האם לא עדיף משטר קומוניסטי? תחת משטר כזה כולם שווים, בתיאוריה לפחות.
השרשור הגדול של תלונות על מחירים... :@
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
לכל מומחי הכלכלה.
- moco
-
- גורו

- תגובות: 20597
אנחנו כרגע דווקא עם סכנה אינפלציונית ועוד לא ברור אם יגיע המיתון המדובר, כך שאין כרגע צורך לעודד צריכה. זה תמיד עיניין של וויסות יחסית לגלי האינפלציה-מיתון.niron כתב:moco,
אני בהחלט רוצה לתת העדפה למי שקונה מוצרים.
ידוע שצריכה מעודדת צמיחה.
מע"מ גבוה גורם לחסכון של הפרטים, שמביא למיתון....
גם הורדת מס הכנסה משאירה יותר כסף בידי הציבור ומעודדת צריכה.
העיניין הוא שאתה מפלה ספציפית לטובת מוצרים מסוימים שיש עליהם מכס. אין שום הגיון בזה. מה אם מישהו מעדיף לשפץ את דירתו (ובצורה עקיפה לעודד את ענף הביניין)? למה להפלות נגדו ונגד הענף הזה. סתם דוגמה כמובן.
משה
- niron
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 577
moco,
ידוע שהורדת מס-הכנסה מיטבה בעיקר עם מעמד הביניים, לא עם המעמד הנמוך.
המעמד הנמוך ממילא בקושי משלם מס הכנסה (נמצא במדרגת מס נמוכה)
ההצעה החברתית ביותר ששמעתי היא הורדה של המע"מ על המזון -
זוהי ההטבה שתשפיע בצורה החזקה ביותר על החלשים.
אבל גם הורדת מע"מ באופן כללי מיטבה בעיקר עם החלשים.
ידוע שהורדת מס-הכנסה מיטבה בעיקר עם מעמד הביניים, לא עם המעמד הנמוך.
המעמד הנמוך ממילא בקושי משלם מס הכנסה (נמצא במדרגת מס נמוכה)
ההצעה החברתית ביותר ששמעתי היא הורדה של המע"מ על המזון -
זוהי ההטבה שתשפיע בצורה החזקה ביותר על החלשים.
אבל גם הורדת מע"מ באופן כללי מיטבה בעיקר עם החלשים.
- moco
-
- גורו

קרא שתי הודעות שלי למעלה. כתבתי מפורשות שזו הטבה למעמד הביניים. גם ההצעה שלך להורדת מכסים על מוצרי מותרות זו הטבה בעיקר למעמד הביניים (ולעשירים) כי העניים ממילא לא קונים את זה.
צריך גם להיטיב עם השכבות החלשות ולצמצם פערים אך זו בעייה אחרת ואף הרבה יותר חשובה. זה פשוט לא היה הנושא כאן.
צריך גם להיטיב עם השכבות החלשות ולצמצם פערים אך זו בעייה אחרת ואף הרבה יותר חשובה. זה פשוט לא היה הנושא כאן.
משה
- niron
-
- חבר פעיל במיוחד

1. שנינו מסכימים שהורדת מס הכנסה היא הטבה למעמד הביניים ולא לעניים.
2. אני לא מסכים איתך שהורדת מע"מ אינה מועילה לעניים. המע"מ אינו מבדיל כיום בין מוצר למוצר, ואם אתה מוריד מע"מ על פלזמה אז אוטומטית יורד גם המע"מ על טלוויזיה ב1000 ש"ח, שקונים אותה עניים.
3. זה בהחלט הנושא. כל השרשור הזה התחיל ברגע שפלוני קרא להפחתה של מס מסוג X, ואלמוני התקומם ואמר שאם כבר מפחיתים, שיהא זה מס מסוג Y.
2. אני לא מסכים איתך שהורדת מע"מ אינה מועילה לעניים. המע"מ אינו מבדיל כיום בין מוצר למוצר, ואם אתה מוריד מע"מ על פלזמה אז אוטומטית יורד גם המע"מ על טלוויזיה ב1000 ש"ח, שקונים אותה עניים.
