a1 evo - הכיול הטוב ביותר למכשירי - DENON / MARANTZ .

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1401
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 355 פעמים

שליחה #401 

26/08/2024 18:28  
עידו12 כתב:
אחרי אופטימיזציה הופיע לי ב-log שצריך להפוך פולריות בסאב.
יש לי רק בורר phase, זה היה על משהו באזור 100 מעלות, על איזה ערך אני אמור לשים את זה?
...
תחזיר ל 0 מעלות ותבצע מדידות מחדש. תריץ שוב את הסקריפט אבל הפעם תסמן שלא לאפשר היפוך מופע בסאב. סאבים עם בורר לא מסוגלים להפוך מופע. הבורר זה לא בקרת מופע אלא וויסות השהיה. אני משתמש ב MINIDSP כדי לבצע היפוך מופע ל SB2000 שגם להם אין יכולת להפוך מופע.

עידו12
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 88
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

Re: Audyssey One - הכיול הטוב ביותר למכשירי - DENON / MARANTZ .

שליחה #402 

26/08/2024 20:20  
יהלי ב כתב:
תחזיר ל 0 מעלות ותבצע מדידות מחדש. תריץ שוב את הסקריפט אבל הפעם תסמן שלא לאפשר היפוך מופע בסאב. סאבים עם בורר לא מסוגלים להפוך מופע. הבורר זה לא בקרת מופע אלא וויסות השהיה. אני משתמש ב MINIDSP כדי לבצע היפוך מופע ל SB2000 שגם להם אין יכולת להפוך מופע.
...
תודה, אבדוק. גם אני עם SB2000

DanielFeliz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 136
שם מלא: Paul feliz
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #403 

24/08/2024 23:05  
יהלי ב כתב:
Dirac-Harman + 4dB עבור ה MASTER ו Dirac HArman + 6dB עבור ה DEQ. זה מצריך הרצה כפולה ואז מחיקת ה ADY המיותר מכל הרצה.
...
אני דווקא נהנה מהMaestro

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #404 

למי שמעוניין, זו גרסה מקוסתמת של EVO האחרון שאני ערכתי:

https://www.dropbox.com/scl/fi/bx0hmg10 ... uu2hl&dl=0

מאפשרת הגברה של התיקון עד +6 דציבל. מאפשרת תיקון מלא עד 20 קילוהרץ כמו באודיסי המקורי (בטלתי את ההגבלות של OCA ומעל ל 250 הרץ, התיקון מבוסס על Psychoacoustic smoothing בדיוק כמו באודיסי המקורי. שאר הגדרות גם כך זמינות בתחילת ההרצאה וללא שינוי. בדקתי את זה וזה עובד מצויין עם תוצאה יותר טובה מעבר ל 250 הרץ. ההגבלה ל 250 היא לא מדעית אלא העדפה של OCA עצמו. ברגע שהתיקון מבסס על גרף מוחלק, אז אפשר בלי בעיה לאלץ את ה TARGET CURVE בכל תחום השמע. ממליץ לנסות לשחק בהגדרות כמו מניעה של היפוך מופע או אילות קדמיים ל LARGE במקום SMALL. לפעמים זה מניב שיפור נוסף.

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4215
נתן תודות: 1656 פעמים
קיבל תודות: 557 פעמים

שליחה #405 

29/08/2024 19:21  
יהלי ב כתב:
למי שמעוניין, זו גרסה מקוסתמת של EVO האחרון שאני ערכתי:

