שירשור החידות הגדול

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
amirbd
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1622
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #441 

להלן חידה/שאלת הגיון (סיפור אמיתי) שאולי תרחיב המעגל המשתתפים -

במופע קסמים בחברה שלי, הקוסם ביקש לנקוב בשמות הפרטיים של ארבעה אנשים בקהל (נגיד, משה, אופר, אמיר ויוסי) . הקוסם רשם שמות אילו על ארבעה פינות של דף נייר, קרע את הנייר לארבעה חלקים (אחד עם כל שם), גלגל את החתיכות לכדורים, ערבב אותם ונתן למישהוא מהקהל לבחור אחד מהכדורים ולהסתכל בשם הפרטי שכתוב בו (נגיד שבפתק היה כתוב אמיר) - הקוסם לא יכול היה לראות מה כתוב על הפתק.
כעת הקוסם ביקש ממנו לנקוב בשם המשפחה המתאים לשם שהוא רואה - הבחור אמר "בן-דור" (שם המשפחה של אמיר), והקוסם חשב חשב ואז אמר שבפתק כתוב "אמיר"

איך הוא עשה את זה?

(יש מצב שאני ירדם תיכף ואחזור לקרוא רק מחר - אם אין לכן סבלנות תרגישו חופשי לזרוק עוד חידה).
אמיר.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #442 

amirbd,
יש לי שאלה נגדית.
זה היה באביב האחרון באיירפורט סיטי ?
משה

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #443 

האם לא צריך גם לפסול בצורה מפורשת את ויתור על שלב AB? כלומר, אולי היה כדאי פשוט לוותר מראש על כמה בננות ולא לעשות את AB
...
במידה והיינו מוותרים על AB אז פשוט היה להראות שהמקסימום שהיינו יכולים להעביר זה 2000 בננות על מרחק של 1000 ק"מ (A-C-G)
בפתרון האופטימלי שלנו אפשר לראות שצריך להעביר את אותם 2000 בננות על מרחק קצר יותר של 800 ק"מ (B-G)

amirbd
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #444 

moco כתב:amirbd,
יש לי שאלה נגדית.
זה היה באביב האחרון באיירפורט סיטי ?
...
לא - זה היה שבוע שעשבר בפתח תקוה... :D

amirbd
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #445 

מה קורה?

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #446 

א. אני מניח שאין משמעות לקריאת שם המשפחה
ב. אני מניח שאם האדם שקרא את השם על 1/4 דף הנייר היה מחזיר את הנייר הפוך אז הקוסם היה טועה

האם נכון ?

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #447 

amirbd,
שים לב שיש בעיה בניסוח שלך של מה שראית בכתב, למרות שניסוח מדויק היה מקל יותר מידי.
הייתי בהרצאה כנראה של אותו אחד, מה שהוא עשה היה די ברור לחלק גדול מהצופים, אך כשאני קורא את זה כסיפור מהכתב זה נהפך לחידה קשה כי הבנת הנקרא נהפכת לחלק מהבעיה.
משה

amirbd
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #448 

א' - האדון מהקהל הסתכל בפתק שהקוסם נתן לו, ואמר רק את שם המשפחה המתאים לשם הפרטי הכתוב בפתק. הקוסם נחש נכון את שם המשפחה שבפתק.
ב' - לא נכון.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #449 

התשובה שלי הייתה שהקוסם קרע את הדף ל 4 חלקים ולכן לכל חלק יש מבנה ייחודי מבחינת הקרע שנוצר.
לדוגמה:
* בחלק העליון שמאלי של הדף, הקרע יהיה בצד הימני והתחתון
* בחלק העליון ימני של הדף, הקרע יהיה בצד שמאלי והתחתון

עוד בזמן שהקוסם רשם את השמות הוא ידע בדיוק באיזה חלק הוא רשם איזה שם והאדם שבחר את הפתק ובא להקריא את השם (משפחה)
הקוסם לפי מראה הנייר (ומיקום הקרעים) ידע מה השם הרשום ולכן לא הייתה כל חשיבות להקראת שם המשפחה

