נחיתת אפולו על הירח - הכל בבל"ת לא היה ולא נברא = מדהים

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7663

שליחה

מסכם_עניין כתב:
mulder כתב:עם כל חיבתי לתאוריות קונספירציה, הן מעניינות וגורמות לנו לחשוב ולהסתכל על דברים אחרת (ירח? יש לכם מושג כמה תיאוריות רצח JFK הנפיק? לפי ה X FILES זה בכלל הסמוקינג מן) אבל תחשבו רגע: לווינים בחלל יש, טלסקופ האבל יש, תחנת חלל יש, דלק סילון יש? למה כל כך קשה להאמין לאפשרות שחללית מאויישת הגיעה לירח שהוא הכוכב הכי קרוב לפה ?

כל עוד אין עדויות חותכות נגד, קשה לי לקבל את זה.
...
ולכן נכון להיום גם אני מאמין שהייתה נחיתה על הירח.

מותר לי להשאיר ספק קטנטנן קטנטן אצלי ?

בוא נניח ספק של 0.001 אחוז שזה לא קרה - מותר לי ?
...
איפשהו הבנת ממני שאסור לך? גם לי יש ספקון שאולי יש עשו פה את המתיחה הכי גדולה על האנושות מאז המצאת אלוהים, אבל בניגוד לאל הרחום אך לצערנו הביישן (שיראה את עצמו וזהו) מדובר פה בנתונים שהרבה אנשים מהתחום יכולים לאשר, וכזאת קונספירציה לא יכלה להשמר בסוד.

עם זאת, הנחיתה על הירח התרחשה באמצע המתיחות הגדולה בין רוסיה לארהב ובזמן שארהב היתה תמימה ויפה אבל גם זה התחיל להתערער בגלל מלחמת וייטנאם. יכול להיות שמירוץ החימוש והחלל מול המזרח, והרצון להראות לכולם למי יש יותר גדול יחד עם הרצון לשקם את המוראל ההרוס של האומה האמריקאית הוביל ליצירת הונאה בסדר גודל כזה? ימים יגידו.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

guyezra כתב:מסכם_עניין,
תיאוריות קונספירציה יש על כל דבר (כמעט) ממכחישי שואה ורצח קנדי ועד מכחישי נחיתה על הירח ו-AREA 51...
שכל אחד יעשה את החשבונות שלו ועם השכל הישר שלו יחליט מה אמין ומה לא.
...
אני לא הייתי מגדיר את הכחשת השואה כתאוריית קונספירציה.
מכחישי השואה הרי לא באמת מאמינים למה שהם עצמם אומרים.
מדובר פשוט בדרך עקיפה לבטא אנטישמיות קשה.
מכיוון שזה או לא חוקי או לגמרי לא מקובל ברוב מדינות המערב להפיץ חומר אנטישמי בוטה, אז הם משתמשים ב"רוויזיה על ההיסטוריה של השואה" בתור קוד לעיניין האנטישמיות. זה לא שכל החלאות הללו פתאום נעשו פרופסורים שמתענינים בהיסטוריה.
עד כמה שאני יודע, הכחשת שואה היא גם לא חוקית בגרמניה.
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

מסכם_עניין כתב: בוא נניח ספק של 0.001 אחוז שזה לא קרה - מותר לי ?
...
שמע , ספק של 0.001 אחוז זה לא ספק בכלל (אני מניח ספק אפילו כפול מזה :-) ) , זה הכי וודאות שיש. נראה לי רק לניל ארמסטרונג יכולה להיות וודאות כזו.
אז על מה אנחנו בכלל דנים? :-)
משה

מסכם_עניין
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 422

שליחה

moco כתב:
מסכם_עניין כתב: בוא נניח ספק של 0.001 אחוז שזה לא קרה - מותר לי ?
...
שמע , ספק של 0.001 אחוז זה לא ספק בכלל (אני מניח ספק אפילו כפול מזה :-) ) , זה הכי וודאות שיש. נראה לי רק לניל ארמסטרונג יכולה להיות וודאות כזו.
אז על מה אנחנו בכלל דנים? :-)
...
איך הגענו מצעצועים לירח ? :lol: :lol: :lol:

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

לא הבנתי :? איזה צעצועים?
משה

מסכם_עניין
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

moco כתב:לא הבנתי :? איזה צעצועים?
...
הומור שלי, סליחה...

בעיני צעצועים זה LCD, רמקולים, רסיברים ועוד...

