====ספוילרים====
ראיתי את הסרט ביום שישי, ואז חזרתי לכאן כדי לקרוא את הדיון הזה, ובעיקר את הודעת הפתיחה של עופר, שנשמעה מבטיחה (לא המשכתי קודם לכן כדי להמנע מספוילרים).
במילה אחת - היסחפות. בשתי מילים - היסחפות קשה.
הנקודות החיוביות בסרט בעיני:
1) הסרט מחזיק כמעט שלוש שעות בלי לשעמם או להיות מטריח, וזה הישג לא מבוטל.
2) דיאלוגים שנונים.
3) המשחק של הקצין הגרמני. מעולה.
4) זהו.
בעיני זה סרט לא רע (לא יותר!), נהנתי ממנו, אבל יש בו הרבה נקודות מאכזבות:
1) בראש ובראשונה - נמאס כבר מההעתקות של טרנטינו ומהחזרות שלו על עצמו. יש מי שאומר שטרנטינו מושפע, או עושה מחוות, אני אומר שסצנת הפתיחה של הסרט היא העתק כמעט מדויק של סצנת הפתיחה (או יותר נכון הסצנה השניה) באחת הקלאסיקות הכי גדולות של כל הזמנים - הטוב הרע והמכוער. למי ששכח, בסצנה ההיא angel eyes מגיע לבית של חוואי כלשהוא, כשהוא מגיע הבן של האיכר עסוק בחוץ בשאיבת מים, האיכר מכניס את כל המשפחה לתוך הבית, angel eyes מתיישב לאכול עם החוואי, וכך מתנהלת ביניהם שיחה כשהאווירה מאוד מתוחה, כי ברור שמשהו הולך לקרות. לבסוף angel eyes מקבל את המידע שהוא רצה - על ביל קרסון, ואז הוא הורג את כל המשפחה. טרנטינו פשוט העתיק את זה, עם שינויים קלים שכמובן מתבקשים, אבל אווירת המתח פשוט הועתקה.
2) מוסיקת הרקע - נשמעת אותו דבר בכל הסרטים של טרנטינו. נמאס.
3) או קי, הבנו שלטרנטינו יש אובססיה עם נשים, או יותר נכון עם רגליים של נשים. ה-ב-נ-ו. למה צריך לחזור על הפטיש הזה בכל סרט? זה הסרט השלישי שבו קווינטין מתעסק עם כפות רגליים של נשים. דניאלה - תזהרי על הרגליים!
4) הממזרים. זה אמור להיות לב העלילה, לא? יחידה צבאית שמטרתה לקצור כמה שיותר נאצים. זה מה שמבטיחים לנו בתחילת הסרט. מקבלים גם שני טיזרים נחמדים, אחד של הקצין הגרמני שעבר אליהם, והשני של הבחור שמנתץ ראשים עם אלות. באמת הבטחה יפה, אבל כל העניין הזה של חיילים שאמורים לקצור גרמנים בלי הכרה (לפחות זה מה שאני חיכיתי לראות), פשוט לא נמשך בסרט, וחבל. עד שהם כבר נתקלים בנאצים, במרתף, זה נגמר בכך שכולם שם מתים. יכול להיות שקוונטין מעתיק עכשיו מגאי ריצ'י?
5) הרצח הכפול של שושנה והצלף הגרמני. איך זה בדיוק קידם את העלילה? מה יצא לנו מהסצנה השרירותית הזאת?
טרנטינו אוהב להעתיק, אבל יותר מכל, הוא אוהב להעתיק מעצמו, לא זכורה לכם סצנה קצת דומה (אם כי יותר עמוסת דם) מסיומו של הסרט כלבי אשמורת?
6) שושנה, אוי שושנה. כתבו פה שמגע לה אוסקר. לא ברור לי על מה. היא (וגם בראד פיט), עושים תפקיד בלי שום חן מיוחד, פיט עושה תפקיד קל מאוד בעיני וכמעט לא בא בכלל לידי ביטוי בסרט.
7) שושנה2 . שושנה היא ניצולה של פשע שהנאצים מבצעים, ואז בעצם חצי מהסרט הוא על מסע הנקמה שלה. לא נשמע לכם מוכר? קוונטין - תפסיק לחזור על עצמך.

הקצין הגרמני הקפדן והנאמן, מתגלה פתאום כבוגד תאב בצע. זה הדבר הכי מטופש ומופרך בסרט. זה טוויסט ברמה של B MOVIE וחבל שטרנטינו הכניס כזה מהלך מטופש לסרט, זה מוריד הרבה מהערך שלו בעיני.
בהזדמנות זו אני רוצה להתייחס קצת לכל הפילמוגרפיה של טרנטינו, כי זה קשור:
1) כלבי אשמורת - סרט האלימות המסוגננת הראשון, לא יכול לומר שהבנתי אותו עד הסוף, אבל יש בו איכות כלשהיא, גם אם אני לא בטוח שקלטתי אותה לגמרי.
2) ספרות זולה, המשך האלימות המסוגננת, עם שילוב של דיאלוגים מופלאים ומעברים קדימה ואחורה בזמן שהופכים את הסרט לפנינה נדירה. ללא ספק היצירה הכי מוצלחת של טרנטינו.
3) ג'קי בראון, סרט יחסית מינורי (יחסית..) של טרנטינו, דווקא מוצלח בעיני, אבל לא מונומנטלי.
3) קיל ביל. פושעת נורית על ידי השותפים שלה, ואז במשך שני סרטים היא הורגת אותם אחד אחרי השני בשיטות מגוונות. סרט ריקני , נטול טעם, וחמור מכך - נטול כל פואנטה. טרנטינו הצליח להגיע נמוך כמו סרטי הקונג פו שהוא עשה כלפיהם "מחווה" כאן.
4) חסין מוות. לא ראיתי.
אז מה היה לנו כאן? סרט אחד לא ברור לגמרי, אבל חדשני - וזאת נקודת הזכות העיקרית שלו, סרט אחד מעולה - ואז חזרה, במתכונת כזאת או אחרת, על מה שכבר עשינו.
צריך להגיד בקול רם: טרנטינו פשוט מנסה לשחזר את מגע הזהב שלו, תוך חזרה על אותם אלמנטים שעבדו בפעם הראשונה.
טרנטינו הוא בסך הכל one trick pony.