משאל מהיר לפני קנייה: פיוניר KRP500M או פנסוניק TX-P50V10
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
שום דבר זדוני (אלא אם כן, תיקון השגיאות המוגזם של האייפון זה הדבר הזדוני...).
אחריות
תודה על התגובה לאור.
מעניין שעל י.שלום לא שמעתי דברים טובים כל כך.
האם למשהו היה מכשיר תקול אצל היבואנים שרשמתי?
חשמלנטו למשל מוכר חלק ממוצרי פיוניר באחריותם (מעבדת פל),
וחלק דרך היבואן הרשמי.
האם יש יבואנים מומלצים נוספים למסכי פיוניר?
מעניין שעל י.שלום לא שמעתי דברים טובים כל כך.
האם למשהו היה מכשיר תקול אצל היבואנים שרשמתי?
חשמלנטו למשל מוכר חלק ממוצרי פיוניר באחריותם (מעבדת פל),
וחלק דרך היבואן הרשמי.
האם יש יבואנים מומלצים נוספים למסכי פיוניר?
- oferlaor
- מנהל

eyal1959,
אני לא אומר שהם טובים או רעים (אין לי מושג ירוק, לא רכשתי מעולם אצלם). אני רק אומר, שהם מספיק גדולים, שרוב הסיכויים שהם יהיו קיימים בעוד שנתיים שלוש. חברה שיש בה 2-3 אנשים (ובגלל זה ה-OVERHEAD שלה קטן ולכן גם הם זולים) יכולים לשרוד הרבה זמן, אבל כשמדובר ביבואן עם אחריות זה יותר סיכון מאשר חברה מבוססת.
בכל מקרה, אני אישית נתקלתי בבעיה עם מסך. זו בעיה שאין שום סיכוי ירוק שיבואן מקביל היה יכול להתמודד איתה. החנות וגם היבואן שבה רכשתי עזרו לי למצוא פיתרון ואפילו יצא לי שדרוג מהסיפור כולו.
אני לא אומר שהם טובים או רעים (אין לי מושג ירוק, לא רכשתי מעולם אצלם). אני רק אומר, שהם מספיק גדולים, שרוב הסיכויים שהם יהיו קיימים בעוד שנתיים שלוש. חברה שיש בה 2-3 אנשים (ובגלל זה ה-OVERHEAD שלה קטן ולכן גם הם זולים) יכולים לשרוד הרבה זמן, אבל כשמדובר ביבואן עם אחריות זה יותר סיכון מאשר חברה מבוססת.
בכל מקרה, אני אישית נתקלתי בבעיה עם מסך. זו בעיה שאין שום סיכוי ירוק שיבואן מקביל היה יכול להתמודד איתה. החנות וגם היבואן שבה רכשתי עזרו לי למצוא פיתרון ואפילו יצא לי שדרוג מהסיפור כולו.
- oferlaor
- מנהל

- טלHD
- גורו

- תגובות: 14365
- נתן תודות: 992 פעמים
- קיבל תודות: 1222 פעמים
לרכוש מיבואן רשמי...
עפר,
גם אני חשבתי בדיוק כמוך ורכשתי תמיד אצל יבואן רשמי...(וגם לי יש דוגמא חיוביות כזו מניופאן),
אבל לכל כלל יש יוצא מהכלל ובמקרה של לרכוש סמסונג מיבואן רשמי, סמליין מיניליין,
נתקלתי בבעיה חמורה במסך סמסונג והם לא רואים ממטר....שמים קצוץ ויורקים לך בפנים.
שרות ומקצועיות שלא היית מצפה לה מסוחר בחנות קטנה בשוק....
נכוותי בגדול !
גם אני חשבתי בדיוק כמוך ורכשתי תמיד אצל יבואן רשמי...(וגם לי יש דוגמא חיוביות כזו מניופאן),
אבל לכל כלל יש יוצא מהכלל ובמקרה של לרכוש סמסונג מיבואן רשמי, סמליין מיניליין,
נתקלתי בבעיה חמורה במסך סמסונג והם לא רואים ממטר....שמים קצוץ ויורקים לך בפנים.