3. זה בהחלט הנושא. כל השרשור הזה התחיל ברגע שפלוני קרא להפחתה של מס מסוג X, ואלמוני התקומם ואמר שאם כבר מפחיתים, שיהא זה מס מסוג Y.
- moco
-
- גורו

אז באמת לא הבנתי אותך. חשבתי שאתה מתכוון להוריד את המכס.
שיעור המע"מ, כמו שיעורי שאר המיסים, נתון לדיונים ושינויים. הטא היה כבר 15% ו17% (אם אני לא מתבלבל).
כמעט בכל מדינה מפותחת בעולם (חוץ מארה"ב שבה יש מיסי קנייה) קיים מ.ע.מ. זה אחד המיסים הכי יעלים ופשוטים שיש על מחזור העסקים (להבדיל, ממס הכנסה).
אם תפחית את המ.ע.מ, תצטרך מן הסתם, להעלות את מס הכנסה שהוא מס פחות יעיל (כלומר, יותר קשה לגבייה).
גם לא ממש "צודק חברתית" להוריד אותו. הוא לא מדורג כמו מס הכנסה. אם תוריד אותו ב% העשירים ירויחו הכי הרבה (כי קונים בהכי הרבה), אח"כ מעמד הביניים והעניים בקושי יהנו.
במס הכנסה יש משחק של מדרגות.
כמובן העניים מאוד לא משלמים כלל מס הכנסה. אי אפשר לצמצם את בעיית העוני על ידי הורדת מסים. הם לא משלמים מס הכנסה ומשלמים מעט מאוד מ.ע.מ.
שיעור המע"מ, כמו שיעורי שאר המיסים, נתון לדיונים ושינויים. הטא היה כבר 15% ו17% (אם אני לא מתבלבל).
כמעט בכל מדינה מפותחת בעולם (חוץ מארה"ב שבה יש מיסי קנייה) קיים מ.ע.מ. זה אחד המיסים הכי יעלים ופשוטים שיש על מחזור העסקים (להבדיל, ממס הכנסה).
אם תפחית את המ.ע.מ, תצטרך מן הסתם, להעלות את מס הכנסה שהוא מס פחות יעיל (כלומר, יותר קשה לגבייה).
גם לא ממש "צודק חברתית" להוריד אותו. הוא לא מדורג כמו מס הכנסה. אם תוריד אותו ב% העשירים ירויחו הכי הרבה (כי קונים בהכי הרבה), אח"כ מעמד הביניים והעניים בקושי יהנו.
במס הכנסה יש משחק של מדרגות.
כמובן העניים מאוד לא משלמים כלל מס הכנסה. אי אפשר לצמצם את בעיית העוני על ידי הורדת מסים. הם לא משלמים מס הכנסה ומשלמים מעט מאוד מ.ע.מ.
משה
- niron
-
- חבר פעיל במיוחד

גם מכס ישפיע על העניים באותה צורה (אם כי לא כתבתי מכס)
לא דיברתי על מקורות שמהם יש לפצות על הפחתת המע"מ. ההתייחסות שלי היא במקרה שכבר הוחלט להוריד מיסים, אז היכן יש להוריד.
עשירים מופלגים לא משלמים כמעט מע"מ באופן יחסי להונם. רוב כספם נמצא באפיקי השקעה שאינם חשופים למע"מ כמו בעלות על חברות מסחריות, ניירות ערך, נדל"ן וכדומה. כדי לפגוע בהם אתה צריך למסות חברות, רווחים על ניירות ערך וכדומה.
מעמד הביניים משקיע רק חלק קטן מהמשכורות שהוא מרוויח על צריכה. יש עוד חלק שהולך על חסכון שאינו חשוף למע"מ, בפרט כשקיימים ביטוחי מנהלים, קרנות השתלמות וכדומה.
המעמד הנמוך, לעומת זאת, לוקח את כל הכסף שהוא מרוויח ומשתמש בו לצריכה.
המסקנה?
הורדת מע"מ מיטבה עם המעמד הנמוך יותר מכל הורדת מס אלטרנטיבית.
