ערב שידורי "שיטת השקשוקה" בערוץ 1

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3390
שם מלא: יהושע גומא
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #41 

Star-Blazer כתב: JOSHUA
זה בדיוק העניין תלוי את מי אתה שואל...
לגבי הברום אם הם עומדים בתקן הישראלי (כי זה מה שהם מחוייבים אליו לפי החוק) הרי שאתה לא יכול לבוא אליהם בטענות.... אם יש בעיה בתקן זאת בעיה אחרת אבל אז כנראה יש את אותה בעיה עם כל המפעלים בארץ.

לגבי בז"ן ברור שיש להם נגיעה לגבי איכות הסביבה אבל אל תשכח שהם לא נחשבים בעלי החברה, הם לא נחשבים כבעלי השליטה. המדינה!!!!!!!!!!

הובאה סטטיסטיקה של מחלות בחיפה לא הובאה סטטיסטיקה של התרומה של בז"ן לזהום ביחס לשאר הפעלים בחיפה.... יכול להיות שאחוז הזהום שנפלט מהם ביחס לכלל הוא 10 אחוז.... סתם דוגמא למשהו שלא מאומת ולא מובא בדיוק כפי שאמור להיות ואלע כן מונע דיון ענייני.

שום לגבי התרומה שלהם לזהום. היה והנתונים שהציגו נכונים ומ - 2004 המפעלים אינם מזהמים יותר אז מה אתה רוצה בדיוק? יש לך בעיות עם התקן תפנה למדינה לא אליהם.
...
הסרט לא טען שום דבר הסותר את דבריך אלה.
הסרט רק הביא כמה נתונים.
Star-Blazer כתב: הם צריכים לדאוג לנמל אילת?!?!?!?!?!?!?!?!?!?
...
על פי החוק – לא.
הסרט גם לא טען שהם צריכים לדאוג – הוא רק הביא את העובדה שהם לא דואגים.
Star-Blazer כתב: אבל מה איכפת להשתלח בבעלי ההון.... יאללה בואו נלך על זה.
...
היכן יש בסרט השתלחות?
בברכה,
יהושע גומא

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #42 

ramkol כתב:לא יודע אם זה קשור...אני לא מבין בדברים האלו... אבל אולי זה גם שייך:

http://www.meshanim.com/haflara1.htm

.
...
זה בהחלט מתקשר עם דברים שהובאו בסרט – הוא מרחיב נושא שאמנם לא עלה ישירות בסרט, אבל מתקשר עם דברים אחרים שהועלו בו.
בברכה,
יהושע גומא

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35101
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #43 

יותר זול לתרום 10 מליון שקל לחולי סרטן (וגם מקבלים על זה זיכוי במס הכנסה) מאשר להשקיע עשרות מליוני $ במניעת הזיהום מלכתחילה.
כמובן שזה גם מצטלם טוב יותר

