כה אמר הגורו 2...

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
diz1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1022

שליחה

עדיין עבורי אני מאמין שאני אתחבר לרמקולים ניצלים טובים יותר מאשר רמקולים לא ניצלים טובים
בכל אופן הרשימה הבאה שאיננה מייצגת כלום, מכילה יותר כאילו ניצלים מלא ניצלים ויש לי תחושת בטן שבמבחן עיוור הייתי מתחבר לרמקולים שם מבחינת הסאונד
אבל זה רק ניחוש

http://www.dagogo.com/View-Article.asp?hArticle=525
היה בעבר פוסט באסילום- לגבי האם בעלי רמקולים נצילים בהווה רואים את עצמם משדרגים לרמקול לא נציל. התשובות היו חד גוניות.
לא :לארואהשומעמדבר:
The Dude:F_uck sympathy! I don't need your f_uckin' sympathy, man, I need my f_ucking
Johnson!

דורון3 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 361
שם מלא: דורון אור

שליחה

diz1 כתב:לדעתי הלכתם לאיבוד
רמקול נציל אינו ערובה לאיכות. יש הרבה רמקולים נצילים לא טובים
הנצילות הוא פרמטר אחד בלבד ואינו רלוונטי בפני עצמו
ועוד
...
למה הלכנו לאיבוד?
לא סייגתי את דברי וכתבתי שלא ניתן לחזות איך רמקול ישמע על סמך נתוניו הטכניים?

ואם כבר מדברים על רשימת Dagogo, במקרה "יש עלי" Audio Note AN-J (על משקל סרג'יו קונסטנצה מ"גבעת חלפון"). זה לא אותו דגם שהם התייחסו אליו אבל אני מניח שיש דמיון מסויים בין הדגמים - http://www.enjoythemusic.com/magazine/e ... eakers.htm
את הרמקול קיבלתי בהשאלה לשבוע מחנות אודיו שקיבלה אותו מ - Trade-In. הבטחתי לקנות כמה תקליטים בתמורה למבחן (במידה ולא אתלהב ולא ארכוש את הרמקול).

הרמקול נציל יחסית: משהו כמו 93-94dB וחובבי AN שיש בינהם מהפנאטיים ביותר שנתקלתי בהם באודיו לא מפסקים להלל ולקלס את הרמקול הזה.
אבל המציאות (שלי כמובן, לטעמי ולאוזניי) היא אחרת.
דיז - בהתייחסות לתנאי ההאזנה שלי בהנחה שלא האזנת ל - AN-J, קשה לי להאמין שאם אהבת את Coincident Super Eclipse III היית אוהב את הרמקול הזה.
ה - Mid Bass וה - Lower Mid-range עמום מאוד ואיטי מאוד ביחס לקאינסידנט והוא עמום ביחס לגרנד פיאנו. כאילו שמו סמיכה של הוופר. איפה האווריריות, התלת מימדיות, המיקרו דינמיקה, הניגודים בין מוסיקה לשקט? לא הבחנתי בהם וגם לא אישתי בעלת "אוזני הזהב" :lol: שאמרה לי מהחדר הסמוך שהם נשמעים "עמום" ביחס לגרנד פיאנו...
יש הטוענים שהדרייברים של AN שהם Snell משופרים, הם הסוד הגדול אבל לדעתי האישית, בהתייחסות לתנאי ההאזנה, ההשוואה לאלקטרוסטטיים כמו Acoustat 3, Kings Sound ולקואינסידנט סופר אקליפס היא מעליבה וכן, גם ההשוואה לגרנד פיאנו (טעמי האישי אז בבקשה לא להתנפל בכאפות).
זה רמקול שלאוזניי הוא עגול, חם, חלק, "מוסיקלי", בעל צליל מלא אך מעט עמום, מעט איטי, מעט Laid Back ובאופן מפתיע (אותי לפחות) לא מאוד דינמי ולא מאוד מפורט- ממש לא הטעם שלי.
הנצילות הגבוהה יותר לא התרגמה לאוזניי, בחדר שלי למיקרו ומאקרו דינמיקה משופרות אלא התרגמה לכך שדרושה רמת ווליום נמוכה יותר בכפתור על מנת להשוות ווליום לגרנד פיאנו.
אגב ניסיתי גם דיסקים וגם LP רק לנסות לראות אם יש עקביות בתוצאה.