לא דיברתי על מקורות שמהם יש לפצות על הפחתת המע"מ. ההתייחסות שלי היא במקרה שכבר הוחלט להוריד מיסים, אז היכן יש להוריד.
עשירים מופלגים לא משלמים כמעט מע"מ באופן יחסי להונם. רוב כספם נמצא באפיקי השקעה שאינם חשופים למע"מ כמו בעלות על חברות מסחריות, ניירות ערך, נדל"ן וכדומה. כדי לפגוע בהם אתה צריך למסות חברות, רווחים על ניירות ערך וכדומה.
מעמד הביניים משקיע רק חלק קטן מהמשכורות שהוא מרוויח על צריכה. יש עוד חלק שהולך על חסכון שאינו חשוף למע"מ, בפרט כשקיימים ביטוחי מנהלים, קרנות השתלמות וכדומה.
המעמד הנמוך, לעומת זאת, לוקח את כל הכסף שהוא מרוויח ומשתמש בו לצריכה.
המסקנה?
הורדת מע"מ מיטבה עם המעמד הנמוך יותר מכל הורדת מס אלטרנטיבית.
- moco
-
- גורו

לא הכל נכון לראות באופן יחסי.
אתה צודק במה שכתבת אבל אם על ידי הורדת המעמ בX ההוצאות של העניים קטנו יותר באופן יחסי, עדיין העשירים קיבלו יותר שקלים חזרה.
נניח שלמדינה יש מיליארד שקלים לחלק חזרה לציבור. אם תחלק שווה בשווה פר גולגולת, העניים יקבלו יחסית הרבה יותר. אולי יותר סביר לחלק לעניים אף יותר באופן מוחלט.
העיניין הוא שמדיניות המיסוי זה כלי לווסת כל מיני דברים אבל זה לא כלי טוב ללוחמה בעוני, כי העשיירם תמיד משלמים יותר מיסים ויהנו יותר (באופן מחלט) מהפחתתם.
אתה צודק במה שכתבת אבל אם על ידי הורדת המעמ בX ההוצאות של העניים קטנו יותר באופן יחסי, עדיין העשירים קיבלו יותר שקלים חזרה.
נניח שלמדינה יש מיליארד שקלים לחלק חזרה לציבור. אם תחלק שווה בשווה פר גולגולת, העניים יקבלו יחסית הרבה יותר. אולי יותר סביר לחלק לעניים אף יותר באופן מוחלט.
העיניין הוא שמדיניות המיסוי זה כלי לווסת כל מיני דברים אבל זה לא כלי טוב ללוחמה בעוני, כי העשיירם תמיד משלמים יותר מיסים ויהנו יותר (באופן מחלט) מהפחתתם.
משה
- truejoker
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5738
לעיתים מאוד קרובות אני לא כל כך מבין באיזה סרט אנשים חיים, במקרה הספציפי הזה אני חושש שזה ארץ עוץassafiles כתב:כן אני אשמח לשבת לחשב הכל לארגן הכל
ככה שכולםםם יהיו מרוצים
אם יש מישהו שנדאג לו שיהיה מרוצה הכי הרבה זה העם הפשוט עם הרכישות היומיות שלו
אם יהיה מי שנקשה עליו יותר אלו יהיו העסקים הגדולים וכו ....
חוץ ממיסים יש עוד מקורות הכנסה שיכולים להוות למדינה רווח
אם יבנו בו מפעל אחד של מכוניות זה כבר התחלה ימשיכו עם טכנולוגיות של מטוסים זה כבר ההמשך
אבל המדינה צריכה לדחוף דברים כאלה בעוצמה, לא כמו שקורה שאיזה עסקנים יעשו מכוניות חשמליות עד 2020...
בניית מפעל המכוניות , ובמיוחד המכונית החשמלית , לא תכניס שום דבר למדינה , היא רק תעשיר את המשפחה ההיא . ראה איך בדיוק היא קיבלה את בתי הזיקוק בחייפה , ומה היה לפני כן עם הסכסוך שלה עם המדינה , ומה קרה לאנשים שהיו נגד החברה מטעם המדינה , ואחרי זה תספר לי מי מרוויח ומי מפסיד .
