הסרט הכי טוב של השנה (והעשור)

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7662
נתן תודות: 488 פעמים
קיבל תודות: 888 פעמים

שליחה #41 

sheva23 כתב:כן הראשון והשני עוד היו על רמת הסביר, בשלישי והלאה החלו "להתעמק".

ספוילר!!!!

היה משהו פרדוקסלי בכל הסיפור עם לאנדה, מקצין מתוחכם, הוא נפל למלקודת של האמריקאים כמו עכבר שרודף אחרי גבינה. קצת לא מסתדר עם העלילה של הסרט. האם טרנטינו הדגיש את החלק הזה בכוונה? או שהוא סתם ניסה לעשות סוף טוב שיפתיע את הצופים.
...
*ספויילר*

ממה שאני זוכר, אני חושב שהוא לא חשד בממזרים כי הוא לא ידע איך הם נראים, אלא רק בשחקנית, אבל לא ידע במה מדובר, ועד שתפסו אותם זה כבר היה מאוחר מדיי, אז הוא החליט להציל את עצמו.

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #42 

**ספויילרים***

אתה ממעיט בערכו.
לא רק שהוא ידע שכל מי שהיה מלווה לבחורה הוא מהממזרים, הוא גם תיכנן את הכל ברגע שראה את הנעל של הגברת וקישר בין שמה לרשימת המוזמנים לאירוע.
במקום עצמו הוא התעלל בכל החבורה כשהכריח אותם לשבור שיניים ב2 המילים שהם ידעו באיטלקית, ומכיוון שהשפה היחידה שהם יודעים חוץ מאיטלקית זה אנגלית, אפשר היה להבין שהקשר שלהם לאיזור הוא רק אחד, וזה כמובן מזימת חיסול.
אם הוא היה רוצה להרוג את ברט פיט הוא היה עושה את זה עוד במשאית, אבל כנראה שהוא רצה לעשות את העיסקה הזאת מהתחלה ולכן בחר שלא להפריע לצמד הליצנים שנשארו בהצגה, וזאת כמובן כדי שיזרזו את תהליך החיסול של הקצינים הבכירים.
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #43 

ברור שידע, מההתחלה ראינו שהוא חריף ביותר, אז פתאום הוא מפספס דבר כזה?!

eyk77
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 867
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #44 

ספוילר

כמובן שהוא צפה הכל מראש, הוא הבין זאת היטב. דבר אחד בכל זאת הוא לא צפה.. את צלב הקרס על מצחו...

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3328
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #45 

בלו ריי יוצא ב 7 בדצמבר.... כולל Limited Edition
:sheep:
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73385
שם מלא: ערן
נתן תודות: 648 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #46 

לא הפסקתי לצחוק כשהוא הכריח את הדמות של בראד פיט לדבר באיטלקית. כל פעם שהוא אמר מילה באיטלקית במבטא אמריקאי דרומי התגלגלתי מצחוק :lol:

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #47 

לא הפסקתי לצחוק כשראיתי את הברק בעיינים שלו ברגע שהוא מצא את הנעל בפאב של הנאצים, ואז ראה את כל החבורה ביחד בתיאטרון.
באותו רגע אמרתי שזו אחת מההרמות להנחתה הכי מפורסמות של טורנטינו , אומנות במיטבה הולכת להתרחש פה עכשיו...היו ציפיות והכיף שבדבר שלא רק שהקצין לא איכזב אלא התעלה על עצמו. הזינוק הפנטרי על הצוואר של הבוגדת, ולפני זה הטיזינג המפורסם עם הממזרים באיטלקית.
הוא עוד בא ביציאה "האיטלקית שלי חלשה, אבל אני יודע כמה מילים" ואז התחיל לירות משפטים כאילו זו שפת האם.
ענק!!!!
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #48 

טוב,
ראיתי את הסרט
אין מילים!!!
טרנטינו כל פעם מפיל אותי מחדש

הדיאלוגים המטורפים, הטייקים הארוכים, לקיחת הזמן בין משפטים
והכל בתזמון מופלא
העריכה בסרט גאונית, המעבר על הסצינות
לא יודע אם זה סרט העשור
ללא סרט אחד הסרטים החשובים (כן, גם בגלל האומץ לגעת בנושא)

לנדה? אחת הופעות המשחק המרשימות שראיתי, שלמות!!!

