מנסה להגיע לסטאפ טוב לקולנוע ביתי

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
aloni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341

שליחה

ישראל, השירשור בפורום הוידאו נועד רק לשאלות בתחום הוידאו (שהאמת לא נענו, לא יודע אם מישהו יודע את התשובה בכלל כולל המשווקים).

טוב, חוץ מזה "סיבוב ההופעות" התחיל כאמור אתמול, והאמת איכזב אותי מאוד.

אני אתאר לכם מה שמעתי והייתי שמח אם על פי התיאורים החובבניים שלי תוכלו לכוון אותי לרכיבים שיותר מתאימים לי.

בגלל חוסר בזמן הספקתי רק להשוות רמקולים, ההגברה נעשתה עם pioneer ax5 (או 4 אני לא בטוח), אני אכתוב לכם את הדעות שלי על פי סדר ההשמעה:

1. התחלנו עם Tannoy Arena - סטליטים שבשמיעה ראשונה הפתיעו אותי לטובה, ראינו קטעי סרטים ב- DTS, קליפ DTS ומוזיקה מ- CD. התצוגה של הרמקולים האלו היו בחדר קטן יחסית. כאשר ביקשתי להנמיך קצת את הסאב ולהגביר את את העוצמה מייד נשמעו עיוותים ברורים גם להדיוט כמוני, עברנו לחדר התצוגה הגדול עם רמקולי המדף והרצפה.
2. הסט הראשון שהוצג היה klipsch (מדף, RB 35 כמדומני), כבר הרגיש הרבה יותר טוב מהטנוי, יותר סאב יותר נפח אבל משהו חסר, הקפדתי לשמוע אותו ה- "playlist" ששמעתי קודם.
3. המוכר התעקש להשמיע לי גם את הרצפתיים "RF 35" (שאולי התברר כטעות), התגובה הראשונית היתה וואו, ההבדל היה עצום, הצלילים הנמוכים היו הרבה יותר דומיננטיים, כשצפינו בסרטים זה נתן הרגשה של קולנוע (מאלו הטובים) מהמוזיקה לא התרשמתי בכלל.

--- ראיתי שאנחנו לא מתקדמים מספיק מהר אז עברתי להשוואת שיר (גיטרות אקוסטיות וזמרת) וקטע מסרט (irobot) לשאר הסטים.

4. הבא בתור היו רמקולים רצפתיים של B&W, אני לא בטוח איזה אולי DM 604, במוזיקה משהו בצליל היה יותר לטעמי (מן דיוק כזה אני לא יודע להגדיר יותר טוב) אבל התוצאה הכללית לא היתה לרוחי, בסרט הרגשתי שאני שומע טרנזיסטור בקיצור.

5. ביקשתי לשמוע עוד משהו, היה סט של Polk Audio רצפתיים אני חושב RTI 10 או 12 ואחוריים 6 או 4 לא זוכר. במוזיקה נהנתי מהסט הזה הרבה יותר מה- klipsch הרגשתי שהיה יותר דיוק וכשעברנו באמצע שיר ה- klipsch נשמע ממש אטום (כאילו חסר ריינג' מסויים של צלילים גבוהים) אנסה לתאר במילים אחרות כאילו אנחנו שומעים מוזיקה רק מתוך סאב, לאחר האזנה של 30 שניות זה דיי משתפר אבל אני חושב שזה רק בגלל שהרפרנס נעלם לי במוח.

סיכום:

כאמור, בגדול אכזבה, במחיר הזה ציפיתי ממש להינות וזה ממש לא המצב. ה- klipsch היו ממש מרשימים בסרטים אבל זה בעיקר בגלל הצלילים הנמוכים ואני יודע שאני לא שומע כל כך חזק וזה לא יגרום לי הנאה ביום יום, מצד שני קשה להשוות אותם למשהו אחר כי הם מאוד מרשימים. במוזיקה ה- polk היו יותר מהנים מבחינתי ואני מרגיש שהם בכיוון אבל הם לא ממש נוגעים (סליחה ל- צ.צרפתי על זכויות היוצרים).