בשורה האחרונה המדינה הפסידה בגדול = האזרחים משלמי המיסים הקטנים , לא קיבלו מה שמגיע להם .
2 - עסקנים לא עושים מכוניות חשמליות , אלא אנשי עסקים , שיודעים היטב איך להוציא מהמדינה הן עזרה פיננסית והן רגולציה שתוודא שהם ירוויחו הרבה כסף. אם האזרח הפשוט ירוויח? אני בספק
ומוקו ונירון בוויכוח שלכם יש כבר מחקרים אקדמאיים שקובעים מפורשות שמע"מ הוא מס מסוג שבו ירידה במע"מ תיטיב לכולם . ולכן ירידה במע"מ ע"מ שתגיע לשכבות שדרושה להן עזרה , חייבת להיות על מוצרי מזון (בגלל שיקולים של התפלגות ההוצאה היחסית להכנסה).
מס הכנסה שלילי יעזור לשכבות הבניים , אבל לא יתן מענה לשכבות החלשות יותר.
ע"מ להמריץ צמיחה אמיתית במשק (צמיחה שאינה נשענת רק על הייטק , כי היא צמיחה לא טובה לטווח ארוך ), צריך לוודא שהפער בין עשירים לעניים יקטן .
לא מזמן הייה ראיון עם אישיות כלכלית מובילה בעולם (לא זוכר מי) , שהוא אמר שהמצב בישראל מבחינת הפער , הוא מצב מאוד מסוכן לצמיחה
וד"א למרות התדמית של אמריקה כארץ קפיטליסטית , שיש בה הרבה יותר הומלסים , התמיכה בעניים היא יחסית הרבה יותר גדולה מישראל של היום . וחלק לא קטן מהעובדה שארה"ב שורדת את המשברים הכלכליים ,זה בגלל זה .
- moco
-
- גורו

אף אחד לא מציע לייצר מכוניות חשמליות בארץ. מאיפה הבאתם את זה. מדובר על ייבוא מכוניות (תוצרת רנו בינתיים).
מי ירויח מזה? בוודאי שאם זה יצליח אז אנשי העסקים המעורבים בזה ירויחו. ככה זה עובד ואין בכך רע.
האם זה יהיה על חשבון הצרכנים ? לא. אם זה יהיה עיניין מצליח אז גם הצרכנים יהנו.
אנשי העסקים תלויים בלקוחות להצלחתם.
כל זה לא אומר שאין גם שחיתויות ועיניינים אך זה לא מובנה שאם מישהו אחד מתעשר, אז זה בא על חשבון מישהו אחר. כשיש צמיחה אז התל"ג גדל כולו וגם רמת החיים הממוצעת.
מי ירויח מזה? בוודאי שאם זה יצליח אז אנשי העסקים המעורבים בזה ירויחו. ככה זה עובד ואין בכך רע.
האם זה יהיה על חשבון הצרכנים ? לא. אם זה יהיה עיניין מצליח אז גם הצרכנים יהנו.
אנשי העסקים תלויים בלקוחות להצלחתם.
כל זה לא אומר שאין גם שחיתויות ועיניינים אך זה לא מובנה שאם מישהו אחד מתעשר, אז זה בא על חשבון מישהו אחר. כשיש צמיחה אז התל"ג גדל כולו וגם רמת החיים הממוצעת.
משה
- המהנדס
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
מחירים מדהימים ???
ההודעה המתימרת לספר על אתר שימכור במחירי חו"ל + מע"מ היא בדיחה גרועה.רק
להשוואה,הוא כותב ש 46a656 של סמסונג תמכר ב 13900.באנגליה היא
נמכרת ב 1060 פאונד.חצי מחיר.ראו קישור מצורף:
http://www.pricerunner.co.uk/pl/2-10826 ... are-Prices
האמת היא שאנו משלמים בערך פי 3 על טלביזיות איכות לעומת ארה"ב או אנגליה.