יגידו חובבי AN שדרושה מערכת שלמה של AN, שצריך למקם אותם אחרת, בפינות החדר ולרוחב החדר ולא לאורכו וכו' וכו'.אולי. לא יודע.
אולי יש כאן חוסר התאמה מוחלט למערכת שלי (על רכיביה וכבליה) ולחדר. ייתכן. אתייעץ עם חברי.
ננסה רכיבים אחרים, חדר אחר ומיקום אחר.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

diz1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

דורון3 כתב:
ועוד
...
ה - Mid Bass וה - Lower Mid-range עמום מאוד ואיטי מאוד ביחס לקאינסידנט והוא עמום ביחס לגרנד פיאנו. כאילו שמו סמיכה של הוופר. איפה האווריריות, התלת מימדיות, המיקרו דינמיקה, הניגודים בין מוסיקה לשקט? לא הבחנתי בהם וגם לא אישתי בעלת "אוזני הזהב" :lol: שאמרה לי מהחדר הסמוך שהם נשמעים "עמום" ביחס לגרנד פיאנו...
.
...
אני לא ספרתי את אודיונוט אלא את שלושת הרמקולים הראשונים ברשימה.

אוי אוי אוי-נשמע בידיוק הרמקול שאפשר לספר עליו סיפורים של מוזיקליות ופסנתר נשמע אמיתי וכו' וכו' וכו'
אצלי הוא לא היה נכנס לחדר ילדים.
בכלל לא משתגע על אודיו נוט מכמה סיבות. אחד הסיבוב שפיטר מאנגליה עשה על קונדו הוא לא יפה למרות שביזנס זה ביזנס
דבר שני -לא מאמין במערכות שהטענה היא שכדי שהמערכת תשמע מצויין צריך להשקיע המון כסף באלקטרוניקה ומסביב.
רמקול טוב יראה את הפוטנציאל שלו גם על אלקטרוניקה במחיר סביר (נניח שיש איזה קשר בין מחיר לאיכות רק לצורך הדיון) והסאונד יבוא למלוא ביטוי האיכותי עם האלקטרוניקה שתותאם לו בסינרגיות .
אודיונוט טוענים שעל מנת לקבל צליל שמימי צריך להגיע לאלקטרוניקה דרגה 5 אצליהם וזה כבר במחירי בית בגבעתיים.
MBL אותו הדבר. מציגים מערכות במליון דולר בתערוכות שגורמת להרבה אנשים להתפעל. אבל כדי להניע את הרמקול שלהם בכמה עשרות אלפי דולרים הם נזקקים לאלקטרוניקה של מאות אלפי דולרים???
אחר יש מספיק פראיירים שאומרים לעצמם,,ואווו הסאונד שם היה טוב אז נקנה איזה משהו של
MBL מהסדרות הנמוכות וזה יהיה כמו או בדרך או בהקשר ל MBL
אותי זה לא מפליא שלוחות אודיוגון עמוסים בכל רגע נתון בציוד MBL יד שניה למכירה.
פראיירים לא מתים. באודיו הם כנראה לא רק מתחלפים אלא גם מתרבים.
מסכים עם החתול שטוען בצורה פוגעת שיש הרבה Moron
או בעברית מדוברת , מטומטמים.
סתם בשביל הקטע והשעמום הטרחתי את עצמי לקרוא כתבה שלו על הסידי החדש של Zanden
שעבורי הוא רק דוגמה להרבה סידי אחרים שזה בעצם רק דוגמה לאידיוטיזם של חובבי האודיו

http://www.goodsoundclub.com/Forums/Sho ... 2127#12127
פשוט מצחיק ומשעשע

דורון3 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

Tonian Labs TL-D1

שליחה

עוד על הרמקולים האלה ממנהל פורום הסינגל דרייבר ב - Audio Circle ש"שבר את החוקים" ורכש זוג:
http://www.audiocircle.com/index.php?topic=72365.0