מסקנות:
1. דיי בטוח שאף אחד מהסטים שנשמעו לא יהיה הקנייה שלי
2. בפעם הבאה לבוא עם מחברת לרשום את הדגמים
3. להביא playlist שלי שכולל שירים, פרק של LOST ב- 5.1 ואולי איזה DVD (הבעיה שאני לא בטוח שלכולם יש מחשב בשביל LOST) יש עוד המלצות?
4. לא להתפתות כרגע לשמוע ריצפתיים, אולי אחרי שאבחר מדפיים רק אשווה לצורך החלטת הרכישה.
5. לבוא עם הרבה זמן (מה ששמעתי לקח כשעתיים)
6. לבקש לשלוט על המערכות לבד (זה מקובל?)
7. ללכת דחוף לשמוע את הפראדיים שישראל המליץ, אולי זה יוציא אותי מהבאסה

כמו שאתם רואים סטליטים דיי ירדו מהפרק, יש בי דחף ללכת לשמוע bose (למרות הקטילות) שבשלב אחר בחיים מאוד הרשימו אותי, יש המלצה למקום?
אני אכין את ה- playlist (אשמח להצעות כמו שכתבתי) ואשריין מספיק זמן.
רציתי לשאול אם כדאי לי בשלב הזה להשוות גם רסיברים או שזה יעשה לי סלט לגמרי בראש? אתם חושבים שאני אשמע בכלל הבדלים?

המון תודה לעוזרים ומצטער שאני מבלבל לכם את המוח עם שירשורי הענק שלי :)

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6214

אלוני היי

שליחה

קודם כל זו היתה בדיקה טובה כי יצאת ממנה עם כמה מסקנות טובות שיכינו אותך טוב יותר לבדיקה הבאה:
:!: הבנת שרמקולים סטאליטים נחותים ואתה צריך לרדת מהם...הם יפים לעין ולא נעימים לאוזן ואתה בדקת את הטאנוי ארנה שנחשב לאחד הסטים הטובים ביותר.
:!: תכין לך דיסק עם קטעי מוזיקה מגוונים -משהו כמו חצי שעה-ואיתו תבדוק את כל המערכות הלאה שים לב במיוחד לדקויות בקטעי הנגינה והשירה כדי שתוכל לבדל את המערכות הנבדקות בסטריאו.
:!: בקולנוע ביתי קיים די וידי הבודק די .טי .אס בקטעים מסוימים בסרטים והוא קיים בכל חנות -ממש טוב לבדיקה בסראונד סרטים.
:!: תתחיל מרמקולים לדעתי-כמו שנאמר ההשקעה הכי טובה והכי דומיננטית לאופי הצליל ולכן יתר מרכיבי המערכת יהיו קבועים -בחר רסיבר והוא יהיה הרפרנס לבדיקות לדוגמא מקרית לחלוטין דנון 3806 או ימהה 2600 או פיוניר AX4 אל תבדוק עם AX5 כי הוא הוחלף....
:!: אתה ורק אתה שולט בבדיקה וקובע מה אתה שומע -אתה שולט בווליום ועדיף שלא יהיה מפוצץ ...כמו שנאמר בארץ נהדרת"דבר חלש..."איכויות נבדקות גם ואוליי בעיקר בווליום נמוך.
:!: רצוי שלא יפעילו לך סאב בבדיקות-הוא יחסום את האוזן שלך לבדיקת הרמקולים שאתה מעונין-נטו....-ואותו תבדוק בשלב מאוחר יותר כשיהיה רלוונטי
:!: אם החלטת על מדפיים כקדמיים-למדת שגם הם פשרה כלשהיא ואכן אתה חייב לשמוע את הפארדיים סטודיו 40 כי הוא מדפי עם ריינג' תדרים קרוב לרצפתי.
:!: תאם עם החנות ותוודא שיש את הסטים שאתה רוצה לבחון-ושניתן להרכיב את השילוב במידית כשתבוא.
:idea: תמשיך לעדכן אותנו וכל בדיקה תקרב אותך להחלטה שתהיה שלם איתה..
יום טוב
ובהצלחה
ישראל

aloni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

ישראל שוב תודה, אתה ממש עוזר לי.

החשש שלי כרגע הוא שאני לא ממש יודע מה עוד לשמוע, החלטתי ללכת לשמוע את ה- פארדיים וגם לתת צ'אנס ל- bose אבל אם שניהם לא ימצאו חן בעיני אני לא יודע מה עוד לנסות...

