שירשור החידות הגדול

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
dudib
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5144
שם מלא: דודי
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #401 

משה
למה שהסופר יוכנס על ידי הסוהר כל ערב ?
הרי הוא בוחר אסירים אקראית .

amirbd
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1622
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #402 

משה - חיה רעה!!!

השרביט אצלך...

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #403 

dudib,
לא אמרתי כל ערב, רק שמובטח שמתישהו הוא ייכנס, ומתישהו שוב יכנס וכך הלאה לגבי כל אחד.

טוב, יש לי חידה נחמדה רק שאני מתנצל שהיא מכוונת לאנשי תוכנה. היא לא שאלה שדורשת ידע ספציפי בתוכנה אבל המושגים שאשתמש בהם הם מתחום התוכנה או מדעי המחשב.

יש לכם שתי רשימות משורשרות (פשוטות, עם הצבעה קדימה בלבד), אשר מתמזגות איפושהו, כלומר, בכל רשימה יש איבר מסוים שמצביע לאיבר משותף, ומשם הלאה, זו בעצם רשימה אחת.
הבעיה : למצוא את האיבר שבו הרשימות מתחברות במינימום זמן ובמינימום זיכרון.
לא אגיד מה המינימום, כדי שאולי נקבל פה סדרה של פתרונות שמשפרים אחד את קודמו.
נערך לאחרונה על ידי moco ב 17/09/2007 8:33, נערך פעם 1 בסך הכל.
משה

amirbd
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #404 

משה - כבר כמעט גמרתי לכתוב פתרון ארוך ומסובך, עד שנפל לי האסימון לפתרון הפשוט (אך ההרסני) הבא.

הפתרון - נעבוד אם שתי מצביעים במקביל (אחד לכל רשימה). בכל צעד נקדם את המצביעים קדימה צעד אחד ברשימה, ולאחר מכן נאפס (assign to null), את לינק שכרגע התקדמנו עליו (כלומר ננתק את האיבר הקודם מהרשימה).

התהליך יסתיים כאשר אחד המצביעים שלנו מגיע לאיבר אחרון - איבר זה נותק כבר ע"י המצביע השני והוא נקודת החיבור.

הערות :
1. פתרון זה הורסני (הורס את הרשימות), אך בשאלה לא נדרש לשמר את הרשימות.
2. אם נסמן את אורך השרשרת הראשונה עד האיחוד ב-n, ואת אורך השרשרת השניה עד האיחוד ב-m, ונניח ללא הגבלת הכלליות ש-n<=m אזי הפתרון משתמש בשני פוינטרים בלבד, ומוצא את נקודת החיבור בזמן 2*m
3.. אם נדרש להחזיר את הרשימות למצבן המקורי, או שאסור לשנות את הלינקים המקוררים אזי יש פתרון אחרת יותר מסובך.

אני מקווה שזה הפתרון הסופי - אתה לא ריחמת על החידה שלי, ואני לא מרחם על החידות שלך... :D
אמיר.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #405 

התחלה יפה.
האמת, שכחתי לציין שאסור להרוס את הרשימה :-)
ברור לי שתוכל בקלות לשפר בלי להרוס על ידי שמירה בצד של נתונים מקבילים כלשהם.
אז קיבלת אלגוריתם בזמן ליניארי ושמשתמש בזיכרון ליניארי.

עכשיו הקטע היפה: יש לעשות זאת בזיכרון קבוע שלא תלוי באורך הרשימות, (וכאמור בלי לדרוך על המצביעים ברשימות שזה בעצם שימוש בזיכרון ליניארי).
משה

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #406 

השירשור הזה תפס פתאום קצב. מאתמול בערב (כמעט לילה) עד היום בבוקר כבר שתי חידות חדשות !!

amirbd,
חתיכת פתרון הבאת, הרגת את כל החיילים שלך בדרך כדי להגיע למטרה.
כשאתה מגיע למצביע שמצביע על null איך אתה יודע שזאת הייתה נקודת החיבור ולא סוף הרשימה המקושרת ?
דוגמה לשתי רשימות:
1) 1->2->3->4->5->100->101->NULL
2) 6->100->101->NULL

לפי האלגוריתם שלך אתה תגיע קודם ל NULL של רשימה 2 ותניח שאיבר 101 הוא נקודת החיבור
מה שלא נכון, נקודת החיבור בדוגמה הזאת הוא איבר 100

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #407 

יפה osherov, לא שמתי לב לטעות הזו.
משה

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #408 

להלן הצעה לפתרון:
רצים עד סוף שתי הרשימות במקביל (במורד הנהר)
ואז מתחילים לחזור איבר אחרי איבר (במעלה הנהר) עד הנקודה שהאיברים (המצביעים) שונים וזאת בעצם נקודת החיבור.

