וזה מה שקורה כשמחכים ולא קופצים על הדיל כשהוא חם...
VIZIO 60" 4K דרך אתר טרגט בארה״ב
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20197
- שם מלא: ארתור ליברמן
גם אני בניתי על קניה של 2 טלויזיות, אבל חיכיתי שה-60" תחזור למלאי.

- alcd
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3685
·יש עוד חנויות ששולחות ישירות לארץ?TheCoolest כתב:גם אני בניתי על קניה של 2 טלויזיות, אבל חיכיתי שה-60" תחזור למלאי.
...
- GustavMahler
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 207
מי שרכש, שימו לב: ישנו מדריך Calibration בRtings. שם הם אומרים שהתמונה יותר טובה כשמחברים לHDMI 1-4 ולא ל5. הם אמרו שצריך לחבר ל5 רק אם רוצים לשחק. האם זה רק בגלל העכבת היותר נמוכה או שפשוט לא יהיה ניתן לשחק במשחקים ב4K דרך HDMI 1-4?
לפי התמונה שהם העלו, התוכן נראה בהחלט טוב משמעותית מHDMI 5. איך אני יודע שהתוכן שאני מנגן הוא 4K ב60 FPS? האם מהתוכן המעט שקיים ב4K ישנם סרטונים 60FPS?
הנה המדריך: http://www.rtings.com/tv/reviews/vizio/ ... 5/settings
לפי התמונה שהם העלו, התוכן נראה בהחלט טוב משמעותית מHDMI 5. איך אני יודע שהתוכן שאני מנגן הוא 4K ב60 FPS? האם מהתוכן המעט שקיים ב4K ישנם סרטונים 60FPS?
הנה המדריך: http://www.rtings.com/tv/reviews/vizio/ ... 5/settings
- GustavMahler
-
- חבר פעיל מאוד

יש לי כבל HDMI אחד של 15 מטרים. עכשיו, מכיוון שאיכות התמונה טובה יותר בHDMI 1-4 אני ארצה להשתמש בזה לסרטים, ובHDMI 5 שתומך ב4K 60Hz.
אני לא רוצה לנתק את הכבל כל פעם שאני משתמש במסך למטרה שונה, ואני גם לא רוצה לקנות עוד כבל, כי כבל 15 מטרים הוא יקר.
האם ישנו איזה מפצל שאני יכול להשתמש בו, כך שהכבל יהיה מחובר בעצם לאחד מחיבורי הHDMI 1.4 (מ1-4) ולחיבור הHDMI 2.0 (מס' 5) בו זמנית, כך שאוכל להחליף רק באמצעות שינוי הInput בטלויזיה?
ושאלה אחרונה: איך מעדכנים את הגרסה של הטלויזיה? האם יש צורך בכך? אני מניח שהטלויזיה עצמה צריכה להיות מחוברת לאינטרנט והמחשב לא קשור מן הסתם?
אני לא רוצה לנתק את הכבל כל פעם שאני משתמש במסך למטרה שונה, ואני גם לא רוצה לקנות עוד כבל, כי כבל 15 מטרים הוא יקר.
האם ישנו איזה מפצל שאני יכול להשתמש בו, כך שהכבל יהיה מחובר בעצם לאחד מחיבורי הHDMI 1.4 (מ1-4) ולחיבור הHDMI 2.0 (מס' 5) בו זמנית, כך שאוכל להחליף רק באמצעות שינוי הInput בטלויזיה?
ושאלה אחרונה: איך מעדכנים את הגרסה של הטלויזיה? האם יש צורך בכך? אני מניח שהטלויזיה עצמה צריכה להיות מחוברת לאינטרנט והמחשב לא קשור מן הסתם?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20197
- שם מלא: ארתור ליברמן
אם אתה רוצה זמן תגובה מהיר יותר (בהרבה) אז תחבר לHDMI5.
אם אתה רוצה לחבר לטלויזיה מחשב ולשחק ב 4K עד 60FPS או 1080P עד 120FPS, תחבר לHDMI5.
שאר הכניסות לא מתאימות לחיבור מחשב\קונסולה למטרת משחקים.
אם אתה רוצה לראות סרטים\סדרות\טלויזיה, תחבר ל HDMI 1-4.
לפי תמונות התקריב שלהם, לי נראה שמקורות 480P ו 720P היו חדים\מפורטים יותר על HDMI5 משום מה. מה דעתכם?
עריכה: עוד משהו שחשבתי עליו. אם יכולת האפסקייל של הטלויזיה הזו כל כך מוגלבת, האם סטרימרים למיניהם יעשו עבודה טובה יותר? לדוגמא אם ארצה לראות סרט 720P על גבי המסך, מה תהיה ההגדרה האידאלית בסטרימר? להתאים את הרזולוציה של המסך לתוכן או למתוח את התוכן על רזולוצית הנייטיב?
אם אתה רוצה לחבר לטלויזיה מחשב ולשחק ב 4K עד 60FPS או 1080P עד 120FPS, תחבר לHDMI5.
שאר הכניסות לא מתאימות לחיבור מחשב\קונסולה למטרת משחקים.
אם אתה רוצה לראות סרטים\סדרות\טלויזיה, תחבר ל HDMI 1-4.
לפי תמונות התקריב שלהם, לי נראה שמקורות 480P ו 720P היו חדים\מפורטים יותר על HDMI5 משום מה. מה דעתכם?
עריכה: עוד משהו שחשבתי עליו. אם יכולת האפסקייל של הטלויזיה הזו כל כך מוגלבת, האם סטרימרים למיניהם יעשו עבודה טובה יותר? לדוגמא אם ארצה לראות סרט 720P על גבי המסך, מה תהיה ההגדרה האידאלית בסטרימר? להתאים את הרזולוציה של המסך לתוכן או למתוח את התוכן על רזולוצית הנייטיב?
- GustavMahler
-
- חבר פעיל מאוד