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #44 

Star-Blazer כתב:אני לא מבין איך אתה אומר שהוא אמין...:
1. הבחור הבדווי - הוא פוטר 3 שנים לפני שהאחים קנו את חברת הברום.
2. הצלילות בקישון הסתיימו 4 או 5 שנים לפני שהאחים נכנסו לבז"ן
3. האחים אופר מחזיקים 26 אחוז מבז"ן כל השאר של המדינה!!!!!!!!.
...
וואלה , במקרה ואתה לא יודע זה שליטה וזה מה שהם רצו , לא רק זה זכור לי שעקב בעיה משפטית להוציא אותם אם תזכה בזה , לא היה טעם להרבה אנשי עסקים לנסות לקנות את בז"ן . אם אתה חושב שלא רצו אתה טועה . רק העובדה היא שהמדינה לא עשתה מה שהיא הייתה צריכה לעשות והייתה המון ביקורת על זה בעיתונות הכלכלית (גלובס )
Star-Blazer כתב: 4. חסרים נתוים מדעיים סטטיסטיים.... כשאתה עושה כזאת כתבה את לא יכול סתם לזרוק מילים לאוויר תגבה אותם בדברים אמיתיים.
הוא פשוט פונה למכנה המשותף הנמוך ביותר..
...
במקרה ואתה לא שם לב הוא לא מקבל את הנתונים
Star-Blazer כתב:
זה הכי קל להשתלח (והכי כיף) להשתלח בבעלי ההון...... אין בזה שום חכמה או משהו נכון.
ברור לי שאני המיעוט בדעתי... ושוב כי פשוט נוח למצוא את השעיר לעזזל בכל תחלואי המדינה.........
...
בא נגדיר את זה כך : אנו חיים ברפובליקת בננות שנשלטת ע"י הון שלטון של המשפחות/אולגרכים , והגרועים שבהם זה משפחת עופר , שאפילו לא שמה ז*ן , על זה שיתפסו אותה . מעניין למה? ומעניין למה הם הצליחו כ"כ הרבה זמן למנוע את זה מידיעת האנשים , ומדוע כשזה דלף לאימיול הם הכינו סרט נגדי ?
Star-Blazer כתב:
הרי אם תיקח כתב אחר אפשר את אותם נתונים להציג כאילו האחים עופר הם מינימום המשיח על החמור הלבן......:.
...
בשביל זה צריך כתב מטעם בסגנון פראבדה :lol: , או אולי שתול של משרד יחסי ציבור שלהם כמוך אולי ?
Star-Blazer כתב:
1. הצילו את צים שהיו על סף פשיטת רגל ואף אחד לא רצה לקנות אותם בגלל התחייבויות בטחוניות למדינה והזרימו הון עצמי שהביא את החברה להיות אחת מהמובילות בעולם ומכניסה במיסים מליונים למדינה..
...
תגיד אתה יודע שאתה מורח אותנו ? אתה עושה את זה בכוונה ? היצילו את צים ?!!!! WTF ? במקרה ולא זכור לך/לא ידוע לך למשפחת עופר יש חברת ספנות גדולה מאוד , ספנות זה ענף מחזורי עם חסמי כניסה גבוהים , להלחם על צים כאשר לאחים עופר יש יכולת למכור לצים את האוניות שלהם ו/א להחכיר ולך לא , ברור מי יכול לשלם יותר על צים ומדוע .
Star-Blazer כתב:
2. תורמים מליונים לקרן לעזרת חולי סרטן.
3. לקחו את מפעל הברום שהיה מזהם בצורה מטורפת והכניסו טכנולוגיות חדשות שהקטינו משמעותית את הזיהום.
4. תורמים מליונים לעיר חייפה (אצטדיון), לרמב"ם ועוד ועוד......
...
ומעניין איך שכול התרומות האלו שהן למעשה פרומיל ממה שהם לקחו מתפרסמות בריש גלי כאילו שהם אבירים על סוס לבן ? מעניין אם זה היה בצניעות אם הם היו שמים ז*ן
Star-Blazer כתב: תאמין לי זה הכל דמגוגיה וסילוף משני הצדדים. כנראה שהאמת באמצע.

תתנתקו לרגע מהרגש תחשבו בהגיון.... אני לא יודע מי הרשע בכל הסיפור הזה....
...
אם אתה לא יודע מי הרשע אז או שאתה חי בסרט ואתה לא מבין שום דבר בכלכלה או שאתה מגיב שתול של משרד יחסי ציבור שלהם

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #45 

Star-Blazer כתב:
truejoker כתב:ועם כול הכבוד לזה שמגן על משפחת עופר , תגיד לי שאלה , אתה שמת לב מה בדיוק קורה לפקידי אוצר בכירים שיוצאים/פורשים מהאוצר בשנים האחרונות ?
וזה שיש להם 27% איך בדיוק הם קיבלו את זה במחיר כזה שערורייתי , ואיך המדינה לא נלחמה בהם לפני כן לשפר את עמדותיה במו"ם ? הרי "נערי האוצר " ידעו היטב מתי הם הולכים למכור ?
אתה יכול להמשיך לחיות בסרט , אבל סדרה של צעדים שאינם עולים בקנה אחד עם שום הגיון כלכלי/מסחרי ותוצאתם שמישהו מסויים מרוויח , אומרת לי שמישהו קיבל/מצפה לקבל טובת הנאה ולכן "מכר" את המדינה לטובתם
ד,א זה שהם לא היחידים , וששאר כלי התקשורת נתונים גם בידיים של מיליארדרים אחרים , שלא ממש רוצים לפתוח חזית עם משפחת עופר ולכן לא פרסמו את זה , לא אומר ששאר שמפחות/אולגרכים/מיליארדרים אינם עושים את אותם דברים , אבל רובם לפחות לא עושים את זה בכזו יהירות , שכמעט כול אחד שמבין משהו רואה שהעסקה נתפרה כך שהם שמים פס על אלו שימחו
...
אל תטעה אני לא מגן עליהם. אני לא חושב שהם צדיקים או משהו כזה. להבדיל אני לא חושב שמיקי הוא המושיע או עושה את זה בצורה הוגנת, לעניות דעתי הוא שקרן ותחמן לא פחות מהם. הוא מנצל את כוח התקשורת ומסלף עובדות זה הכל.