שרות ומקצועיות שלא היית מצפה לה מסוחר בחנות קטנה בשוק....
נכוותי בגדול !
לא נראה לי שהכללות זה דבר נכון,בשום תחום ומול שום גורם שהוא.כפי שכתב טלHD ,גם אצל יבואנים רשמיים יש נפילות קשות או התנהלות שאף גורמת ליצרן לשלול מהיבואן את זכיונו ואני לא מתייחס רק לתחום האלקטרוניקה והבידור.oferlaor כתב:eyal1959,
בכל מקרה, אני אישית נתקלתי בבעיה עם מסך. זו בעיה שאין שום סיכוי ירוק שיבואן מקביל היה יכול להתמודד איתה. החנות וגם היבואן שבה רכשתי עזרו לי למצוא פיתרון ואפילו יצא לי שדרוג מהסיפור כולו....
מאחר ובאלקטרוניקה יש גם את מרכיב המזל לגבי תקינות המוצר שמקבלים,אני אישית ,העדפתי מישהו שיהיה קרוב אליי ואוכל ללבן איתו את העניין פנים אל פנים(או פנים אל הפנים....), במידה ותהיה בעייה.לך תגיע למנכ"ל של ט.ר כאשר יש לך בעייה.אז נכון שלכל אפיק רכישה יש יתרונות וחסרונות,אך זה ממש לא רציני לקבוע מסמרות בעניין זה ("זו בעיה שאין שום סיכוי ירוק שיבואן מקביל היה יכול להתמודד איתה"...סוף ציטוט) ביחוד לא ע"י מנהל באתר.אם יש לך נתונים ממוקדים וענייניים הרי שזהו המקום לשטחם.נכון שיבואן מקביל לא מפרסם באתר או מעביר ציוד לסקירות ובדיקות,אך רובם(בטח לא כולם) הם אנשים שבחרו להתפרנס באופן מסויים ומכובד ואני מפרגן על כך כל עוד לא הוכיחו אחרת.היה וכשלו/הונו/זייפו/רימו,או אז יחטפו בראש בכל מישור ואופן חוקי שיתאפשר לי,והיו דברים מעולם .
בהצלחה לכל רוכש עם בחירתו והעיקר שיהיה שלם ויהנה.
אייל,לא הצלחתי להבין מחוקי הפורום פה אם הדבר אפשרי,אך ניתן למצוא את החנות בזאפ כזו המוכרת את ה KRP500Meyal1959 כתב:מכיוון שהזמנת אז קודם כל תתחדש.
יש אפשרות שתכתוב ממי קנית ולמה דווקא ממנו?...
במחיר הנמוך ביותר,נכון ליום זה.
בכל אופן,כפי שכתבתי קודם,החנות די קרובה אליי גאוגרפית וכך יכול הייתי להתרשם מהחנות עצמה(הייתי שם לא פעם) מבעליה,מרמת השירות וכיו"ב(החנות קיימת לא מעט שנים וזה גם מעיד על משהו).כמו כן,קל היה לי יותר לשמוע התרשמויות מאנשים שרכשו שם,והכי חשוב-לחוש את התנהגות ואופן הדיבור/מכירה של הבעלים,מה שקשה לעשות בקנייה אינטרנטית.
מאחר והבטחתי לעדכן,הרי שאתמול קיבלתי את המסך בזמן ובשעה שהובטחו לי,למרות הסופות העזות שהיו בחוץ ושגרמו לי לחשוב שאקבל טלפון ביטול/דחייה.
המסך היה ארוז בקרטון חדש למראה.לא ניכרו סימני פתיחה /סגירה קודמים.על האריזה והמסך עצמו מצויין כי המסך הורכב בארה"ב(מבדיקות בעבר באינטרנט,הבנתי שעיקר השוק האמריקאי ,מקבל את מסכי הפיוניר שלו מיצור/הרכבה בארה"ב,כאשר גם חלק מהרכיבים הם מיצור על אדמת אמריקה,כנראה עניין של הסכמי סחר,אבל אני לא סגור על זה).
בנוסף,הסימונים על האריזה והמסך,מלמדים כי המסך יוצר באפריל 2009.
