6161).aspx

2300 פאונד שהם 12.5K

למה המחיר בארץ כל כך גבוה?!!

djeuro
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 305

שליחה

לא רואה שום סיבה לא לקנות אותה בחו"ל ולחסוך חצי מעלותה בארץ.
למה בארץ כל הטלויזיות עולות כפול מחו"ל ? כי יש מי שקונה אותן במחירים האלה .
SAGYLE כתב:לא יאומן!!!
http://www.hispek.com/P/Pioneer-KRP500- ... 6161).aspx

2300 פאונד שהם 12.5K

למה המחיר בארץ כל כך גבוה?!!
...

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78949
שם מלא: עפר לאור

שליחה

SAGYLE,

שאלות על תמחור צריכות להישאל בשרשור התלונות על המחיר.

אם יש לך שאלות שלא בנושא התמחור, זה המקום לשאול אותן.

sagyle
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
שם מלא: שגיא לוי

שליחה

מצטער - אתה יכול למחוק את ההודעה.

המהנדס
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 974

Re: מחיר פלזמה פיוניר PDP-LX5090

שליחה

רונן כתב:
HazooM כתב:
רונן כתב:מחיר המסך הנ"ל באנגליה הינו 2400 £ = כ 15300 ש"ח .
נוסיף מע"מ 15.5% .................................כ 2400 ש"ח .
נוסיף מיסים כ 33% .................................כ 6000 ש"ח
סה"כ......................................................כ 23700 ש"ח

להלן קישור למוצר השנה של WHF :
http://whathifi.com/Review/Pioneer-PDP-LX5090/

להלן קישור לאתר זאפ לאותו מסך במחיר שציינתי :
http://www.zap.co.il/models.aspx?Sog=e- ... 288=140486

1. מדוע בישראל מחיר המסך הינו מעל 28000 ש"ח ?
2. היכן טעיתי ?
...
אתה חישבת יותר מדי מס. סה"כ המס הוא 33 ולא 15.5 + 33...
falconf1 כתב: תוסיף עלויות משלוח + ביטוח משלוח + רווח של היבואן + רווח חנות + בגלל שזה PIONEER
...
גם בחו"ל יש להם את ההוצאות האלה.
...
אוקיי , תודה .

אז מדוע המחירים ( הרשמיים ) כל כך גבוהים בארץ ?

:?
...
עוד טעויות בתימחור: המחיר בחו"ל כולל גם מע"מ שלהם.המחיר לפי שער
של 5.7 הוא 13,700 .ובטח היום זה באזור ה 2000 פאונד.
בסך הכל יש שודדים גדולים יותר מיבואני פיוניר.מחיר הוגן בארץ היה צריך
להיות ב 50% גבוה מחו"ל ולא %200 עד 300% .ולמי שחושב שהיבואנים
מפסידים לקוחות שידע: הפראירים לא מתים,רק מתחלפים.

המהנדס
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

למה מחירי מסכי האיכות מופקעים ?

שליחה

יש לדעתי קשר צמוד ואינטרסים משותפים בין היבואנים והחנויות הנקראות
"מתמחות".כל כך מקצועיות שמציבות בכנס יום הולדת שהיה מסכים לא מכויילים.
אני חושב שהקשר ביניהם דומה לקשר בין סוכני ביטוח(שכמובן דואגים רק לאינטרס
של המבוטח),לחברות הביטוח.הבעיה המרכזית היא שהיבואנים אינם מספקים לרשתות
הגדולות את דגמי האיכות אלא רק למה שנקרא חנויות מתמחות ורק בגלל זה הן
יכולות לתקוע מחירים מופקעים כי היבואן דואג שלא תהיה להן שום תחרות.ותחרות
היא האלף בית של צרכנות הוגנת.כאשר יש מונופול יש מחירים מופקעים.אני בטוח
שאני לא מחדש לך דבר,אבל זאת המציאות הקשה.לפני כשלש שנים ביקשתי לרכוש
מסך של פיליפס באלמ.מנהל החנות ניסה לידי לקבל עבורי את הדגם המבוקש
מאלקטרה סחר ושום דבר לא עזר.טופ אודיו קיבלו ומקבלים בלעדיות בהפצת דגמי
האיכות וכמונופול הם הכתיבו וממשיכים להכתיב מחירים שערורתיים.זאת הסיבה
העיקרית שמסכים איכותיים במחירים מופקעים.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

יש שרשור ייעודי לנושא ב http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight= .
תמצא בו עוד הרבה תלונות וגם הרבה תשובות.

בקצרה: אין שום מונופול בתחום (יש ייבוא מקביל ויש ייבוא אישי) והסיבה שהמחירים הם כמו שהם היא כי אנשים מוכנים לשלם אותם.
משה

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832

שליחה

אני חושב שאתה יורה לכיוונים הלא נכונים.

לפי תורת המחירים, יש מספר גורמים המשפיעים על מחיר של מוצר: ההיצע, הביקוש, המיצוב ועוד.

אתה טוען ש"דגמי איכות" עולים יותר. מה לעשות, גם מרצדס עולה יותר מסובארו, למרות ששתיהן נוסעות מתל אביב לחיפה בדיוק אותו דבר.

כל עוד יש אנשים שמוכנים לשלם יותר בשביל לקבל מסך אשר מוגדר על ידם כ"איכותי", וכל עוד היבואנים מרוצים מכמות ורמת המכירות - אין שום סיבה שמשהו ישתנה.
יש מוצר, יש מחיר נקוב - טוב לך? תקנה. לא טוב לך? אל תקנה.

אני אומר בצורה גלוייה, למרות שנוזל לי ריר מהפה בכל פעם שאני רואה איזה מסך עלית כזה, אני לא רואה את עצמי מוציא 20K על מסך טלוויזיה בזמן הקרוב (או הרחוק).
You are never fully dressed without a smile

המהנדס
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

למה יורה בכיוון לא נכון ?