דיברתי עם המתכנן, טוני, קרוב לשעה והוא איש מעניין מאוד.
הוא כמובן לא מתלהב מהגרנד פיאנו שלי ומרוב הרמקולים הקופסתיים ה"מתים" לטענתו. הוא טוען שהשיקולים של ייצרני רמקולים היום היא לשרת סיבות כלכליות ולכן עושים הרבה מאוד פשרות בתכנון. בעיקר ב - Voicing, למשל באיזה הקלטות משתמשים, באיזה מיקרופונים משתמשים וכו' הוא מקליט בעצמו והישקיע לטענתו 20 שנה של מחקר ופיתוח שכלל Voicing באמצעות אוזניו ומגוון של מיקרופונים שונים ויקרים.
עוד פשרות שהוא מדבר עליהם ברמקולים מוכרים:
על מנת להימנע מבעיות במסגרת האחריות בונים טוויטרים עם Ferro-fluid (לקירור והגנה על הטוויטר) שמאיט את הצליל, שמים גומי במסגרת הדרייבר שמאיט את הדרייבר והורג את הצליל וכו' וכו'
הוא טוען שהרבה מאוד אודיופיליים מחפשים עקומת הענות שטוחה שנשמעת "מתה" לאוזניו אבל יצרני הרמקולים מנסים לתת לאודיופיליים את מה שהם רוצים...Be careful what you wish for
הוא אגב לא מתלהב מה - Super Eclipse כי הוא טוען שהוא לא מאמין ברמקולים מרובי דרייברים (יותר משניים) אך טוען שחוקי הפיסיקה לא מאפשרים עדיין Full Range Single Driver וזה Wishful Thinking כמו שרומי החתול טוען (במילים המעודנות שלו הוא אומר: Burn all single driver speakers in hell).
הוא טוען שהחברה שהכי התקרבה לייצור דרייבר Full Range היא AER הגרמנית וזה עדיין לא זה:
http://www.10audio.com/a/AER-MK1.pdf

שאלתי אותו על הקרוס-אובר ועל שילוב הטוויטר.
הוא לא מוכן לפרט על נקודת הקרוס אובר (פוחד מהעתקה לטענתו) אבל טוען שזה Extended Range סינגל דרייבר עם סופר טוויטר כלומר שנחתך גבוה מאוד, אולי 13-15K.
הוא טוען לדינמיות וצלילות (Clarity) גבוהה יותר מהסופר אקליפס - צריך לעמוד במבחן התוצאה, כרגיל.

שאלתי אוו על הדרייברים של PHY והוא אמר שה TL-D1 אמור להיות Voiced זהה לספינת הדגל בעלת ה PHY אבל ה - PHY בעל צליל מעט יותר בשרני ונועד לחדר גדול יותר. לחדרים קטנים ה - TL-D1 יותר ממספק.
הבאס ניתן לכיוונון באמצעות הוספה/הסרה של משטחי עץ בחלק האחורי של הקופסה החצי פתוחה.