הבעיה בפתרון הזה - צריך למצוא דרך כלשהיא כדי לבצע את הריצה באיברים מהסוף להתחלה.
דרך 1:
ריצה רקורסיבית על האיברים ואז חזרה
הבעיה:
שימוש בזיכרון תלוי כמות האיברים, כלומר לא קבוע

דרך 2 (3 מעברים):
א. ריצה על כל האיברים בשתי הרשימות כולל החלפה של כיוון הרשימה מהסוף להתחלה (שינוי כל המצביעים)
ב. ריצה על האיברים בשתי הרשימות במקביל מהסוף להתחלה עד הנקודה שיש שוני ואז בעצם הגענו לאיבר הרצוי
ג. ריצה על כל האיברים בשתי הרשימות ושוב החלפה של כיוון הרשימה - זה יחזיר את הרשימה למצב הראשוני

סיבוכיות - (O(n~
זיכרון - קבוע

amirbd
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #409 

בא'נה, הבנאדם הולך לישון, ועד שהוא קם גם אומרים לו שהוא חרג את החיילים שלו (משנים את החידה) גם מלכלכים על הפתרון שלו בזוטות :wink: וגם פותרים לו את החידה. תצה, תצה, תצה...

לא נורא, לא נורא, לכל שבת יש מוצאי שבת...

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #410 

רגע,רגע, עוד אף אחד לא פתר בזיכרון קבוע.
osherov, דרך 2 שלך משתמשת בזכרון שברשימות והוא ליניארי כגודל הרשימות כמובן.
אתה יכול לטעון שהוא כבר קיים ממילא, אז חוץ מפשוט לאסור את זה שרירותית אני גם יכול להגיד שמה שיקר בזיכרון זה הכתיבה עליו ולא הקצאתו.

יש פתרון בזיכרון קבוע ממש ובלי לכתוב על הרשימות עצמן.
משה

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #411 

בא'נה, הבנאדם הולך לישון, ועד שהוא קם גם אומרים לו שהוא הרג את החיילים שלו
...
תיקון,
את החיילים הרגת כבר אתמול בערב (לא סתאם הרגת אלא תקעת להם null בגב :rocket: )
:D

amirbd
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #412 

O.k. , אז הנה הפתרון המסובך המקורי שחשבתי עליו (עד שהחיילים שלי התאבדו), שלא נוגע ברשימות המקוריות.

אם נסמן ב-n את האורך של השרשרת הראשונה עד האיחוד, וב-m את האורך של השרשרת השניה עד האיחוד, אז יש לי פתרון עם 4 מצביעים (זכרון קבוע) וזמן לינארי ב-(n+m). זה אסימפטוטית אופטימאלי, אך אולי ניתן לשפר קצת את הקבועים).

נחזיק שני מצביעים לכל שרשרת, אחד שישאר בהתחלה שלה כל הזמן, ושני נודד.
הרעיון - נעשה חיפוש איטרטיבי - באיטרציה ה-iית נענה על השאלה "האם נקודת המפגש נמצאת במרחק של לכל היותר 2 בחזקת i מנקודות ההתחלה (כלומר בכל איטרציה נכפיל את רדיוס החיפוש פי שתיים).

באיטרציה ה-iית החיפוש יתבצע כדלקמן - נסמן ב-k את 2 בחזקת i. ראשית נצעד k צעדים מנקודת ההתחלה של השרשרת הראשונה. אח"כ נצעד k צעדים מהשרשרת השניה, ובכל צעד נבדוק האם עלינו את המצביע מהשרשרת הראשונה. אח"כ נהפוך את הסדר (קודם k צעדים מהשרשרת השניה ואח"כ חיפוש לאורך k צעדים מהשרשרת הראשונה.

אחרי שמצאנו את k אנו עובדים לשלב השני בו אנו עושים חיפוש בינארי (אריה במדבר) - בכל שלב אנו יודעים מי יותר קרוב לפיצול, ואנו מקצרים את הדרך של השני.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #413 

זה לא ליניארי בזמן, אם הבנתי נכון את הפתרון זה N logN.
כל איטרציה היא ליניארית אך אתה עושה logN איטרציות כאלו.