המתח המוצהר שלו הוא 120V,אך הוא ממתג את עצמו באופן אוטומטי למקור המתח המחובר אליו.(בעבר,מישהו טען בפניי,כי דווקא המסכים הנמכרים בארץ עם 230V,הם אלו שעברו המרה מהמקור של 120.שוב,מדובר רק בטענה מפי אדם אחד מהתחום ואין לי שום אסמכתא לכך ולדעתי העניין גם אינו מהותי,כל עוד המסך מגיע מאופיין מהמפעל עצמו ולא בוצעו בו שינויים בדרך אליי).
את המסך הזמנתי וקיבלתי עם סטנד מקורי של פיוניר,וזאת מכיוון שהמסך יושב בתוך נישה בנויה ודי עמוקה.כל פתרון תלייה,היה מחייב פתרונות מאולתרים ושבסופו של חשבון,היו מגבילים אותי בנוחות ואחזקה של המסך ,כאשר הייתי נדרש להרכיב/להסיר אותו.
בעת הזמנת המסך,הייתי כבר מוכן לבנות סטנד באופן עצמי,בשל המחירים הגבוהים של האביזרים ההיקפיים של הפיוניר.
בעל העסק הלך לקראתי ומכר לי את הסטנד בהנחה משמעותית ביותר(ביותר).
מאחר וראה כי גם ירדתי מנושא רמקולי הצד של המסך(עדיין אין לי מערכת קול)בגין מחירם המגיע לכמעט 15% ממחיר המסך עצמו,לא ניסה לדחוף לי אותם בכח,אלא הסכים להשאיל לי רמקול מהחנות,עד שאתארגן על רמקולים/מערכת בכוחות עצמי.כך אכן היה ובעת ההרכבה,הביא עמו את הרמקול האמור וחיבר אותו למסך.אציין שנושא הרמקולים עלה כהתלבטות לאחר שכבר סיכמתי אודות רכישת המסך ולא כחשש של בעל החנות שהמכירה תיפול בגין העדר רמקולים,כך שהתרשמותי הינה כי המחווה שלו אותנטית מתוך יחס ללקוח ורצון לשמרו.
המסך הורכב באופן יעיל ומקצועי,הן בהבנת חיבוריו והן בגישה לשמירה על המסך מבחינת מכות,שריטות וכיו"ב.
כל החלקים המצויינים בספר הגיעו במלואם,במצב חדש,ללא סימני פתיחה,טביעות אצבע,אבק,ניילונים קרועים וכו',אפילו הביא עמו מספר כבלי חיבור שונים,כגון כבל מתח ארוך,כבל HDMI משובח וארוך,כבל לרמקולים ועוד,אשר נשארו אצלי.אני יודע שלבעל עסק כזה ,מדובר אומנם בזוטות שמעלות אצלו אבק לעיתים,אבל כל ההתנהלות מעידה על אכפתיות והתחשבות.
המסך חובר באופן בסיסי לממיר יס 3100S שברשותי כעת.כפי שכתבתי,המסך נרכש מאחר והטושיבה CRT 38" שבקה חיים לפני כחודש וחצי,לאחר מפגש קליל עם רצפת הסלון,ועדיין אין לי שום ציוד/רכיבים שיאפשרו לי למקסם את יכולות המסך .מתלבט לגבי ממירי HD והתועלת שבאחזקתם עקב מצאי מוגבל של תכנים,אבל זה לשרשור נפרד.
אציין שאיכויות הבנייה ,ההרכבה ותשומת הלב לפרטים במסך,היא פנומנלית בכל קנה מידה וראיתי/מיששתי/הפכתי מסכים רבים אצל חברים ובחנויות טרם שרכשתי.
המסגרת ההיקפית של המסך,נראית מרשימה מפלסטיק 24 קראט איכותי,אך רגיש ביותר לשריטות וטביעות אצבע.
