בלו-מה ?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #41 

moco כתב:
ivanhoe888 כתב:אצלי, אחרי שהתחלתי לראות HD קצת קשה לי לחזור ל-SD...
...
ברור, לדברים טובים מתרגלים בקלות וקשה לחזור.
השאלה הרלוונטית לדיון על הבלו ריי, היא עד כמה יש רצון בציבור לעבור לHD מלכתחילה.
תשווה את זה לצבע. בימי השידורים בשחור לבן, כל אחד שצפה בטלויזיה שאל מתי יהיה צבע בטלויזיה. זה היה ברור מאליו שצריך את זה. רוב הציבור לא יודע מה זה HD ולא יודע שחסר לו משהו.
...
moco שלום לך.

אין מה לצפות מהציבור הישראלי לדעת מה זה HD או blu-ray .

התרבות הישראלית היא תרבות חאפרית כמעט בכל נושא . ובטח בנושא כזה יקר שלגביו אין שום משמעות .
גם בתקופה שהגיע ה dvd הקהל דרש שהוא יקרא צרובים וזה מה שעיניין אותו .
העיקר לשמוע מוסיקה ולא מעניין מה האיכות שלו .

גם היום בתקופת המסכים החדשים אנשים קונים מוצרי מדבקה כמה שיותר העיקר שיהיה לו מסך דק .

כל הדיון הזה הוא לא מדוייק צריך לקחת אינדקצייה נכונה לגבי הבלוריי לפי חתך המכירות והביקוש לגבימה שקורה בחו"ל .

מאז שרכשתי את נגן הבלוריי אני רוכש רק כותרי בלוריי .
לדעתי שווה כל השקעה .

יום טוב ושנה טובה ומבורכת . :בירה:
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #42 

oferlaor כתב:moco,
בעיני ההבדל בין SD ל-HD הוא בין משהו שניתן לצפות בו לזמן קצר (קרי: שמיש בעיקר לחדשות) בעוד שב-HD אני יכול לצפות לאורך זמן.

יש תוכניות שפשוט החלטתי שאני לא צופה בהם כי הם לא איכותיות מספיק. דוגמא נהדרת היא "BURN NOTICE". סדרה חביבה, אך כזו שאני לא מסוגל לצפות בה בגין איכות תמונה מזעזע.
...
הנקודה החשובה היא שמדובר בטעם נרכש. מה שכתבת לעיל נכון לאחר שכבר התנסית בHD ובודאי לאחר שהתרגלת אליו. השאלה היא האם לפני 10 שנים, או מתי שזה לא היה אצלך, גם הרגשת שמשהו חסר ב SD ושאי אפשר לצפות בו ליותר מזמן קצר.
9000es כתב: אין מה לצפות מהציבור הישראלי לדעת מה זה HD או blu-ray .
...
אני לא יודע למה אתה וגם רבים אחרים תוקעים את העיניין של "הציבור הישראלי". אין בו שום התנהגות מיוחדת לישראלים בתחום הזה. בכל העולם האימוץ של HD על ידי הקהל היה דומה והסיבה היחידה שהוא מתקדם יותר בארצות אחרות הוא עצם ההיצע של שידורי HD.
יש כמובן חאפריות ישראלית אבל זה לא קשור לעיניין של אימוץ טכנולוגיה זו או אחרת.
בתור אחד שמניף את הדגל, אל תשמיץ סתם :-)
משה

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #43 

העולם עובר למדיה דיגטלית (קבצים על התקני זכרון) ולא יעזור כלום , עד שטכנולוגיה הבשילה לאחר מלחמות הפורמטים הם פספסו את הרכבת...בעתיד אולי הבלו ריי יתפוס יותר עם התפתחות מהירות האינטרנט אבל מקומו יהיה ב קבצים על התקני זכרון ולא בתקליטורים....
שימו לב שהסטדנדרט עדיין לא להקתין כונני בלו ריי בכל מחשב שנמכר (אני בספק אם זה יגיע , שלא לדבר על צורב בלו ריי) ...

