רכב צמוד, ליסיניג, קנייה פרטית או בכלל דו גלגלי?
לא יודע איך השרשור הזה הגיע שוב לויכוח האם אופנוע בטוח או לא לרוכב
יש לי שאלת המשך,
בתקופה האחרונה חברות הליסינג וחברות השכרה הכניסו טרנד חדש(שקיים כבר הרבה זמן בחו"ל) שנקרא ליסינג פרטי. בפשטות, אתה משלם סכום נמוך יחסית מערך הרכב החדש (20%-50%). בתמורה אתה מקבל רכב חדש לגמרי שרשום על שימך. בנוסף כל חודש אתה משלם לחברה סכום קבוע מסויים (שנקבע כתלות הסכום הראשוני ששילמת, כתלות מחיר הרכב וכתלות כמות החודשים לתשלום). כעבור תקופה מסוימת (נניח 30-32 חודשים) אתה מקבל את האופציה לרכוש את הרכב (בתשלום נוסף) או שאתה יכול לבחור באופציה לרכוש רכב חדש אחר באותה הצורה רק שהפעם יש לך הנחה משמעותית בסכום הראשוני אותו תידרש לשלם.
ת'כלס, זה נשמע לי בדיוק כמו הלוואה מהבנק לרכישת רכב אבל שאלתי היא האם זה עדיף על לקיחת הלוואה ורכישת רכב במכה אחת (צריך לזכור את ירידת ערך הרכב שיורדת לא מעט בשנים הראשונות) או שעדיף לשלם סכום חודשי קבוע ולהנות מרכב חדש לגמרי בלי להפסיד את ירידת ערך הרכב?!
יש לי שאלת המשך,
בתקופה האחרונה חברות הליסינג וחברות השכרה הכניסו טרנד חדש(שקיים כבר הרבה זמן בחו"ל) שנקרא ליסינג פרטי. בפשטות, אתה משלם סכום נמוך יחסית מערך הרכב החדש (20%-50%). בתמורה אתה מקבל רכב חדש לגמרי שרשום על שימך. בנוסף כל חודש אתה משלם לחברה סכום קבוע מסויים (שנקבע כתלות הסכום הראשוני ששילמת, כתלות מחיר הרכב וכתלות כמות החודשים לתשלום). כעבור תקופה מסוימת (נניח 30-32 חודשים) אתה מקבל את האופציה לרכוש את הרכב (בתשלום נוסף) או שאתה יכול לבחור באופציה לרכוש רכב חדש אחר באותה הצורה רק שהפעם יש לך הנחה משמעותית בסכום הראשוני אותו תידרש לשלם.
ת'כלס, זה נשמע לי בדיוק כמו הלוואה מהבנק לרכישת רכב אבל שאלתי היא האם זה עדיף על לקיחת הלוואה ורכישת רכב במכה אחת (צריך לזכור את ירידת ערך הרכב שיורדת לא מעט בשנים הראשונות) או שעדיף לשלם סכום חודשי קבוע ולהנות מרכב חדש לגמרי בלי להפסיד את ירידת ערך הרכב?!
אתה צודק, זה דומה (לא בדיוק) להלוואה מהבנק. ברמה העקרונית זה אותו דבר - קנייה באשראי.
ההבדל הוא בעצם מה שכתבת בעצמך וזה שזה ארוז כחבילה שיווקית אחרת.
למי זה מתאים? למי שרוצה להמשיך ככה לאורך שנים וכל 3 שנים להחליף.
לחברת הליסינג זה בוודאי כדאי, כי הסיכוי שהלקוח יעשה קנייה נוספת בעתיד גבוה.
לחברת הליסינג זה בוודאי כדאי, כי הסיכוי שהלקוח יעשה קנייה נוספת בעתיד גבוה.
משה
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6050
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
אופנוע זה "משתלם" אם מחשיבים את דמי הפיצויים שמקבלים אחרי תאונה.
אם מישהו מעוניין להחליף איבר בגוף שלו תמורת כסף.
אם מישהו מעוניין להחליף איבר בגוף שלו תמורת כסף.
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
למרות / בהמשך לכל הנאמר בתגובות עד כה,MartinHSabag כתב:אשמח לקבל עיצה ממי שהתנסה בחישובים לכדאיות כלכלית של האופציות השונות.
רקע:
אני מחזיר את הרכב מהעבודה הנוכחית וצריך להחליט מה אני עושה עכשיו.
1. לוקח רכב בליסינג.
2. רוכש משהו ביד שניה (50-60K ש"ח) במימון.
3. רוכש דו-גלגלי במימון.
