XBMC on Linux for Arm Devices

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975

שליחה

maormark כתב:dhead2009 כל הכבוד על המידע הרב שאתה מעביר לנו (Y) .
...
תודה, כיף לקבל תגובות ממשתמשים שעוקבים אחר השרשור.

נ.ב.
צעצועים חדשים (ואחד ישן) שמתייבשים כבר יותר משבוע יצאו היום מהקרטונים לצילום קצר, צפו לסקירה שבוע הבא.
http://i.imgur.com/eBO6Ge3.jpg

[imgura]eBO6Ge3l[/imgura]

M2
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1673

שליחה

dhead2009 מחכים בקוצר רוח לסיקורים שלך (Y)

nirhazir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 324

שליחה

ניתן לזהות קיום הבאג ע"י זיהוי של פריטים סטטיים שרועדים כתוצאה מהתקלה, כמו לוגו, סרגלים וכו'...
...
אין את זה, אבל במבט שני איכות התמונה לא משהו. סביב פריטים סטטיים כאלה יש מין לכלוך. גם במקומות אחרים רואים את זה (לפעמים). זה נראה כמו איזה ניקוי רעש ממש גרוע. אני אבדוק, אולי זה באפשרויות התוכנה.
מה שראיתי זה דווקא פסי interlace בהחלפת הכתוביות, אבל אני לא חושב שאפשר להתחמק מזה בשידור interlaced.
עריכה: לא מצאתי אפשרויות בתוכנה. ניסית להזרים את אותו השידור מהמחשב לXBMC (עם ארגוס) וגם שם יש רעש דומה.

dank4
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 304

שליחה

DHEAD תודה. שרשור מרתק.

photo1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 161

שליחה

photo1 כתב:תשובה מרתקת.
תודה !
פשוט החלפת לו "Firmware"
אנחנו עושים את זה כל היום בנתבים ובחומרה אחרת בעולם ה tcp-ip, ולא חשבתי שזה ישים גם ב nas.
אולי אני יכול לעשות את זה ל storage של buffalo.
ואיך המעברים ב xbmc ?
...
ברשותך, שלוש שאלות על ה pogoplug:
1. האם יש אפשרות לסינכרון אוטומאטי מהמכשיר לאתר שלהם.
2. האם ניתן להחליף דיסקים ב hot swap והשיתוף ישאר תקין ?
3. האם העלות שלהם של 5$ בלתי מוגבל לחודש היא למשתמש או ל device ?

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

photo1 כתב:
photo1 כתב:תשובה מרתקת.
תודה !
פשוט החלפת לו "Firmware"
אנחנו עושים את זה כל היום בנתבים ובחומרה אחרת בעולם ה tcp-ip, ולא חשבתי שזה ישים גם ב nas.
אולי אני יכול לעשות את זה ל storage של buffalo.
ואיך המעברים ב xbmc ?
...
ברשותך, שלוש שאלות על ה pogoplug:
1. האם יש אפשרות לסינכרון אוטומאטי מהמכשיר לאתר שלהם.
2. האם ניתן להחליף דיסקים ב hot swap והשיתוף ישאר תקין ?
3. האם העלות שלהם של 5$ בלתי מוגבל לחודש היא למשתמש או ל device ?
...
אני לא בקיא בנושא.
אני לא משתמש בשירות PogoPlug, מותקנת לי מערכת הפעלה לינוקס "סטנדרטית" על המכשיר ולא התוכנה המקורית.

M2
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

dhead2009 יש סיקור באופק? :)

ytwig
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 234

שליחה

יאללה dhead2009,מחכים כבר לשמוע על cubox-i!