אני מקווה שיצא לי להאזין ואז אחווה דעה מיד ראשונה.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

אשמח מאוד לשמוע את חוות דעתך . לגבי הנושא של סינגל דרייבר , לענ"ד הוא צודק לחלוטין (למרות שאולי תשפך עלי אש , על כך :lol: ) לא נראה לי שאפשרי לבצע דבר כזה מבחינה פיסית
ולגבי עקומת הענות , שאלת אותו למה עקומה שטוחה היא לא טובה ? , הרי אף אחד לא רוצה רמקול דינאמי שמבליט או מחסיר חלקים בתדר , ועל זה בדיוק עונה עקומה שטוחה . אז נכון שיש הגברה של החדר עצמו , אבל זה בכלל נושא לאקוסטיקה של החדר , ואם העקומה של הרמקות תטפל בזה , אזי הרמקול יתאים לחדרים מסויימים ולא לאחרים , ולכן נשאלת השאלה למה הוא יוצא חוצץ נגד עקומה שטוחה

עוד דבר אם תוכל כמובן , תבדוק איך המדפיים של קואינסידנט לגבי דינאמיות , ואם אפשר תדווח , בתודה מראש

דורון3 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

diz1 כתב:
דורון3 כתב:
ועוד
...
.
...
אני לא ספרתי את אודיונוט אלא את שלושת הרמקולים הראשונים ברשימה.

אוי אוי אוי-נשמע בידיוק הרמקול שאפשר לספר עליו סיפורים של מוזיקליות ופסנתר נשמע אמיתי וכו' וכו' וכו'
אצלי הוא לא היה נכנס לחדר ילדים.
בכלל לא משתגע על אודיו נוט מכמה סיבות. אחד הסיבוב שפיטר מאנגליה עשה על קונדו הוא לא יפה למרות שביזנס זה ביזנס
דבר שני -לא מאמין במערכות שהטענה היא שכדי שהמערכת תשמע מצויין צריך להשקיע המון כסף באלקטרוניקה ומסביב.
רמקול טוב יראה את הפוטנציאל שלו גם על אלקטרוניקה במחיר סביר (נניח שיש איזה קשר בין מחיר לאיכות רק לצורך הדיון) והסאונד יבוא למלוא ביטוי האיכותי עם האלקטרוניקה שתותאם לו בסינרגיות .
אודיונוט טוענים שעל מנת לקבל צליל שמימי צריך להגיע לאלקטרוניקה דרגה 5 אצליהם וזה כבר במחירי בית בגבעתיים.
MBL אותו הדבר. מציגים מערכות במליון דולר בתערוכות שגורמת להרבה אנשים להתפעל. אבל כדי להניע את הרמקול שלהם בכמה עשרות אלפי דולרים הם נזקקים לאלקטרוניקה של מאות אלפי דולרים???
אחר יש מספיק פראיירים שאומרים לעצמם,,ואווו הסאונד שם היה טוב אז נקנה איזה משהו של
MBL מהסדרות הנמוכות וזה יהיה כמו או בדרך או בהקשר ל MBL
אותי זה לא מפליא שלוחות אודיוגון עמוסים בכל רגע נתון בציוד MBL יד שניה למכירה.
פראיירים לא מתים. באודיו הם כנראה לא רק מתחלפים אלא גם מתרבים.
מסכים עם החתול שטוען בצורה פוגעת שיש הרבה Moron
או בעברית מדוברת , מטומטמים.
סתם בשביל הקטע והשעמום הטרחתי את עצמי לקרוא כתבה שלו על הסידי החדש של Zanden
שעבורי הוא רק דוגמה להרבה סידי אחרים שזה בעצם רק דוגמה לאידיוטיזם של חובבי האודיו

http://www.goodsoundclub.com/Forums/Sho ... 2127#12127
פשוט מצחיק ומשעשע
...
להלן עוד משהו מצחיק ומשעשע (אני בטוח שלא כולם ישתעשעו אבל אפשר לקחת את עצמנו לא ברצינות תהומית - זה עוזר מאוד):

http://www.romythecat.com/Satire.aspx

diz1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

לינק שקשור\מסביר את עיניין ההורנס
http://invalid.ed.unit.no/~dunker/horns.html

וכאן עוד איזה דיון
http://www.audioasylum.com/cgi/vt.mpl?f=hug&m=145690

חלק מהדברים שם נשמעים הגיוניים , רק חבל שבמציאות זה לא תמיד המצב ורוב ההורנים ששמעתי-היה בהם משהו מאוד בסיסי שהפריע לי-אין הנחות לבעיות- הן נשמעות בבירור.
אם הדבר היה אחרת- החיים היו יותר ברורים וקלים.
The Dude:F_uck sympathy! I don't need your f_uckin' sympathy, man, I need my f_ucking
Johnson!