אם מישהו עשה או מכיר את החישובים של כדאיות כלכלית (לגבי שיקולים של נוחות וכאלה, זה ברור שזה סובייקטיבי) אשמח.
פרטים נוספים:
זה יכול להיעשות דרך חברה (בה אני שכיר) או דרך עסק פרטי שלי (עוסק מורשה).
מרחק נסיעה ביום כ-30 ק"מ....
ללא קבלת נתונים כספיים של השואל , לא ניתן לקבוע מה כדאי .
הנה דוגמה לחברה שמציעהi30 במסלול של ליסינג פרטי!moco כתב:אתה צודק, זה דומה (לא בדיוק) להלוואה מהבנק. ברמה העקרונית זה אותו דבר - קנייה באשראי.
לחברת הליסינג זה בוודאי כדאי, כי הסיכוי שהלקוח יעשה קנייה נוספת בעתיד גבוה....
איפה קאטצ'?! (הרי ברור שזה לא יפה כמו שזה נראה)
במספרים שנתת אני לא רואה קאטצ', אבל נשאלת השאלה האם המספרים מצד ימין הם אמיתיים, או זה מה שגוף אינטרסנט אחד אומר על המחירים של גוף אחר. מי מציע את המחירים מצד ימין?
בנוסף, מו הסתם, חברת ליסינג יכולה לקנות יותר בזול ואולי יש לה גם אינטרס להוריד לך עלויות בתקווה שתהיה לקוח חוזר (או סתם כדי לתפוס עוד נתח שוק על ידי הורדה ברווח פר מכונית שלהם). אבל גם לי ההפרש הזה נראה גבוה וחשוד.
בנוסף, מו הסתם, חברת ליסינג יכולה לקנות יותר בזול ואולי יש לה גם אינטרס להוריד לך עלויות בתקווה שתהיה לקוח חוזר (או סתם כדי לתפוס עוד נתח שוק על ידי הורדה ברווח פר מכונית שלהם). אבל גם לי ההפרש הזה נראה גבוה וחשוד.
משה
צד ימין זה באמת מידע שיווקי אותו החברה המסויימת הזאת מציגה בפרסומת שלה אבל אותי יותר מעניין צד שמאל.moco כתב:במספרים שנתת אני לא רואה קאטצ', אבל נשאלת השאלה האם המספרים מצד ימין הם אמיתיים, או זה מה שגוף אינטרסנט אחד אומר על המחירים של גוף אחר. מי מציע את המחירים מצד ימין?
בנוסף, מו הסתם, חברת ליסינג יכולה לקנות יותר בזול ואולי יש לה גם אינטרס להוריד לך עלויות בתקווה שתהיה לקוח חוזר (או סתם כדי לתפוס עוד נתח שוק על ידי הורדה ברווח פר מכונית שלהם). אבל גם לי ההפרש הזה נראה גבוה וחשוד....
לא מבין איך מחיר רכישת הרכב בתשלומים במשך כמעט 3 שנים תעלה לי בסופו של דבר אותו הסכום במידה והייתי מחליט לגשת לחנות ולרכוש את הרכב בתשלום אחד ויחיד?! לפי ההגיון הזה אין שום סיבה לרכוש רכב בתשלום חד פעמי גם לאלה שיש להם את כל הסכום ביד?!
מכיוון שחברת הליסינג קונה את הרכב במחיר נמוך יותר, היא יכולה לשמור על מחירו של הרכב כפי שמופיע במחירון.
במידה ותגיע לסוכנות הרכב (יבואן), תראה נכונות ורצינות - תקבל גם אתה הנחה מסויימת - אז לחברה שרוכשת יותר- מן הסתם גובה ההנחה ישתנה.
לא לשכוח אגרות רישוי+קודנית וכו... (עניין של 3000-5000 ש"ח)
במידה ותגיע לסוכנות הרכב (יבואן), תראה נכונות ורצינות - תקבל גם אתה הנחה מסויימת - אז לחברה שרוכשת יותר- מן הסתם גובה ההנחה ישתנה.
לא לשכוח אגרות רישוי+קודנית וכו... (עניין של 3000-5000 ש"ח)
מחיר המחירון שהם רשמו נשמע לי הגיוני (בשנת 2009, i30 חדשה עלתה 116,337 ש"ח ככה שזה הגיוני).moco כתב:ה 114K זה מחיר בדוק כנכון?
שמע, ייתכן שזה בזכות זה שהם יכולים לקנות יותר בזול ואולי כל הסיפור כדאי....
לפי התשובה שלכם אני מבין שההחזרים החודשיים שהם רשמו בטבלה מכילים בתוכם גם את הריבית!