https://www.dropbox.com/scl/fi/bx0hmg10 ... uu2hl&dl=0

מאפשרת הגברה של התיקון עד +6 דציבל. מאפשרת תיקון מלא עד 20 קילוהרץ כמו באודיסי המקורי (בטלתי את ההגבלות של OCA ומעל ל 250 הרץ, התיקון מבוסס על Psychoacoustic smoothing בדיוק כמו באודיסי המקורי. שאר הגדרות גם כך זמינות בתחילת ההרצאה וללא שינוי. בדקתי את זה וזה עובד מצויין עם תוצאה יותר טובה מעבר ל 250 הרץ. ההגבלה ל 250 היא לא מדעית אלא העדפה של OCA עצמו. ברגע שהתיקון מבסס על גרף מוחלק, אז אפשר בלי בעיה לאלץ את ה TARGET CURVE בכל תחום השמע. ממליץ לנסות לשחק בהגדרות כמו מניעה של היפוך מופע או אילות קדמיים ל LARGE במקום SMALL. לפעמים זה מניב שיפור נוסף.
...
הrew לא יתקן מעל 300...זה רשום גם בתוצאת הסקריפט

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #406 

29/08/2024 20:40  
claudia5 כתב:
הrew לא יתקן מעל 300...זה רשום גם בתוצאת הסקריפט
...
ה REW לא תיקן מעל ל 300 רק בגרסת ה EVO הישנה כאשר היה צריך לשנות ב TARGET ל SUB. בגרסה החדשה ה TRAGET ב REW יש להגדיר כ NONE ואז אין סיבה בעולם ש REW לא יתקן מעבר ל 300 הרץ. היה צריך לשנות ל SUB בגלל באג שהיה ב REW שתוקן מזמן. יש בהחלט הבדלים בין הרצה עם הגבלה ל 250 להגבלה ל 20000. עכשיו אתה יכול להשתמש ב TARGET CURVE שמוריד את הגבוהים כמו של אודיסי המקורי. תבשוק את הסקריפט הרגיל ואז את שלי וצריך אחרי שניהם בדיקה עם REW ותראה שיש הבדלים.

maorgr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 574
נתן תודות: 96 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #407 

היי,

מה אני אמור להזין באופציות הללו, בבקשה:

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #408 

02/09/2024 23:38  
maorgr כתב:
היי,

מה אני אמור להזין באופציות הללו, בבקשה:
image.png
...
את ה250 אתה יכול לעלות ,והבוסטים זה אם אתה אוהב יותר הדגשה בנמוכים ,אצלי סמנתי 6,6

maorgr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #409 

03/09/2024 6:36  
claudia5 כתב:
את ה250 אתה יכול לעלות ,והבוסטים זה אם אתה אוהב יותר הדגשה בנמוכים ,אצלי סמנתי 6,6
...
מה בדיוק לרשום בכל textbox בבקשה ??

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #410 

04/09/2024 14:08  
maorgr כתב:
מה בדיוק לרשום בכל textbox בבקשה ??
...
תנסה 500 ,5,5 אם אתה אוהב תדרים נמוכים

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5142
נתן תודות: 1061 פעמים
קיבל תודות: 697 פעמים

שליחה #411 

עדיף לקבוע eq לפי הגרף של הרמקול בעבודה עם החדר, ולא בהכרח לפי מספר כלשהו 250/500, לרוב זה יתאים לחדרים מטופלים, הסלונים לא מטופלים אקוסטית במקסימום התייחסות יש שטיח וילון וספה שסופגת, אולי כמה תמונות בנוסף, זה לא הופך חדר למטופל, eq נועד לתקן ולרוב מופיע עד כ20khz וזה לא מיותר, כמובן שכל חדר מתנהג שונה ולכן עדיף לקבוע eq לפי גרף המדידה של הרמקול עם החדר, לכן התיקון יכול להיות נניח גם עד 2khz או 1khz או (400hz נערך פה), לא ממליץ לתקן באופן גורף עד 500hz כי מה קורה אם קצת אחרי ה 500hz נניח ב 800hz הרמקול בעבודה עם החדר מקבל דיפ של 6 db? פשוט ישאר בור שאין לה כיסוי ושבסך הכל היית יכול לבחור שהeq ישפיע עד 900hz ואז הגרף היה מתוקן.. עזובו אותכם ממספרים שכתוב במקום כזה או אחר, תקראו את הגרף תראו איפה הבעיות ותשאפו לתקן איפה שניתן כמה שניתן ועדיף אקוסטיקה כי זה שם המשחק.