ספוילר...
.
.
.
הקטע עם האיטלקית גמר אותי לגמרי...
"תגיד שוב..... שנשמע את המוזיקה...."

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #49 

אגב, למי שפספס, המבטא של פיט הוא ורבני מוקצן ביותר (סוג של ג׳ורג׳ בוש פסיכי). רק המבטא הזה (we mean business - כשמבטאים אותו בידנס) הרג אותי מצחוק.

eyk77
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #50 

נמחק
נערך לאחרונה על ידי eyk77 ב 17/10/2009 18:11, נערך פעם 1 בסך הכל.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #51 

אורבוואר שושנה....
העם דורש..... כל מיני דברים

eyk77
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #52 

eyk77 כתב:
oferlaor כתב:אגב, למי שפספס, המבטא של פיט הוא ורבני מוקצן ביותר (סוג של ג׳ורג׳ בוש פסיכי). רק המבטא הזה (we mean business - כשמבטאים אותו בידנס) הרג אותי מצחוק.
...
מה זה "ורבני" ?
...
לא מכיר מילה כזאת. אולי התכוונת לורבלי ?

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #53 

חחח

טקסני - מסתבר שהאייפון שלי לא אוהב את טקסס ואם אני כותב טקסני זה מחליף אותו ב-ורבני...

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #54 

כן
נשמע כאילו עוד שניה הוא יורק בוחטה של טבק מהפה
העם דורש..... כל מיני דברים

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #55 

====ספוילרים====

ראיתי את הסרט ביום שישי, ואז חזרתי לכאן כדי לקרוא את הדיון הזה, ובעיקר את הודעת הפתיחה של עופר, שנשמעה מבטיחה (לא המשכתי קודם לכן כדי להמנע מספוילרים).
במילה אחת - היסחפות. בשתי מילים - היסחפות קשה.

הנקודות החיוביות בסרט בעיני:
1) הסרט מחזיק כמעט שלוש שעות בלי לשעמם או להיות מטריח, וזה הישג לא מבוטל.
2) דיאלוגים שנונים.
3) המשחק של הקצין הגרמני. מעולה.
4) זהו.

בעיני זה סרט לא רע (לא יותר!), נהנתי ממנו, אבל יש בו הרבה נקודות מאכזבות:

1) בראש ובראשונה - נמאס כבר מההעתקות של טרנטינו ומהחזרות שלו על עצמו. יש מי שאומר שטרנטינו מושפע, או עושה מחוות, אני אומר שסצנת הפתיחה של הסרט היא העתק כמעט מדויק של סצנת הפתיחה (או יותר נכון הסצנה השניה) באחת הקלאסיקות הכי גדולות של כל הזמנים - הטוב הרע והמכוער. למי ששכח, בסצנה ההיא angel eyes מגיע לבית של חוואי כלשהוא, כשהוא מגיע הבן של האיכר עסוק בחוץ בשאיבת מים, האיכר מכניס את כל המשפחה לתוך הבית, angel eyes מתיישב לאכול עם החוואי, וכך מתנהלת ביניהם שיחה כשהאווירה מאוד מתוחה, כי ברור שמשהו הולך לקרות. לבסוף angel eyes מקבל את המידע שהוא רצה - על ביל קרסון, ואז הוא הורג את כל המשפחה. טרנטינו פשוט העתיק את זה, עם שינויים קלים שכמובן מתבקשים, אבל אווירת המתח פשוט הועתקה.
2) מוסיקת הרקע - נשמעת אותו דבר בכל הסרטים של טרנטינו. נמאס.
3) או קי, הבנו שלטרנטינו יש אובססיה עם נשים, או יותר נכון עם רגליים של נשים. ה-ב-נ-ו. למה צריך לחזור על הפטיש הזה בכל סרט? זה הסרט השלישי שבו קווינטין מתעסק עם כפות רגליים של נשים. דניאלה - תזהרי על הרגליים!
4) הממזרים. זה אמור להיות לב העלילה, לא? יחידה צבאית שמטרתה לקצור כמה שיותר נאצים. זה מה שמבטיחים לנו בתחילת הסרט. מקבלים גם שני טיזרים נחמדים, אחד של הקצין הגרמני שעבר אליהם, והשני של הבחור שמנתץ ראשים עם אלות. באמת הבטחה יפה, אבל כל העניין הזה של חיילים שאמורים לקצור גרמנים בלי הכרה (לפחות זה מה שאני חיכיתי לראות), פשוט לא נמשך בסרט, וחבל. עד שהם כבר נתקלים בנאצים, במרתף, זה נגמר בכך שכולם שם מתים. יכול להיות שקוונטין מעתיק עכשיו מגאי ריצ'י?
5) הרצח הכפול של שושנה והצלף הגרמני. איך זה בדיוק קידם את העלילה? מה יצא לנו מהסצנה השרירותית הזאת?
טרנטינו אוהב להעתיק, אבל יותר מכל, הוא אוהב להעתיק מעצמו, לא זכורה לכם סצנה קצת דומה (אם כי יותר עמוסת דם) מסיומו של הסרט כלבי אשמורת?
6) שושנה, אוי שושנה. כתבו פה שמגע לה אוסקר. לא ברור לי על מה. היא (וגם בראד פיט), עושים תפקיד בלי שום חן מיוחד, פיט עושה תפקיד קל מאוד בעיני וכמעט לא בא בכלל לידי ביטוי בסרט.
7) שושנה2 . שושנה היא ניצולה של פשע שהנאצים מבצעים, ואז בעצם חצי מהסרט הוא על מסע הנקמה שלה. לא נשמע לכם מוכר? קוונטין - תפסיק לחזור על עצמך.
8) הקצין הגרמני הקפדן והנאמן, מתגלה פתאום כבוגד תאב בצע. זה הדבר הכי מטופש ומופרך בסרט. זה טוויסט ברמה של B MOVIE וחבל שטרנטינו הכניס כזה מהלך מטופש לסרט, זה מוריד הרבה מהערך שלו בעיני.