מה לעשות שאני טיפוס סקפטי ולי עדיין זה לא מסתדר! אם אלה נתונים נכונים אז אני לא מוצא שום הגיון בלרכוש רכב חדש ישירות מהיבואן אלא תמיד "לרכוש" אותו דרך ליסינג פרטי אפילו אם יש לך את הכסף נזיל.
אגב, ייתכן שלמרות שזה מחיר המחירון עדיין אפשר לקבל מחיר טוב יותר אצל היבואן?! אין לי מושג
א) עדיין זה עולה טיפה יותר
ב) כמו שנאמר, צריך לבדוק את המחיר המדויק (אחרי מו"מ ועינינים)
ג) שים לב. מדובר בפרסומת. לא אתפלא אם היונדאי הזה יתברר כ loss leader. כלומר, ייתכן שהמחיר הזה באמת זול אבל זה נועד להטעות, כי בשאר הדגמים המחירים יותר גבוהים.
שווה לבדוק לגבי מכוניות אחרות.
ב) כמו שנאמר, צריך לבדוק את המחיר המדויק (אחרי מו"מ ועינינים)
ג) שים לב. מדובר בפרסומת. לא אתפלא אם היונדאי הזה יתברר כ loss leader. כלומר, ייתכן שהמחיר הזה באמת זול אבל זה נועד להטעות, כי בשאר הדגמים המחירים יותר גבוהים.
שווה לבדוק לגבי מכוניות אחרות.
משה
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
לא קראתי את השרשור כולו ( מצטער, אבל אני מניח שאני מכיר כבר את כל החישובים של בעד ונגד )
אבל מרטין, הנה סיטואציה שיכולה לקרות ..
חמישי בבוקר, אתה, האישה והילדים ארוזים בדרך לנופש באילת.
אבל הרכב לא מניע. מה אתה עושה ? הולך למוסך ? משאיל רכב מההורים ?
אם אתה בליסינג תוך שעה וחצי אתה מקבל רכב חילופי.
ולכן,
לא משנה איזה חישובים הוצגו כאן, ואני בטוח שיש מספרים שאומרים כך או אחרת ( זה מה שיפה במספרים אפשר לשחק איתם מפה ועד הקוטב הצפוני )
רק בשביל לחסוך את כאב הראש של מוסכים וביורוקרטיה ( טסט, ביטוח, הקש על ה 5 או הקש 17 פעמים 9 בשביל לקבל את המחיר הנמוך ביותר בימים אי זוגיים בשנה מעוברת ), ובכלל בשביל לחסוך כאבי לב ( ההרגשה אחרי שריטה או מעיכה בפח של רכב פרטי לעולם לא תשתווה למקבילה בליסינג ),
עדיף ליסינג ( לפחות לדעתי ). היתי מסכם ואומר שבאופן עקרוני עדיף לא להחזיק רכב פרטי ולא משנה כרגע איך אתה מגיע למצב הזה.
ליאור
ולכן,
לא משנה איזה חישובים הוצגו כאן, ואני בטוח שיש מספרים שאומרים כך או אחרת ( זה מה שיפה במספרים אפשר לשחק איתם מפה ועד הקוטב הצפוני )
רק בשביל לחסוך את כאב הראש של מוסכים וביורוקרטיה ( טסט, ביטוח, הקש על ה 5 או הקש 17 פעמים 9 בשביל לקבל את המחיר הנמוך ביותר בימים אי זוגיים בשנה מעוברת ), ובכלל בשביל לחסוך כאבי לב ( ההרגשה אחרי שריטה או מעיכה בפח של רכב פרטי לעולם לא תשתווה למקבילה בליסינג ),
עדיף ליסינג ( לפחות לדעתי ). היתי מסכם ואומר שבאופן עקרוני עדיף לא להחזיק רכב פרטי ולא משנה כרגע איך אתה מגיע למצב הזה.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
ליאור,
בדרך כלל ששואלים פה איזה מערכת/מסך/מקרן לקנות, עולה באופן טבעי שאלת התקציב. "זה אחלה מסך, אך האם הוא שווה לי עוד 5K ש"ח" .
פה, אתה משום מה שכחת את הצד הזה של המשוואה.
ברור שיותר נוח עם רכב ליסינג, אבל בכל מחיר? בוודאי שגם אתה לא תסכים לשלם, בוא נאמר 20K לשנה ש"ח, בשביל הנוחות הזו.
אז מה שנשאר זה לעשות חישוב כמה הנוחות עולה ושכל אחד יחליט אם זה שווה לו.
