iCurrent - שירות חדש לקבלת אינפורמציה, אשמח אם תנסו ==> Trove , עדכון בדף 7

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
יוני_א
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 848
שם מלא: יוני
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #41 

לי אישית חסר פיד של RSS, אולי אפילו של כותרת ותקציר. כל כך התרגלתי לקרוא כך את התכנים שמעניינים אותי (דרך גוגל רידר), שקשה לי להתרגל לצורה אחרת.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #42 

moco כתב:shed,
תודה על המשוב.
האם היית מעוניין באימייל יותר נרחב (יותר מ3 ידיעות בלבד) ?
...
אין בעד מה.

אם אנחנו כבר בענייני משובים - לא מצאתי שום מקום בו אני (כמשתמש בטא) יכול לתת לכם משוב, מלבד אימייל ל-feedback. קצת חבל לדעתי.

באופן אישי הייתי שמח יותר לקבל יותר ידיעות במייל שאתם שולחים: שתי ידיעות מכל תחום שמעניין אותי.
You are never fully dressed without a smile

moco פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #43 

Shed כתב:
moco כתב:shed,
תודה על המשוב.
האם היית מעוניין באימייל יותר נרחב (יותר מ3 ידיעות בלבד) ?
...
אין בעד מה.

אם אנחנו כבר בענייני משובים - לא מצאתי שום מקום בו אני (כמשתמש בטא) יכול לתת לכם משוב, מלבד אימייל ל-feedback. קצת חבל לדעתי.

באופן אישי הייתי שמח יותר לקבל יותר ידיעות במייל שאתם שולחים: שתי ידיעות מכל תחום שמעניין אותי.
...
למשוב אתה יכול להשתמש ב
1) שדה טקסט הקטן משמאל למטה תחת How's it going.
2) הנ"ל אומנם לא נוח למשוב ארוך, אז אפשר לשלוח ישירות ל [email protected]
3) כל משוב שנכתב פה בשרשור (או שנשלח אלי אישית) נכנס למערכת שלנו (לאחר שאני מתרגם אותו), כך שכל מי שמצביע , משפיע פוטנציאלית.
משה

moco פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #44 

משה

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1446
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #45 

אפשר רק שאלה ? :)

בתור משתמש כבד מאוד של גוגל רידר (שסובל מאותם בעיות שעופר ציין פה) הפיצ'ר שאני הכי נהנה ממנו והכי חשוב לי בגוגל רידר זו היכולת שלו לחפש בין כל הדברים שקראתי (ובכך לחזור לכתבה שנתקלתי בה פעם ועכשיו אני רוצה להתעמק בה או למצוא נתון מסויים שהופיע).

האם גם ל iCurrent יש פיצ'ר כזה ? האם לאחר זמן ממושך של שימוש הוא גם יהפוך להיות "מנוע חיפוש" של הדברים שקראתי ?

(ולכל מי שלא משתמש בגוגל רידר, אתם חייבים להתחיל. יש כלכך הרבה אתרים שאני אפילו לא זוכר איך הם נראים פשוט כי אני כבר שנים שואב מהם את המידע דרך הרידר. למעשה אם לא הייתי אוהב את הפורום פה כנראה שגם ל hometheatre.co.il לא הייתי נכנס יותר באופן ישיר)

moco פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #46 

תשובה:
לא, כרגע אין פיצ'ר כזה, אבל זה בהחלט נמצא ברשימה ארוכה של דברים שאולי נעשה.
בינתיים יש לך את הכוכב, שמתפקד בדיוק כמו בג'ימייל ובשירותים רבים אחרים, דהיינו אתה יכול לסמן (ביוזמתך אומנם) מאמרים שתרצה לחזור אליהם. כמובן, זה שימושי כל עוד לא מדובר במספר גדול מידי.

לגבי גוגל רידר.
קודם כל אני מסכים שהוא RSS reader מעולה ואני משתמש בו יום יום.
הבעייה היא שקוראי RSS לא הצליחו בקנה מידה רחב ולא בכדי. יש משתמשים כבדים (גם אני) אבל הם מיעוט די קטן.
שירותים כמו iCurrent, בין השאר צצים כי קוראי הRSS "לא קיימו את ההבטחה".

בינתיים, גם טוויטר, דה פקטו, מחליף את קוראי הRSS (בהיבט אחר של השימוש בהם - כלומר קריאה מבוססת מקורות).
יש משתמשי RSS readers רבים, שנטשו אותם לטובת טוויטר.
משה

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #47 

:) אתה חוזר על עצמך, אין ספק שאתה צודק ומשתמשי RSS הם מיעוט בסופו של דבר ואולי צריך למצוא פתרון יותר נח שיתפוס אנשים יותר בקלות.