שתשמע או תגלה את הפתרון, אתה לא תבין איך הצלחת להסתבך כל כך :-)
משה

amirbd
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #414 

זה לינארי כי אני בשלב הראשון אני בכלר צעד מכפיל את גודל החיפוש, ובחלק השני בכל שלב חוצה את גודל החיפוש.

בכל מקרה אני מודה שזה מסובך - ולכן לא שלחתי פתרון זה (אלא יריתי להם בגב).

האם הפתרון הבא חוקי -

בכל איטרציה נחצה את גודל החיפוש.

ראשית נמצא את האמצע של הרשימה הראשונה (בעזרת שני מצביעים, אחד מתקדם בכל צעד לינק אחד והשני בכל צעד שני לינקים, כשההמהיר הגיע לסוף, האיטי מגיע לאמצע).
מכאן והלאה בכל שלב עובדים על רשימה אחת (מתחילים מהשניה, אח"כ ראשונה, וחוזר חלילה). בכל שלב כפול כזה אני חוצים את גודל החיפוש ולכן זה אריה במדבר - זמן לינארי.

בכל שלב (מתקדמים עם שני מצביעים, מהיר ואיטי ברשימה אחת), אנו גם בודקים האם הגענו בדרך לאמצעי של הרשימה השניה. יש שני מקרים
א' - לא נתקענו באמצעי של הרשימה האחרת - ניתן לעדכן את נקודת ההתחלה של השלב הבא (לאמצע שלה)
ב' - בדרך מצאנו את האמצעי של הרשימה האחרת - ניתן לעדן את נקודת הסיון של הרשימה האחרת.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #415 

אני חייב להודות שאיבדת אותי מרוב סיבוך. סביר שפתרת פתרון אופטימלי לפי התנאים, לפחות אני לא מצאתי טעות.

העיניין הוא שעם פתרון כזה אני לא הייתי מגדיר את הבעיה כ"חידה" ולא שואל אותה פה. "חידה", כפי שאני מבין את המילה, צריכה פתרון אלגנטי וקל להבנה. לא כל בעיה מתמטית היא "חידה".

לתת את הפתרון הפשוט?
משה

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #416 

פתרון נוסף:
נספור את כמות האיברים ברשימה 1 - נסמן כ M
נספור את כמות האיברים ברשימה 2 - נסמן כ N

נסמן ב i את ההפרש בין M ל N כלומר i=M-N (לשם הפשטות נניח ש M>N)
עכשיו נעבור על שתי הרשימות במקביל ונחפש שוויון איברים (מצביעים) רק שברשימה הראשונה נהיה תמיד 1+i איברים לפני הרשימה השניה (כאילו חיפוש ב Shift קדימה של 1+i איברים)

כלומר נניח שתי רשימות

1->2->3->4->5->6->7->8->9->100->101
20->21->22->100->101

M=11
N=5
i=6
נתחיל לבדוק את האיבר ה 7 ברשימה הראשונה מול האיבר ה 1 ברשימה השנייה אח"כ איבר 8 מול איבר 2 וכך עד שנמצע את האיבר הזהה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #417 

Osherov,
זה מה שהתכוונתי (Y)
רק שמשום מה כשאתה מנסח את זה, זה נשמע לי יותר מסובך ממה שזה.
ניסוח אלטרנטיבי: אם ההפרש באורכים הוא i, אז נעים (מההתחלה) i צעדים קדימה על הרשימה הארוכה יותר בלבד, הגענו למצב שלפנינו שתי רשימות באותו אורך, ומשם נעים על שתיהן במקביל, צעד פה וצעד שם, עד שמגיעים לאותו איבר.
משה

amirbd
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #418 

פשוט ויפה :D

amirbd
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #419 

עם זאת, יש באג בפתרון המוצע (יחסית להגדרת הבעיה המקורית) - יש פה הנחה סמויה שאורך הרשימות (אחרי הפיצול) הוא סופי - אחרת איך תגלה את אורך הרשימות? בנוסף, הפתרון שלי הוא לינארי באורך עד הפיצול (ולא באורך המקורי), והפתרון המוצע הוא לינארי באורך הכולל (שוב, כי צריך לדעת את אורך הרשימות).

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #420 

אתה צודק, יש הנחה שלא אמרתי בפירוש שמדובר ברשימות בלי מעגלים ולכן סופיות.
אתה צודק גם בטענה השנייה אבל כשאומרים "ליניארי" בלי qualifiers נוספים, הכוונה היא ל
[left]
O( n )
[/left]
כאשר n הוא גודל הקלט, לא גודל של תכונה מסוימת בקלט.
משה

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”