בהזדמנות זו אני רוצה להתייחס קצת לכל הפילמוגרפיה של טרנטינו, כי זה קשור:

1) כלבי אשמורת - סרט האלימות המסוגננת הראשון, לא יכול לומר שהבנתי אותו עד הסוף, אבל יש בו איכות כלשהיא, גם אם אני לא בטוח שקלטתי אותה לגמרי.
2) ספרות זולה, המשך האלימות המסוגננת, עם שילוב של דיאלוגים מופלאים ומעברים קדימה ואחורה בזמן שהופכים את הסרט לפנינה נדירה. ללא ספק היצירה הכי מוצלחת של טרנטינו.
3) ג'קי בראון, סרט יחסית מינורי (יחסית..) של טרנטינו, דווקא מוצלח בעיני, אבל לא מונומנטלי.
3) קיל ביל. פושעת נורית על ידי השותפים שלה, ואז במשך שני סרטים היא הורגת אותם אחד אחרי השני בשיטות מגוונות. סרט ריקני , נטול טעם, וחמור מכך - נטול כל פואנטה. טרנטינו הצליח להגיע נמוך כמו סרטי הקונג פו שהוא עשה כלפיהם "מחווה" כאן.
4) חסין מוות. לא ראיתי.

אז מה היה לנו כאן? סרט אחד לא ברור לגמרי, אבל חדשני - וזאת נקודת הזכות העיקרית שלו, סרט אחד מעולה - ואז חזרה, במתכונת כזאת או אחרת, על מה שכבר עשינו.

צריך להגיד בקול רם: טרנטינו פשוט מנסה לשחזר את מגע הזהב שלו, תוך חזרה על אותם אלמנטים שעבדו בפעם הראשונה.

טרנטינו הוא בסך הכל one trick pony.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7662
נתן תודות: 488 פעמים
קיבל תודות: 888 פעמים

שליחה #56 

nir
ניסחת את זה טוב, ואני אומר שזה לא סרט העשור וגם לא הכי טוב של טרנטינו (כלבי אשמורת מוביל בינתיים) אבל הוא כן סרט עשוי טוב ומהנה. כן, אז יש בו אלמנטים מוכרים, זה לא כזה נורא, כמעט לכל במאי יש חותמת. להבדיל לגמרי, זה כמו לומר לפיקאסו "רבאק עם הפנים המוזרות והעקומות שאתה מצייר כל הזמן" אבל זה הרי מה שעשה אותו ל-פיקאסו.