אכן יש משהו בכך שהם נראו יותר חדים, אבל הצבעים שלהם היו הרבה יותר דהויים משום מה
- GustavMahler
-
- חבר פעיל מאוד

בנוסף, זה לא יפריע לדוגמא כשאני אגלוש באינטרנט להיות מחובר לHDMI 1.4? נראה לי שאני פשוט אחבר לHDMI 2.0 רק כשאשחק. אם אין מפצל אצטרך לעשות זאת ידנית. אני אראה בעיקר סרטים וסדרות (כך מתוכנן לפחות).
- sagioto
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1444
לגבי עדכון הTV פשוט מעדכנת את עצמה כשהיא כבויה,
בפעם השניה שהדלקתי אותה היה כתוב לי שהותקנה גרסא חדשה,
מה שהם כותבים שהאפסקייל ב1-4 יותר טוב מב-5, אם גם ככה אתה מחבר ל05 מחשב אז אין חשיבות לאפסקייל,
אני לא כל כך מבין איך אתה מחבר כמה מקורות על אותו כבל? אם זה דרך רסיבר אתה צריך לוודא שהרסיבר גם תומך בהעברה של 4K@60
והוא גם כנראה יוסיף לך לאג, כלומר בכל מקרה כדאי לחבר את המחשב ישירות לכניסה 5
בפעם השניה שהדלקתי אותה היה כתוב לי שהותקנה גרסא חדשה,
מה שהם כותבים שהאפסקייל ב1-4 יותר טוב מב-5, אם גם ככה אתה מחבר ל05 מחשב אז אין חשיבות לאפסקייל,
אני לא כל כך מבין איך אתה מחבר כמה מקורות על אותו כבל? אם זה דרך רסיבר אתה צריך לוודא שהרסיבר גם תומך בהעברה של 4K@60
והוא גם כנראה יוסיף לך לאג, כלומר בכל מקרה כדאי לחבר את המחשב ישירות לכניסה 5
- GustavMahler
-
- חבר פעיל מאוד

אתה בטוח שאין חשיבות לאפסקייל במחשב? מה אם אני רואה סרט 1080 בPowerDVD או KODI?
ולמה הצבעים נראו פחות טובים עם הHDMI 5?
ולמה הצבעים נראו פחות טובים עם הHDMI 5?
- RoeeToledano
-
- חבר פעיל

- תגובות: 75
Hatori_Hanzo תוכל בבקשה לומר לי באיזה מחיר כולל המשלוח עלתה לך הטלויזיה 60 אינץ אני רוצה להבין בכמה התייקר המשלוח והאם זה עדיין כדאי
תודה
תודה
- mg1913
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 306
·התייקר ב1500 שח...RoeeToledano כתב:Hatori_Hanzo תוכל בבקשה לומר לי באיזה מחיר כולל המשלוח עלתה לך הטלויזיה 60 אינץ אני רוצה להבין בכמה התייקר המשלוח והאם זה עדיין כדאי
תודה...
לפחות על הדגם של ה32...
- GustavMahler
-
- חבר פעיל מאוד