בדרך כלל ששואלים פה איזה מערכת/מסך/מקרן לקנות, עולה באופן טבעי שאלת התקציב. "זה אחלה מסך, אך האם הוא שווה לי עוד 5K ש"ח" .
פה, אתה משום מה שכחת את הצד הזה של המשוואה.
ברור שיותר נוח עם רכב ליסינג, אבל בכל מחיר? בוודאי שגם אתה לא תסכים לשלם, בוא נאמר 20K לשנה ש"ח, בשביל הנוחות הזו.
אז מה שנשאר זה לעשות חישוב כמה הנוחות עולה ושכל אחד יחליט אם זה שווה לו.
משה
אני רוצה לחדד כאן נקודה שמשום מה אנשים לא שמים אליה לב:
מרטין הולך לעבוד בחברה שלו. לא ב-IBM.
הסכם הליסינג שעושה החברה (כל חברה) מול חברת הליסינג הוא הסכם שבו יש מגבלת קילומטרים (15K או 25K) ותשלום נוסף על כל ק"מ נוסף.
ישנן לא מעט חברות במשק אשר סופגות את התשלום בעקבות ק"מ עודפים אם יש כזה. ישנן חברות רבות אשר סופגות את התשלום של השתתפות עצמית (כ-300$).
בנוסף, אף הסכם ליסינג לא מכסה פגיעות במרכב תחתון, או פגיעות ברכב שלא קרו על כביש או דרך סלולה. גם כאן, רוב החברות סופגות את העלת במקרה הזה.
במקרה של מרטין, אי אפשר להתעלם מהעלויות האלה, כי החברה, כאמור, היא שלו.
מרטין הולך לעבוד בחברה שלו. לא ב-IBM.
הסכם הליסינג שעושה החברה (כל חברה) מול חברת הליסינג הוא הסכם שבו יש מגבלת קילומטרים (15K או 25K) ותשלום נוסף על כל ק"מ נוסף.
ישנן לא מעט חברות במשק אשר סופגות את התשלום בעקבות ק"מ עודפים אם יש כזה. ישנן חברות רבות אשר סופגות את התשלום של השתתפות עצמית (כ-300$).
בנוסף, אף הסכם ליסינג לא מכסה פגיעות במרכב תחתון, או פגיעות ברכב שלא קרו על כביש או דרך סלולה. גם כאן, רוב החברות סופגות את העלת במקרה הזה.
במקרה של מרטין, אי אפשר להתעלם מהעלויות האלה, כי החברה, כאמור, היא שלו.
You are never fully dressed without a smile
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
לא כל יום נוסעים לאילת...Lior_M כתב:לא קראתי את השרשור כולו ( מצטער, אבל אני מניח שאני מכיר כבר את כל החישובים של בעד ונגד )
ולכן,
ליאור...
לא כל יום נוסעים לאילת עם הילדים...
וכאשר נוסעים , בודקים את הרכב יום קודם יסודי יותר למניעת תקלות .
נכון שכאב ראש בהשוואת מחירים למוסך / ביטוח וכו' זה לא סימפטי .
גם ניתן להזמין מונית מרצדס לנסיעה , מאשר ליסינג עם רכב יפני / קוריאני ...
השאלה אם זה כדאי כלכלית !!!
שהרי אם לא , שנה הבאה לא יהיה לו תקציב לנסיעה דומה .
- yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
עדיף ליסינג כי הוא חוסך את כאבי הראש של החזקת רכב פרטי. שקט נפשי זה זאתה מתאר הוא אליה וקוץ בה: הקוץ הוא הפרשים בעלויות החזקת הרכב - הליסינג יקר יותר ב 5-6K לשנה מהחזקת רכב פרטי מקביל מסוג 2 (על פי זקיפה למס של 2010) ובמקרה של מרטין הוא צריך להוסיף על זה את עלויות הדלק שייותרו מחוץ להוצאות שיוכל להצהיר עליהן מכיון שהחברה היא שלו.Lior_M כתב:לא קראתי את השרשור כולו ( מצטער, אבל אני מניח שאני מכיר כבר את כל החישובים של בעד ונגד )
ולכן,
ליאור...
במצב שתיארתי אני לא כל כך בטוח שעדיף ליסינג
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא
- gab
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 427
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
מרטין שלום
התשובה הנכונה היא לפנות לרואה חשבון שלך. יש להם טבלאות כדאיות לפי שימוש ולפי הכנסה ושווי רכב למס הכנסה.
בכל זאת גם אם הרכב ירכש בכסף חברה הוא יכול להירשם על שמך או שם אשתך וכך אתה חוסך את ירידת הערך של רכב חברה.
