תגובות לכתבה: ביקורת על הממיר החדש yesMax HD

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #421 

tlv כתב: דבר שני, לאחר כמה ימים הופיע אייקון של MUTE על המסך והטלוויזיה השתתקה. זה לא היה ה MUTE של הטלוויזיה כי עם הסטרימר הטלוויזיה עבדה כרגיל. הבנתי שזה בא מהמיר, אך לא ידעתי איך להפטר מזה. דרך הרסיבר, אגב, כן שמעתי את השידור. נציגת יס לא הכירה את הבעיה וייעצה לי לבצע איתחול, ע"י ניתוק מהחשמל. זה עזר, אבל הבעיה חזרה אחרי כמה שעות וגם הנציג הבא של יס לא מצא פתרון והזמין לי טכנאי.
לפני שבא הטכנאי עליתי על הפתרון.
מסתבר שהשלט מאפשר שליטה בעוצמת הקול של הטלוויזיה, הממיר והרסיבר. לחיצה ארוכה על שני לחצני הווליום ביחד לכמה שניות מעבירה את השליטה בווליום בין מכשיר אחד לשני. לחצתי עד שהבהב אור ירוק והשליטה היתה בממיר. ביטלתי את ה MUTE והחזרתי את השליטה לטלוויזיה. עידכנתי את יס וביטלתי את הזמנת הטכנאי. אם התקלה תחזור שוב ושוב, יתכן ויש בעיה בשלט.
...
תופעה מוכרת - קרתה גם לי ולעוד חברים בפורום מספר פעמים.
עדיין לא מצאתי מה גורם לה, אך כשזה קורה הפתרון הוא אכן מה שאתה עשית (Y)
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

tlv
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #422 

כיילתי וכיילתי וכיילתי באמצעות yes impact ובכל זאת, התוצאה לא היתה כמו קודם. לא הצלחתי להגיע לאותה איכות. אולי הבעיה אצלי אישית ואני עושה את זה לא נכון. פעלתי עפ"י המדריך שלכם, אבל אולי לא הבנתי כראוי. גם לפני כן, עם ה MAX הקודם, כיילתי והייתי מרוצה..
אז יתכן שהפעם ופיספסתי משהו.
ובכל זאת, איך פותרים את בעיית ה רעש שנוצר?
אבל, עם חיבור ה SVIDEO ל AV1 הבעיה ב SD נפתרה. ואת שידורי ה HD אני רואה עם HDMI ןהכל בסדר.

bybaruch
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1

שליחה #423 

שלום!
בעקבות הכתבה החלפתי את ממיר הHD של YES בממיר החדש. איכות התמונה הן בשידורי HD והן בשידורי SD היו באיכות גרועה ביותר. היום הגיע טכנאי והחליף את הממיר כולל כבל HDMI איכותי. יש שיפור באיכות אך עדיין איכות גרועה. איני יודע אם איכות המכשיר גרועה או שקיבלתי מכשירים תקולים, או אולי החיבור לקו לקוי
בברכה
ברוך

bourbon
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 62
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #424 

שאלה:

שמתי לב שבערוצי HD שמשדרים ב-Dolby Digital, המערכת מקבלת צליל רק לשני רמקולים (ימין ושמאל). דיברתי עם Yes והתשובה שקיבלתי היתה מעורפלת ולא ברורה - אך השתמע ממנה שערוצי ה-HD משודרים עם מידע לשני רמקולים בלבד. זה נראה לי די מוזר שישדרו ב-Dolby Digital רק בשני ערוצים.

האם מישהו יכול להפריך את הטענה הזו של Yes - או במלים אחרות, האם מישהו פה מקבל 5.1 ערוצי שמע דרך Yes Max HD?

שתי נקודות רלוונטיות נוספות:
- ה-Yes Max HD מחובר בקבל אופטי למערכת (מקונפג ל-SPDIF)
- אני רואה הבדל חד משמעי בין ערוצי ה-HD השונים - למשל, ערוץ Eurosport HD נראה כערוץ סטריאו רגיל (כנראה PCM?), בעוד ערוצי הסדרות והסרטים (HD) משדרים ב-Dolby Digital, אך המערכת קולטת מידע רק לגבי שני רמקולי הפרונט.

תודה!