דורון3 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

לגבי הורנס - לא שמעתי Radial Horns ואפילו לא Klipschorn על מנת לחוות דעה כמה טוב הם נשמעים.
לצערי אני עדיין לא מכיר בעלים של רמקולים כאלה שאוכל להתרשם מיד ראשונה.ייתכן ואסע לתערוכה הקרובה במונטראול ואנסה להאזין לרמקולים כאלה, בייחוד Radial Horns ולא Single Driver עם Back loaded horns מבוססי Fostex או Lowther כי אישית אני מאוכזב מהאחרונים.

לעומת זאת האזנתי בביתי לשלושה רמקולים קופסתיים, Supposedly High Efficiency עם נצילויות של 92, 94, 95dB, התנגדות מעל 8 אוהם:
1. Audio Note AN-J
2. ה - Coincident Super Eclipse III
3. ה - Tonian Labs TL-D1 (להלן סקירה: http://www.positive-feedback.com/Issue3 ... labs.htm)
עם הרמקולים האחרונים ה - Tonian Labs, על מנת למצמם בעייה אפשרית של התאמה להגברה הקיימת שלי סחבתי שני מגברים נוספים:
MP-401 המהולל:
http://www.musicalparadise.ca/mp/index. ... ucts_id=67
וה - Red-Wine Audio, Battery Powered Tripath chip based digital amp
להלן לינק: http://www.redwineaudio.com/products/signature_302)

התוצאה הייתה מאוד לא לטעמי בשלושת המקרים.
קודם כל מצאתי שהגראנד פיאנו עם 6 Ohm ו - 90dB צנועים לא נשמעים פחות יעילים מהקואינסידנט (למעשה כשהחלפתי כבלים בין הקואינסידנט לגראנד פיאנו הייתי צריך להוריד את הווליום מעט) ורק מעט פחות יעילים מהאודיו נוט והטוניאן. ממש לא שמיים וארץ.
דבר מפתיע עוד יותר - למעט האודיו נוט, שהיו פחות או יותר זהים בקלות הדחיפה, הגראנד פיאנו היו קלים יותר לדחיפה גם מהקואינסידנט וגם מה Tonian!?!

איך אני יודע? לגבי הקואינסידנט - לרמקולים יש 2 וופרים צדדיים של 8 אינצ' Long Throw ול - SET שלי הייתה בעייה להניע אותם. כשחיברנו אותם ל - 195W/Channel OTL הבעייה נעלמה כלא הייתה. באופן מפתיע (אותי) הבאס בגראנד פיאנו היה גדול משמעותית מזה שבקואינסידנט, בשני חדרים שונים ולא בגלל שהגראנד פיאנו יורד נמוך יותר. הוא לא!
הבאס היה גדול יותר ר כי אני באמת ובתמים מאמין שצריך יותר כוח מ - SET ממוצע או אפילו A2 SET עם 45 וואט לערוץ כדי לדחוף את ה - Long throw side firing woofers האלה. ה - OTL עשה זאת בקלות רבה. הבאס היה מפלצתי, Controlled and Clean בו זמנית. ה - OTL גם אוהב התנגדויות גבוהות כמו שיש לקואינסידנט כך שההתאמה הייתה מושלמת. לא כך עם שני SET שונים שבדקנו.

לגבי קלות הדחיפה של ה - Tonian Labs, ברגע שחיברנו את ה - Redwine Audio לגראנד פיאנו, המיד ריינג' היה עשיר, הבאסים ירדו נמוך. כשחיברנו את הטוניאן הבאס כמעט ונעלם והמיד הפך רזה מאוד - Mid range suck out
הבעיה הייתה פחות מהותית כשחיברנו ל - JAS Audio SET שלי.