הרי לא אני לא אתה ואפילו מר רוזנטל לא באמת בקי בהחלטות..... תקן אותי אם אני טועה אבל שתי חוות דעת קבעו מחיר בין 115 מליון 140 מליון או משהו כזה. והחברה נמכרה ב115 מליון כך שלא הייתה פה איזו פריצה של התחום שהוגדר.

כל השטויות על נערי האוצר נו בחיית איפה את רוצה שהם יעבדו? האוצר הוא חממה וכמשהו מסיים את תפקידו שם אז הבחלט יש לו תוספת נכבדת לרזומה.
חוץ מזה שכל הצדיקים יעבירו חוק שמונע מכל פקידי האוצר לעבוד בחברות שהם דנו בעניינן.... (אני לא בטוח שאין חוק כזה)...

חברה בסופו של דבר... לא הוגשו כתבי אישום לא נעשו חקירות, אם זה כל כך זועק הפשע הרי אתם לא חושבים שהמשטרה והפרקליטת היו מוותרים להם. לזכות המשטרה\פרקליטות אפשר לאמר שדווקא ראשי השלטון\הון חוטפים מהם והרבה.....
...
עניתי לך בפוסט קודם לגבי איך בדיוק המדינה החליטה על המחיר הערורייתי הזה , ואוסיף עוד שבמהלך השנים הקודם למכירת בז"ן שאלו מספר גורמים בשוק ההון למה המדינה , לא ניצלה את העובדה שמשפחת עופר לא רצתה לשלם על הפסדי בז"ן בזמן שהיו כדי להוציא אותם משם במחיר זול . כולם יודעים היום מי בדיוק גרם לסחבת ו/או פשוט לא עשה את תפקידו כראוי , ומה החמאה שהוא ידע שישימו לו על הלחם , הזו והיכן בדיוק הוא נמצא היום

ולגבי המשטרה והפרקליטות , רק צריך לשמוע מה אמר שר המשפטים הקודם , אז למה אתה חושב שאם הם יכולים פתאום להעלות באוב דברים כדי לרסק מישהו שהם לא רוצים , הם לא יכולים לא לעשות דבר כמו פקידי האוצר , במיוחד אם יש גורם שימון בהווה ו/או בעתיד ו/או יש צפיה שי יד רוחצת יד ?

אפשר לשאול אותך שאלה כינה ? אתה שתול שלהם או משהו ? או מגיב בשכר ?

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #46 

תרשו לי להעביר את הדיון למה שקשור לפורום.
אני מאוד שמח וגאה על העובדה ששידור לאומי גילה ביצים ושידר את הסרט הזה.

אבל צורת השדור
אוי אלוהים
סינק בין קול לתמונה
אין מילים
שיא הרייטינג של הערוץ הזה בשנים האחרונות
ובמיטב המסורת, הם מ**בנים אותו
העם דורש..... כל מיני דברים

Star-Blazer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1104
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #47 

truejoker...
לגבי זה שאני שתול שלהם.... כן למעשה אני שתול מורדם... הם השתילו אותי ב - 2005 כשהצטרפתי לאתר וכל החמש מאות ומשהו הודעות שלי כאן זה למעשה כיסוי והכנה ליום הגורלי שיעירו אותי מהיותי שתול מורדם ואני אתגייס למען האחים עופר....נו בחייך. עם כל הכבוד לפורום הזה כפורום בענייני חדשות הוא לא כזה משמעותי... (כמובן בלי להקל בחשיבותו כפורום המוביל בתחום הבדור בכלל ובתחום הקולנוע הבייתי בפרט) על מנת שדווקא פה ישתלו מישהו..