אם לנסות לתאר את את מה שאני מחפש במילים זה פירוט ודיוק בטונים הגבוהים (נגיד בקטעי מוזיקה להיות מסוגל לשמוע את החלקת האצבעות על המיתרים ובסרטים להבחין בכל פרט כמו ציוץ ציפורים וכאלו) עם בהחלט מוכנות לקחת פשרות בטונים הנמוכים כלומר באסים לא מפוצצים ובעוצמה.
HiFiMusic IL

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

אלוני-יש עוד רמקול שהרשים אותי

שליחה

והוא ווינה אקוסטיק היידן סיגנאצ'ר..
מרשים מאוד-ונראה לי מתאים למה שאתה מחפש
ניתן לשמוע בחנויות בהרצליה

aloni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

תודה ישראל, באיזה חנות אתה יודע שיש ואיך כותבים את זה באנגלית? (נריץ חיפוש לראות במה מדובר)

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

תתקשר למקום הזה בהרצליה-הוא היבואן

שליחה

http://www.saboaudio.com/contactUs.htm
יש לו זוג בתצוגה -שמעתי אותם
השאירו אותי פעור פה-סאונד במה ובאס של רמקול רצפתי גדול בהרבה
מאוד איכותי
ממליץ לשמוע
ישראל

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

אלוני,
אחלה סקירה. מאוד נהניתי לקרוא אולי במיוחד שאתה שמגדיר את עצמך "כהדיוט" עושה את כל הצעדים הנכונים כדי לבחור את המערכת הכי טובה לך:
1. מתייעץ מראש.
2. מכין את הקטעים האהובים עליך והמוכרים לך.
3. לוקח את הזמן ולא עושה מעשים פזיזים ו"נדלק" על כל מה שאתה שומע בפעם הראשונה.
4. חוזר לפה להמשך התייעצות ושיתוף החוויות שלך.

בהמשך למסקנות המצויינות שלך -
1. קטעים (מוסיקה וסרטים) - תיקח רק מה שאתה אוהב ומכיר ומאפיין את מגוון הסגנונות שאתה הולך לשים על המערכת שלך.
עם מה אני בודק את המערכת לא רלוונטי בשבילך.
רד מהעיניין של פרק LOST צרוב. מה זה שונה מ-DVD בעל פס קול טוב?
יש להם מחשב, אין להם מחשב, הקודק לא מתאים, כן מתאים, אין להם AC3 פילטר , הקיצר, לא מעשי.

2. לך תשמע את ה-BOSE ולו רק כדי שיהיה לך רפרנס.
גם אני זוכר שפעם התלהבתי מהסטלייטים שהיו לי.....

3. כמו שישראל אמר, כל עוד הרסיברים מתאימים טכנית לרמקולים, כלומר, מסוגלים לדחוף אותם, ההבדלים בינהם יהיו קטנים בכמה דרגות מההבדלים ברמקולים.
עם זאת, זכור שאחרי בחירת הרמקולים יבוא זמן ההגברה....

4. אקוסטיקה, אקוסטיקה, אקוסטיקה .....
האקוסטיקה השונה בחדרים וההתאמה של הרמקולים אליה יכולה להרוג לך רמקול.
זו הסיבה שמבחינה אידיאלית, יש לשמוע את כל הרמקולים באותו חדר - החדר שלך.
אני לא בטוח כמה זה מעשי בתקציבים הללו, אבל זו צריכה להיות השאיפה.

המינימום שצריך להתבצע הוא שאחרי שתינעל על רמקול - תסגור עם החנות שבמידה וזה לא יישמע טוב אצלך בחדר - אתה תוכל להחזיר את זה.

בהצלחה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

aloni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

תודה מרטין, אגב אני חייב לשאול האם אתה המרטין שתרגם את phone plus?

החדשות הטובות הן שסיבוב ההופעות ממשיך, היום הוא מגיע לפ"ת בהמלצתו החמה של ישראל.
HiFiMusic IL

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

אלוני,
כן זה אני שמופיע בקרדיט של התוכנה למרות שלקרוא לזה "תרגום" זו קצת הגזמה....זה סה"כ ליצור קובץ טקסט של כמה שורות....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

aloni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

אחחחח, איזה כיף חוויה מתקנת

שליחה

טוב, בהמלצתו של ישראל היקר ביקרתי היום בסטריאו סנטר בפ"ת ומה אגיד חוויה מתקנת. למה?

