Raspberry Pi - FAQ

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
M2
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1673

שליחה

מה עדיף מבחינת הביצועים את הסטיק או את הדגם ה״גדול״?
נערך לאחרונה על ידי M2 ב 17/06/2013 11:48, נערך 2 פעמים בסך הכל.

e-r-a-n
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 93

שליחה

XBMC ירוץ, השאלה אם סרטי 1080P ירוצו..
הבנתי ש XBMC יודע לעשות באפרינג, במצב כזה אפשר (במקרה הגרוע) לעשות PAUSE וללכת להביא ממתק..

M2
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

יש לי את הדגם הרגיל ושאני עושה PAUSE הוא לא נטען לי
פיספסתי משהו בהגדרות?

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1974

שליחה

כמה שאלות,
1) מישהו ניסה לעבוד עם xbmc flicks ? עובד חלק? מקרטע?
מישהו ניסה להוסיף HULU?
2) לא כל כך מבין בחשמל... יש לי שני מטענים של סמסונג גלקסי S אחד, כתוב עליהם 5V 1A או 5V 0.7A. זה בסדר מבחינת חיבור פיסי וכמות חשמל בשביל להפעיל את RPI ?
3) מישהו ניסה להשתמש ב EASYLINK של פיליפס בתור שלט? אחרי שראיתי את האימפלמנטציה העלובה שלהם ב DLNA אני שואל את עצמי עם ה CEC אותו דבר.

shimi810
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 172

שליחה

קנה מטען ואל תסתכן. כמה כבר עולה מטען (אל מול עלות המוצר)...
אומרים שהוא מאד רגיש. קנה אחד שמתאים בוודאות (או פשוט קנה מהאתר שלהם, או מליאון אלקטרוניקה אם אתה לא רוצה לחכות הרבה זמן למשלוח מחו"ל).

keidar
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153

שליחה

5V 1A אמור להיות בסדר.
נערך לאחרונה על ידי keidar ב 18/06/2013 16:10, נערך פעם 1 בסך הכל.

M2
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

המטען של הסמסונג בסדר גמור גם 0.7A וגם 1A
אני משתמש בשנאי של המטען של האייפון שלי שהוא 5V 1A ועובד ללא בעיות

gigaforce
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22

שליחה

הי,
אני יודע שהעניין דובר לא מעט כאן, ובעקבות שינויים (עליות) במחירים אני שואל שוב...
איפה אפשר למצוא את ה Raspberry Pi הכי זול כיום כולל משלוח?

תודה מראש לעוזרים.

sBaB
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 705

שליחה

gigaforce כתב:הי,
אני יודע שהעניין דובר לא מעט כאן, ובעקבות שינויים (עליות) במחירים אני שואל שוב...
איפה אפשר למצוא את ה Raspberry Pi הכי זול כיום כולל משלוח?

תודה מראש לעוזרים.
...
http://www.hometheater.co.il/vt190879.html

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975

שליחה

שווה להזכיר שיש זיכיון לייצור הלוח בסין שבעיקרון התפוצה שלו אמורה להיות מוגבלת לסין או אסיה ע"מ שלא יפגעו המכירות של RS ו-Farnell אך ניתן להשיגו באתרי מכירות שונים.
ההבדל בין הלוחות שמיוצרים ע"י החבר'ה הסינים לבין אלה שנמכרים ע"י RS ו-Farnell (שרובם מיוצרים במפעל של Sony בוולש) הוא בצבע, הלוח הסיני הוא בצבע אדום, בעיקרון יש להם אישור להשתמש גם ברכיבים אחרים (מלבד המעבד כמובן) כך שייתכן מאוד שמחיר הלוח הסיני יהיה זול יותר.

חבילה של לוח, מארז וגופי קירור ב-Aliexpress מתומחרת בכ-52$ כולל משלוח.
http://www.aliexpress.com/item/Raspberr ... 77544.html

לא יודע אם הייתי ממליץ כרגע להזמין מסין כאשר ההזמנה מ-RS מגיעה עם שליח עד הדלת ונושא האחריות יותר פשוט עם RS אך יתכן שמחיר הלוח הסיני ירד ויהיה הפרש משמעותי לטובת הזמנה מסין של חבילה שלמה (מה שמצחיק כאשר עוסקים בפלטפורמה הזו הוא ש-10$~20$ נחשב הפרש משמעותי).

M2
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ואני שאלתי את עצמי למה לא קיבלתי לוח בצבע אדום...
לדעתי הלוח אדום הרבה יותר יפה

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1974

שליחה

יש אפשרות להשתמש בשלט האדום של הוט? אני מניח שצריך לקנות איזשהו מתאם ואז לקנות רק את המתאם זה בטח הרבה פחות יקר מלקנות שלט. אני יודע שיש שלט XBMC באנדרויד אבל לניווט בסיסי זה הרבה יותר נוח מלהתעסק עם הפלאפון... ואולי אפילו עוד יותר טוב להשתמש איכשהו בשלט החדש של הוט שהוא גם RF, אפשרי?