בכל זאת, אם אתם שואפים גם ל"גנוב" אנשים כמוני לשירות שלכם זה פיצ'ר הכרחי, אני לא יכול להדגיש עד כמה.
או כמו שעופר כבר הציע, אפשרות להחזיר את המידע ל RSS שיהיה אפשר לשאוב אותו לרידר

moco פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #48 

אני יודע שאני חוזר על עצמי :lol: . פשוט השרשור הזה לא היה פעיל הרבה זמן אז לא ידעתי אם אתה עברת על כולו והאמת שגם התעצלתי ללכת לראות מה כתבתי בעבר בדיוק. קבל את התנצלותי.

כאמור, הפיצ'ר ב to do (ה"אולי" יותר מבטא את ה"לא יודע מתי") יחד עם הרבה דברים נפלאים אחרים:). לא גמרנו את העבודה. אנחנו די בתחילת הדרך.
משה

moco פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #49 

במקרה, בדיוק כמה שעות לאחר שהזכרנו פה את הנושא של RSS readers בהקשר של iCurrent, פירסם השותף בקרן שמשקיעה בנו מאמר קצר בבלוג שלו , שבין השאר, מתייחס בדיוק לאותו עיניין:
http://earlystagevc.typepad.com/earlyst ... nyone.html
משה

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #50 

נדמה לי שאני ב11% שדי מרוצים מ RSS ... הוא דווקא שכנע אותי לא להרשם בנתיים :lol:

עורר בי קצת מחשבות של אמצע הלילה אם RSS לא המריא אל המיינסטרים בגלל שיש שהשימוש והיישמוים שלו לא מספיק מוצלחים/נוחים או בגלל שהמיינסטרים פשוט מסתפק בערוצים של Ynet ועוד כמה אתרים שהוא מטייל בהם.

moco פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #51 

לגבי מחשבות אמצע הלילה :) שלך, זה מתחלק לשניים:

שאלה אחת, היא למה אחוז גבוה מהאנשים שהשתמשו בקוראי RSS נטשו את זה. אני חושב שהתשובה פה פשוטה כי הנוטשים מסבירים את זה ישירות. ברוב המקרים זה נובע מעודף אינפורמציה וטביעה בים של unread. קוראי RSS חיקו את הממשק של אימייל וסובלים מאותן בעיות בדיוק, רק שלהרבה אנשים אין כל כך הרבה אימיילים למזלם.

שאלה שנייה, ולדעתי הרבה יותר מענינת, זה למה הרבה יותר אנשים אפילו בכלל לא ניסו אי פעם להשתמש בקורא RSS.
פה אין לי תשובה ברורה. אני מניח שזה דורש מידה של סקרנות (מה זה האייקון הזה שמופיע בכל העיתונים? ואחרי שקוראים, צריך לעשות מספר פעולות כדי להתנסות) שלא קיימת אצל הרבה אנשים.
מה שמוזר, שגם הרבה מאוד גיקים, אותם חברה שמתנסים בכל מיני דברים חדשים באינטרנט, גם לא התנסו בRSS אף פעם.
מפליא גם כמה אנשים בכלל לא שמעו על זה.

להבדיל, מפליא כמה הרבה יותר אנשים נתפסים לטוויטר, גם במוד השימוש שלו שמשמש בדיוק לאותה מטרה של RSS.
ייתכן שזה נובע, בין השאר, מדברים מאוד קטנים אך קריטיים:
כמה קל גם להגיד וגם לקלוט את המשפט הבא בטלויזיה:

[left]
You can follow us on Twitter on twitter.com/NBCNews
[/left]
ולא את המשפט (שכמובן בניגוד לקודם, אף פעם לא נאמר במציאות):
[left]
You can follow us on http://pheedo.msnbc.msn.com/id/3032091/device/rss
[/left]
כאשר הדגשתי את החלק שצריך לזכור בראש.
משה

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #52 

הממ, למען האמת שמעתי על הרבה אנשים שנטשו RSS למינהם אבל לא שמעתי על אף אחד שנטש את גוגל רידר אחרי שהשתמש בו תקופה.
למעשה הבעיה של טביעה בים של עדכונים קיימת גם בטוויטר ואם שמים את כל הבאזז וההייפ בצד, אני מכיר הרבה יותר אנשים שנטשו את טוויטר ואפילו כאלה שפשוט שכחו שיש להם טוויטר (אני דווקא משתמש, אבל כמעט ואין לי אף אחד שמעניין אותי לעקוב אחריו).
לגבי הURL דווקא שכנעת שאחד הדברים שהכי חסרים ל RSS זה שירות שמות נח, למעשה, נדמה לי שכדאי שמישהו ינסה לעשות בנידון, אם חברות Url shortening שוות בימינו כל כך הרבה (עוד בועה בעייני) לא סיבה ששירות כזה לא יהיה שווה הון
הבעיה רק שבמקרה הזה צריך לאחד את זה עם Rss Reader כמו של גוגל כי URL של RSS לבדו לא נותן כלום

moco פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #53 

אני דווקא מכיר גם מכיר נוטשי גוגל רידר. אין ספק שהוא אחלה רידר, אבל הסיבות שנטשו אותו לא קשורות ספציפית אליו.