מעבר לקלות דחיפה - טונלית מאוד לא אהבתי את האודיו נוט והטוניאן. כל אחד מסיבות שונות. עניין של טעם אישי ואיך שאני שומע בהשוואה לכלים אקוסטיים/ווקאלס לא מוגברים. הטוניאן נשמעו מעט עמומים ומעט מתים ללא Presence.

אני אפילו אכליל ואגיד ש - Fostex Drivers הם ממש לא כוס הקפה שלי (למרות שלא שמעתי את כל כל היישומים שלהם).
הדרייברים האלה עשויים מ - Banana Pulp, קלים וזריזים מאוד.
הצליל המופק מהם אוורירי, מהיר, מיקרו-דינמיקה טובה אבל הגוף והבשר לא שם לדעתי. אין חום, אין גוף, אין Presence, אין צפיפות.
כמו להשוות את סופיה לורן לקייט מוס. אני אישית מעדיף את סופיה לורן. עניין של טעם והעדפה אישית.

אז כמה מסקנות ביניים:
1. הנתונים על הנייר דיי חסרי משמעות גם ברמקולים וגם באלקטרוניקה (חלק מזה בגלל שכנראה כל אחד מודד אחרת ויש ענייני התאמה חשמליים שלא נמדדים. ראה כתבה מעניינת שהצגתי בעבר, להלן:http://www.symphonysound.com/articles/tubefriendly.html
והמסקנה מהנ"ל (שאימתתי לעצמי) היא שיעילות והתנגדות רמקול על הנייר לא יכולות לנבא כמה קל הוא יהיה לדחיפה ל - SET או כל מגבר אחר.
2. רמקולי Single Driver מבוססי מה שאמור להיות Full Range Driver קולעים לטעם מסויים שהוא ממש לא הטעם שלי ולא נתפש בעיני כשחזור אמין של הופעה חיה בלתי מוגברת, לא בג'אז, לא בווקאל ולא בקונצרטים קלאסיים. אלה האוזניים שלי אז בבקשה לא להתנפל. לפסנתר לדוגמא יש גוף ונוכחות גדולים מאוד שלא מתקרבים להיות משוחזרים נכון בדרייברים כאלה, לאוזניי. כשפסנתר לא נשמע כמו פסנתר מה הטעם להמשיך, נציל או לא?

3. ה - Redwine Audio אמנם נחמד אבל לא יותר מכך:
המיד והבאס טובים לטעמי מסוליד סטייט ממוצע. חמימים יותר מבלי להיות עמומים. ההיי מסגיר צליל שהוא לא מנורתי.
אין את ה - Ambiance והאווריריות הנוספת של מנורות. הצליל מעט מכני.
המחיר של ה - Redwine (הסוללה כלולה :lol: ) הוא כ - $3K.

ה - Musical Paradise בשישית מחיר, היה טוב משמעותית בכל תחום אפשרי לטעמי ולאוזניי.

בקיצור - ה - Redwine למרות ביקורות סופר נלהבות שטענו לצליל מנורתי ללא החסרונות המנורתיים, הוא לא תמורה טובה לכסף לדעתי בהתחשב במה שיש בשוק ועם זאת שהוא נשמע טוב יותר (לטעמי) ממגברי סוליד סטייט ממוצעים הוא עדיין לא מגבר מנורתי.

ולבסוף:

4. High Efficiency לבד (על הנייר ו/או גם במציאות) הוא רק חלק מהתמונה, גם כשמדובר ב - SET Amps.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

diz1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

לדעתי הסקת המסקנות שלך במקרה הזה איננה נכונה.
זה שמסינגל אנדד טריוד שלך לא מזיז רמקול- לא אומר בהכרח שהבעיה הרמקול.
אני מנחש שהבעיה בסינגל אנדד טריוד.
למשל, אחד כזה זהה עם שנאים יותר טובים- מה מקבלים?