זאב

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #425 

bourbon כתב:שאלה:

שמתי לב שבערוצי HD שמשדרים ב-Dolby Digital, המערכת מקבלת צליל רק לשני רמקולים (ימין ושמאל). דיברתי עם Yes והתשובה שקיבלתי היתה מעורפלת ולא ברורה - אך השתמע ממנה שערוצי ה-HD משודרים עם מידע לשני רמקולים בלבד. זה נראה לי די מוזר שישדרו ב-Dolby Digital רק בשני ערוצים.

האם מישהו יכול להפריך את הטענה הזו של Yes - או במלים אחרות, האם מישהו פה מקבל 5.1 ערוצי שמע דרך Yes Max HD?

שתי נקודות רלוונטיות נוספות:
- ה-Yes Max HD מחובר בקבל אופטי למערכת (מקונפג ל-SPDIF)
- אני רואה הבדל חד משמעי בין ערוצי ה-HD השונים - למשל, ערוץ Eurosport HD נראה כערוץ סטריאו רגיל (כנראה PCM?), בעוד ערוצי הסדרות והסרטים (HD) משדרים ב-Dolby Digital, אך המערכת קולטת מידע רק לגבי שני רמקולי הפרונט.

תודה!

זאב
...
שלום זאב וברוך הבא לאתר.
(אני חושב שאנחנו מכירים מאותה קריה, אני זוכר את השם Bourbon מלפני די הרבה שנים - יש מצב ששם המשפחה שלך מתחיל באות ס' ?)...

לשאלתך, אתה צודק ולצערנו בשלב הזה YES משדרת ב-DD 5.1 רק את NGHD (ברוב התכניות). שאר ערוצי ה-HD משדרים 2.1...
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78862
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 786 פעמים
קיבל תודות: 5391 פעמים

שליחה #426 

זה דולבי 2.1, שמשפר את איכות הצליל ביחס ל pcm

מי שיש לו רסיבר עם prologic 2 או neo6 יכול לשמוע את הערוצים האחוריים ואת הסנטר.

AVI1961
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 218
נתן תודות: 4 פעמים

סקירה מצויינת...

שליחה #427 

עופר קודם כל קבל שאפו על הסקירה.

יש לי כמה שאלות מענינות.

1. האם יהיה ניתן לחבר את ה YES MAX HD לרשת הביתית ולשתף את הדיסק הקשיח שלו ברשת הביתית.
2. האם להערכתך ניתן יהיה להגדיל את הדיסק הקשיח <

3. שליטה מרחוק על הממיר YES MAX HD דרך שרתי החברה האם קיים ? ואם לא מתי להערכתך זה ייכנס?

תודה

אבי כהן

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5453
נתן תודות: 411 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

בגירסא 101 ניתן לראות במסך דיאגנוסטיקה את יצרן ודגם הטלוויזי

שליחה #428 

קומפוזיט כתב:תודה רבה זורו44.
דרך אגב דיברתי כמה ימים אחרי הרכישה עם התמיכה הטכנית של ישפאר וקיבלתי מייל מהם שאומר שהטלויזיה שלי תומכת ב-HDCP בצורה מלאה.
גם המידע שהממיר נותן בנוגע לחיבור ה-HDMI, ההודעה היא ש-HDCP : OK.

מה שמעניין אותי לדעת, האם הממיר דפוק ויש לו כל יומיים איזה גליצ' שדופק אותו ורק ריסט מתח משחרר אותו או שזו הטלויזיה, זה מעניין אותי ברמה כזו שאם זו הטלויזיה אשמה אני אשקול אם לקנות סוני שוב.
...
גם מסכים שעבדו בצורה תקינה עם ה"זאפאר" מוציאים בשדרוג למקס "הגנת העתקה נכשלה".
ניתן במסך דיאגנוסטיקה לזהות את הדגם של המסך והרזולוציות הנתמכות.אם העברת את המק"ט של הטלוויזיה סביר להניח שזה יוסדר בשידרוג הבא.להבא לא להאשים את סוני. :lol:

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #429 

כלומר גם תאימות לממתג HDMI צריכה לבוא מצד YES ?
כמובן בהנחה שהוא תומך HDCP
העם דורש..... כל מיני דברים

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #430 

כן.צריך לדווח על סוג המסך כדי שהגרסא הבאה תיכלול את ההתאמה לHDCP.מנסיון עבר גירסא חדשה פתרה לדגמים ספיציפים את "הגנת העתקה נכשלה",אבל הצליחה להוסיף דגמים כמו LG סקארלט למעגל.
אני מאמין שחברות אחרות בעולם מתמודדות עם זה היטב לפחות בממירי הלווין הנפוצים.
לפי מיטב דעתי בטומפסוןHD של הוט לא קיימת הבעיה.גם בממיר ZINWEL של הוט משידורי הנסיון הראשונים לא היו תלונות.אולי זה ענין של כמות המתחברים.?