גם לגבי הבוסט כל מספר זה הרי בוסט שונה וישפיע על החדר בצורה שונה וכמובן זה משתנה בין חלל לחלל
נערך לאחרונה על ידי FastandFurious ב 05/09/2024 17:32, נערך פעם 1 בסך הכל.
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #412 

יש גרסה חדשה ומשופרת ל A1 EE. היא מבצעת כיול EQ בשני שלבים. עד לתדר נבחר ראשון כמו 250 הרץ היא לא מוסיפה BOOST כדי שלא להגביר DIPS שרק יחמיר, ומעל לתדר החיתוך נניח 250 ועד לתדר עליון נבחר, היא תוסיף BOOST לפי בחירה בהרצה שנייה.

בנוסף, היא מאפשרת לבחור את סוג ה SMOOTHING. עדיף PSY שזו החלקה פסיכואקוסטית במקום VAR שהיא העדפה של OCA. הגרסה החדשה מסירה את המגבלות על תחום תדרים לתיקון ומאפשרת תיקון מלא עד 20 קילו כמו אודיסי המקורי. את ה HIGH SHELF עדיף שלא לסמן.

https://github.com/pulento/A1Evo_Electr ... 9.12-Beta2

בכלל, אם רוצים ממש לשפר תוצאות. אז כדאי להריץ 8 מדידות בכל נקודת האזנה ולשמור 8 קבצי ADY, אחד לכל נקודה. לטעון כל קובץ בנפרד ל EVO ולקחת ממנו את כל 8 המדידות. ואז עי אקסל לבצע ממוצע של 8 המדידות שהם קבצי TXT עם תגובות ההלם. בכך יוצרים מכל 8 מדידות באותה נקודה, מדידה אחת ממוצעת ומקבלים נניח 3 או 5 מדידות בנקודות שונות.

מבצעים עוד מדידה ל 3 או 5 נקודות, ומטעינים ל EVO אבל מיד שהוא מייצרת מדידות ל REW, מחליפים אותם עם אותם השמות עם הממוצעים שהוכנו באקסל. בצורה זו מקבלים 5 נקודות שכל אחת היא ממוצע של 8 חזרות מה שמבטל שונות ושגיאות מדידה ומשפר מאד את התוצאה. אני ניסיתי את זה עם ה X4400H (ה 4800 נמצא אצל היבואן בבדיקה עדיין) וזה ממש הביא לשיפור משמעותי.

ברסיברים חדשים יש לבצע מדידות עם הסאב במצב directional למי שיש יותר מסאב אחד. זה משפר אפילו יותר.

אגב, OCA כבר אמר שהוא כרגע עובד על פיצ'ר חדש ל EVO - הוספת תיקון מופע ממש כמו ב DIRAC LIVE אבל ככל הנראה משהו שבאמת עובד להבדיל מ DIRAC שזה עניין של מזל...

mbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3601
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 2020 פעמים

שליחה #413 

mbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #414 

mbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #415 

mbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #416 

עדכון חדש ל A1E MAESTRO .

maorgr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #417 

היי,

אני די הדיוט בתחום הכיול (ובכלל בחיים). רציתי לדעת האם יש מישהו שיוכל בבקשה להציץ בלוג של הכיול ולהכווין אותי מה אפשר לשפר, בבקשה ? log: https://pastebin.com/YxeiqckT

הכיול בוצע בעזרת b54 ו-0.9.12-Beta4

תודה רבה מראש לעוזרים.