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

@M2 ו-@ytwig

הסקירה בדרך, כרגע אני עוד בשלבי הבדיקות.
המטרה היא גם להיות רלוונטי, לדעתי Geexbox לא ידידותית מספיק עבור המשתמשים, מתחילת השבוע היה ברור שתצא גרסת OpenELEC מתאימה, זה קרה אתמול והבדיקות יתמקדו בה.
תהיה קצת התייחסות לאנדרואיד, אשמח לקבל המלצות על משחק או שניים שראויים לבדיקה, רצוי כאלה שמתאימים ל-Gamepad.

o2ri
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1022

שליחה

רק בדיקת דופק קטנה לראות שאני עוקב נכון , האם עדיין למרות הוספת התמיכה בחלק מהמכשירים
עדיין המכשיר המומלץ ביותר בעיניך (כמובן בלי אחריות וכו') הוא הRPI ?
ואנחנו מחכים לגוטהאם כדי לראות איך יתנהגו המוצרים האחרים.

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

o2ri כתב:רק בדיקת דופק קטנה לראות שאני עוקב נכון , האם עדיין למרות הוספת התמיכה בחלק מהמכשירים
עדיין המכשיר המומלץ ביותר בעיניך (כמובן בלי אחריות וכו') הוא הRPI ?
ואנחנו מחכים לגוטהאם כדי לראות איך יתנהגו המוצרים האחרים.
...
נכון, כרגע לדעתי אף פלטפורמה לא הגיעה לרמת בשלות מבחינת יכולות ובאגים כמו ה-RPi.

Corey עושה עבודה מצוינת עם Amlogic אך אנחנו קרובים מדי ל-Gotham (עוד כמה ימים כנראה תצא beta) כך שרכישת מכשיר עם גרסת Frodo בלבד זה לא רעיון טוב, ושלא נזכיר את הבעיות השונות אם זה ניגון ביטרייט גבוה או טלוויזיה חיה והעיכוב של Amlogic בפרסום עדכון קרנל.

לגבי Cubox-i אוכל לתת יותר מידע כשאסיים את הבדיקות אך קח בחשבון שכרגע לפי פרסומים רשמיים זמן ההמתנה המשוער למי שמזמין כיום הוא כחודשיים, פרק זמן בו יכולים לקרות הרבה דברים, גם בהקשר של פלטפורמות אחרות (וארכיטקטורת x86_64, ע"ע Intel Bay Trail).

OrenMizrav
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 996

שליחה

אישית אותי הם מאבדים בגלל זמן ההמתנה הזה.
Denon 3400 | Front: Focal 806 | Center: Focal CC 800V | Back: Q acoustics 3020
https://webtip.cc/

ilan8888
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 261

rc2

שליחה

האם יש צפי מתי תשוחרר גרסת RC2 של croniccorey?

תודה מראש

M2
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

dhead2009 יש התקדמות?
מחכים בקוצר רוח לסיקור שלך :)

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

M2 כתב:dhead2009 יש התקדמות?
מחכים בקוצר רוח לסיקור שלך :)
...
במהלך הבדיקות הראשוניות נתקלתי בבעיות יוצאות דופן הנוגעות לניגון וידאו ותצוגת הממשק, יתכן שבעיות אלה לא היו מופיעות בקונפיגורציית בדיקה שונה או דגם שונה של המוצר.
מדובר אמנם בבאגים בתוכנה ובהחלט ציפיתי להיתקל בבאגים אך יצא לי לקרוא תגובות משתמשים (עדכניות) שמעידים על התנהגות טובה יותר ולא מזכירים בעיות אלה.

אחרי הבדיקות הבדיקות הראשוניות שביצעתי לפני מס' שבועות החלטתי להמתין מעט לפני כתיבת מסקנות כיוון ש:
קיימת אי בהירות מבחינת באגים והפיתוח של גרסאות XBMC והפצות הלינוקס המתאימות.
קיימות יותר מדי הפצות כמו Geexbox, OpenELEC, Yocto והן לא מקבלות תמיד התייחסות ראויה מהמפתחים אם לדוגמה:
* תקופה ארוכה מאוד בה nightlies של Geexbox לא שמישות לחלוטין, דבר שממש לא מקובל.
* המפתח הראשי שעוסק בנושא, Wolfgar, מתמקד בהפצה מבוססת Yocto (שלא היתה זמינה עבור Cubox-i).
* לבאגים מסוימים ניתן פתרון ע"י תיקון לקרנל שלא נכלל בכל הפצה (ולא נכלל בזמן הבדיקות בשום הפצה ל-Cubox-i).