Booboo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1929

שליחה

יש לא מעט אנשים שמבחינתם כל דבר שקשור לממסד או לחברות מסחריות הוא אוטומטי קונספירטיבי.
גם בסדרה האהובה עלי, X-Files, אותם שלושה האקרים נון-קונפורמיסטים היו, בדיוק כמו בתיאטרון, אתנחתא קומית בלבד להתרחשות הדרמטית עצמה.
אם היו רוצים לעשות Spin-Off שלהם לאיזו סדרת בת היה בה חומר לבדיוק שלושה פרקים.
כמה אפשר לראות גיקים ממושקפים שלא הסתפרו שנים כותבים עוד ועוד שורות קוד בלינוקס (על GUI שמעתם? :lol: )?

אפרופו קונספירציות, מה שהכי אהבתי אצל Mulder היה הפוסטר "I Want to Believe".
הדגש הוא על "I Want". גם כשכל העובדות המרגיזות והמעצבנות מוכיחות בדר"כ אחרת ונורא נורא קשה לשבור את קיר הברזל של מאות אלפי האנשים שקיבלו באותה שנייה בדיוק את אותו תדריך מסודר בכתב, ואף אחד מהם במשך עשרות שנים לא פתח את הפה אף פעם, גם לא מתוך שינה או במצב של שיכרות.
כנראה הם פוחדים מהאנשים האפורים בחליפות האפורות שמסתובבים בינינו בשברולטים (או במקרה של ישראל במאזדה 3 כסופה) ועוקבים אחרי כולנו כל הזמן.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

מה שאדיר עם חובבי תיאוריות הקונספירציה למיניהם זו התמימות הנאיבית שלהם. אפשר ממש למכור להם כל דבר, חבל שאין לי רשימת תפוצה שלהם כי זה היה הופך אותי לאדם מאוד עשיר.

אז ככה, אלפי אנשים השתתפו בשורה של תרמיות שאחת מהן הייתה ביום הנחיתה על הירח. אותם אנשים כללו לא רק אנשי ממשל וצבא אלא גם קבלנים חיצוניים ועובדיהם, אנשי מחקר ואקדמיה וגם סתם אזרחים רגילים. כולם היו שותפים למזימה ואף אחד לא העז לחשוף את הסוד הזה. עד שכמה אמיצים יחידי סגולה החמושים בתוכנות מחשב מתוחכמות לזיהוי זיופים בתמונות יצאו נגדם

כן....ממש. :roll:

זאת במדינה שבה אי אפשר אפילו לתת ל 4 בכירים בממשל ובסי אי איי לארגן האזנה לא חוקית פיצפונת או למדר איזה קולונל הזוי כדי שיבצע הפיכה קטנה בדרום אמריקה. או להניח לכמה סנטורים לקבל שוחד בשקט. לעומת כל זאת ממש קטן עליהם לארגן תרמית בהיקף של הנחיתה על הירח.

יש לי תיאוריה חלופית. משלחות אפולו לא נשלחו בכלל לירח אלא למאדים שם הם הקימו בסיס סודי המאוייש עד עצם היום הזה באנשי צבא ומדענים החוקרים את הריסות העיר האבודה הנמצאת ליד הפנים שעל המאדים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Booboo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ולכל מי שלא יודע מה באמת יש באיזור 51 בארה"ב - יש שם מחסן. ענק.
מה יש במחסן? אוההההההההההההההה. זה כבר סיפור אחר!
אז ככה:
1. כל המטוסים והאוניות שנעלמו במשולש ברמודה
2. חפצי אומנות מאטלנטיס
3. הגיטרה של אלביס, שמשמשת אותו עד היום בהופעות לעובדי המחסן
4. ארון הברית המקורי (הגויים המנוולים חשבו שזה סתם ארגז אז הניחו עליו קרטונים ריקים)
5. המנורה מבית המקדש (רומאים, אמריקאים, כולם אותו ***)
6. הצלחת המעופפת שהתרסקה ברוזוול, משופצת לחלוטין במצב טיסה, יד ראשונה מרופא
7. תיבת נח + השלדים של כל בעלי החיים המקוריים (דינוזאורים, ממוטות וכו' + יונה)

דרושים להם עובדים אגב, מכיוון שמי שנפטר נקבר במקום עצמו...
מחסנאים עם סיווג בטחוני "סודי ביותר" מוזמנים לפנות לשגרירות האמריקאית.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

זה אותו מחסן שהראו בסרט של אינדיאנה ג'ונס האחרון. גם זה תרמית כדי לגרום לאנשים להאמין שזה רק סרט.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