להשוואה,הוא כותב ש 46a656 של סמסונג תמכר ב 13900.באנגליה היא
נמכרת ב 1060 פאונד.חצי מחיר.ראו קישור מצורף:
http://www.pricerunner.co.uk/pl/2-10826 ... are-Prices
האמת היא שאנו משלמים בערך פי 3 על טלביזיות איכות לעומת ארה"ב או אנגליה.
- maor199
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 660
- שם מלא: maor199
מחירים
איך יתכןשרמקול BW HTM62 עולה בארץ 3600 שקל וכאן באוסלו המקום הכי יקר בעולם,המחיר שלו 1900 שקל?
- sagyle
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2304
- שם מלא: שגיא לוי
לא נמאס לכם מהפקעת מחירים של יבואנים???
שלום לכולם .
בעיה זו נוגעת לעניות דעתי לכולנו . עד מתי יבואנים יעשקו אותנו ?!!
בחיפושי אחרי אוזניות של AKG מדגם K701 נתקלתי בהפרש מחירים שערורייתי בין המחיר בארה"ב שהינו 250 דולר (875 ש"ח)
http://www.abesofmaine.com/item.do?item=AKGK701
לבין המחיר השערורייתי בארץ 2370 ש"ח בחנות של אבי יפה
http://www.headphones.co.il/store/main/ ... d_prod=103
כלומר , פי 2.7 יותר יקר!!!
כשחיפשתי רמקולים והלכתי ליבואן של tannoy (ט.ר. אלקטרו-סטריאו) להתרשם אצלו מ tannoy sensys DC1 (שנשמעו יותר ממדהים דרך אגב) גיליתי שהמחיר אותו הם מוכרים את הרמקולים הינו 6100 (ואפשר לתת 200 ש"ח הנחה עם מיקוח ) .
בעוד המחיר באנגליה של הרמקולים הינו 250 פאונד שהם כ1400 ש"ח .
http://www.superfi.co.uk/index.cfm/page ... ct_ID/2562
פי 4.34 יותר יקר!!!
עד מתי נשתוק ונשלם מחירים שערורייתים עבור מוצרים שיכולים להתאים לכל כיס?
אני את המרד הצרכני שלי כבר עושה ומשתדל להזמין בארה"ב (את האזניות קניתי כבר בארה"ב) . אולי לחץ וחרם צרכני שלנו יכול לעורר קצת את השוק ! לא ייתכן שיבוא ,מיסים , שירות וכד' מעלים את המחיר פי 2.7 ובטח לא פי 4.3!
שגיא
(וסליחה על הבטן המלאה...)
בעיה זו נוגעת לעניות דעתי לכולנו . עד מתי יבואנים יעשקו אותנו ?!!
בחיפושי אחרי אוזניות של AKG מדגם K701 נתקלתי בהפרש מחירים שערורייתי בין המחיר בארה"ב שהינו 250 דולר (875 ש"ח)
http://www.abesofmaine.com/item.do?item=AKGK701
לבין המחיר השערורייתי בארץ 2370 ש"ח בחנות של אבי יפה
http://www.headphones.co.il/store/main/ ... d_prod=103
כלומר , פי 2.7 יותר יקר!!!
כשחיפשתי רמקולים והלכתי ליבואן של tannoy (ט.ר. אלקטרו-סטריאו) להתרשם אצלו מ tannoy sensys DC1 (שנשמעו יותר ממדהים דרך אגב) גיליתי שהמחיר אותו הם מוכרים את הרמקולים הינו 6100 (ואפשר לתת 200 ש"ח הנחה עם מיקוח ) .
בעוד המחיר באנגליה של הרמקולים הינו 250 פאונד שהם כ1400 ש"ח .
http://www.superfi.co.uk/index.cfm/page ... ct_ID/2562
פי 4.34 יותר יקר!!!
עד מתי נשתוק ונשלם מחירים שערורייתים עבור מוצרים שיכולים להתאים לכל כיס?