עקב הנ"ל (והעובדה שכרגע מדובר על מועד אספקה משוער של סוף מרץ) החלטתי שעדיף לתת לפלטפורמה קצת חסד ולהמתין מעט לפני כתיבת ביקורת, וכך התועלת למשתמשים תגדל.

M2
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

תודה על העידכון נמתין (Y)

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

נראה כי ספקים שונים מתחילים להציע לסוחרים ב-Alibaba מכשירים מבוססי השבב מרובע הליבות של Amlogic S802 ואנדרואיד 4.4 Kitkat.

כל הספקים מציעים את אותם שני דגמים ומדגישים ש-XBMC (גרסה 12.2) מגיעה מותקנת עם המכשיר.
במקרה של Acemax, החנות המועדפת עלי ב-Aliexpress, הדגמים המדוברים הם IPTV458 ו-IPTV468 שלמעט מראה חיצוני כנראה אין הבדל ביניהם.
שווה לציין שמעבר לתמיכה ב-4K (שלא ברור אם נתמך ב-XBMC תחת אנדרואיד) מצוין שהמכשירים תומכים ב-3D BD (למרות שלדעתי המידע אינו נכון כיוון שלא מצוינת תמיכה ב-MVC, אם המידע מדויק אז התמיכה תהיה דרך נגן חיצוני ל-XBMC).
סוחרים מסוימים מציינים יכולת Passthrough של פורמטי אודיו HD אך קשה לדעת מראש אם הפונקציה תהיה זמינה במכשירים שימכרו ב-Aliexpress כיוון שגם המעבדים הדו-ליבתיים כללו יכולת זו שלא אופשרה (לפי מה שאני יודע לפחות בחלק מהמוצרים) כנראה לשם חסיכת עלויות רשיונות.

אני מצפה לראות כבר בשבועות הקרובים מוצרים לרכישה ב-Aliexpress וההשערה שלי היא שמחירם ההתחלתי יהיה בסביבות ה-100$ (נמכרים בסביבות 70$ לסוחרים לפני משלוח), אופתע אם יהיה זול יותר.
ידוע ש-Amlogic מציעה לחברות החתומות מולה בהסכמי סודיות (NDA) קרנל לינוקס עדכני עם כל הדרייברים הדרושים עבור הפלטפורמה מרובעת הליבות אך כרגע הוא לא מופץ באופן ציבורי.

מבחינת XBMC היתרונות החשובים של המכשירים מרובעי הליבות הם:
* קרנל עדכני (גם באנדרואיד) שכולל לפי המידע שברשותי תיקון לפילטר ביטול השזירה, חשוב ביותר לטלוויזיה חיה וסרטים ביתיים.
* התמיכה ב-4K מביאה איתה התמודדות יותר טובה של מעבד הוידאו עם קצבי נתונים גבוהים ואני משער שלא יהיה קושי בפענוח קבצים בביטרייט גבוה כמו רמוקסים מלאים של BD, דבר שלא נכון לשבב הדו-ליבתי (לפחות עם גרסת אנדרואיד 4.2.2 וקרנל 3.0.50).

בסה"כ על הנייר המכשירים האלה מאוד מרשימים.

קישורים:
http://szacemax.en.alibaba.com/product/ ... V_468.html
http://szacemax.en.alibaba.com/product/ ... V_458.html

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

ההשערה שלי התבררה כנכונה ומכשירי Amlogic M8 (מרובע ליבות) מוצעים ב-GeekBuying במכירה מוקדמת החל מכ-100$.
כשפניתי ל-Acemax בנושא נמסר לי שהסיבה העיקרית לכך שהם עדיין לא מציעים את מכשירים למכירה היא שיש עוד מעט באגים שממתינים לפתרון.