לגבי חברת הספנות:
נקנתה בערך המאה מליון פלוס, הושקעו בה בערך 400 מליון.... הכניסה בערך 400 מליון... מתחילת השנה יש לה חובות של מליארד ומשהו דולר.... תקרא את זה היום בטור של סבר פלוצקר ממון - ידיעות אחרונות (כזכור לי הם "עדיין" לא בבעלותו של עופר) אז מי כאן עשה עסקה גרועה.... הא?

כל מה שציינתם זה לא יותר מתחושות בטן\הרגשות\כעס וכו....
תביאו משהו אחד אמיתי עם עובדות קיימות...

נכון הוא ציין שהם לא חייבים לדאוג לנמל וגם לא דואגים.... באותה נשימה הוא יכול היה להפיל עליהם את ההתחממות הלובלית עקב הזהום שפולטות האוניות שלהם... הוא יכול היה לציין שזה לא התפקיד שלהם לדאוג לזה והם גם לא דואגים לזה... זאת בדיוק דמגוגיה לפי מלון אבן שושן דמגוגיה - תורת שכנוע ההמונים. אם זה לא רלוונטי היה לוויכוח הנמל אז מדוע להכניס את זה?!?!?!?!?!?!??

ולבסוף מי אתם חושבים שייקנה את צים? אני? אתה? נהג המונית שלוקח אותך? קונים את החברות האלו אנשי הון, למה?!?!?!? כי יש להם את היכולת להשיג את הכסף והמימון.....

אני מבין שאני לא זה עם הדעה האהודה. אבל לשמחתי אני גם לא זה שנוהר עם העדר....

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #48 

Star-Blazer כתב: אני מבין שאני לא זה עם הדעה האהודה. אבל לשמחתי אני גם לא זה שנוהר עם העדר....
...
איזו עובדה בסרט של מיקי רוזנטל אינה נכונה?
בברכה,
יהושע גומא

Star-Blazer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1104
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #49 

נו אין לי כבר כוח לדוש בזה...
הבדווי...
אחוז הזיהום של בזן - אין מידע? אל תפרסם!!!!
המצב של צים...

דייי כבר מיציתי אם אין משהו חדש... שכל אחד יהיה בדעתו... תהנה לפחות לכם יש את מי לשנוא....

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2999
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #50 

Star-Blazer,

במקום להתייחס לבעיה שאותה מנסה הסרט (במידה שנויה במחלוקת של איכות) - הכח וההשפעה המופרזים של בעלי הון (והאחים עופר הם רק דוגמה), אתה "מוביל" את הדיון למקום שאליו רצו האחים עופר לגרור - האם ההאשמות נגדם נכונות עובדתית או לא.

עצם הצלחתם למנוע שידור הסרט, עורר הד גדול, והעביר ל"רגשות" משקל רב יותר מאשר אם היה משודר "כרגיל".
גם בפורמט המיוחד של ערב השידורים גרר תשומת לב שאני בספק אם היתה רצויה להם.
להיפך, כתבה "מאוזנת" כמו של סבר פלוצקר שהזכרת, מעבירה מסרים הרבה יותר חיוביים מאשר מאבק כוחני ותביעת דיבה בסכום דמיוני.

אבל שוב - לא זו הנקודה המרכזית לדעתי.

כתבת
לבסוף מי אתם חושבים שייקנה את צים?
...
למה צריך שמישהו יקנה?
אם חברת ספנות (או יכולת שינוע ימי) זה עסק אסטרטגי, אז המדינה צריכה להחזיק בנכס.
אם לא - למה חשוב להחזיק מניות זהב?

וזו לדעתי הבעיה העיקרית - יצירת "אילי הון" בעלי השפעה מופרזת.
זה נכון גם לגבי נוחי, אריסון, ואחרים - קנו מהמדינה נכסים שספק מה הרוויחה המדינה או הרוויחו אזרחיה מהמכירה.
הוויכוח הוא ערכי פוליטי מהמעלה הראשונה, על דמות המדינה ושלטונה, ולא על מי צודק או מי הטעה יותר בערב שידורים אחד.
עצם קיומו של הערב הזה, והעלאת הדיון לסדר היום הוא ההישג העיתונאי החשוב.

אבל כמו שאמרת - "כל אחד יהיה בדעתו" (כך במקור).
ערן

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”