האם כל המגברים עם 12 ואט -סוחבים אותו הדבר?

התרשמות מרמקול על ידי חיבור של רמקול לאלקטרוניקה שבהשיג ידך- גם איננה נכונה.

אני הייתי הולך בשיטה קצת אחרת. הייתי מנסה לשמוע או להתרשם מרמקול בסטאפ נתון שבו "בעל הבית" עשה את ההתאמות וטוען שזה הכי טוב ששמע מהרמקול הזה אצלו.רק אם זה נשמע לך סאונד מעניין ו"טוב", או אז- להביא את מהגבר שלך לתוך אותו סטאפ ולהתרשם מה הוא עושה והאם הוא בכלל מתאים.
לעשות "כיסאות מוזיקלים" מכמה קופסאות שיש בבית ועל פי זה להחליט ? :??:

אם יש בסביבה שלך שם איזה רמקול מחברת HORNING במיוחד מהדגם הגבוהה- כדאי גם להתרשם.
Johnson!

דורון3 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

diz1 כתב:לדעתי הסקת המסקנות שלך במקרה הזה איננה נכונה.
לעשות "כיסאות מוזיקלים" מכמה קופסאות שיש בבית ועל פי זה להחליט ? :??:
...
כיסאות מוסיקליים מכמה קופסאות Single Ended Triode לא עובד אני מסכים. עם זאת קשה עד בלתי אפשרי לנסות כל SET בעולם על מנת להבין אם הבעייה היא בקושי הדחיפה של הרמקול או ב"עליבותם" של ה - SET הסיניים לדחוף רמקולים כאלה או אחרים.
יש גם בעייה פרקטית אמיתית לרכוש או לנסות כל SET יוקרתי בנמצא ( Yamamoto, Shindo, Kondo, Almarro, WAVAC וכו' וכו' ) כדי לראות מה דוחף רמקול של 95dB ומה לא. לי ולחברי היותר מנוסים ממני יש תחושת בטן (שבהחלט ייתכן שהיא אינה מוצדקת) שהרמקולים האלה לא כל כך קלים לדחיפה.

אני מסכים שלא כל ה - SET נבראו זהה ועם זאת אם SET "עלוב" דוחף רמקול לא נציל כמו שלי (מיקרו דינמיקה, קונטרסטים, מיד ריינג' בעל גוף, באס מרובד ולא בעל טון יחיד וכו' אני בכלל לא מדבר על "מנגן בקול רם" זה לא מעניין אותי לשנייה אחת) אז מה הבעייה לדחוף Tonian עם 95dB והתנגדות 8 אוהם יציבה?!?

האם הטרנספורמר מזהה את ה - Load של הרמקול שלי כקל ואת ה - Tonian ככבד? ואם כן אז למה?
אולי ה - Phase Angle הוא בעייתי? אבל אז כל Fostex 207E צריך להיות בעייתי ויש ערב רב של Hobbyists שמשתמשים בדרייבר הזה ל - Full Range שלהם שמונע ע"י מגברי SET בעלי הספק נמוך, לפחות על הנייר.

אגב התוצאה הייתה זהה גם עם ה - Redwine Audio מגבר בטופולוגיה שונה לחלוטין וגם עם ה - MP-401 מבוסס ה - EL-156 - הגראנד פיאנו היה בפירוש קל יותר לדחיפה ואין לי הסבר הגיוני למה (אולי טרנספורמרים סיניים פושטיים אוהבים פריחות איטלקיות... :lol: )

שוב כל העניין מורכב יותר ממה שאנו חושבים אבל רק על מנת שאבין טוב יותר:
האם כוונתך בפוסט שלדעתך הרמקולים שלי לא בהכרח קלים יותר לדחיפה מהטוניאן או מהקואינסידנט אבל מצאו התאמה חשמלית מוזרה עם המגברים הסיניים ובמקרה המבודד הזה בלבד מצטיירים בעיני ובעיני חברי כקלים יותר לדחיפה?

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”