http://www.geekbuying.com/Search/?keyword=amlogic+s802

בדקתי לאחרונה זמינות של מכשירי מבוססי Amlogic MX (דו ליבתי) בעלי טיונר DVB-T2.
נראה שקיימים כ-3-4 דגמים שמחיריהם נעים בין 77$ לכ-100$.
לפחות בדגם אחד (אם אני לא טועה VS IP015) יכולת ה-DVB-T2 מיושמת ע"י השבבים nmi120 (טיונר) ו-si2168 (ה-demodulator) שלשניהם Amlogic מספקת דרייברים ללינוקס, אך לא ברור לי אם הדרייברים תואמי באופן מלא ל-V4L-DVB API.
צריך לציין שה-si2168 הוא ה-demodulator היחיד שתומך ב-DVB-T2 ושלו מספקת Amlogic דרייבר.

המכשירים הם:
(הלינקים הם רק להתרשמות מהמוצרים, אין לראות בכך המלצה על הסוחרים שמציעים את המכשירים)

* EM6-T2
זהה למכשיר ה-IPTV18 Pro המוכר שמקושר בפוסט הראשון של השרשור, מיקום מוזר של מחבר הרשת הקווית כתוצאה מהעובדה שהמכשיר סופר קומפקטי, Acemax הפסיקו להציע אותו מסיבה כלשהי (אולי היצרן לא עומד בקצב?), מחיר מתחיל מסביבות 92$ (למרות שמצאתי את דגם ה-DVB-S2 בכ-84$ כך שהמחיר עוד ירד).
יתרונות המכשיר: עיצוב חיצוני (למרות מיקום מחבר הרשת), קהילת משתמשים ענקית שרכשה דגמים קודמים כך שאני מתאר שהמכשיר הזה ודגם הDVB-S2 יהיו סופר פופולריים.
http://www.aliexpress.com/item/EM6-T2-A ... 50594.html

* GK526T
במחיר של כ-77$ קשה לטעות, מדובר במוצר זול, יש לי דגם דומה חד-ליבתי עם טיונר DVB-T והמארז הפלסטיקי הרגיש זול ומכוער, התמונות של הדגם הנוכחי נראות יותר טוב.
מי שידבק באנדרואיד ישמח לקבל את השלט לידיו שכולל Air Mouse.
המכשיר מוצע ע"י סוחר יחיד ב-Aliexpress ויתכן מאוד שיש לכך סיבה טובה (כן מוצע ב-GeekBuying), לכן למי שמעוניין באנדרואיד הייתי ממליץ להמתין, לקרוא ביקורות משתמשים בפורומים ולראות האם יוצעו עדכונים למכשיר או שהיצרן לא מסוגל לספק תמיכה.
היתרונות של המכשיר הם: מחיר, ומראה קומפקטי.
http://www.aliexpress.com/item/New-2014 ... 80175.html

* VS IP015 (שנמכר כנראה תחת שמות שונות וגם ללא אזכור לדגם המכשיר)
שלט מכוער להפליא, מחיר החל מכ-100$ (קצת קשה למצוא אותו כרגע).
http://www.videostrong.com/productshow. ... 61&sid=248

* Prima PM-6001 (שנמכר כנראה תחת שמות שונות וגם ללא אזכור לדגם המכשיר)
מוצע ע"י סוחרים שונים ב-Aliexpress שחלקם (כמו Acemax) לא מספקים עימו שלט.
השלט שכן מוצע הוא אחד היותר מוצלחים שראיתי בהקשר של תוויות הלחצנים (מהתמונות נראה שכולל Air Mouse).
התמונות מעט מטעות, המכשיר די קומפקטי (הרוחב בערך באורך השלט), העיצוב של המארז קצת bulky לטעמי ולא ברור עד כמה אנטנת ה-Wifi החיצונית נחוצה מעבר לכיעור המארז.
מחיר החל מכ-95$.
http://www.aliexpress.com/item/HD-Media ... 26133.html

מבחינתי אם צריך להחליט על מכשיר שישמש כממיר הרי שהתכונה החשובה ביותר היא השלט, והשלט של ה-Prima PM-6001 הוא המוצלח ביותר לטעמי בהקשר של השילוב של XBMC וטלוויזיה חיה.