לטובת כל אלה שחוששים מהשתקפויות,אציין שהסלון שלי בגודל 5.5X7.5 ובקיר הנגדי למסך ישנו חלון גדול(אמנם עם תריס),אך הסלון עצמו פתוח לכל שאר חלקי הבית ,כך שלא ניתן להחשיכו.רבותיי-ההשתקפויות מינימליות ופחותות בהרבה מהטושיבה CRT שהיתה קודם ואם העניין לא היה חוזר כחוט השני בלבטים של צרכנים רבים באשר לשיקוליהם בבחירת מסך,הרי שלא הייתי נותן דעתי כלל לעניין זה.בדקתי את כל זויות המסך בשעת צהריים כאשר השמש ביצבצה לה למספר דקות מבין העננים.גם עם תריס חצי פתוח,העניין מינורי עד זניח .בשעות הערב,גם עם נורות הלוגן דולקות ברחבי הסלון,אין שום בעייה ,אלא אם מישהו מחליט להפנות זרקור 500W ישירות אל המסך.
זויות הצפייה נהדרות ואין שום מגבלה באופן הסדרי הישיבה בסלון,מה שאולי קצת הדאיג בהתחלה את הגברת באשר לשינוי והצבה מחודשת של הספות.ניתן לצפות בזויות שטוחות ביותר שאינן סבירות לאדם ממוצע(כלומר לשבת בקו אחד עם הקיר בו שוכן המסך...)
מאיכויות הצפייה לא יצא לי להתרשם הרבה,למעט הבדיקות שקיימתי כמצויין קודם,מאחר והמסך כעת בהרצה.איני יודע עד כמה זה נחוץ,אך יש טענות לכאן ולכאן.היינו חודש וחצי בלי מסך בסלון,עוד שבוע לא ישבור אותנו.בכל מקרה,נעשה כל ערב הפסקה למספר שעות לחדשות וכיו"ב.
בחיבור לDVD רגיל (בקומפוננט) רואים איכויות מרשימות מכל כיוון,אך כאמור מדובר בהתרשמות בוסר ולא מספקת עדיין.
את הדיסק להרצה הורדתי מלינק באתר ואני מודה למי שהעלה זאת.(אבי)
ניסיתי לאתר פיקסלים מתים בזמן המעברים בדיסק ההרצה.אין כאלו,לפחות לא שאני ראיתי ולפחות לא כעת.
השלט של הפיוניר מרשים ומושקע מאלומניום שחור ומוברש.מדובר בשלט אוניברסלי ולומד לתפעול של עוד מכשירים בסלון.ממילא תכננתי לקנות אחד כזה איכותי בכ 1K ש"ח והנה נחסך ממני.הפתעה לטובה.
באשר לכמות החיבורים במסך(הוא מוניטור בעצם)אני לא חושב שתהיה בעייה לכשיחובר למגבר וממנו ,ממילא ,יהיה רק חיבור אחד למסך.עניין זניח מבחינתי.
אעדכן בהמשך אם תהיינה התפתחויות /רשמים נוספים,לטובה ולרעה הן באשר למסך והן באשר לשירות(טפו,טפו,שלא נזדקק)
אהה,יש לי גם כמה תמונות שצולמו בטלפון.מתנצל על האיכות,אך לא היה לי פנאי להוציא את ה SLR.יום טוב לכולם ותודה.
-
- היוצאת
-
- בהרצה
-
- ממשיכה לרוץ
נערך לאחרונה על ידי mh430 ב 03/11/2009 13:19, נערך פעם 1 בסך הכל.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
תתחדש ותיהנה! ותודה רבה על הדיווח הארוך והמושקע!
אשמח לדעת כמה עלה הסטנד של המסך - מחיר "רגיל" ומחיר ב"פועל". אני מאמין שרק בשביל מחירי הסטנד אין כאן הפרה של חוקי הפורום.
אשמח לדעת כמה עלה הסטנד של המסך - מחיר "רגיל" ומחיר ב"פועל". אני מאמין שרק בשביל מחירי הסטנד אין כאן הפרה של חוקי הפורום.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- oferlaor
- מנהל

נורא מוזר שהגירסא השחורה של ה-KRP רגיש למיקרו שריטות, והלבן כמעט ולא.