- קודם כל יחס אדיב ולא מתנשא
- ללא ניסיון לדחוף אותך למוצרים מסויימים
- זרימה איתך ודגש על מה שאתה רוצה לשמוע ולא מה שרוצים שתשמע
- רצון לעזור ולשרת גם אם זה אומר להעביר ציוד בין חדרים

בקיצור 100 נקודות על השירות, אולי אין להם את האולמות המפוארים של פיתוח אבל בינינו מה יותר חשוב?

הרמקולים גם הפתיעו לטובה, מי שעוקב אחרי השירשור יודע שהייתי מאוד מאוכזב ממה ששמעתי עד כה (פולק, B&W ו klipsch) ועוד אז התייחסתי בעיקר לרצפתיים.

הפעם הקשבתי במכוון רק למדפיים (פראדיים studio 40 סנטר 370 וסראונד atom) בהמלצתו של ישראל והופתעתי הפעם לטובה. הרמקול נשמע מצויין ואם לא הייתי רואה אותו בעיניים הייתי חושב שמדובר בסט רצפתי. העדפותי האישיות לא דורשות באסים מפוצצים אבל גם לא הרגשתי בשום חוסר של כאלו (בניגוד למדפיים האחרים או הסטליטים ששמעתי) גם הגבוהים נשמעו טוב ולא הרגשתי "באטימות" שחשתי עם הרמקולים הרצפתיים.
הייתי שמח אם היו נותנים עוד טיפה דגש לטונים הגבוהים, גם בסנטר (ה- 370, ניסינו גם את ה- 470 ללא שיפור, לפעמים אף גרע) אולי זה גם משחק בהגדרות לא יודע.

מה שאני בטוח זה שיש לי כבר סט שאני מוכן לרכוש אם לא אמצא משהו שאני מעדיף וזאת התקדמות חשובה מבחינתי.
עוד בתוכנית זה לשמוע בכל זאת את ה- bose בשביל להיות בטוח וגם את הווינה אקוסטיק כי נראה לי שישראל קולע יופי לטעמי.

כאחד שלא מכיר כלל את פראדיים (ולמען האמת גם כל חברה אחרת ברמות האלו :) ) רציתי לשאול על אמינות המוצרים. האם אפשר להגדיר את הרמקולים כאמינים? האם אפשר להגביר בלב שקט בלי לחשוש מחירחורים אחרי שבוע (או יום)?

עוד שאלה היא לגבי ההצבה, האם עדיף להשתמש בסטנדים או שאפשר סתם להניח על המזנון בלי כבלים גלויים לכל?

אגב, למרות שאני כבר לא בשוק בשביל מסך מסר לי רמי כי יש לו מחירים טובים למסכים לדוגמה LCD sharp 32 GA6 ב- 11,900 אז למי שמעוניין בבקשה.

טוב, מקווה שהמשך המסע יהיה נחמד כמו היום, אני מאוד בדילמות לגבי הרסיברים עם/בלי upscale וכו' נבחר את הרמקולים ואז נתקוף את הנושא.

*** הערה חשובה, למי שלא הבין אני מגדיר את עצמי כהדיוט גמור בתחום, לא ממליץ להסתמך על חוות הדעת שלי בכלל אני רק משתף את מי שמתעניין

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

אלוני היי!