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4851
נתן תודות: 370 פעמים
קיבל תודות: 188 פעמים

שליחה #431 

בממיר ZINWEL של HOT לא היה חיבור HDMI

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #432 

גם חיבור DVI תומך בHDCP.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #433 

השאלה היא עם מי מדברים ב YES
לא נראה ששרות לקוחות יבין על מה אני מדבר
העם דורש..... כל מיני דברים

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי
נתן תודות: 342 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #434 

sam22 כתב:השאלה היא עם מי מדברים ב YES
לא נראה ששרות לקוחות יבין על מה אני מדבר
...
שרות המה.....???
לצערינו זה יהיה חייב לעבור דרך עופר.

בכל אופן, לבעייה שתוארה כאן (טפו טפו, מקווה שאני לא מנחס את עצמי..)
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 038#820038

פשוט החלפתי כניסה בממתג וכבל בו זמנית, וכבר יומיים שאין בעיות, כך שגם אין לי חשק וטעם לשלול מה מהם מזייף.
שוב, טפו טפו טפו...

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #435 

תבקש להעביר משוב למחלקת ההנדסה או תלונות הציבור בלי ל"התעמת" עם נציגת השרות. :
תעדכן לגביי התגובה.דגם טלוויזיה בחיבור ישירות ללא ממתג.

DataOrb
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 89
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #436 

דרך אגב, מישהו אולי שמע משהו חדש מ-YES בנוגע לבעיות סנכרון התמונה והצליל בערוצי ה-HD?
שירות הלקוחות לא עזר לי בנושא (הבטיחו שזה יפתר בגרסה שירדה השבוע, כמובן שזה לא).

אני מזכיר, מדובר בבעייה שהתמונה מגיעה לפני הצליל גם כאשר מוגדרת השהייה של 0ms להגדרות הסאונד בממיר.

בדקתי גם בחיבור TOSLINK לרסיבר בשביל הסאונד ו-HDMI לטלויזיה לווידאו וגם בחיבור HDMI בלבד לטלויזיה כאשר הממיר מוגדר ל-PCM מעל ה-HDMI.

לא יכול שרק אני חווה את זה? הרי מדובר כאן ב-DELAY של הצליל, ולא התמונה, אז לא מדובר במעבד התמונה בטלויזיה שמעכב את אות הווידאו ובכך מוציא אותו מסנכרון. גם לא מדובר בכך שטיפול הרסיבר ב-DD גורם להשהייה בצליל מכיוון שגם כשהסאונד מוגדר לצאת ב-HDMI לרמקולים של טלויזיה יש את אותה בעייה וחוץ מזה- לא נתקלתי בבעייה הזו בשום תכנים אחרים של DD (מדיה סנטר, DVD, XBOX).

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4851
נתן תודות: 370 פעמים
קיבל תודות: 188 פעמים

שליחה #437 

תנוח דעתך, אתה ממש לא היחיד שחווה את זה.

גם אני נתקלתי בזה אתמול ובכל שידורי ה-HD.
צריך להמשיך להציק ל-yes בנושא, כי אני לא חושב שהם חושבים שהנושא קריטי.

האם התופעה מורגשת יותר בשימוש במגבר מאשר ברמקולים של הטלויזיה?

DataOrb
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 89
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #438 

ההבדל בין HDMI לבין TOSLINK היה זניח מאוד (עדי כדי לא קיים) ורק לחדי אבחנה. בשניהם היה ניתן להבחין בקלות בתופעה של DELAY חמור בין התמונה לצליל כאשר התמונה מגיעה לפני הצליל.

דרך אגב, זה קורה גם כשהממיר מוגדר להוציא PCM ולא DD (ב-HDMI או TOSLINK).

