טוב, חוץ מזה "סיבוב ההופעות" התחיל כאמור אתמול, והאמת איכזב אותי מאוד.
אני אתאר לכם מה שמעתי והייתי שמח אם על פי התיאורים החובבניים שלי תוכלו לכוון אותי לרכיבים שיותר מתאימים לי.
בגלל חוסר בזמן הספקתי רק להשוות רמקולים, ההגברה נעשתה עם pioneer ax5 (או 4 אני לא בטוח), אני אכתוב לכם את הדעות שלי על פי סדר ההשמעה:
1. התחלנו עם Tannoy Arena - סטליטים שבשמיעה ראשונה הפתיעו אותי לטובה, ראינו קטעי סרטים ב- DTS, קליפ DTS ומוזיקה מ- CD. התצוגה של הרמקולים האלו היו בחדר קטן יחסית. כאשר ביקשתי להנמיך קצת את הסאב ולהגביר את את העוצמה מייד נשמעו עיוותים ברורים גם להדיוט כמוני, עברנו לחדר התצוגה הגדול עם רמקולי המדף והרצפה.
2. הסט הראשון שהוצג היה klipsch (מדף, RB 35 כמדומני), כבר הרגיש הרבה יותר טוב מהטנוי, יותר סאב יותר נפח אבל משהו חסר, הקפדתי לשמוע אותו ה- "playlist" ששמעתי קודם.
3. המוכר התעקש להשמיע לי גם את הרצפתיים "RF 35" (שאולי התברר כטעות), התגובה הראשונית היתה וואו, ההבדל היה עצום, הצלילים הנמוכים היו הרבה יותר דומיננטיים, כשצפינו בסרטים זה נתן הרגשה של קולנוע (מאלו הטובים) מהמוזיקה לא התרשמתי בכלל.
--- ראיתי שאנחנו לא מתקדמים מספיק מהר אז עברתי להשוואת שיר (גיטרות אקוסטיות וזמרת) וקטע מסרט (irobot) לשאר הסטים.
4. הבא בתור היו רמקולים רצפתיים של B&W, אני לא בטוח איזה אולי DM 604, במוזיקה משהו בצליל היה יותר לטעמי (מן דיוק כזה אני לא יודע להגדיר יותר טוב) אבל התוצאה הכללית לא היתה לרוחי, בסרט הרגשתי שאני שומע טרנזיסטור בקיצור.
5. ביקשתי לשמוע עוד משהו, היה סט של Polk Audio רצפתיים אני חושב RTI 10 או 12 ואחוריים 6 או 4 לא זוכר. במוזיקה נהנתי מהסט הזה הרבה יותר מה- klipsch הרגשתי שהיה יותר דיוק וכשעברנו באמצע שיר ה- klipsch נשמע ממש אטום (כאילו חסר ריינג' מסויים של צלילים גבוהים) אנסה לתאר במילים אחרות כאילו אנחנו שומעים מוזיקה רק מתוך סאב, לאחר האזנה של 30 שניות זה דיי משתפר אבל אני חושב שזה רק בגלל שהרפרנס נעלם לי במוח.
סיכום:
כאמור, בגדול אכזבה, במחיר הזה ציפיתי ממש להינות וזה ממש לא המצב. ה- klipsch היו ממש מרשימים בסרטים אבל זה בעיקר בגלל הצלילים הנמוכים ואני יודע שאני לא שומע כל כך חזק וזה לא יגרום לי הנאה ביום יום, מצד שני קשה להשוות אותם למשהו אחר כי הם מאוד מרשימים. במוזיקה ה- polk היו יותר מהנים מבחינתי ואני מרגיש שהם בכיוון אבל הם לא ממש נוגעים (סליחה ל- צ.צרפתי על זכויות היוצרים).
מסקנות:
1. דיי בטוח שאף אחד מהסטים שנשמעו לא יהיה הקנייה שלי
2. בפעם הבאה לבוא עם מחברת לרשום את הדגמים
3. להביא playlist שלי שכולל שירים, פרק של LOST ב- 5.1 ואולי איזה DVD (הבעיה שאני לא בטוח שלכולם יש מחשב בשביל LOST) יש עוד המלצות?
4. לא להתפתות כרגע לשמוע ריצפתיים, אולי אחרי שאבחר מדפיים רק אשווה לצורך החלטת הרכישה.
5. לבוא עם הרבה זמן (מה ששמעתי לקח כשעתיים)
6. לבקש לשלוט על המערכות לבד (זה מקובל?)
7. ללכת דחוף לשמוע את הפראדיים שישראל המליץ, אולי זה יוציא אותי מהבאסה
כמו שאתם רואים סטליטים דיי ירדו מהפרק, יש בי דחף ללכת לשמוע bose (למרות הקטילות) שבשלב אחר בחיים מאוד הרשימו אותי, יש המלצה למקום?
אני אכין את ה- playlist (אשמח להצעות כמו שכתבתי) ואשריין מספיק זמן.
רציתי לשאול אם כדאי לי בשלב הזה להשוות גם רסיברים או שזה יעשה לי סלט לגמרי בראש? אתם חושבים שאני אשמע בכלל הבדלים?
המון תודה לעוזרים ומצטער שאני מבלבל לכם את המוח עם שירשורי הענק שלי