שליחה

אני מאוד שמח לכך שהתקדמת וכבר אתה רואה שיש מצב לקנות משהו איכותי שנשמע לא רע ומתאים לדרישות שלך...כמה עצות להמשך
:!: הסנטר 370 יתאים לדרישות שלך יותר מהסנטר הגדול .
:!: עדיף לשים את ה סטודיו 40 על סטנדים.אתה יכול לוותר על המקוריים היקרים ולקנות מהם את הפרימיר שמתאימים בול לרמקולים ,פחות יקרים ,ונמכרים שם.אפשר כמובן לשים גם על המזנון אבל בתנאי שהוא בגובה המתאים ואין רזוננס.
:!: יש לאטומים מתלים מקוריים לקיר שהם ממש יפים ויעזרו לך להגיע לתוצאה האופטימלית
:!: שרות ואחריות תהיה ממש רגוע-5 שנים שרות ואחריות מלאים של היבואן משה לוי אשר נתן גיבוי מלא ללקוחות בלי למצמץ בכלל.ובלי קשר הם מאוד אמינים.
:!: אתה חייב לשמוע עכשיו את הבוז 8O כדי שתדע להאריך את הוינה אקוסטיק אחרי זה...
מומלץ באמצע ניקוי אוזניים...ומנוחה שעה שיתאוששו.. :D סתם סתם אם הם יהיו לטעמך הם ממש קטנים ואסטטים-השאר ענין של טעם...ואיך אומרים"מיליון אמריקאים לא טועים"
:!: לגבי הצלילים הגבוהים בפארדיים -זה רק ענין ל כיוון ואני בטוח שלא תהיה לך בעיה
לגבי הבאס-תמיד תוכל להוסיף סאב לקולנוע ביתי ואת הפיצוי תקבל במוזיקה במיד ובהיי
:!: אל תיכנס בינתיים לנושא בחירת הרסיבר-אחר כך תתאים אותו לרמקולים ובסטריאו סטאר אתה תוכל למתג רסיברים שונים לאותו סט שבחרת,לגבי אפסקיילינג אתה חייב לבדוק על מסך כמו שלך ואך ורק בסיגנל טלויזיה -רצוי ערוץ 11 שהוא הגרוע איכותית ושימתגו לך חיבור ישיר או דרך הרסיבר ואז תחליט האם השיפור שווה את הכסף...

איזה רסיבר שימש אותך להדגמה?
ממליץ לך לשמוע גם את הסטודיו 40 סיגנאצ'ר
אם תרצה -נסה גם סט של J.M.LAB שתואם לתקציב שלך -גם הם לא יאכזבו אותך
ותוכל לשמוע אותם אצל מולי-סינמה פארדיסו נמל תל אביב.יש לו גם את ליין הרסיברים שאתה מחפש.
בהצלחה ויום טוב
ישראל
המשך לדווח-המטרה נראית באופק

crusader
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1952

שליחה

ישראל מליון אמריקאים לא טועים,הם טועים בגדול :wink:
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

זה היה בהומור...סטייל מיליון זבובים לא טועים-מקווה שאתה מכיר

שליחה

crusader כתב:ישראל מליון אמריקאים לא טועים,הם טועים בגדול :wink:
...

aloni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

ישראל, יש דבר כזה "סטודיו 40 סיגנאצ'ר" (ואם כן מה ההבדל מאלו ששמעתי)? או שהתכוונת לוינה אקוסטיק?

לגבי ה- bose או שאוותר (החנות בדיזיין סנטר בשיפוצים) או שאלך לשמוע אצל מישהו בבית.
HiFiMusic IL

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

אלוני שים לב

שליחה

זה הסיגנאצ'ר
http://signature.paradigm.com/Flash_Sit ... S4/S4.html

וזה הרפרנס

http://www.paradigm.ca/Website/SiteRefe ... Specs.html

כל ההבדלים רשומים
יש הבדל גדול במחיר
אין קשר לווינה אקוסטיק-זה רמקול אחר לגמרי

aloni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

עכשיו אני מבין, אתה יודע למי יש אותם בתצוגה? אולי לסטריאו סטאר יש?

עכשיו שמתי לב שלא עניתי לך שהרסיבר בהדגמה היה ה- 3806.

aloni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

טוב, המסע המשיך היום (בהחלטה של הרגע האחרון) לסינמה פראדיסו.

שם שמענו את ה- JM Lab הסטאפ ליתר דיוק היה Cobalt 806 כקדמיים, Chorus cc70 סנטר ואחוריים Chorus 706 או 705 לא בטוח. הרסיבר היה דנון 2100.

קודם כל אני רוצה להגיד כל הכבוד לישראל על הצעה שמתלבשת בדיוק לפי מה שביקשתי. בפראדיים היו חסרים לי הטונים הגבוהים יותר ובסט הזה המצב היה הרבה יותר טוב, מה שכן באס כמעט ולא היה. כשהזכרתי זאת בפני מולי קפץ לו פיוז בסגנון איך אני משווה ב.מ.ו לסובארו וכל החרטה הזה (אני שונא את טקטיקת המכירה הזאת, למה אי אפשר להגיד למה שלך יותר טוב בלי לזלזל באחרים). הוא עוד אמר שאם ברמקול קטן שמים גם באס מאבדים את המיד לכן הם לא עושים זאת, מה אתם אומרים זה נכון? זאת הסיבה שהיה חסר לי משהו בפראדיים? למרות שנראה לי שזה היה היי ולא מיד, אוף.
בהדגמה היה סאב וופר מסכן שבקושי שמעו אותו.

