הוספת switch במהירות ג'יגה לרשת הביתית, והגדרות.

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2805
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #41 

nir11 כתב:
eagle75 כתב: אם ככה, כיצד אתה מסביר את מבול הבעיות שחווים משתמשים אחרים בפורום שונים בהקשר של מתג לא מנוהל? יכול להיות שאתה פשוט יותר מודע לבעיות אפשריות מאשר האדם הממוצע ואתה פשוט נמנע מהם מראש?
...
אינני יודע, לא ראיתי דיווחים כאלה, אבל אני לא קורא פורומים כאלה כל כך.
בבואי לחבר מחשב לרשת גיגה אני לא עושה כל מני דברים מורכבים. כל מה שאני עושה זה לוודא במחש שהוא באמת מחובר בגיגה ( אפשר אפילו לראות את זה בבלון של יותר בווינדוז), ואז, אם יש צורך, אני מריץ פעולת כתיבה על הרשת כדי לוודא את המהירות. אולי אנשים חושבים שבהעתקת קבצים ברשת ביתית הם יקבלו 115 מגה בייט לשניה, ואז מתלוננים בפורום? שלא לדבר על זה שרוב האנשים בכלל לא מבדילים בין גיגה ביט לגיגה בייט...
...
:D
זה לא רק האנשים בפורומים, גם מספר כותבי ביקורות באינטרנט מתייחסים לסוגיה הזאת.
אני לא יודע מה לומר... נראה לי שזה נשאר לשיקולו הפרטי של פותח השרשור.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #42 

אגב, כשיצא הפופקורן C200 (או יותר נכון כשהוא הגיע לזיו), הדבר הראשון ששאלתי אותו הוא מה היא מהירות העתקת הקבצים ברשת.
מעניין שגם בפופקורן A100 אף פעם לא התקרבו לניצול מלא של רשת 100M, בקושי מגיעים לניצול של 50 אחוז מהרשת.
אני מספר את זה כדי להראות שציוד רשת HI END לא ממש מועיל כשה HOSTS שמחוברים אליו לא יכולים להגיע לפוטנציאל שלו.

אם אני זוכר נכון, המספר שזי ציין עבור ה C200 הוא 16 מגה בייט לשניה. אני מבטיח לך שזה לא באשמת הסוויץ :-)

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #43 

nir11 כתב:אגב, כשיצא הפופקורן C200 (או יותר נכון כשהוא הגיע לזיו), הדבר הראשון ששאלתי אותו הוא מה היא מהירות העתקת הקבצים ברשת.
מעניין שגם בפופקורן A100 אף פעם לא התקרבו לניצול מלא של רשת 100M, בקושי מגיעים לניצול של 50 אחוז מהרשת.
אני מספר את זה כדי להראות שציוד רשת HI END לא ממש מועיל כשה HOSTS שמחוברים אליו לא יכולים להגיע לפוטנציאל שלו.

אם אני זוכר נכון, המספר שזי ציין עבור ה C200 הוא 16 מגה בייט לשניה. אני מבטיח לך שזה לא באשמת הסוויץ :-)
...
נשמע הגיוני... :-)
דווקא סטרימרים לא צריכים רשת של 1G, בשביל לראות סרטי 1080P לא צריך רוחב פס גדול מדי, בדר"כ 100M מספיק.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #44 

אני מניח שאתה צודק (לא ניסיתי), אבל אני עובד טיפה אחרת:
אני לא מזרים מדיה ממחשב, אני מעתיק דרך הרשת אל דיסק USB חיצוני שמחובר לפופקרון - ואז מנגן לוקלאלית ממנו, בלי תלות במחשב.
עבור סנריו כזה יש חשיבות כמובן חשיבות גדולה למהירות הכרטיס - מכיוון שכך ההעתקה הרבה יותר מהירה.
אגב, במחשבה שניה, אני לא בטוח שרשת 100M קווית מספיק מהירה להזרמה. אמנם לא ניסיתי, אבל ה 30 מגה ביט (בערך) שהפופקורן תומך בהם עשויים לא להספיק עבור תכנים תובעניים, ואני חושב שאולי תהיה גם איטיות בפעולות כגון הרצה מהירה או קפיצה לנקודת זמן. אני מסייג את דברי בכך שמעולם לא ניסיתי את זה.

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #45 

nir11 כתב:אני מניח שאתה צודק (לא ניסיתי), אבל אני עובד טיפה אחרת:
אני לא מזרים מדיה ממחשב, אני מעתיק דרך הרשת אל דיסק USB חיצוני שמחובר לפופקרון - ואז מנגן לוקלאלית ממנו, בלי תלות במחשב.
עבור סנריו כזה יש חשיבות כמובן חשיבות גדולה למהירות הכרטיס - מכיוון שכך ההעתקה הרבה יותר מהירה.
אגב, במחשבה שניה, אני לא בטוח שרשת 100M קווית מספיק מהירה להזרמה. אמנם לא ניסיתי, אבל ה 30 מגה ביט (בערך) שהפופקורן תומך בהם עשויים לא להספיק עבור תכנים תובעניים, ואני חושב שאולי תהיה גם איטיות בפעולות כגון הרצה מהירה או קפיצה לנקודת זמן. אני מסייג את דברי בכך שמעולם לא ניסיתי את זה.
...
למה אתה לא ממפה את הכונן USB ישירות למחשב שממנו אתה מוריד? תוכל לחסוך כך את ההעתקה.