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20680

שליחה

אפשרי אבל לטעמי מיותר, דרך המארטפון הרבה יותר נוח.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

e-r-a-n
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 93

שליחה

YATSE מעולה, אבל אני מבין מאיפה באה השאלה...
כי השלט של הממיר -תמיד- לידך, הטלפון לא

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985

שליחה

למרות שהשלט לומד, לא ניתן לתכנת את השלט האדום של הוט לעבודה כשלט תואם MCE IR.
יש לרכוש ערכת שליטה תואמת MCE IR הכוללת שלט. הנה דוגמא, יש זולים יותר באיביי/DX:
http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=GRC100

אם אתה מעוניין לעבוד עם שלט אוניברסלי, תצטרך לרכוש אחד כזה בנפרד הכולל MCE IR כקוד מוכן לתכנות (ללא למידה).
ייתכן שהשלט החדש של הוט כולל את הקוד הזה, אבל הוא רק יצא ועדיין לא ניתן להגיד את זה בודאות.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

ggrnstn
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14

בעיית ביצועים

שליחה

אני משתמש בפאי, אחרי שקראתי לא מעט כאן עברתי לopenelec, אבל אני חווה בעיות ביצועים בקבצי HD. כל קובץ HD, 720p, נתקע מדי פעם לbuffering.
אני מחובר ברשת קווית על חשמל, קצב מדוד של כ10Mbps, אין לי אפשרות לשפר. תאורטית זה אמור להספיק לי, אם קובץ של 45דקות הוא כ1.4G, דרוש משהו כמו 4Mbps (בהנחה שXBMC פותח את הקובץ לבד). יש למישהו רעיון לאיך לשפר?
קראתי בפורומים של openelec שכדאי לעבור מערכת קבצים (אני קורא קבצים ברשת ממחשב שמרית וינדווס 7 דרך SMB). איך אני עושה את זה?

תודה מראש לכל עזרה

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985

שליחה

כאמור, 10Mbps זה גבולי מאוד, כי ב-H.264 (הקודק של תכני HD) קצב הזרימה אינו קבוע ומשתנה בהתאם לכמות הפרטים בתמונה או סצינה מסויימת.
תבדוק למה רשת על גבי החשמל שלך כל כך איטית, היא אמורה להיות הרבה יותר מהירה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

ggrnstn
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14

שליחה

הרשת היא איטית כנראה כי אנ י מחובר על תלת-פאזי שלא על אותן פאזות, ולמרות שיש לי שקע ליד הטלויזה בשביל הפלאג, זה כנראה שקע שחולק פקק עם עוד שקעים באזור.

urich
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 401

בקשר לשלטים

שליחה

כן YATSE באמת מעולה אבל אני מעדיף להשתמש בשלט של HOT בשביל הנושא.
התקנתי את המקלט IR לכניסת GPIO ואני משתמש בשלט MCE והגדרתי איתו את השלט של HOT שיחכה את הפעולה שלו אבל אני רוצה לשנות לחלוטין את הKEYMAPPING ובזה אני קצת מסתבך למרות לא מעט קריאה בנושא.
ועבודה בSSH עם irrecord.

voguemaster
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500

Re: בעיית ביצועים

שליחה

ggrnstn כתב:אני משתמש בפאי, אחרי שקראתי לא מעט כאן עברתי לopenelec, אבל אני חווה בעיות ביצועים בקבצי HD. כל קובץ HD, 720p, נתקע מדי פעם לbuffering.
אני מחובר ברשת קווית על חשמל, קצב מדוד של כ10Mbps, אין לי אפשרות לשפר. תאורטית זה אמור להספיק לי, אם קובץ של 45דקות הוא כ1.4G, דרוש משהו כמו 4Mbps (בהנחה שXBMC פותח את הקובץ לבד). יש למישהו רעיון לאיך לשפר?
קראתי בפורומים של openelec שכדאי לעבור מערכת קבצים (אני קורא קבצים ברשת ממחשב שמרית וינדווס 7 דרך SMB). איך אני עושה את זה?

תודה מראש לכל עזרה
...
יש הרבה overhead בפרוטוקול של SAMBA, או לפחות במימוש של מיקרוסופט :-). בהחלט אפשרי שזה פשוט לא מספיק.
בהחלט אפשרי שבגלל בעיות של הרשת יש הרבה מקרים של dropped packets ואז יש retransmission של בלוקים שלמים וזה עולה זמן בשניות. זה לא מספיק לדעת שהרשת היא 10.

מדידת קצב היא ממוצע. זה לא אומר שאין נפילות קטנות באמצע שיכולות לדפוק הכל. רשת ע"ג חשמל היא מאוד לא יציבה
מבחינת קצב לעומת רשת קווית רגילה.

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”