שליחה

Shed כתב:אני חושב שאתה יורה לכיוונים הלא נכונים.

לפי תורת המחירים, יש מספר גורמים המשפיעים על מחיר של מוצר: ההיצע, הביקוש, המיצוב ועוד.

אתה טוען ש"דגמי איכות" עולים יותר. מה לעשות, גם מרצדס עולה יותר מסובארו, למרות ששתיהן נוסעות מתל אביב לחיפה בדיוק אותו דבר.

כל עוד יש אנשים שמוכנים לשלם יותר בשביל לקבל מסך אשר מוגדר על ידם כ"איכותי", וכל עוד היבואנים מרוצים מכמות ורמת המכירות - אין שום סיבה שמשהו ישתנה.
יש מוצר, יש מחיר נקוב - טוב לך? תקנה. לא טוב לך? אל תקנה.

אני אומר בצורה גלוייה, למרות שנוזל לי ריר מהפה בכל פעם שאני רואה איזה מסך עלית כזה, אני לא רואה את עצמי מוציא 20K על מסך טלוויזיה בזמן הקרוב (או הרחוק).
...

ל shed

כאשר יבואן כמו אלקטרה סחר יוצר מונופול בטופ אודיו זה מצב סביר מבחינתך ?
גם אני לא אשלם 20000 ש"ח ויותר עבור טלביזיה שנותנת שיפור של 10%-20% מטלביזיה
של 10000 ש"ח.לפי ההגיון שלך,אם כבר מדברים על מכוניות,אז מאזדה 6 היתה
צריכה לעלות פי 2 ממאזדה 3.הגישה שלך ,שאם התנהלות בלתי תקינה מצליחה אז
זה הופך אותה לכשרה, מוזרה בעיני.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

המהנדס שמתי לב :
1. שכל מי שחושב שלא כמוך (ועברתי כמה עמודים של שרשורים שהשתתפת בהם לאחרונה) כנראה "מומחה" מטעם עצמו, או שנגוע כנראה באינטרסים זרים. בכל מקרה, כל דעה שאינה כמוך היא ככל הנראה מוזרה או גבולית מבחינת הליגיטימיות שלה.

2. שאתה נורא אנטי. לא יכול להיות שפלזמה זה טוב, שאנשים נהנו מהמסיבה, שיבואן מצליח למרות שאתה נגדו, שחנויות מתמחות מקצועיות וכו' וכו'.

זה די מעייף לקרוא את כל האנטי הזה...

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832

שליחה

למהנדס
ההבדל ביננו הוא שאתה חושב שיש כאן התנהגות בלתי תקינה, וש"שודדים/גונבים/מחק את המיותר" אותך.
אני חושב שלא.

היבואן יכול לייבא את המוצרים, ולתמחר אותם בהתאם. הצרכנים יחליטו האם הם קונים או לא (ובאותה נשימה, המפיצים והמשווקים יחליטו האם כדאי להם להשקיע אנרגיה במכירות של המוצר הזה או מוצר אחר שנמכר יותר).
אתה חושב שאתה יכול לייבא את אותו מוצר ולמכור אותו בזול? אתה מוזמן לעשות זאת. אני בטוח שיהיו הרבה לקוחות שישמחו לרכוש ממך.

נראה לי שההתנהלות שלי בחיים שונה משלך. עיני לא צרה באף אחד, אני לא עושה לאחרים חשבונות, ולא חושב ש"דופקים אותי" רק בגלל שהצד השני בעסקה עשה רווח.
אני לא נכנס לאף אחד בצלחת ומסתכל על הדברים מנקודת המבט שלי: מה המחיר, האם זה כדאי לי והאם אני מוכן לשלם את המחיר הזה.
אף אחד לא הכריח אף אחד ועוד לא שמעתי על מישהו שהצמידו לו אקדח לראש והכריחו אותו לרכוש מסך במחיר מופקע.

נ.ב.
כאשר מזדה 6 תהיה ממוצבת כמו מרצדס היא תעלה יותר מפי שניים ממזדה שלוש. כמו שאמרתי - מיצוב משפיע על מחיר.
You are never fully dressed without a smile

המהנדס
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

מהיכן לקחת זאת ?

שליחה

oferlaor כתב:המהנדס שמתי לב :
1. שכל מי שחושב שלא כמוך (ועברתי כמה עמודים של שרשורים שהשתתפת בהם לאחרונה) כנראה "מומחה" מטעם עצמו, או שנגוע כנראה באינטרסים זרים. בכל מקרה, כל דעה שאינה כמוך היא ככל הנראה מוזרה או גבולית מבחינת הליגיטימיות שלה.

2. שאתה נורא אנטי. לא יכול להיות שפלזמה זה טוב, שאנשים נהנו מהמסיבה, שיבואן מצליח למרות שאתה נגדו, שחנויות מתמחות מקצועיות וכו' וכו'.

זה די מעייף לקרוא את כל האנטי הזה...
...
אתה יכול להראות לי היכן כתבתי שלא יכול להיות שפלזמה זה טוב ? היכן כתבתי
שלא יכול להיות שאנשים נהנו מהמסיבה ? נכון,אני לא נהנתי.נדמה לי שאתה כתבת
שחלק מהטלביזיות בתצוגה לא מכוילות.אבל למה לבלבל לך את המוח עם עובדות...

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

המהנדס,

יותר פשוט - תראה לי בכמה הדפים הראשונים של שרשורים שלך שאתה לא אנטי משהו או מאשים מישהו בהתנשאות, רמאות, הטעיה, גניבה או אינטרסים זרים...

אבל למה לבלבל אותך עם תיעוד...

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”