שירשור החידות הגדול
זר"ש זה זמן רמזור שלם...
לגבי לסבך את המודל, אתה צודק וחשבתי על זה... באמת יש רחוב ראשי ומשני שהזר"ש שלהם שונה...
לפחות כאן אין רמזור נפרד לפניות...
אז עכשיו צריך להציב במשוואה (?) את שתי הקבוצות ולראות מתי יש שיוויון מתי פחות ומתי יותר...
כאילו:
(זר"ש פחות זמן חציה) לחלק שתיים שווה ל זר"ש לחלק ארבע...
עד כאן בסדר?
.
לגבי לסבך את המודל, אתה צודק וחשבתי על זה... באמת יש רחוב ראשי ומשני שהזר"ש שלהם שונה...
לפחות כאן אין רמזור נפרד לפניות...
אז עכשיו צריך להציב במשוואה (?) את שתי הקבוצות ולראות מתי יש שיוויון מתי פחות ומתי יותר...
כאילו:
(זר"ש פחות זמן חציה) לחלק שתיים שווה ל זר"ש לחלק ארבע...
עד כאן בסדר?
.
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
אני הצטרפתי, רק שפתרון המונית שאוספת ליד הבית לא תפס משום מה.ramkol כתב:אבי אני רואה שגם אתה עוקב...![]()
אתה מוזמן להצטרף...
....
אני חושב שהפתרון הכי טוב הוא כזה:
להגיע לרמזור ולחצות בצד שבו יש ירוק (לא משנה איזה),
אם זה הצד שמוביל לכיוון הבית (לכיוון דרום בשרטוט) , אז להמשיך לכיוון הבית ולחצות שם.
אם זה הצד שמוביל לכיוון מערב (לפי השרטוט), אז לחצות שם ולחכות שהרמזור יתחלף ולחצות שוב פעם לכיוון דרום באותו צומת.
כך אנחנו בטוחים שבחציה הראשונה אין זמן המתנה ובחציה השניה אנו נהיה תלויים באחד מהשניים, או בזמן שנחכה לרמזור השני, או לזמן שנחכה שהכביש יהיה פנוי ליד הבית (תלוי באיזה רמזור חצינו בהתחלה).
העניין הוא שזמן ההמתנה לרמזור השני הוא מדיד (לפחות ידוע לנו מה המקסימום שנצטרך לחכות), וזמן ההמתנה לכביש פנוי ליד הבית הוא מאד לא מדיד.
זה קיצור ידוע הזר"ש הזה? זה לא ממגילת אסתר?
אגב, "זמן רמזור שלם" נראה כביטוי מתאים למחזור הכללי של המערכת ומה שמעניין אותנו זה זמן הירוק.
אין לי כבר כוח להתעמק בבעייה ולהגיע לתוחלת המדויקת במקרה האסימטרי. עדיין יהיה כדאי לחצות בבית כל עוד זמן החציה קטן מזמן הירוק הקטן מהשניים.
אגב, "זמן רמזור שלם" נראה כביטוי מתאים למחזור הכללי של המערכת ומה שמעניין אותנו זה זמן הירוק.
אין לי כבר כוח להתעמק בבעייה ולהגיע לתוחלת המדויקת במקרה האסימטרי. עדיין יהיה כדאי לחצות בבית כל עוד זמן החציה קטן מזמן הירוק הקטן מהשניים.
משה
- AviBiton
- גורו HTmobile

זה ביטוי ידוע מאד, אתה יכול לבדוק במילון אבן-רמקול השלםmoco כתב:זה קיצור ידוע הזר"ש הזה? זה לא ממגילת אסתר?
...
זה סתם קיצור שרמקול נתן בשביל להקל על העניינים.
- AviBiton
- גורו HTmobile

רמקול, עכשיו אני שם לב שאנחנו ממשיכים לקרא לך רמקול.
אני מניח שזה לא שמך
, וכמו שאתה רואה, כאן בשרשור כולם מכירים כולם (לא חכמה, מעט משתתפים).
אז אם אין שום מניעה, תוכל לומר לנו מה שמך? (כמובן שאין חובה).
אני מניח שזה לא שמך
אז אם אין שום מניעה, תוכל לומר לנו מה שמך? (כמובן שאין חובה).
פתרון חידת התמונה - חלק א'
הנה הפתרון ה"פיסיקאלי" לחידת התמונה
שימו לב שלחידה יש בנוסף פתרון "טופולוגי" בלי הנחות חיכוך או טריקים (קשרים בחוט), תגידו לי אם אתם רוצים לראות את הפתרון השני גם כן, או שאתם עדיין חושבים על החידה.
הנה הפתרון ה"פיסיקאלי" לחידת התמונה
אפשר גם בלי הקשר בחוט (שזה הפתרון שאבי שלח), אבל אז צריכים להניח חיכוך לחוט.ramkol כתב:יש לי עוד רעיון.
שני המסמרים קרובים מאוד מאוד, ביניהם להשחיל את החוט ולעשות בו קשר שיהיה גדול מהרווח בין המסמרים...
....
שימו לב שלחידה יש בנוסף פתרון "טופולוגי" בלי הנחות חיכוך או טריקים (קשרים בחוט), תגידו לי אם אתם רוצים לראות את הפתרון השני גם כן, או שאתם עדיין חושבים על החידה.
אמיר.
objection !! 
קודם כל "לא פייר"
הפתרון נוגד את מה שנתת לי להבין כ"בלי טריקים" , שאמרת שזה דומה לציור.
שנית, אם אין חיכוך אז בשביל מה הסיפור עם הקשר? גם במה שציירת, אם אין חיכוך התמונה תיפול (אלר אם כן המסמר בול באמצע).
מה הפתרון של אבי עם חיכוך?
אני מוכן גם שתגלה את הפתרון הטופולוגי.
קודם כל "לא פייר"
הפתרון נוגד את מה שנתת לי להבין כ"בלי טריקים" , שאמרת שזה דומה לציור.
שנית, אם אין חיכוך אז בשביל מה הסיפור עם הקשר? גם במה שציירת, אם אין חיכוך התמונה תיפול (אלר אם כן המסמר בול באמצע).
מה הפתרון של אבי עם חיכוך?
אני מוכן גם שתגלה את הפתרון הטופולוגי.
משה