אבל אני מבין שזאת לא הדרך שהקוסם ביצע את "הקסם"

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2999
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #450 

אני שם לב שבזמן האחרון רק ארבעה אנשים משתתפים בשרשור הזה (amirbd,shed,moco,osherov)
צריך עוד אנשים שיקחו חלק בלפתור ולשאול !!
...
חברה, אתם לא לבד.
יש עוד שקוראים, מנסים כוחם ונהנים, אז תמשיכו.
כמי שכבר תקע את השרשור (מקוצר זמן וחוסר [זמני?] בחידות מעניינות), אני מעדיף לא לענות אם אין לי מה לשאול :oops:

בעניין הקוסם - מהכרותי עם העולם, אני לא בטוח שזו חידה, אלא יותר "טריק".
הקוסם דואג לדעת מראש את השמות המלאים (פרטי +משפחה) של עובדי החברה (למשל מרשימת הטלפונים).
בארגון לא גדול, זה כמה עשרות בודדות של שמות, ועם תרגול מתאים ניתן לזכור כזאת רשימה.
אם יש מספר דומה של גברים ונשים (יותר בחברות תוכנה מבחומרה:)) - הוא יבחר רק נשים או רק גברים ויקטין את הרשימה.

אם יש שמות כפולים (למשל 2 אמיר), הקוסם ידאג שלא לבחור בהם (למשל חיבור שם עם פרצוף בשיחות הקטנות לפני תחילת הארוע, או אם מתנדב מישהו עם שם "כפול", ידאג להתבדח ולא לבחור בו), כדי שלא יתגלה הטריק.
ערן

amirbd
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #451 

הקוסם לא יודע את שמות האנשים בקהל, והוא לא קורע את הפתקים בצורה מיוחדת (כל הפתקים בגודל זהה).

אכן יש פה "טריק" - זו לא באמת חידת הגיון או "קסם" - הקוסם אכן מטעה את האנשיםת והשאלה שלי היא מהו הטריק.

משה, אני לא יודע את לכתוב את התיאור של ה"קסם" בלי לחשוף את הטריק, וכוונתי לא הייתה להפוך את השאלה לקשה יותר ממה שהיא.

הנה ניסוח מקביל לשאלה, אם אתם הייתם רוצים לבצע את הקסם הזה, בלי שאתם יודעים מראש את שמות האנשים, ובלי לסמן את הפתקים בצורה כלשהיא, איך הייתם עושים זאת?

התהליך -
1. אתם מבקשים מהקהל 4 שמות פרטיים של אנשים מהקהל
2. אתם חוזרים על השמות הפרטיים תוך כדי שאתם רושמים על נייר.
3. אתם חותכים את הנייר ל-4 חלקים שווים, מקפלים/מגלגלים ל4 כדורים
4. נותנים למתנדב מהקהל לבחור פתק באקראי
5. המתנדב פותח את הפתק (בלי להראות לכם אותו), ואומר את שם המשפחה שמתאים לפתק.
6. אתם מנחשים את השם הפרטי שכתוב על הפתק בידי במתנדב.

משה, האם התיאור הנ"ל בסדר?
אמיר.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #452 

מבחינה משפטית כן :lol:
מה שחשוב להבין , ולדעתי זה קשה להבין כשקוראים את מהכתב כמו חידה, זה שאתה מתאר חוויה אמיתית שחוית והיא בהכרח סוביקטיבית ותיאור במילים נתפס כיותר אוביקטיבי. לא יכול לפרט יותר בלי לרמוז.
אפשר להגיד שאי אפשר ל"תרגם" קסם כזה למילים בצורה טובה.
משה

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #453 

2. אתם חוזרים על השמות הפרטיים תוך כדי שאתם רושמים על נייר.
...
לא רושמים את כל השמות, אלא רק שם פרטי אחד מהם על כל ארבעת הפינות.
מה רשמתם אתם כבר יודעים, ולכן אין צורך בשום הכנה - זרקו לכם שם פרטי שאותו רשמתם, ואותו תנחשו.
המתנדב חיבר את זה לשם משפחה, והאפקט נעשה במוחם של הקהל.

amirbd
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #454 

דרך אגב, אני לא הייתי בעצמי (במקום זה חוויתי חיכיון לטכנאי YES), סיפרו לי אח"כ על הקסם. זו היתה בעצם הרצעה על יצירתיות (לכבוד בחג), שבמהלכה המנחה הדגים את ה-"קסם", ומייד הסביר את הטריק (שהוא מאד חמוד לדעתי).