אגב, מבחינת סט לרכישה לא מדובר באותו הסט אלא עם סנטר Cobalt נדמה לי 800 וסאב Chorus sw700. קצת בעייה לשמוע משהו אחד ולקנות משהו אחר אבל הבנתי שהוא יתן לשמוע בבית לפני שהוא מחייב (לא אופטימאלי מבחינתי כמובן).

מבחינת מחיר מדובר על אותו סדר גודל של הפראדיים, מזל שאני לא צריך לבחור עדיין (ממש לא יודע מה הייתי בוחר) למזלי אני עוד צריך לשמוע את הוינה אקוסטיקס :) ואולי גם את הפראדיים סיגנאצ'ר אם אמצא מישהו שיש לו אותם בתצוגה.

אז סוף שבוע נעים שיהיה לכולכם. זה מתחיל להרגיש לי כמו בלוג :)
HiFiMusic IL

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

אלוני היי-כמה עצות

שליחה

:!: תודה על המחמאה.
:!: כמוך ..כמוני ,גם אני לא אוהב מוכרים אשר בטרם מכירים אותך טופחים לעצמם על השכם"אין ..אני אלוף...אני גדול...כל האחרים לא מבינים"אבל זה שולי בענין,למולי יש את הסגנון שלו -לטוב ולרע-ביום טוב הוא יכול להיות חם כמו מגבר מנורות משובח וביום רע הוא יהיה כמו מגבר פרוסאונד מחובר לרמקול ענק...
אבל הגון הוא תמיד!!!וציוד טוב יש לו
:!: באסים תמיד תוכל לתגבר עם סאב טוב-אני הייתי בודק את המערכות בכלל בלי סאב,כי איכויות מתבטאות במיד ובהיי ולקולנוע ביתי סאב ישלים את החבילה..
:!: שלחתי לך במסר איפה אתה יכול לשמוע את הווינה אקוסטיק-כדאי לתאם טלפונית
:!: אחרי שהייתי בוחר רמקולים הייתי בוחן אותם עם רסיבר (אתה קרוב לשלב הבא)
או דנון 3806,או פיוניר AX 4 או ימהה 4600 אלו לדעתי שלשת המובילים בקטגוריה
נסה ותשמע אותם עם הרמקולים שתבחר
:!: אחרי שבחרתי הכל הייתי קונה הכל במקום אחד כך אקבל את המחיר הטוב ביותר
מחכים לפרק הבא

aloni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

יום פרודוקטיבי במיוחד

שליחה

שלום לכולם,

זה שאתמול לא היו עידכונים זה לא בגלל שנחתי אלא ההפך, פשוט יצא לי סיבוב ארוך במיוחד בו שמעתי לא פחות מ- 3 חברות וכ-6 סטים שונים. אתחיל עם הסיפור המלא ואחריו השאלות.

התחלתי עם סאבו אודיו בפיתוח, אצלו התכוונתי לשמוע את וינה אקוסטיקס (היידן) ואושר (X708) בהמלצתו של ישראל.
לאחר תיאום טלפוני הגעתי לסאבו, ציפיתי להגיע למחסן של יבואן (משום שלא מדובר בחנות והיה צריך לתאם טלפונית בשביל למצוא מישהו במקום) אבל במקום מחסן מצאתי את עצמי במקום יפה ומעוצב ועם מוכר נחמד בשם רן.
נציין ראשית שלרן לא היה סטאפ התואם את הסטאפ שאני מחפש, כלומר שמעתי רק רמקולים קדמיים והם חוברו למגבר ולא לרסיבר קולנוע ביתי כמו שאני מחפש, סיכמנו לפחות על מגבר חלש וה- primare חובר (כ- 80 וואט) - שאלות בנוגע לנושא זה בהמשך.