אם אחבר למחשב באמת לא תהיה חשיבות לUpscaling של הטלויזיה בסרטים למשל? המחשב עצמו עושה את הUpscaling? אם כן, האם יש אפשרות לתת למסך לעשות את זה?
- yonyz
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1904
המחשב לא עושה UPSCALING. כשאתה מנגן סרט 1080P במסך מלא, הטלויזיה מקבלת סיגנל של 1080P ועושה לו UPSCALING. לכן עדיין חשוב להשתמש בHDMI 1-4. לגבי שימוש במסך כמסך מחשב לגלישה, אתה יכול לשכוח מכל חיבור מלבד HDMI5. זה לא רק הלאג, זה גם העובדה שאין 60HZ בשאר ה-HDMI וזה בלתי נסבל, תנועת העכבר פשוט נמרחת ואי אפשר לעשות שום דבר במחשב בצורה נוחה.GustavMahler כתב:אם אחבר למחשב באמת לא תהיה חשיבות לUpscaling של הטלויזיה בסרטים למשל? המחשב עצמו עושה את הUpscaling? אם כן, האם יש אפשרות לתת למסך לעשות את זה?...
- Amstel
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 539
- שם מלא: in
@yonyz
·
אז אתה אומר שחיבור מיני פיסי שמריץ OE או KODIBUNTU לדוגמא
עדיף להיות מחובר לHDMI 5 ולא לשאר?
או שפה זה לא משנה
·
או שפה זה לא משנה
- BlackTulip
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 120
אז זהו נגמרה החגיגה חברים, משלוח של 2000 שח באמת מוריד את כדאיות הקניה ללא כדאית בעליל...
- yonyz
-
- חבר ותיק

אם אתה רק מנגן עם זה סרטים, תשתמש ב-HDMI 1-4. אם אתה משתמש בזה כמסך מחשב לשימוש *כמחשב*, ולא כנגן מדיה, אז קצב הרענון של 30HZ יפריע מאוד. זה כאילו הסמן של העכבר עושה מה שאתה אומר לו בדיליי של חצי שניה, וכל האנימציות איטיות יותר. זה לא נעים.Amstel כתב:@yonyz
·
או שפה זה לא משנה...
בכל מקרה תנסה את שני החיבורים ותחליט. אני משתמש ב-43 אינץ' כמסך מחשב כל היום בעצם, ואני גם רואה סדרות וסרטים בערב, וגם קצת משחקים, אז אצלי זה קבוע על HDMI 5. אבל אולי אני אפסיק להתעצל ואשתמש בשאר החיבורים לסרטים וסדרות, למרות שהתמונה מדהימה גם ככה.
- sagioto
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1444
·yonyz כתב:המחשב לא עושה UPSCALING. כשאתה מנגן סרט 1080P במסך מלא, הטלויזיה מקבלת סיגנל של 1080P.........
אתה בטוח בזה? אני מעוניין לדעת מאיפה המידע, אני הייתי בטוח שמערכת ההפעלה מוציאה output קבוע,
כשאתה משחק על מסך מלא אז באמת המסך נכבה ונדלק ומקבל אות שיכול להיות שונה מהגדרות מערכת ההפעלה אבל בוידאו על מסך מלא המעבר הוא חלק, אני די בטוח שהמחשב מבצע את האפסקייל במקרה הזה
- yonyz
-
- חבר ותיק

צודק, בקתי עכשיו ואין שינוי ב-OUTPUT בסרט במסך מלא. רק במשחקים כתוב למעלה במסך שהאינפוט הוא 1080P. אם כך עדיף פשוט להשתמש בנגן טוב, משהו כמו MPC-HC עם madVR.sagioto כתב:·......
אתה בטוח בזה? אני מעוניין לדעת מאיפה המידע, אני הייתי בטוח שמערכת ההפעלה מוציאה output קבוע,
כשאתה משחק על מסך מלא אז באמת המסך נכבה ונדלק ומקבל אות שיכול להיות שונה מהגדרות מערכת ההפעלה אבל בוידאו על מסך מלא המעבר הוא חלק, אני די בטוח שהמחשב מבצע את האפסקייל במקרה הזה...
- Amstel
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 539
- שם מלא: in
המסך חייב לבצע UPSCALING כאשר האינפוט הוא קטן מהרזולוצייה הטבעית של הטלוויזיה
- yonyz
-
- חבר ותיק

נכון אבל מסתבר שהנגן מדיה עושה את ה-UPSCALING בעצמו ומוציא סיגנל ברזולוציה של הדסקטופ.Amstel כתב:המסך חייב לבצע UPSCALING כאשר האינפוט הוא קטן מהרזולוצייה הטבעית של הטלוויזיה...