יש לנו דרך לדבר ישירות עם מחלקת הנדסה ב-YES? הרי אנחנו בפורום אנשים שמבינים דבר או שניים בקולנוע ביתי ובדרך כלל גם חדי אבחנה לבעיות תמונה וצליל. ה-QA שאפשר להפיק מאיתנו (למרות שזה מצחיק שאנחנו עושים QA כזה בסיסי כצרכנים משלמים) עצום.

אני מאוד מקווה שגורם ניהולי או טכני בכיר ב-YES קורא את השרשורים האלו ואם כן, אני אשמח מאוד לדבר איתו אישית ולהראות לו את בעיות ה-LIPSYNC אם זה נדרש. אני מסכים לשלם כרגע ולספוג את זה שאני בעצם מקבל ערוצי HD שאי אפשר לצפות בהם מבלי לדרוש החזר כספי (אני מודע לזה שאני EARLY ADOPTER), אבל אני כן מצפה לקשב מ-YES בנוגע לבעייה היסודית הזו ולהבטחה שזה בטיפול עם לו"ז עקרוני לטיפול בבעייה. גם אם זה אומר שגורם טכני כלשהו מ-YES ייצור איתי קשר אישית.

כרגע - הרושם שאני קיבלתי הוא של-YES לא מאוד איכפת ממני כלקוח או מהבעייה הזו. באמת ציפיתי שאחרי כל כך הרבה שיחות עם מוקד שירות הלקוחות מישהו ממחלקת ההנדסה שלהם ירים אלי טלפון.

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684
נתן תודות: 1133 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #439 

DataOrb כתב:ההבדל בין HDMI לבין TOSLINK היה זניח מאוד (עדי כדי לא קיים) ורק לחדי אבחנה. בשניהם היה ניתן להבחין בקלות בתופעה של DELAY חמור בין התמונה לצליל כאשר התמונה מגיעה לפני הצליל.

דרך אגב, זה קורה גם כשהממיר מוגדר להוציא PCM ולא DD (ב-HDMI או TOSLINK).

יש לנו דרך לדבר ישירות עם מחלקת הנדסה ב-YES? הרי אנחנו בפורום אנשים שמבינים דבר או שניים בקולנוע ביתי ובדרך כלל גם חדי אבחנה לבעיות תמונה וצליל. ה-QA שאפשר להפיק מאיתנו (למרות שזה מצחיק שאנחנו עושים QA כזה בסיסי כצרכנים משלמים) עצום.

אני מאוד מקווה שגורם ניהולי או טכני בכיר ב-YES קורא את השרשורים האלו ואם כן, אני אשמח מאוד לדבר איתו אישית ולהראות לו את בעיות ה-LIPSYNC אם זה נדרש. אני מסכים לשלם כרגע ולספוג את זה שאני בעצם מקבל ערוצי HD שאי אפשר לצפות בהם מבלי לדרוש החזר כספי (אני מודע לזה שאני EARLY ADOPTER), אבל אני כן מצפה לקשב מ-YES בנוגע לבעייה היסודית הזו ולהבטחה שזה בטיפול עם לו"ז עקרוני לטיפול בבעייה. גם אם זה אומר שגורם טכני כלשהו מ-YES ייצור איתי קשר אישית.

כרגע - הרושם שאני קיבלתי הוא של-YES לא מאוד איכפת ממני כלקוח או מהבעייה הזו. באמת ציפיתי שאחרי כל כך הרבה שיחות עם מוקד שירות הלקוחות מישהו ממחלקת ההנדסה שלהם ירים אלי טלפון.
...
בוודאי שהם קוראים את הנאמר כאן :wink:

מה שאני מציע , שלח קישור לשירשור חשוב באמצעות "כתוב לנו " באתר של YES , הוסף כמה מילים , ובמקביל טלפן אליהם עם הפנייה למה ששלחת ...

(i)

guyz6471
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 698
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #440 

שלשלום היה בכלל משעשע לראות ב יורוספורט HD את שחר פאר,
שלא היה קשר בין צליל החבטה לתמונה של החבטה...

אבל מה שמוזר שזה לא קורה כל הזמן , לפחות אצלי
לפעמים יש בעיה לפעמים אין

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”