ראשונים שמעתי את הוינה אקוסטיקס, מה אומר, זאת היתה חוויה שלא נתקלתי בה עד לאותו רגע, הצלילים הגבוהים היו פנטאסטיים ומפורטים ולא פחות חשוב נעימים ולא צורמים, הצלילים הנמוכים היו נוכחים אבל לא מוגזמים ולא האפילו על השירה והפירוט (מעניין שזה ממש לא תואם את הכתבה של אלעד שמוצגת כרגע בעמוד הראשי). לראשונה הרגשתי חלק מהמונחים שמוצגים פה כמו במה, והזמרת הרגישה לי ממש שהיא שרה מולי למרות שהמרוקלים הונחו כמובן בשני הצדדים. זאת היתה חוויה כיפית ביותר, לא נהנתי לשמוע את הפלייליסט שלי כך מעולם (אגב למי שמתעניין מדובר באוסף שקימפלתי במיוחד למטרה זאת וכולל טרק אחד אינסטרומנטאלי של בלומברג, נורה ג'ונס, ג'ם, אריק קלפטון, שני שירים מהסאונד טרק של my 50 first dates, אניה, מירי מסיקה, עופרה חזה, נוער שוליים ודויד ברוזה שירים רגועים בעיקרון ולא יותר מידיי קצביים שכחתי לשים שם את dire straits חבל).

לאחר החוויה עברנו לשמוע את ה- X708, מהר מאוד רן קלט את המבט המבולבל שלי :), כי בשמיעה ראשונה היה משהו מרשים ברמקולים האלו, הבאס היה הרבה יותר נוכח והם נשמעו כמו רמקולים גדולים בהרבה. לקראת סוף הפלייליסט הרגשתי שה- 708 הם רמקולים יותר טובים מבחינה מסויימת אבל היה חסר לי איזשהו קסם שהיה בקודמים, ביקשתי מרן להחזיר לקודמים ותוך חצי דקה ידעתי שללא שום צל של ספק אני מעדיף את ההיידן בכלל בלי תחרות.

את הוינה אקוסטיקס שמעו כל כך טוב שחשבתי לעצמי האם יש מצב שאצלי בסלון ישמעו כך (אני מניח שבחדר ההשמעה טיפלו בנושא האקוסטיקה ברמה שלא אוכל לעשות בבית), יפה שרן הציע ביוזמתו שנשמע את הסט אצלי בבית, זה מסתבר כפשוט משום שאנו גרים באותה העיר.
שמעתי את המחירים (גבוהים!!!) ויצאתי לי להמשך היום המתיש, מאוד הצטערתי שרזי ידידי שהיה איתי בכל המבחנים עד כה לא שמע את הרמקולים.

בהמלצת חבר מכיר חבר הגעתי למושב גנות להאזין לחברה בשם Acoustic Energy, לא הכרתי את השם עד אז. האזנו לסטים הבאים מחוברים לרסיבר של אונקיו:
AEGIS EVO1: זול בטירוף, לא מפורט ולא מדוייק אבל ממש לא רע יחסית למחיר.
AELITE 2: רמקול 3 way, המממ, לא יודע מה להגיד עליו, מצד אחד באס נוכח ומצד שני משהו טיפה צומרני בגבוהים, הרגשתי שהבאס משתלט פה על העסק וחסר לי פירוט, השמיעה לא היתה לי נעימה.
AELITE 1: כאן כבר ממש אין באס ונשמע בהחלט פירוט אבל זה לא זה, מרגיש מאוד צורם לאוזני, ניסינו שילוב עם סאב בשביל הקטע, רזי מאוד אהב אני לא התלהבתי.
- לסיכום על AE, אני לא יודע מה להגיד על החברה הזאת. מצד אחד זה לא מרגיש כמו ***, אבל גם ממש לא תואם את טעמי. מהבחינה הכלכלית זה כנראה הסט הזול ביותר שראיתי, מצד שני אני לא יודע אם זה יתן לי ערך מוסף על רמקולי המדבקה שיש לי כרגע, זה לא יגרום לי לשמוע מוזיקה, בשביל סרטים זה אולי בסדר, אבל עכשיו אני פשוט רוצה יותר. הם אגב הזכירו לי בעיקר את B&W ששמעתי דיי בהתחלה ולא אהבתי.