קח למשל את מ.נייט שאמאלאן, שהיה נסיך הזהב של הקולנוע בתחילת העשור, לזכותו ייאמר שהוא מנסה לשנות קצת את הסגנון המוכר לטוב משלושת סרטיו הראשונים אבל זה התקבל בבוז קולני. הסרטים האחרונים היו באמת די גרועים, ולא בגלל הציפיה הגדולה אלא בגלל שהם באמת יצאו גרוע. זה תמיד בעיה לבמאי שעושה סרט בכורה מעולה עד כדי גאונות, כי תמיד ישוו את כל מה שתעשה הלאה לעבודה הכי טובה שלך וגם מצפים שלא תסטה מהסגנון המוכר שלך.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #57 

אני מסכים לגמרי שאם מנתקים את הפילמוגרפיה של טרנטינו מהסרט, הרי שנטו מדובר פה על סרט חביב ומשעשע, עם דיאלוגים שנונים ומשחק טוב של חלק מהדמויות. הבעיה היא שכמכניסים את טרנטינו והעבר שלו לתוך הקונטקסט, אצלי לפחות מתקבלת ההרגשה שהאיש ממחזר עצמו לדעת, ולא מחדש.
אותי מקוממת במיוחד העובדה שבמסווה של מחוות, האיש פשוט מעתיק אחד לאחד מיצירות של אחרים.
את הטוב הרע והמכוער עשו לפני 42 שנה, אם אני לא טועה. אני מניח שרוב הצופים של טרנטינו כלל לא צפו בו, ולא מודעים לכך שקווינטין קשישא הביא להם סצנת פתיחה לפנים - רק שלא הוא הגה אותה.
אגב, את היטלר הכניסוסרט באופן מאוד גרוטסקי, עד שזה גרם לי להזיכר בסרט "סודי ביותר", ובאמת בביקורת של יאיר רווה שראיתי היום, הוא מזכיר את זה.

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #58 

רבותי, אני מזכיר לכם שמאז התנ"ך לא נכתבה אף יצירה ספרותית מקורית.
הסרט מגניב, מהנה ומשעשע. הסרט גם רווי באינטיליגנציה קולנועית. וכן... יש הבדל בין מחווה להעתקה.
לצפיה באוסף הסרטים שלי:

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #59 

nadavck כתב: וכן... יש הבדל בין מחווה להעתקה.
...
אכן, אם אנשים כאן היו מתלהבים מהמחווה שטרנטינו עשה לליאונה בסצנת הפתיחה, אפשר היה לומר שזו מחווה, אבל אנשים מתלהבים מהסצנה הגאונית של טרנטינו. לכן זאת העתקה, או בשמה המפורש - גניבה. אחרי הכל, טרנטינו מקבל קרדיט על דברים שלקח מאחרים.
אגב, לפי מה שקראתי חלק גדול מהמוזיקה בסרט היא של אניו מוריקנה.

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #60 

nir11 כתב:
nadavck כתב: וכן... יש הבדל בין מחווה להעתקה.
...
אכן, אם אנשים כאן היו מתלהבים מהמחווה שטרנטינו עשה לליאונה בסצנת הפתיחה, אפשר היה לומר שזו מחווה, אבל אנשים מתלהבים מהסצנה הגאונית של טרנטינו. לכן זאת העתקה, או בשמה המפורש - גניבה. אחרי הכל, טרנטינו מקבל קרדיט על דברים שלקח מאחרים.
אגב, לפי מה שקראתי חלק גדול מהמוזיקה בסרט היא של אניו מוריקנה.
...
קטנוני...
האם כל ילד שרואה את הסרט Disturbia יודע שזה מחווה לחלון אחורי?
מי שצריך לדעת שזאת מחווה יודע, ומי שלא - לא. ככה זה אמנות, היא מתקשרת עם עצמה כל הזמן.

אתה לא אהבת את הסרט, וזה לגמרי בסדר, אבל בביקורת שלך אתה כאילו מנסה לתת הוכחות לכך שזאת הדרך היחידה לראות את סרט, דרך העיניים והביקורת שלך.
סרט זה חוויה אישית, אני נהנתי מהסרט, לדעתי הוא בין הטובים שראיתי לאחרונה.
זהו :)
לצפיה באוסף הסרטים שלי:

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”