אני את המרד הצרכני שלי כבר עושה ומשתדל להזמין בארה"ב (את האזניות קניתי כבר בארה"ב) . אולי לחץ וחרם צרכני שלנו יכול לעורר קצת את השוק ! לא ייתכן שיבוא ,מיסים , שירות וכד' מעלים את המחיר פי 2.7 ובטח לא פי 4.3!
שגיא
(וסליחה על הבטן המלאה...)
- liorms
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1290
המחירים האילו עוד סבירים...
הבעיה היא שהחישוב ה"משעשע" הזה קורא אצל TANNOY גם ברמקולים ה"בכירים" יותר, וזוג של 8300USD מחירו בארץ 100K ש"ח...
הבעיה היא שהחישוב ה"משעשע" הזה קורא אצל TANNOY גם ברמקולים ה"בכירים" יותר, וזוג של 8300USD מחירו בארץ 100K ש"ח...
- dragon
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
ודאי שנמאס, לכן מי שחכם לא קונה בארץ. הגזלנים מצידם יטענו שהם נאלצים למכור ביוקר בגלל שרבים קונים מחו"ל וזה מצמצם עוד יותר את קהל לקוחותיהם הקטן-ממילא בארץ, אבל שימכרו את הלוקשים האלה למישהו אחר. אנחנו יודעים מה הסדר הנכון של הדברים.
-
oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78945
- שם מלא: עפר לאור
- Savta
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 297
איזה מין טיעון מוזר זה?
אין דבר כזה מחיר ריאלי/הגון/הגיוני, אלא אפשר למכור לפראיירים מוצרים בכל מחיר שהם יהיו מוכנים לשלם כשהם דחוקים אל הקיר ואין להם אפשרויות.
נשמע לי לא הגיוני בעליל.
אפשר להתחיל למכור תרופות במחיר כפול מאשר בכל מקום ולהגיד: "מי שלא רוצה, שלא יקנה".
טיעון דומה לזה הוא הטיעון הבא:
"נמכור לבן אדם משהו שעולה 500 שקל ב-50.000 שקל, ואם הוא יחשוב שהוא מקבל משהו יקר ויהנה מזה יותר מאשר ממשהו זול, הרי שלא צריכים להיות לנו נקיפות מצפון למכור לו את זה במחיר הנ"ל".
כנ"ל לגבי הטיעון שהשוק "מתאזן לבד", ואם היבואנים היו רואים שהמחיר גבוה מדי, הם היו מורידים אותו. זה גם לא נכון. לא תמיד השוק "מתאזן לבד", ואפילו כשמדובר בתחומים הרבה יותר חשובים ורציניים, וצריכים להתערב בו. בסופו של דבר, היבואן יכול למכור 10 מגברים במחיר X או 5 מגברים במחיר 2X. כנראה שבחו"ל מעדיפים את הראשון ובארץ - את השני. כנראה שבארץ רדיפת הבצע מנצחת אצל היבואנים את ההגיון הבריא בגדול, והם מסרבים להבין שהתפתחות והרחבת השוק הזה רק תיטיב עמם. על זה יש ביטוי ברוסית: "אתחרבן בעצמי, אבל לא אכנע".
בסופו של דבר, השוק בארץ למוצרי אודיו הוא מאוד קטן גם משום שהמחירים הם גבוהים כל כך ובן אדם ממוצע לא יכול להרשות אותם לעצמו. בחו"ל השוק כל כך גדול משום שהמחירים שווים לכל נפש. צריך לזכור שלא רק שבארה"ב או באנגליה המוצרים עצמם עולים 50% אלא גם שהשכר הממוצע גבוה הרבה יותר מאשר כאן. ז"א שבפועל המוצרים שם עולים פי 4 או 5 פחות מאשר כאן, וכמעט לכל אדם יש גישה אליהם.
אין דבר כזה מחיר ריאלי/הגון/הגיוני, אלא אפשר למכור לפראיירים מוצרים בכל מחיר שהם יהיו מוכנים לשלם כשהם דחוקים אל הקיר ואין להם אפשרויות.
נשמע לי לא הגיוני בעליל.
אפשר להתחיל למכור תרופות במחיר כפול מאשר בכל מקום ולהגיד: "מי שלא רוצה, שלא יקנה".
