לגבי הורנס - לא שמעתי Radial Horns ואפילו לא Klipschorn על מנת לחוות דעה כמה טוב הם נשמעים.
לצערי אני עדיין לא מכיר בעלים של רמקולים כאלה שאוכל להתרשם מיד ראשונה.ייתכן ואסע לתערוכה הקרובה במונטראול ואנסה להאזין לרמקולים כאלה, בייחוד Radial Horns ולא Single Driver עם Back loaded horns מבוססי Fostex או Lowther כי אישית אני מאוכזב מהאחרונים.
לעומת זאת האזנתי
בביתי לשלושה רמקולים קופסתיים, Supposedly High Efficiency עם נצילויות של 92, 94, 95dB, התנגדות מעל 8 אוהם:
1. Audio Note AN-J
2. ה - Coincident Super Eclipse III
3. ה - Tonian Labs TL-D1 (להלן סקירה:
http://www.positive-feedback.com/Issue3 ... labs.htm)
עם הרמקולים האחרונים ה - Tonian Labs, על מנת למצמם בעייה אפשרית של התאמה להגברה הקיימת שלי סחבתי שני מגברים נוספים:
MP-401 המהולל:
http://www.musicalparadise.ca/mp/index. ... ucts_id=67
וה - Red-Wine Audio, Battery Powered Tripath chip based digital amp
להלן לינק:
http://www.redwineaudio.com/products/signature_302)
התוצאה הייתה מאוד לא לטעמי בשלושת המקרים.
קודם כל מצאתי שהגראנד פיאנו עם 6 Ohm ו - 90dB צנועים לא נשמעים פחות יעילים מהקואינסידנט (למעשה כשהחלפתי כבלים בין הקואינסידנט לגראנד פיאנו הייתי צריך להוריד את הווליום מעט) ורק
מעט פחות יעילים מהאודיו נוט והטוניאן. ממש לא שמיים וארץ.
דבר מפתיע עוד יותר - למעט האודיו נוט, שהיו פחות או יותר זהים בקלות הדחיפה, הגראנד פיאנו היו קלים יותר לדחיפה גם מהקואינסידנט וגם מה Tonian!?!
איך אני יודע? לגבי הקואינסידנט - לרמקולים יש 2 וופרים צדדיים של 8 אינצ' Long Throw ול - SET שלי הייתה בעייה להניע אותם. כשחיברנו אותם ל - 195W/Channel OTL הבעייה נעלמה כלא הייתה. באופן מפתיע (אותי) הבאס בגראנד פיאנו היה גדול משמעותית מזה שבקואינסידנט, בשני חדרים שונים ולא בגלל שהגראנד פיאנו יורד נמוך יותר.
הוא לא!
הבאס היה גדול יותר ר כי אני באמת ובתמים מאמין שצריך יותר כוח מ - SET ממוצע או אפילו A2 SET עם 45 וואט לערוץ כדי לדחוף את ה - Long throw side firing woofers האלה. ה - OTL עשה זאת בקלות רבה. הבאס היה מפלצתי, Controlled and Clean בו זמנית. ה - OTL גם אוהב התנגדויות גבוהות כמו שיש לקואינסידנט כך שההתאמה הייתה מושלמת. לא כך עם שני SET שונים שבדקנו.
לגבי קלות הדחיפה של ה - Tonian Labs, ברגע שחיברנו את ה - Redwine Audio לגראנד פיאנו, המיד ריינג' היה עשיר, הבאסים ירדו נמוך. כשחיברנו את הטוניאן הבאס כמעט ונעלם והמיד הפך רזה מאוד - Mid range suck out
הבעיה הייתה פחות מהותית כשחיברנו ל - JAS Audio SET שלי.
מעבר לקלות דחיפה - טונלית מאוד לא אהבתי את האודיו נוט והטוניאן. כל אחד מסיבות שונות. עניין של טעם אישי ואיך שאני שומע בהשוואה לכלים אקוסטיים/ווקאלס לא מוגברים. הטוניאן נשמעו מעט עמומים ומעט מתים ללא Presence.
אני אפילו אכליל ואגיד ש - Fostex Drivers הם ממש לא כוס הקפה שלי (למרות שלא שמעתי את כל כל היישומים שלהם).
הדרייברים האלה עשויים מ - Banana Pulp, קלים וזריזים מאוד.
הצליל המופק מהם אוורירי, מהיר, מיקרו-דינמיקה טובה אבל הגוף והבשר לא שם לדעתי. אין חום, אין גוף, אין Presence, אין צפיפות.
כמו להשוות את סופיה לורן לקייט מוס. אני אישית מעדיף את סופיה לורן. עניין של טעם והעדפה אישית.
אז כמה מסקנות ביניים:
1. הנתונים על הנייר דיי חסרי משמעות גם ברמקולים וגם באלקטרוניקה (חלק מזה בגלל שכנראה כל אחד מודד אחרת ויש ענייני התאמה חשמליים שלא נמדדים. ראה כתבה מעניינת שהצגתי בעבר, להלן:
http://www.symphonysound.com/articles/tubefriendly.html
והמסקנה מהנ"ל (שאימתתי לעצמי) היא שיעילות והתנגדות רמקול על הנייר לא יכולות לנבא כמה קל הוא יהיה לדחיפה ל - SET או כל מגבר אחר.
2. רמקולי Single Driver מבוססי מה שאמור להיות Full Range Driver קולעים לטעם מסויים שהוא ממש לא הטעם שלי ולא נתפש בעיני כשחזור אמין של הופעה חיה בלתי מוגברת, לא בג'אז, לא בווקאל ולא בקונצרטים קלאסיים. אלה האוזניים שלי אז בבקשה לא להתנפל. לפסנתר לדוגמא יש גוף ונוכחות גדולים מאוד שלא מתקרבים להיות משוחזרים נכון בדרייברים כאלה, לאוזניי. כשפסנתר לא נשמע כמו פסנתר מה הטעם להמשיך, נציל או לא?
3. ה - Redwine Audio אמנם נחמד אבל לא יותר מכך:
המיד והבאס טובים לטעמי מסוליד סטייט ממוצע. חמימים יותר מבלי להיות עמומים. ההיי מסגיר צליל שהוא לא מנורתי.
אין את ה - Ambiance והאווריריות הנוספת של מנורות. הצליל מעט מכני.
המחיר של ה - Redwine (הסוללה כלולה

) הוא כ - $3K.
ה - Musical Paradise בשישית מחיר, היה טוב משמעותית בכל תחום אפשרי לטעמי ולאוזניי.
בקיצור - ה - Redwine למרות ביקורות סופר נלהבות שטענו לצליל מנורתי ללא החסרונות המנורתיים, הוא לא תמורה טובה לכסף לדעתי בהתחשב במה שיש בשוק ועם זאת שהוא נשמע טוב יותר (לטעמי) ממגברי סוליד סטייט ממוצעים הוא עדיין לא מגבר מנורתי.
ולבסוף:
4. High Efficiency לבד (על הנייר ו/או גם במציאות) הוא רק חלק מהתמונה, גם כשמדובר ב - SET Amps.