לא יצא לי עדיין לעשות השוואות, בכל מקרה אלו הגרפים שהוא מספק:Arieldr כתב:תתחדש, החדר נראה מדהים...
אתה יכול בבקשה לספר קצת על ה EQ1, כלומר החדר לפני ואחרי (אולי גם גרפים)
...

הי,zork17 כתב:Lior_M,
הצבע הוא צבע רגיל של טמבור - האפור הכי כהה שיש....

תודה רבה ..zork17 כתב:Lior_M,
בדקתי בשבילך במחסן ומתברר שהצבע הוא של נירלט, כנראה (הקופסא מאד מלוכלכת) 8326A, אבל כל צבע מאד כהה יעשה את העבודה. כל הקירות כולל התקרה צבועים באותו צבע. אגב רק התמונה האחרונה צולמה עם פלאש.
כפי שניתן לראות בתמונות יש 4 כורסאות בשורה הראשונה ולא 3. רוחב כל כורסא הוא 71 ס"מ וסה"כ 284. מה שמשאיר 26 ס"מ למעבר - זה לא מושלם אבל מאפשר מעבר. צריך לזכור שזה לא מסדרון הומה אדם אלא צריך פשוט לעבור בתחילת הסרט ובסוף לחזור - עד כה לא נרשמו תלונות.
המסך הוא 60 ס"מ מהקיר. השורה הראשונה בערך 300 ס"מ מהמסך והשניה 440 ס"מ מהמסך. האם זה קרוב זה תלוי בהעדפות שלך? חלק ממה שרציתי להשיג היתה ההרגשה שאתה בתוך הסרט. בעבר, כל פעם שהיה מגיע סרט "חשוב" הייתי הולך לקולנוע חן 1 שורה 9 כסא 18 - היום אני יודע שהאיכות היתה על הפנים אבל מבחינת הגודל והחוויה זה היה מדהים - ככה אני אוהב את זה. בסופו של דבר אצלי זה לא ממש קרוב כמו אלה שיושבים בשורות הראשונות מרימים ראש ומזיזים אותו מימין לשמאל כדי לעקוב אחרי מה שקורה במסך. אצלי כל המסך נכנס לך לשדה הראיה, אבל בדיוק, כך שאתה מרגיש בסרט.
אין קשר בין קעירות המסך לבין העובדה שהרמקולים מאחוריו. כמו שאמרתי המסך תלוי במרחק של 60 ס"מ בערך מהקיר הקידמי. הקעירות היא קטנה - עומק המסך הוא 13 ס"מ.
רוחב המסך כולל המסגרת השחורה הוא 304.5 מה שמשאיר 2.5 ס"מ מכל צד.
הדלת נפתחת פנימה...

zork17 כתב:המסך פשוט תלוי על 3 מוטות טלסקופיים עם וו בקצה שעשו לי גליל.
http://www.galil-slg.co.il/
יש 3 מסגרות שחורות - אחת מעל המסך ו 2 מתחתיו, מימין ומשמאל לציוד. הן עשויות עץ שעשה לי נגר. הבאתי אותן לאומגה אודיו (יצרני רמקולים) והם צבעו אותן בשחור וציפו בבד שחור של גריל של רמקולים.
http://omega-audio.co.il/HTMLs/Home.aspx
המסגרות התחתונות הן כמו דלת של ארון והן נפתחות כלפי חוץ. את השידה המרכזית ניתן להזיז בקלות - היא על גלגלים.
אם הייתי מתכנן את הכל מחדש הייתי שם את כל הציוד ב RACK מאחור וגם במרכז שם מסגרת שחורה לקבלת קיר שלם.
בצורה כזו ניתן לגשת לרמקולים הקידמיים וגם לסנטר (שיושב על מדף) וגם ניתן להוריד את כל המסך בשניה - הוא תלוי על הווים כמו תמונה....

בגדול אתה צודק לגבי השלבים והתוצאה הסופית אבל אתה שוכח שיש גם הנאה בלימוד ובתיכנון שבדרךBooboo כתב:וואו.
כל הכבוד.
השקעת פה הרבה כסף ובטח הרבה יותר ריצות, בדיקות, מדידות ופדנטיות אבל לדעתי החיוך שלך כשאתה יושב היום בחדר ורואה סרט שווה את הכל. תקן אותי אם אני טועה...

סליחה שלא ראיתי עד עכשיו(!) שהיתה לך שאלה...zork17 כתב:תודה.
ואני חשבתי שאני המשוגע היחידי.
האמת שלא ברור לי למה לא עושים כאן חדרי קולנוע כמו שצריך - לא רק מבחינת העדשה האנמורפית אלא גם בדברים אחרים כמו סוג ומיקום הרמקולים. וכך קורה שאנשים משקיעים הרבה מאד כסף ומקבלים פשרה גם במוזיקה ובעיקר בחווית הקולנוע.
אגב, איזה מודל של ISCO יש לך?...