טיעון דומה לזה הוא הטיעון הבא:
"נמכור לבן אדם משהו שעולה 500 שקל ב-50.000 שקל, ואם הוא יחשוב שהוא מקבל משהו יקר ויהנה מזה יותר מאשר ממשהו זול, הרי שלא צריכים להיות לנו נקיפות מצפון למכור לו את זה במחיר הנ"ל".
כנ"ל לגבי הטיעון שהשוק "מתאזן לבד", ואם היבואנים היו רואים שהמחיר גבוה מדי, הם היו מורידים אותו. זה גם לא נכון. לא תמיד השוק "מתאזן לבד", ואפילו כשמדובר בתחומים הרבה יותר חשובים ורציניים, וצריכים להתערב בו. בסופו של דבר, היבואן יכול למכור 10 מגברים במחיר X או 5 מגברים במחיר 2X. כנראה שבחו"ל מעדיפים את הראשון ובארץ - את השני. כנראה שבארץ רדיפת הבצע מנצחת אצל היבואנים את ההגיון הבריא בגדול, והם מסרבים להבין שהתפתחות והרחבת השוק הזה רק תיטיב עמם. על זה יש ביטוי ברוסית: "אתחרבן בעצמי, אבל לא אכנע".
בסופו של דבר, השוק בארץ למוצרי אודיו הוא מאוד קטן גם משום שהמחירים הם גבוהים כל כך ובן אדם ממוצע לא יכול להרשות אותם לעצמו. בחו"ל השוק כל כך גדול משום שהמחירים שווים לכל נפש. צריך לזכור שלא רק שבארה"ב או באנגליה המוצרים עצמם עולים 50% אלא גם שהשכר הממוצע גבוה הרבה יותר מאשר כאן. ז"א שבפועל המוצרים שם עולים פי 4 או 5 פחות מאשר כאן, וכמעט לכל אדם יש גישה אליהם.
- kisin
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 462
אני מחפש לקנות את הפופקורן A110 בארץ ובינתיים מצאתי רק 2 אתרים שמוכרים את זה.
www.gameroom.co.il
www.7pc.co.il
באתר הראשון עדיין אין מחיר רשמי ובאתר השני, לפני שבועיים, זה עלה 1999 שקל ואני לתומי חשבתי שעם הזמן אולי המחיר ירד קצת ויגיע למחיר שפוי. ומה גיליתי היום - שהם העלו את המחיר וכעת זה עולה 2099 שקל!
http://www.7pc.co.il/Product.aspx?productid=2594
לעזאזל, אין פה אף חנות שפויה בארץ!? הרי שום דבר לא השתנה במחיר המקורי של המוצר שעולה קצת יותר מ200 דולר!
המוצר עולה אחרי הזמנה ומכס וכל השטויות מסביב בערך כ1300 שקל. אז למה בארץ כל מוכר צריך להיות "חזיר" ולעשות רווח מטורף על הקונה.
אני לצערי לא יכול לרכוש את המוצר הזה בחו"ל אז עד שלא יהיה מחיר נורמלי בארץ אני תקוע...
נראה לי שאני (לצערי) אלך על הפופקורן A100 בגלל המחיר היחסית נורמלי שלו פה בארץ ובגלל העובדה שגם ככה אין לי מערכת סאונד משוכללת...
www.gameroom.co.il
www.7pc.co.il
באתר הראשון עדיין אין מחיר רשמי ובאתר השני, לפני שבועיים, זה עלה 1999 שקל ואני לתומי חשבתי שעם הזמן אולי המחיר ירד קצת ויגיע למחיר שפוי. ומה גיליתי היום - שהם העלו את המחיר וכעת זה עולה 2099 שקל!
http://www.7pc.co.il/Product.aspx?productid=2594
לעזאזל, אין פה אף חנות שפויה בארץ!? הרי שום דבר לא השתנה במחיר המקורי של המוצר שעולה קצת יותר מ200 דולר!