לרכב קבוצה 2 ערך השימוש בניקוי המס הוא 700 שקלים וזה אמור לעלות. ז"א שאתה משלם למס הכנסה כל חודש 700 שקלים בשביל התענוג להכניס את ההוצאות על הרכב לחברה שלך. זה בנוסף על דלק תיקונים ביטוח וכיוצ"ב.
על כל רכב אתה מקבל פרט לזיכויים חלקיים על ההוצאות גם ירידת ערך של 15% לשנה למשך 5 שנים שזה דווקא תומך ברכישת רכב חדיש יותר שבכל מיקרה ההוצאות הצפויות עליו לתחזוקה אמורות להיות נמוכות יותר.
אם אתה נוסע מעט, וכך נראה לפי התאור שלך, רכיב ההוצאות המוכרות נמוך כך שיתכן שלא שווה כלל לרשום אותו לשימוש כך לא תשלם את ערך שימוש כלל ואם ההוצאה החודשית הכוללת על הרכב פרט לעלות רכישה נמוכה או סביב 700 שקלים אזי העסק מפסיק להיות משתלם.
אם יש רכב נוסף בבית הטעון שליסינג יתן לך רכב חלופי מיד כמעט חסר חשיבות כיוון שאתה לא נהנה מדלק חופשי לנסיעות פרטיות..
בקיצור ליסינג משתלם אם יש לך תזרים מזומנים בעייתי ואם אתה נוסע הרבה ו/או אם אין רכב שני בבית.
3 דקות עם רואה חשבון והוא יראה לך את המספרים שרלוונטיים לך
בהצלחה..
התשובה הנכונה היא לפנות לרואה חשבון שלך. יש להם טבלאות כדאיות לפי שימוש ולפי הכנסה ושווי רכב למס הכנסה.
בכל זאת גם אם הרכב ירכש בכסף חברה הוא יכול להירשם על שמך או שם אשתך וכך אתה חוסך את ירידת הערך של רכב חברה.
לרכב קבוצה 2 ערך השימוש בניקוי המס הוא 700 שקלים וזה אמור לעלות. ז"א שאתה משלם למס הכנסה כל חודש 700 שקלים בשביל התענוג להכניס את ההוצאות על הרכב לחברה שלך. זה בנוסף על דלק תיקונים ביטוח וכיוצ"ב.
על כל רכב אתה מקבל פרט לזיכויים חלקיים על ההוצאות גם ירידת ערך של 15% לשנה למשך 5 שנים שזה דווקא תומך ברכישת רכב חדיש יותר שבכל מיקרה ההוצאות הצפויות עליו לתחזוקה אמורות להיות נמוכות יותר.
אם אתה נוסע מעט, וכך נראה לפי התאור שלך, רכיב ההוצאות המוכרות נמוך כך שיתכן שלא שווה כלל לרשום אותו לשימוש כך לא תשלם את ערך שימוש כלל ואם ההוצאה החודשית הכוללת על הרכב פרט לעלות רכישה נמוכה או סביב 700 שקלים אזי העסק מפסיק להיות משתלם.
אם יש רכב נוסף בבית הטעון שליסינג יתן לך רכב חלופי מיד כמעט חסר חשיבות כיוון שאתה לא נהנה מדלק חופשי לנסיעות פרטיות..
בקיצור ליסינג משתלם אם יש לך תזרים מזומנים בעייתי ואם אתה נוסע הרבה ו/או אם אין רכב שני בבית.
3 דקות עם רואה חשבון והוא יראה לך את המספרים שרלוונטיים לך
בהצלחה..
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14350
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
הקאטצ' ברור....osherov כתב:הנה דוגמה לחברה שמציעהi30 במסלול של ליסינג פרטי!moco כתב:אתה צודק, זה דומה (לא בדיוק) להלוואה מהבנק. ברמה העקרונית זה אותו דבר - קנייה באשראי.
לחברת הליסינג זה בוודאי כדאי, כי הסיכוי שהלקוח יעשה קנייה נוספת בעתיד גבוה....
איפה קאטצ'?! (הרי ברור שזה לא יפה כמו שזה נראה)...
שים לב לאותיות הקטנות למטה...חושב לפי ריבית 5.25%.....והיום הריבית הבנקאית למימון רכב היא 3% ומטה...
כמו כן, רכב מליסינג במידה ותממש את האופציה ותעביר אותו לבעלותך, שווה 19% פחות ממחירון בעת המכירה..
והנה...כבר המימון הבנקאי יותר זול בכ- 25,000 ש"ח....מאשר ליסינג.