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8130
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #44 

אני מסכים עם האמור בכתבה ( גם אני קראתי אותה ). וכמו שכתבתי כבר לפני יותר משנה באתר ( ורבים לא הסכימו איתי ועדיין לא מסכימים ),
הבלוריי איחר בכמה שנים. המדיה הפיזית הפכה ללא רלוונטית עבור אותם אנשים שהיו אמורים לאמץ אותה.
הסיכוי היחידי של הבלוריי היה בתוכן שהוא אמור היה להציע ( וידאו וסאונד באיכות גבוהה ) אבל עבור וידאופילים מושבעים התוכן הזה זמין במקומות אחרים.
לגבי השאר .. ציוד הקצה שלהם לא מאפשר להם בכלל לבחון את ההבדל בין שני הפורמטים ( SD/HD ) ולכן אין לבלוריי שום יתרון מבחינתם במיוחד אם אימוץ שלו כרוך ברכישת נגן חדש. אני גם לא חושב שזה עניין של כסף, אנשים פשוט עייפים מלרדוף אחרי הטכנולוגיה.
הגיע הזמן שנפנים כולנו, אולי יש פה קהילה של 20 אלף חברים ( מרטין סליחה מראש לא בדקתי כמה באמת רשומים באתר .. ), ובארה"ב ובאירופה יש עוד כמה מליונים, אבל זה שברי אחוזים כשמדובר בשוק האלקטרוניקה. זה כשלעצמו פשוט לא מספיק בשביל לדחוף מוצר.

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #45 

הנקודה החשובה היא שמדובר בטעם נרכש. מה שכתבת לעיל נכון לאחר שכבר התנסית בHD ובודאי לאחר שהתרגלת אליו. השאלה היא האם לפני 10 שנים, או מתי שזה לא היה אצלך, גם הרגשת שמשהו חסר ב SD ושאי אפשר לצפות בו ליותר מזמן קצר.
...
ברור. למה נכנסתי בכלל לעניין מעבדי התמונה הרבה לפני שבכלל שמעתי על HD?

מעבדי תמונה היו אמורים לגרום ל-SD להיראות יותר סביר כשמדובר על מסך יחסית גדול. אני פעיל בתחום הזה כ-8 שנים (10 כקורא, 8 כרוכש פעיל). עד היום יש לי בבית בכל זמן נתון הרבה מאוד מעבדים שמטרתם בגדול היא לגרום ל-SD להיראות סביר.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #46 

oferlaor כתב:
...
ברור. למה נכנסתי בכלל לעניין מעבדי התמונה הרבה לפני שבכלל שמעתי על HD?

מעבדי תמונה היו אמורים לגרום ל-SD להיראות יותר סביר כשמדובר על מסך יחסית גדול. אני פעיל בתחום הזה כ-8 שנים (10 כקורא, 8 כרוכש פעיל). עד היום יש לי בבית בכל זמן נתון הרבה מאוד מעבדים שמטרתם בגדול היא לגרום ל-SD להיראות סביר.
...
או.קי., אבל ברור שאתה אישית מקרה מאוד חריג בקטע הזה (Y) (Y) :)
משה

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

את מי אני משמיץ בדיוק .

שליחה #47 

moco כתב:
oferlaor כתב:moco,
בעיני ההבדל בין SD ל-HD הוא בין משהו שניתן לצפות בו לזמן קצר (קרי: שמיש בעיקר לחדשות) בעוד שב-HD אני יכול לצפות לאורך זמן.

יש תוכניות שפשוט החלטתי שאני לא צופה בהם כי הם לא איכותיות מספיק. דוגמא נהדרת היא "BURN NOTICE". סדרה חביבה, אך כזו שאני לא מסוגל לצפות בה בגין איכות תמונה מזעזע.
...
9000es כתב: אין מה לצפות מהציבור הישראלי לדעת מה זה HD או blu-ray .
...
אני לא יודע למה אתה וגם רבים אחרים תוקעים את העיניין של "הציבור הישראלי". אין בו שום התנהגות מיוחדת לישראלים בתחום הזה. בכל העולם האימוץ של HD על ידי הקהל היה דומה והסיבה היחידה שהוא מתקדם יותר בארצות אחרות הוא עצם ההיצע של שידורי HD.
יש כמובן חאפריות ישראלית אבל זה לא קשור לעיניין של אימוץ טכנולוגיה זו או אחרת.
בתור אחד שמניף את הדגל, אל תשמיץ סתם :-)
...
moco
את מי אני משמיץ בדיוק .

אני כותב ואכתוב שוב רוב הציבור הישראלי ספוג תרבות החאפריות בכל נושא ..
למה אנשים לא מסוגלים לקבל את האמת .

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #48 

אני, לצערי, מסכים איתך בעיניין החאפריות.
לא חושב שזה קשור לעינייני HD ובלו ריי.