יתכן שזה פשוט מחזיר פחות שריטות, אבל על ה-KURO השחורה שלי הייתי צריך לעבור כמעט כל יום עם מטלית מיקרופייבר בכדי לשמור אותה מבריקה (+ הייתי צריך נורא להיזהר לא לגעת וגם לא לשפשף בכדי לא ליצור מיקרו-שריטות), אין לי בעיה כזו בלבן בכלל.
יתכן שזה פשוט מחזיר פחות שריטות, אבל על ה-KURO השחורה שלי הייתי צריך לעבור כמעט כל יום עם מטלית מיקרופייבר בכדי לשמור אותה מבריקה (+ הייתי צריך נורא להיזהר לא לגעת וגם לא לשפשף בכדי לא ליצור מיקרו-שריטות), אין לי בעיה כזו בלבן בכלל.
תודה לכל המברכים.
פיקסיס-שילמתי על הסטנד 500 ש"ח.שזה פחות ממחצית שוויו.יתכן וניתן להשיגו במקום אחר(חנות,חו"ל) במחיר רשמי הנמוך מהמחיר הנקוב על בסיסו קיבלתי את ההנחה,אך לא טרחתי לבדוק זאת וממילא כל הטירחה שמסביב וחסכון היפותטי כלשהו,אינם שווי ערך מבחינתי לכך שהכל יגיע ויורכב ע"י אותו מוכר/נותן שירות.
עופר-האמת שבשלב מסויים,לאחר שיפשופים אינסופיים עם המטלית המצורפת(וממש לא נהניתי מכך...)הבחנתי בעזרת תאורת עזר של פנס מהצד,כי השריטות אינן נעלמות לחלוטין,אלא משנות כיוון וזווית מפעם לפעם,מה שמביא אותי למסקנה אפשרית,כי המרקם והטקסטורה של הפלסטיק בנויים להציג מעין מצג של משטח מוברש,כמו שקיים במשטחי מתכת מסויימים(אלומיניום ונירוסטה מוברשים).עם זאת,יכול להיות שאני גם נותן לעצמי חיזוקים חיוביים...
בכל אופן,המעין שריטות אינן ניכרות כלל כאשר המסגרת נקייה ורק מקרוב מאוד ובזוויות מסויימות זה ניכר.
טביעות האצבעות הן סיפור אחר ויש להקפיד שלא לגעת במסגרת למי שזה חשוב או להקפיד למרקן לאחר הנגיעה.
פיקסיס-שילמתי על הסטנד 500 ש"ח.שזה פחות ממחצית שוויו.יתכן וניתן להשיגו במקום אחר(חנות,חו"ל) במחיר רשמי הנמוך מהמחיר הנקוב על בסיסו קיבלתי את ההנחה,אך לא טרחתי לבדוק זאת וממילא כל הטירחה שמסביב וחסכון היפותטי כלשהו,אינם שווי ערך מבחינתי לכך שהכל יגיע ויורכב ע"י אותו מוכר/נותן שירות.
עופר-האמת שבשלב מסויים,לאחר שיפשופים אינסופיים עם המטלית המצורפת(וממש לא נהניתי מכך...)הבחנתי בעזרת תאורת עזר של פנס מהצד,כי השריטות אינן נעלמות לחלוטין,אלא משנות כיוון וזווית מפעם לפעם,מה שמביא אותי למסקנה אפשרית,כי המרקם והטקסטורה של הפלסטיק בנויים להציג מעין מצג של משטח מוברש,כמו שקיים במשטחי מתכת מסויימים(אלומיניום ונירוסטה מוברשים).עם זאת,יכול להיות שאני גם נותן לעצמי חיזוקים חיוביים...
בכל אופן,המעין שריטות אינן ניכרות כלל כאשר המסגרת נקייה ורק מקרוב מאוד ובזוויות מסויימות זה ניכר.
טביעות האצבעות הן סיפור אחר ויש להקפיד שלא לגעת במסגרת למי שזה חשוב או להקפיד למרקן לאחר הנגיעה.
אני עדין מבולבל לאלללה
חברים שלום
אני עדין מבולבל לאללה ולא יודע מה להחליט מצד אחד השחור המדהים והשתקפות אפס בפיוניר ומצד שני עיבוד תמונה מושלם בפאנסוניק V10
אני צופה בעיקר בשידורי SD אבל כולם פה פשוט לא מפסיקים לפרגן לפיוניר שכבר הפסיקו לייצר מסכים ,אף אחד לא חושש?