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #455 

אני הייתי בהרצאה דומה עם אותו נושא, כך שזה בטח אותו אחד.
כל הכבוד שהצלחת להנות ממנו ב"יד שנייה", לדעתי זה מאבד את הפואנטה.
חלק לא קטן מהקהל מייד הבין מה הוא עשה, נראה לי שזה פשוט יותר קל כשאתה רואה את זה ויש לך מנה בריאה של ספקנות לגבי כל מה שקוסם אומר לך. הוא עשה עוד משהו (לא זוכר מה, אבל אף אחד לא הבין איך זה נעשה) בתחילת ההרצאה ואמר שיסביר לקראת הסוף. בסוף לא הסביר אז כנראה זה היה רק ביטוח שלא יבריזו לו :-) (זה ניתן בסוף יום עיון גדוש כהרצאת צ'ופר ורבים כבר חתכו).
אגב בניגוד לחידה טובה, שאתה יכול להנות מהפתרון גם אם הוא לא שלך, ההסבר לקסם כמעט תמיד מאכזב אותי, כי תמיד בסופו של דבר מסתתר איזה שקר בבסיס.
משה

amirbd
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #456 

eg99 - השרביט אצלך :D

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #457 

אני מוסר את התור למי שמעוניין (קוצר בזמן ב 72 השעות הקרובות לפחות)
ערן

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #458 

יאלה הנה שאלה נחמדה (moco, amirbd וכל השאר נראה אתכם):

אתה נמצא בדו קרב ירי עם עוד שני אנשים (הטוב, הרע והמכוער)
רמת הדיוק שלך היא 33%, רמת הדיוק של השניים האחרים (הרע והמכוער) היא 50% ו 100%בהתאמה.
חוקי הדו קרב הם כאלה:
בכל סיבוב יש לכל אחד יריה אחת, סדר היורים נקבע לפי היורה הגרוע ביותר ליורה הטוב ביותר (כלומר אתה יורה ראשון אחריך יורה זה שיש לו 50% ואחריו זה שיש לו 100%).
הסיבובים ממשיכים עד שרק אחד נשאר. אם מישהו נפגע (כלומר מת) אנחנו פשוט מדלגים על התור שלו (הופך לדו-קרב של שניים)

שאלה:
על מי אתה יורה בסיבוב הראשון על מנת למקסם (maximize) את הסיכויים שלך להישאר חי בסוף הדו קרב ? (נא להוכיח)

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #459 

לדעתי אתה יורה באויר על מנת לפספס, עד שנשאר לך יריב חי אחד בלבד.

אם אתה מפספס, בטוח שה50% יכוון ל100%, כי אם ה100% חי, בטוח שהוא יהרוג את ה50% ויישאר עם 66% לחיות במקום עם 50%. במילים אחרות אין ל50 ול100 כל אינטרס לכוון אליך כל עוד כולם בחיים.
אז תן לאחד מהם למות קודם ואז נסה מזלך. אם תהרוג אחד מהם קודם גם תצטרך את ה33% לפגוע וגם לדאוג שלא יהרגו אותך.
משה

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #460 

moco,
אתה אמנם צודק,
אבל די ברור שאם אתה או 50% לא הורגים את 100% אז בסוף הסיבוב הראשון נשארים שניים (לא יהיה דו קרב יריות ארוך בין 50% ל 100%) ולכן דרושה הוכחה קצת יותר עמוקה (אפשר מתמטי) למה עדיף לך לירות באוויר ולא נניח לירות ב 100%

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”