למרבה ההפתעה, היה להם זוג של היידן משומש של מישהו שעשה טרייד-אין :), הייתי מאוד סקרן לשמוע אותו אז חיברו לי בשמחה. הצליל היה הרבה יותר לטעמי (אני לא פוסל את זה שאני משוחד בגלל המחיר ובגלל החוויה הקודמת) פשוט יותר נעים ולא צומרני, אבל עדיין ממש לא שמעו כמו אצל סאבו. בחנתי את הרמקול וגיליתי שבמקום באס ריפלקס קידמי (מצדי הטוויטר) יש לו באס ריפלקס אחורי! גם הלוגו נראה שונה (מן וי במקום משולש), אני מניח שמדובר בגירסה קודמת של הרמקול.

טוב זהו, לאחר 6 סטים אתם בטח יכולים לנחש מה אהבתי ועכשיו לשאלות:

1. כאמור אצל רן שמעתי עם מגבר ולא עם רסיבר כמו שאני רגיל, עד כמה זה משפיע על הסאונד? מהאתר נראה שמדובר בדגם L21.
2. בגלל שההיידן הם הרמקולים הכי זולים של וינה, סט של החברה אומר 4 היידן וסנטר + סאב במחיר שעולה בהרבה על המחיר שכיוונתי על הכל כולל רסיבר :? האם יהיה הגיוני לשלב עם חברה אחרת באחוריים ובסאב? כך אוכל להשתדרג בעתיד להעביר את ההיידן אחורה ולקנות דגם יותר רציני לקדמיים... סאב לא צריך להוות בעיה נכון?
3. איך האמינות של וינה? יש ממה לחשוש?
4. האם ההיידן יספיק כרמקול קידמי לסלון? (5X5.5 עם פתח של כשני מטר למסדרון) אני לא שומע חזק כאמור.
5. נאמר לי על ידי אחד המוכרים שפראדיים מייצרים רמקולים עם הרכיבים הזולים ביותר והם ממש לא מומלצים. האמת שאני בדר"כ מסנן דברים כאלה אבל סתם מעניין אותי כי כרגע הפראדיים הם דיי האלטרנטיבה היחידה לוינה.

אז יאללה תודה למגיבים ובעיקר לישראל על כל העזרה.

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

כמה עצות -אלוני

שליחה

ברור שרמקולים נשמעים בחדר אקוסטי טוב בהרבה מאשר בבית עם אקוסטיקה בינונית אבל אל תשכח את הסקירה שלי וההתיחסות לרום קורקשן שמביא את הרמקולים לביצועים אופטימליים שמוציאים ממך את הוואו כמו התגובה שלך כששמעת את הווינה אקוסטיק
אני לא מכיר את כל הרסיברים אבל יכול להגיד לך שהדנון 3806 נשמע בסטריאו כמו אינטגרייטד ברמה גבוהה.
כדאי שתתחיל להתכנס לשניים שלשה רמקולים ותשמע אותם אצלך בבית עם רסיבר ליום יומיים ותבחן אותם בסטריאו וקולנוע ביתי .
לדעתי חשוב ששלשת הקדמיים יהיו מאותה חברה ורצוי מאותם קומפוננטות-למרות שיש מן אופנה של כמה חברי פורום וותיקים ומנוסים שירשמו לך לוותר על הסנטר -אני לא חושב כך וחושב שהוא יותר חשוב מסאב בשלב הראשוני
אופי השמיעה שלך גם הוא חשוב(כמה אחוז קולנוע ביתי וכמה סטריאו-כמה סרטים וכמה הופעות וכו')
יתכן שאם רוב השמיעה שלך היא סרטים והופעות בסראונד דוקא הפארדיים יהיו סט יותר טוב בשבילך אבל אם הסטריאו יותר דומיננטי יתכן והווינה אקוסטיק יהיה מתאים יותר...זו כבר בחירה שלך .
אקוסטיקה ניתן לשפר על ידי שטיח,מיקום רמקולים,משטחים סופגי רעש ועוד פטנטים.
אני במקומך קובע תקציב מקסימלי שאתה מוכן להשקיע ומתחיל לסדר לך סט מתאים
לפי החשיבות הבאה
רמקולים קדמיים
רסיבר
סנטר
סראונדים
סאב
הפשרות בהתאם
מה הפרק הבא שלך?
מחכים להמשך
ישראל

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”