שרשור תגובות: CuBox-i2 - קוביית הפלא מהגליל
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
לא ניסיתי בעצמי, אבל אין סיבה שלא, בעזרת AnySoft Keyboard החינמית וחבילת העברית שלה (גם חינמית). החלפת שפה נעשית בעזרת Alt ו-Space במקלדת.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
מורן תסתכלי פה:
http://www.hometheater.co.il/vp2202290#2202290
המתאם שהשתמשתי בו עלה לי 19 שקלים בKSP והוא שימושי לעתיד
http://www.hometheater.co.il/vp2202290#2202290
המתאם שהשתמשתי בו עלה לי 19 שקלים בKSP והוא שימושי לעתיד
- tomer953
- חבר מכור קשה

מותקן שם כבר...
אבל זה מדריך כללי לצריבת קודי על כרטיס זיכרון,
למשל אם יקרה משהו וצריך 'לפרמט' או אם קנית כרטיס זיכרון בנפרד או כל אופציה אחרת...
בכל אופן - המדריך שם נראה ארוך, אבל תהליך צריבת IMG לוקח עד 5 דקות גג... מורידים קובץ, שמים בתוכנה ולוחצים על כפתור.
אבל זה מדריך כללי לצריבת קודי על כרטיס זיכרון,
למשל אם יקרה משהו וצריך 'לפרמט' או אם קנית כרטיס זיכרון בנפרד או כל אופציה אחרת...
בכל אופן - המדריך שם נראה ארוך, אבל תהליך צריבת IMG לוקח עד 5 דקות גג... מורידים קובץ, שמים בתוכנה ולוחצים על כפתור.
- compman112
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2593
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
יש לי תקלה במכשיר. i4 pro
הוא נתקע לפתע, הוצאתי את הכבל חשמל והכנסתי חזרה, שהמערכת עולה אני מקבל שגיאה:
error in check_disks: could not repair file system, dropping to debug shell, try to run 'fsck'
starting debugging shell...type exit to quit
cant acccess tty: job control turned off
מה הבעיה? מה עליי לעשות?
error in check_disks: could not repair file system, dropping to debug shell, try to run 'fsck'
מה הבעיה? מה עליי לעשות?
- tomer953
- חבר מכור קשה

כן בעיה ידועה בOE כאשר הכרטיס זיכרון נדפק...
בגלל זה חייב לעשות גיבוי
צרוב מחדש לפי המדריך שלי
עדיין לא מצאתי דרך פשוטה לסדר את זה ^, צריך להתעסק עם ה BOOT וזה קצת מסובך
בגלל זה חייב לעשות גיבוי
צרוב מחדש לפי המדריך שלי
עדיין לא מצאתי דרך פשוטה לסדר את זה ^, צריך להתעסק עם ה BOOT וזה קצת מסובך
- voguemaster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 173 פעמים
תומר, אני מעוניין לארגן קוביה לחבר של גיסי. אני יודע שהמוצר אחלה אבל מה לגבי WIFI? מה מומלץ כדי לספק לקוביה WIFI?
אני יודע שיש דונגלים אבל האם יש משהו מומלץ יותר? הדונגלים בעיתיים למדי כמו שנוכחנו לדעת - דורשים הרבה אנרגיה (לא בטוח ש-500 מיליאמפר של ה-USB מספק אותם) ויש להם אנטנה קטנה כך שהקליטה לא משהו.
על מה אתה ממליץ בגזרה הזו מלבד MINI ROUTER כלשהו?
אני יודע שיש דונגלים אבל האם יש משהו מומלץ יותר? הדונגלים בעיתיים למדי כמו שנוכחנו לדעת - דורשים הרבה אנרגיה (לא בטוח ש-500 מיליאמפר של ה-USB מספק אותם) ויש להם אנטנה קטנה כך שהקליטה לא משהו.
על מה אתה ממליץ בגזרה הזו מלבד MINI ROUTER כלשהו?
מדריך התקנת ArgusTV לצפיה בשידורי עידן+ ב-XBMC/קודי:
http://www.hometheater.co.il/vt207773.html
http://www.hometheater.co.il/vt207773.html
- OhadG
- חבר ותיק

- תגובות: 1201
- נתן תודות: 185 פעמים
- קיבל תודות: 114 פעמים
במקרה שלי הפתרונות שעבדו הכי טוב היו:
1. דונגל חיצוני ב-80 ש"ח מ-KSP (אותו אחד שתומר המליץ עליו בעבר של EDIMAX).
2. Ethernet Over Power - פתרון שעובד לי הרבה יותר טוב, הרבה יותר יציב, ויותר מהיר. במקרה הזה בכלל המתח הוא של מכשיר חיצוני שמחובר לחשמל כך שאין עומס נוסף על הקוביה.
1. דונגל חיצוני ב-80 ש"ח מ-KSP (אותו אחד שתומר המליץ עליו בעבר של EDIMAX).
2. Ethernet Over Power - פתרון שעובד לי הרבה יותר טוב, הרבה יותר יציב, ויותר מהיר. במקרה הזה בכלל המתח הוא של מכשיר חיצוני שמחובר לחשמל כך שאין עומס נוסף על הקוביה.
- OhadG
- חבר ותיק

moshees, עם איזה גרסה של PI אתה עובד? הראשונה או השניה?
יש לי בבית גם PI2 וגם CUBOX ובשימוש יום-יומי לא ממש נראים הבדלים ביניהם, כך שבמידה ואתה סובל מאיטיות עם PI2, הבעיה נעוצה במקום אחר, או שהקוביה לא תפתור לך אותה.
יש לי בבית גם PI2 וגם CUBOX ובשימוש יום-יומי לא ממש נראים הבדלים ביניהם, כך שבמידה ואתה סובל מאיטיות עם PI2, הבעיה נעוצה במקום אחר, או שהקוביה לא תפתור לך אותה.
- OhadG
- חבר ותיק