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #418 

14/09/2024 3:34  
maorgr כתב:
היי,

אני די הדיוט בתחום הכיול (ובכלל בחיים). רציתי לדעת האם יש מישהו שיוכל בבקשה להציץ בלוג של הכיול ולהכווין אותי מה אפשר לשפר, בבקשה ?
image.png

log: https://pastebin.com/YxeiqckT

הכיול בוצע בעזרת b54 ו-0.9.12-Beta4

תודה רבה מראש לעוזרים.
...
תבדוק איזה מ 2 הכיולים שקיבלת יותר לטעמך.
לדעתי לא לשחק עם הכיול שאהבת ,מקסימום לפי הקובץ תבחר אם להשתמש או לא ב EQ.
יש לך רמקולים שמסוגלים לשמש רק כקטנים אז יש לך פחות אפשרויות משחק וזה טוב מאוד.

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #419 

בקרוב גרסה חדשה ל A1 EVO בשם Nexus ככל הנראה תחילה תהיה נסיונית ותצריך המון עדכונים ותיקוני באגים, אבל מה שחדש בה זה הוספה של תיקון נפרד גם למופע, ממש כמו ש DIRAC מנסים. הבנתי רק ש OCA מצא דרך לבצע תיקון מופע באודיסי עי שימוש במסנני PEQ של תיקון אמפליטודה כדי לעקוף את המגבלה.

עוד דבר, לראשונה, גרסת ה nexus תאפשר למצע מדידות עי Umik1 או המקרופון של אודיסי שיחובר ישירות למחשב, דרך REW. OCA רמז שזה עוד כלום. יש עוד הפתעות בהמשך (אולי הוא יצליח ליישם אלגוריתם דמוי ART לתוך אודיסי). מקווה שאודיסי ו DIRAC או דנון בעצמם לא אימו לתבוע אותו כי הוא גורם להם להפסדי מכירות באפלקציות הכיול...

ביצוע מדידות דרל ש API של REW יצריך רכישת גרסת REW PRO ב 100 דולר אבל זה יאפשר גם תמיכה במיקרופון UMIK-X וקטורי רב כיווני מה יביא את A1 לרמה של טרינוב. כמובן ה UMIK-X לא זול, כ 600 דולר. אבל זה כמון אופצונאלי כי עדיין יהיה אפשר בצע מדידות ידניות ב REW וה A1 יתרג אותם לאלו של אודיסי. זו ההפתעה הגדולה שהצליחו להוציא ממנו. כמובן עד שכל זה יהיה מוכן בגרסה יציבה ייקח כמה חודשים. הבנתי שהוא צירף אליו מתכנן מקצועי עבור הפרויקט הזה.

כך יראה הממשק (הוא לא אמר מתי יתוחרר אבל סביר להניח שעד אוקטובר)

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #420 

מדידות עי REW כולל ניהול טוב יותר של מס סאבים מה שלא רלוונטי ל99% מהמשתמשים כאן אני מניח.
בכל מקרה הולך להיות מעניין. גם האופציה של ביצוע מידות כרגיל עי הרסיבר והוספת מדידות מתוך REW כאופציה נשקלת בגרסה החדשה.

גרסה ראשונית של NEXUS אמורה לצאת ביום שני הבא כנראה והיא תדרוש REW B55 שיצא היום:

https://roomeqwizard.com/installers/REW ... 55-api.exe

בהתחלה, מדידות עי REW ידרשו קצת עבודה ידנית והיו מוגבלות רקל לערוצי ה BED (לא אטמוסים). יהיה צריך לתת שמות ומספור נכונים לכל מדידה. רק אם מצרפים מדידות עי REW (תחילה עי המקרופון המקורי של דנון עם קובץ כיול וחיבור ישיר למחשב, מה שיצריך כרטיס קול איכותי שלא מוסיף רעשים), ה EVO החדש יבצע גם כיול פאזה בנוסף לכיול אפליטודה. זה אמור להביא שימור נוסף בבאס. לא ברור אם הפעם OCA יאפשר כיול לתדרים גבוהים, אבל זה יהיה לפחות עד 500 הרץ ברירת מחדל.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”