יהיה מאוד מעניין לראות אם משתמשים יצליחו להשמיש את טיונר ה-DVB-T2 תחת לינוקס.
עוד לא ברור לי אם העדכון האחרון של Amlogic לאנדרואיד 4.2.2 ולקרנל 3.0.50 פותר את הבאג עם פילטר ביטול השזירה, Corey אמור להפיץ בקרוב את גרסת לינוקס RC2 שתכלול את עדכון הקרנל האחרון מ-Amlogic ואבדוק האם הבאג עדיין קיים.
צריך גם לזכור שקיים עדיין באג עם XBMC שנוגע לרצועת האודיו בשידורי עידן+, ככל הנראה הבאג יעלם עם מעבר ל-XBMC Gotham אך זה דרוש בדיקה (הבאג לא קיים יותר תחת אנדרואיד עם Gotham).

לדוברי רוסית אני ממליץ לעבור על השרשור הבא
http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=520976&st=20

העדכון האחרון הוא בנושא ה-Cubox-i.
המכשיר מקבל יותר יחס מקהילת המפתחים ועתה Koying, מפתח מצוות הפיתוח של XBMC שאחראי בין השאר ל-libstagefright שמאפשרת פענוח וידאו בחומרה תחת אנדרואיד, הצטרף למאמץ של Wolfgar להוסיף תמיכה בפלטפורמת i.MX6.
Koying התחיל לבצע שינוי מהותי שכנראה יפתור חלק מהתקלות שקימות כיום הקשורות לניגון וידאו ורינדור הממשק, יאפשר שינוי הרזולוציה ותדר רענון מממשק XBMC והתמיכה בפלטפורמה תחת אנדרואיד תהיה טובה יותר.
מפתחי OpenELEC התחילו היום להציע גרסאות פיתוח המבוססות על הקוד החדש שנוסף, זו סיבה טובה לחזור לבדיקות המכשיר שברשותי.

photo1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 161

שליחה

שלום dhead2009. ככל שאני "חופר" בעולם הזה, אני מוצא שכל הפתרונות שמבססים אותם עם libstagefright יש "נזילות".
פעם ב render, פעם סתם ב iptv, פעם ב cache...
ללא ספק יש עבודה מהירה עם ה db והתפריטים, אולם זה בא להערכתי מהעיבור של הקופסא.
אני חוזר לדברים שאמרת, נכון להיום, עם שפע המוצרים, ה rpi מגלה יציבות מפליאה באופן רוחבי, כולל dvb-t עם service tvhead

כשאני קורא את החומרים שאתה כותב, אני לא מפסיק למלמל לעצמי: "מכל מלמדי השכלתי".ישר כחך
ל...
חיים

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

הודעה חשובה למי שמתכנן לרכוש מכשיר מבוסס Amlogic MX:

קיבלתי תשובה למה Acemax הפסיקו למכור את ה-EM6-T2 (שכולל כאמור טיונר DVB-T2), לפי CNXSoft קיים מחסור חמור בשוק של שבבי MX ולכן לא ניתן לייצר מכשירים חדשים.
הסיבה לכך אולי נעוצה בכך ש-Amlogic כנראה מתרכזת בלדחוף לשוק את השבב מרובע הליבות S802.
צריך להדגיש כי לפי ה-Rodmap שפורסם ל-Amlogic אין שום כוונה להפסיק את הייצור והשיווק של משפחת השבבים הדו ליבתיים M6/MX שמבחינתה הם כנראה הצלחה מסחררת, להיפך היא מתכננת להמשיך לתמוך בהם ולשחרר קרנל מעודכן ומערכת אנדרואיד גבוהה מ-4.2.2.

אם כן, לפני הזמנת מכשיר מחנות ב-Aliexpress אני מאוד ממליץ לשלוח הודעה למוכר ולשאול האם המכשיר קיים במלאי אחרת עוד תמצאו עצמכם ממתינים הרבה זמן למשלוח.

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”