המוצר עולה אחרי הזמנה ומכס וכל השטויות מסביב בערך כ1300 שקל. אז למה בארץ כל מוכר צריך להיות "חזיר" ולעשות רווח מטורף על הקונה.
אני לצערי לא יכול לרכוש את המוצר הזה בחו"ל אז עד שלא יהיה מחיר נורמלי בארץ אני תקוע...
נראה לי שאני (לצערי) אלך על הפופקורן A100 בגלל המחיר היחסית נורמלי שלו פה בארץ ובגלל העובדה שגם ככה אין לי מערכת סאונד משוכללת...
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4218
סיפור קטן-
לפני כחצי שנה הייתי בחנות בחיפה שמכרה מסך סמסונג מדגם 46f81b מסך טוב שבחו"ל עלה כ-8000 שקל והתמחור בארץ היה של 26000 שקל.כחודש ימים חיפשתי בכל כוחי לרכוש את המסך במחיר סביר אך לא הייתה שום דרך לכך.
לאחר כחודש נאמר לי שמחירה ירד ל24500 ובהמשך ל20000.
כיום לאחר שכבר רכשתי מסך לא פחות טוב בחצי מחיר ניתנה לי האפשרות לרכוש את אותו מסך ברשת אחרת במחיר של 13000(4 חודשים עברו וירד בחצי).
מה שאני רוצה להגיד לגבי התירוץ שהשוק בארץ קטן ואין מספיק רוכשים כמו בחו"ל זה שאני הייתי מאוד מעוניין לרכוש גם במחיר כפול מחו"ל בטיפשותי ועדיין רצו לעשות עליי קופה גדולה ולכן לא הייתה עיסקה.
חג שמח לכולם
לפני כחצי שנה הייתי בחנות בחיפה שמכרה מסך סמסונג מדגם 46f81b מסך טוב שבחו"ל עלה כ-8000 שקל והתמחור בארץ היה של 26000 שקל.כחודש ימים חיפשתי בכל כוחי לרכוש את המסך במחיר סביר אך לא הייתה שום דרך לכך.
לאחר כחודש נאמר לי שמחירה ירד ל24500 ובהמשך ל20000.
כיום לאחר שכבר רכשתי מסך לא פחות טוב בחצי מחיר ניתנה לי האפשרות לרכוש את אותו מסך ברשת אחרת במחיר של 13000(4 חודשים עברו וירד בחצי).
מה שאני רוצה להגיד לגבי התירוץ שהשוק בארץ קטן ואין מספיק רוכשים כמו בחו"ל זה שאני הייתי מאוד מעוניין לרכוש גם במחיר כפול מחו"ל בטיפשותי ועדיין רצו לעשות עליי קופה גדולה ולכן לא הייתה עיסקה.
חג שמח לכולם
- רונן
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
מחיר פלזמה פיוניר PDP-LX5090
מחיר המסך הנ"ל באנגליה הינו 2400 £ = כ 15300 ש"ח .
נוסיף מע"מ 15.5% .................................כ 2400 ש"ח .
נוסיף מיסים כ 33% .................................כ 6000 ש"ח
סה"כ......................................................כ 23700 ש"ח
להלן קישור למוצר השנה של WHF :
http://whathifi.com/Review/Pioneer-PDP-LX5090/
להלן קישור לאתר זאפ לאותו מסך במחיר שציינתי :
http://www.zap.co.il/models.aspx?Sog=e- ... 288=140486
1. מדוע בישראל מחיר המסך הינו מעל 28000 ש"ח ?
2. היכן טעיתי ?
נוסיף מע"מ 15.5% .................................כ 2400 ש"ח .
נוסיף מיסים כ 33% .................................כ 6000 ש"ח
סה"כ......................................................כ 23700 ש"ח
להלן קישור למוצר השנה של WHF :
http://whathifi.com/Review/Pioneer-PDP-LX5090/
להלן קישור לאתר זאפ לאותו מסך במחיר שציינתי :
http://www.zap.co.il/models.aspx?Sog=e- ... 288=140486
1. מדוע בישראל מחיר המסך הינו מעל 28000 ש"ח ?
2. היכן טעיתי ?