אתה צודק שבעיית עודף המידע קיימת גם בטוויטר (הרי אני מנסה למכור לך iCurrent, לא טוויטר :lol: ).
מה שכן, יותר ויותר אנשים משתמשים בטוויטר דרך פילטרי search, וזה נהפך למאוד נוח דרך קליינטים כמן Seesmic או Tweetdeck. כמובן, בחלק מהחיפושים עדיין תטבע בים טוויטים.

למה אתה חושב שחברות Url shortening שוות הרבה? הן ממש לא. רובן שוות 0.
הסיבה שהן לא שוות הרבה היא פשוטה. סף הכניסה הוא מאוד מאוד נמוך.
מניסיון, לייצר שירות כזה לוקח בדיוק מספר שעות עבודה לבסיס. הן מתחרות בשירותי סטטיסטיקה מסביב, וגם זה לא דורש מאמץ גדול.
אין שום בועה, סתם ריבוי שירותים, כי כל מתכנת טיפה משועמם יכול להפעיל כזה.

אפשר לייצר (בקלות) שירות שממפה שמות קליטים לURLים של RSS , אבל זה מאוחר מידי להציל ככה את RSS (בהנחה הלא נכונה שזו הבעייה היחידה איתו).

הנה מאמר מעניין בעיניין גוגל רידר מול טוויטר, ממשתמש סופר כבד של שניהם:
http://scobleizer.posterous.com/why-i-d ... er-anymore
משה

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #54 

אני איתך, בעיניי הן שוות 0 ולא הייתי משלם אגורה על חברה שזה העיסוק שלה, אבל עדיין הן מתקיימות ושלא לדבר על אלה שמגייסות כסף:

http://www.techcrunch.com/2009/03/30/if ... echCrunch)

לגבי המאמר טוויטר מול גוגל רידר ... אממ.. לפני שאני לא אסכים איתו החלטתי להוסיף את הרשימות שהוא המליץ עליהן לטוויטר שלי. אני לא יכול להגיד שאי פעם ניסיתי את טוויטר בתור מקור חדשות.
באותה נשימה אני גם אשלח לך את המייל שלי ואשמח להזמנה ל iCurrent , אם אני כבר בוחן את את ההרגלים שלי יותר זו הזדמנות טובה.

moco פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #55 

טוב, נתת את הדוגמאות החריגות. TinyURL (שקיימת הרבה לפני שטוויטר בא לעולם) ופשוט היא הכי ידועה, ו bit.ly שהתמזל מזלה להיבחר על ידי טוויטר כ"שירות הבית". זה עדיין לא בועה וגם לא תהיה בועה. אין כל כך במה להתחרות בתחום הזה.

לגבי המאמר, צריך לקחת בחשבון שמדובר במשתמש כבד מאוד שמשתמש בכל תכונות השיתוף.
הוא הראשון שאני שומע שנתקל בבעיות של זמני תגובה בגוגל רידר.
משה

moco פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #56 

משה

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #57 

משה,
האם יש לכם איזה תיכנון לפתח ממשק אפליקטיבי למכשירי סלולאר?
בזמן האחרון התחלתי להשתמש באפליקציות RSS-Like קטנות וחמודות שמציגות לי על המסך הראשי של המכשיר הסלולארי שלי (N97) נתוני חדשות, ספורט, בידור או כלכלה (תלוי איזה אפליקצייה אני בוחר מהמגוון שהתקנתי במכשיר כגון: One, Nrg, גלובס, Mako וכו). אם הייתה לי אופצייה לבחור ב iCurrent כמקור לנתונים והצגתם (שם אני הייתי מחליט באיזה חומר אני מעוניין לקבל!) זה היה משהו שהייתי מוכן גם לשלם עבורו!

moco פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #58 

כן, יש תיכנון לאפליקציית אייפון , אבל זה ירד קצת בעדיפות כי אנחנו עסוקים בדברים אחרים.
בכל אופן, הצורך בתמיכה במכשירים ניידים ברור.
משה

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #59 

moco כתב:כן, יש תיכנון לאפליקציית אייפון , אבל זה ירד קצת בעדיפות כי אנחנו עסוקים בדברים אחרים.
...
עזבו אתכם מהאייפון ולכו ישר על האנדרויד והסימביאן :wink:

moco פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #60 

osherov כתב:
moco כתב:כן, יש תיכנון לאפליקציית אייפון , אבל זה ירד קצת בעדיפות כי אנחנו עסוקים בדברים אחרים.
...
עזבו אתכם מהאייפון ולכו ישר על האנדרויד והסימביאן :wink:
...
תראה, אם היינו מבצעים זאת היום, אז זה היה אייפון ראשון ללא ספק.
אם זה יידחה מספיק זמן, אז אולי הסדר ישתנה, הכל בהתאם לפופולאריות בשוק.
משה

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”