אין לי ריפים מלאים של בלו-ריי, אבל MKV תובעניים מתנגנים אצלי בצורה חלקה ברשת 100M.
(יש לי HTPC ייעודי בסלון ושרת NAS לא ייעודי במקום אחר).

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #46 

כונן ה USB ממופה למחשב (כך אני מעתיק אליו), אני מניח שאתה שואל למה אני לא מוריד אליו ישירות, אני לא עושה את זה בגלל שאחרי כל הורדה רצות פעולות מאוד אינטסיביות של תיקוני PAR ואז unzip, נראה לי שהן תהיינה כך הרבה יותר איטיות - וגם תעמסנה על הרשת ללא צורך.
למחשב שלי מחובר ישירות כונן USB (אחר) ואליו אני מוריד את הכל. זה כונן שברור לי שהוא עובד קשה מאוד וילך לעולמו יום אחד. עדיף לי שהכונן הזה ישמש כ BUFFER שלא אכפת לי מגורלו, מאשר שילך לי הדיסק שמחובר לפופקורן.

באותה מידה הייתי יכול להשתמש ב USNET קליינט של הפופקורן ולהוריד ישירות אליו (ואז לא צריך מחשב בשביל להוריד), אבל אני לא עושה את זה כדי 'לשמור' על הדיסק של הפופקורן' וגם בגלל שלא בדקתי מעולם את קליינט היוזנט שלו. אני מניח גם שהוא יהיה איטי (מאוד) בUNZIP של קבצים..

אני צופה כמעט רק באימאגים מלאים של בלו ריי (למעט סדרות שמגיעות ב MKV), ולכן מוטרד מהבעיות שציינתי למעלה.

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #47 

nir11 כתב:כונן ה USB ממופה למחשב (כך אני מעתיק אליו), אני מניח שאתה שואל למה אני לא מוריד אליו ישירות, אני לא עושה את זה בגלל שאחרי כל הורדה רצות פעולות מאוד אינטסיביות של תיקוני PAR ואז unzip, נראה לי שהן תהיינה כך הרבה יותר איטיות - וגם תעמסנה על הרשת ללא צורך.
למחשב שלי מחובר ישירות כונן USB (אחר) ואליו אני מוריד את הכל. זה כונן שברור לי שהוא עובד קשה מאוד וילך לעולמו יום אחד. עדיף לי שהכונן הזה ישמש כ BUFFER שלא אכפת לי מגורלו, מאשר שילך לי הדיסק שמחובר לפופקורן.

באותה מידה הייתי יכול להשתמש ב USNET קליינט של הפופקורן ולהוריד ישירות אליו (ואז לא צריך מחשב בשביל להוריד), אבל אני לא עושה את זה כדי 'לשמור' על הדיסק של הפופקורן' וגם בגלל שלא בדקתי מעולם את קליינט היוזנט שלו. אני מניח גם שהוא יהיה איטי (מאוד) בUNZIP של קבצים..

אני צופה כמעט רק באימאגים מלאים של בלו ריי (למעט סדרות שמגיעות ב MKV), ולכן מוטרד מהבעיות שציינתי למעלה.
...
מעניין, מדובר בנפחים גדולים מאוד, זה באמת משתלם? אתה באמת מצליח להבחין בהבדל בין ריפ מלא לMKV?

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #48 

האמת לא התעמקתי, אני פשוט לא רוצה להתפשר. גודל של אימא'ג בדרך כלל לא עולה על 40 גיגה. אני מוריד 4 גיגה בשעה, כך שאם אני מתחיל להוריד בבוקר, כשאני מגיע הביתה זה כבר ירד.
MKV שוקל, לדעתי, בין 10 ל 15 גיגה, כך שההבדל, מבחינת זמן הורדה, חסר משמעות עבורי. למה להתפשר?

לפופקורן יש, כמדומני, בעיה לצרף תרגום חיצוני ל MKV, ומעבר לכך - כשיהיה לי C200 שיכול לנגן אימאג' מלא - אוכל לראות סוף סוף בלו ריי עם כל התפריטים. בהנחה שבכל בלו ריי יש תרגום אנגלי בשביל חרשים - זה יספיק לי.

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6218
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 439 פעמים

שליחה #49 

לפופקורן אין שום בעיה עם תרגום חיצוני ל-MKV.
אלעד

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #50 

אבל חוץ מהשיקול של זמני הורדה יש גם את השיקול של הנפח שהסרט תופס על הדיסק.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #51 

אלעד, אתה צודק כמובן, אני סנילי, בדיוק אני רואה את מסע בין כוכבים האחרון ב MKV עם תרגום.

eagle75 כתב:אבל חוץ מהשיקול של זמני הורדה יש גם את השיקול של הנפח שהסרט תופס על הדיסק.
...
נכון, אני מוכן לשלם את המחיר. טרה היום זה עניין של 400 שקל.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”