ה"השמצה" הייתה "אין מה לצפות מהציבור הישראלי לדעת מה זה HD או blu-ray ", אבל זה נכתב עם סמיילי צמוד כי זו לא באמת השמצה. פשוט שיעשע אותי לקרוא את מה שכתבת כשבצד ימין מתנופף הדגל בגאווה.
משה

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

Re: רוב הציבור לא יודע וגם לא ידע מה זה HD .

שליחה #49 

9000es כתב:
moco כתב:
ivanhoe888 כתב:אצלי, אחרי שהתחלתי לראות HD קצת קשה לי לחזור ל-SD...
...
ברור, לדברים טובים מתרגלים בקלות וקשה לחזור.
השאלה הרלוונטית לדיון על הבלו ריי, היא עד כמה יש רצון בציבור לעבור לHD מלכתחילה.
תשווה את זה לצבע. בימי השידורים בשחור לבן, כל אחד שצפה בטלויזיה שאל מתי יהיה צבע בטלויזיה. זה היה ברור מאליו שצריך את זה. רוב הציבור לא יודע מה זה HD ולא יודע שחסר לו משהו.
...
moco שלום לך.

אין מה לצפות מהציבור הישראלי לדעת מה זה HD או blu-ray .

התרבות הישראלית היא תרבות חאפרית כמעט בכל נושא . ובטח בנושא כזה יקר שלגביו אין שום משמעות .
גם בתקופה שהגיע ה dvd הקהל דרש שהוא יקרא צרובים וזה מה שעיניין אותו .
העיקר לשמוע מוסיקה ולא מעניין מה האיכות שלו .

גם היום בתקופת המסכים החדשים אנשים קונים מוצרי מדבקה כמה שיותר העיקר שיהיה לו מסך דק .

כל הדיון הזה הוא לא מדוייק צריך לקחת אינדקצייה נכונה לגבי הבלוריי לפי חתך המכירות והביקוש לגבימה שקורה בחו"ל .

מאז שרכשתי את נגן הבלוריי אני רוכש רק כותרי בלוריי .
לדעתי שווה כל השקעה .

יום טוב ושנה טובה ומבורכת . :בירה:
...
חברים,
בבקשה לא לשכוח שלא כולם מתעניינים בתחום ולא כולם מוכנים להשקיע את הסכומים שרובנו מוכנים (בין אם זה מסיבות כלכליות או מסיבות של סדרי עדיפויות).

לכן לא הייתי מאפיין את התופעה כתכונה של "תרבות ישראלית".

אגב,
זה גם מאפיין תחומים אחרים - כמה מאיתנו מוכנים לשלם מאות ש"ח על בקבוק יין משובח?
חלקנו מתחלחל לנוכח המחשבה לשלם סכומים כאלו עבור בקבוק יין, חלק לא מסוגל לשלם סכומים כאלו וחלק מעוניין להשתמש בכסף למטרות אחרות.

לדעתי, החברה הישראלית לא שונה משמעותית מחברות מערביות אחרות אבל אין בידי שום מחקר שתומך בזה או סותר את זה.

שנה טובה,
ארז

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8130
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #50 

קראתי שוב את השרשור מתחילתו ועד סופו,
כולם שוכחים דבר אחד חשוב. הטכנולוגיה עצמה לא יכולה לסחוף אחריה את השוק. דרוש משהו נוסף.
המשהו הנוסף הזה הוא התוכן או הייחוד של התוכן במקרה של ה BD.
אבל כל עוד התוכן זמין ונגיש בלחיצת כפתור ובתשלום סמלי, ( לדוגמא שרות USENET ) אין שום סיבה להרים את התחת מהכיסא, ללבוש בגדים, לנעול נעליים, לנסוע עם האוטו ולחפש חנייה ( וגם לשלם עליה ) בשביל להגיע לספרייה הקרובה לביתך, או הרחוקה ( בארה"ב המרחקים משמעותית גדולים יותר ואין כזה דבר "מתחת לבית" ) רק בשביל לגלות שהסרט שרצית לא נמצא ( או שיש אותו בדיבוב לאוזבקית ).
אולי קשה לראות את זה כי אין לנו פרספקטיבה, אבל המהפכה לא רק שהיא כאן, היא ממש בעיצומה.

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #51 

Lior_M שלום לך.

פרוייקט הקולנוע הביתי שלך. מעורר התלהבות . (Y)
ניתן לראות שהכל נעשה לפרטי פרטים . (Y)

טוב לראות פרוייקטים כאלה ברמה מייטבית . כל הכבוד .
שתהנה ממנו כל רגע אפשרי .

פשוט כיף לראות את ההשקעה וכמובן את הסיומת המעולה .

שנה טובה ומבורכת . (f)

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”