כן, גם ה-PI2 מהיר יותר (די דומים במהירות שלהם בשימוש בסיסי).
אם אתה כבר רגיל ל-PI, הייתי ממליץ לך לעבור לגרסה החדשה שלו, היא זולה בהרבה מהקוביה, ובמקרה שלך תצטרך כנראה לקנות רק את הלוח (בלי כל האביזרים מסביב) מה שמסתכם בפחות מ-40 דולרים.
אם אתה כבר רגיל ל-PI, הייתי ממליץ לך לעבור לגרסה החדשה שלו, היא זולה בהרבה מהקוביה, ובמקרה שלך תצטרך כנראה לקנות רק את הלוח (בלי כל האביזרים מסביב) מה שמסתכם בפחות מ-40 דולרים.
תומר שלום,tomer953 כתב:כן בעיה ידועה בOE כאשר הכרטיס זיכרון נדפק...
בגלל זה חייב לעשות גיבוי
צרוב מחדש לפי המדריך שלי
עדיין לא מצאתי דרך פשוטה לסדר את זה ^, צריך להתעסק עם ה BOOT וזה קצת מסובך...
לצערי ארעה בקיובוקס שלי אותה תקלה שבגינה כתבת את התגובה לעיל.
על מנת לצרוב מחדש את המערכת עברתי על המדריך אך לא הבנתי האם עלי החלק במדריך שרלוונטי אלי הוא זה שמתייחס להתקנת OE על גבי HTPC?
תודתי למפרע על תשובתך.
@Priimo
·תשמע בדיוק שבוע שעבר ישבתי ושברתי את הראש איך להתקין את המערכת מההתחלה בקיובוקס...
חפרתי הרבה באתר אבל לא מצאתי כלום... לבסוף הנה הפיתרון להתקנה מלאה על כרטיס SD....
גש לאתר של SOLIDRUN תחת SUPPORT ותוריד את IGNITION http://www.solid-run.com/learning-center-ignition/
זה הלינק... תצרוב אותו ישירות על הSD לפי מה שכתוב שם עם התוכנה WIN32... תכניס לקוביה... מסך יעלה בהפעלה ותבחר את
המערכת שאתה רוצה... מה שכן תדאג שיש לך כבל רשת מחובר לקוביה על מנת שהיא תוכל להוריד את ההתקנה...
בהצלחה
·תשמע בדיוק שבוע שעבר ישבתי ושברתי את הראש איך להתקין את המערכת מההתחלה בקיובוקס...
חפרתי הרבה באתר אבל לא מצאתי כלום... לבסוף הנה הפיתרון להתקנה מלאה על כרטיס SD....
גש לאתר של SOLIDRUN תחת SUPPORT ותוריד את IGNITION http://www.solid-run.com/learning-center-ignition/
זה הלינק... תצרוב אותו ישירות על הSD לפי מה שכתוב שם עם התוכנה WIN32... תכניס לקוביה... מסך יעלה בהפעלה ותבחר את
המערכת שאתה רוצה... מה שכן תדאג שיש לך כבל רשת מחובר לקוביה על מנת שהיא תוכל להוריד את ההתקנה...
בהצלחה
- forexxxgaz
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 111
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 16 פעמים
·לפני שמבצעים פירמוט לכרטיס והתקנה מחדש ניתן לחבר לקוביה מקלדת ולכתוב את הפקודה הבאה:compman112 כתב:יש לי תקלה במכשיר. i4 pro
מה הבעיה? מה עליי לעשות?...
fcsk /dev/mmcblk0p2
ללחוץ אנטר
המערכת תשאל שאלה, יש ללחוץ Y
בסיום הפעולה יש לרשום exit וללחוץ אנטר
במידה והכרטיס לא נדפק המערכת תבצע אתחול והקודי יעלה מחדש ללא בעיות.
במידה ומתקבלת הודעת שגיאה, רוב הסיכויים שהכרטיס נדפק ולא ניתן יהיה גם לפרמט אותו ולהתקין עליו OE מחדש.
3 הערות:
1. בפקודה fcsk /dev/mmcblk0p2 יש רווח בין ה fcsk ללוכסן.
2. יש חשיבות לכיוון הלוכסן. הלוכסן צריך להיות כזה / ולא כזה \
3. השגיאה מתקבלת לרוב בכרטיסים מתוצרת סמסונג. במידה והכרטיס נדפק ולא ניתן לפרמט אותו ולהתקין עליו מערכת הפעלה מחדש, יש לפנות לחברה והם מחליפים את הכרטיס לכרטיס מתוצרת סאנדיסק. הם הבינו שיש בעיה גורפת עם הכרטיסים של סמסונג והפסיקו לעבוד איתם.