האחריות של מעבדות פרטיות לא מלחיצה ? טלטיב?פל ?
מוזר למדי שהמחיר ירד ב 5000 שח מהיום להיום ,למישהוא יש מושג מה קרה ?
אני עדין מבולבל לאללה ולא יודע מה להחליט מצד אחד השחור המדהים והשתקפות אפס בפיוניר ומצד שני עיבוד תמונה מושלם בפאנסוניק V10
אני צופה בעיקר בשידורי SD אבל כולם פה פשוט לא מפסיקים לפרגן לפיוניר שכבר הפסיקו לייצר מסכים ,אף אחד לא חושש?
מוזר למדי שהמחיר ירד ב 5000 שח מהיום להיום ,למישהוא יש מושג מה קרה ?
Re: אני עדין מבולבל לאלללה
דוליטלdulitel13 כתב:חברים שלום
מוזר למדי שהמחיר ירד ב 5000 שח מהיום להיום ,למישהוא יש מושג מה קרה ?...
באשר לפנסוניק,אין לי עמדה ביחס לשלמות(יש דבר כזה?) עיבוד התמונה שלה מן הטעם הפשוט שאין לי כלים לחוות דעה בעניין וממילא גם לא ראיתי אותה בפעולה.יתכן ובאמת עיבוד התמונה שלה הוא מעל כל מסך אחר,אבל שלמות היא דבר אינדיבידואלי כמעט בכל תחום.אם הפנסוניק תשכון אצלך במרתף חשוך ודימרים ששולטים על רמת התאורה,הרי שהיא יכולה להיות מושלמת עבורך,מאחר ורמת ההשתקפות אינה רלוונטית.
האם בר רפאלי מושלמת?בתור נשוי אי אלו שנים שחושיו ומחושיו די מנוונים,איני יודע לענות על שאלה זאת.לרבים היא מושלמת,אך לאבו רמזי (שם לא בדוי) מהפזורה הבדווית בנגב,היא ממש לא הטיפוס המועדף.הוא צריך את זאת שהולכת קילומטרים עם כד מים על הראש ויודעת לאפות פיתות על הסאג' בתוך אבק הנגב באמצע אוגוסט.
ואם נחזור מהנגב המאובק לסלון הממוזג שלך,אז אחרי הכל ,הבחירה היא רק שלך והיא אמורה לשקף את צרכיך האינדיבידואלים אותם אתה גוזר מהעובדות והנתונים שלפניך.
ניסיתי לשקף בתגובתי שלאחר הקנייה את רשמיי ותחושותיי מייד לאחר הקנייה,כל עוד הפרטים טריים ואותנטיים בזכרוני,מאחר וגם אני חוויתי לבטים דוגמתך ורציתי לתת כלי כל שהוא למי שמצוי בדילמה דומה.שלי נפתרה ע"י שיקולים לוגיים וענייניים ובאלימינציה באספקטים מסויימים,מאחר שאין לי מה להכניס פה אמוציות ורגשות(אחרי הכל זה מסך ולא בר רפאלי).
באשר למחיר,אתה כנראה מחפש את הקאצ'.גם אני חיפשתי.לא מצאתי.אבל אם אני מקבל את אותה הסחורה במחצית המחיר מהיבואן הרשמי,אזי משקלם היחסי של השיקולים השונים מתחיל לקבל סדר חדש ,אשר כנראה מוביל למסקנה אותה קיבלתי לבצע את הרכישה דווקא שם.
שיהיה לך בהצלחה עם כל החלטה שלך.
Re: אני עדין מבולבל לאלללה
dulitel13 כתב:חברים שלום
מוזר למדי שהמחיר ירד ב 5000 שח מהיום להיום ,למישהוא יש מושג מה קרה ?...
עם כל הכבוד לV10 וה"עיבוד תמונה" שלו.
בתכני HD הפיוניר היא עדיין הטלויזיה הטובה ביותר בעולם ואין על זה וויכוח.