Booboo כתב:יש לא מעט אנשים שמבחינתם כל דבר שקשור לממסד או לחברות מסחריות הוא אוטומטי קונספירטיבי.
גם בסדרה האהובה עלי, X-Files, אותם שלושה האקרים נון-קונפורמיסטים היו, בדיוק כמו בתיאטרון, אתנחתא קומית בלבד להתרחשות הדרמטית עצמה.
כמה אפשר לראות גיקים ממושקפים שלא הסתפרו שנים כותבים עוד ועוד שורות קוד בלינוקס (על GUI שמעתם? :lol: )?
...
למה אם היה? במקרה צדקת. באמת היה ספין אופ שקראו לו the lone gunmen עם אותן דמויות שאכן ירד מהמסך אחרי מספר קטן של פרקים.

מסכם_עניין
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

Catskinner,

אני לא מחשיב את עצמי כחובב קונספירציות וגם לא מרגיש שאני צריך להגן על מישהו, אבל בכל זאת משהו קטן שהייתי חייב לכתוב לך:

פרשת Watergate, האם פרטיה מוכרים לך ?

איך יכול להיות שנשיא ויועציו יחברו למזימה שכזאת ?

אין גבול לחוצפה ולתעוזה של אנשים (נשיאים, ראשי ממשלות ועוד).

על הפרשה מתוך wikipedia:

[left]Watergate scandal
From Wikipedia, the free encyclopedia
Jump to: navigation, search
"Watergate" redirects here. For other uses, see Watergate (disambiguation).

The Watergate complex, where the break-in occurredThe Watergate scandal was an American political scandal during the presidency of Richard Nixon that resulted in the indictment and conviction of several of Nixon's closest advisors, and ultimately in the resignation of the President himself, on August 9, 1974.

The scandal began with the arrest of five men for breaking and entering into the Democratic National Committee headquarters at the Watergate Office complex in Washington, D.C. on June 17, 1972. Investigations conducted by the Federal Bureau of Investigation (FBI) and later by the Senate Watergate Committee, House Judiciary Committee and the press revealed that this burglary was one of many illegal activities authorized and carried out by Nixon's staff. They also revealed the immense scope of crimes and abuses, which included campaign fraud, political espionage and sabotage, illegal break-ins, improper tax audits, illegal wiretapping on a massive scale, and a secret slush fund laundered in Mexico to pay those who conducted these operations.[1] This secret fund was also used as hush money to buy the silence of the seven men who were indicted for the June 17 break-in.[2][3]

Nixon and his staff conspired to cover up the break-in, and especially its connection with the White House, as early as six days after it occurred.[4] After two years of mounting evidence against the President and his staff, which included former staff members testifying against them in a Senate investigation, it was revealed that Nixon had a tape recording system in his offices and that he had recorded many conversations.[5][6] Recordings from these tapes revealed that he had obstructed justice and attempted to cover up the break-in.[4][7] This recorded conversation later became known as the Smoking Gun. After a series of court battles, the United States Supreme Court unanimously ruled in United States v. Nixon that the President had to hand over the tapes; he ultimately complied.

Facing certain impeachment in the House of Representatives and the strong possibility of a conviction in the Senate, Nixon resigned ten days later, becoming the only U.S. president to have resigned from office.[8][9] His successor, Gerald Ford, would issue a controversial pardon for any federal crimes Nixon may have committed while in office.[/left]

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

ולחשוב שאחד, פורסט, פורסט גאמפ, גילה את כל הפרשה הזאת.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

אני מספיק מבוגר כדי לזכור את השתלשלות פרשת ווטרגייט והיא עצמה דוגמא טובה לכך מדוע קונספירציות המערבות ממשלות ופוליטיקאים אף פעם לא עובדות.

אני אישית הייתי מאוד שמח אילו ממשלות (כולל שלנו) היו מורכבות מאנשים בעלי תעוזה, שכל, יכולת שמירה על פה סגור וכושר אירגון כל כך טובים שהם היו מצליחים לבצע ולו עשירית מהקונספירציות בהם מאשימים אותם. כולנו יודעים שזה לא כך ושקונספירציה המערבת גם אלפי אנשים מחוץ למעגל מצומצם לא הייתה מצליחה להתקיים אפילו עשר דקות.

Booboo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

mulder כתב:
Booboo כתב:יש לא מעט אנשים שמבחינתם כל דבר שקשור לממסד או לחברות מסחריות הוא אוטומטי קונספירטיבי.
...
למה אם היה? במקרה צדקת. באמת היה ספין אופ שקראו לו the lone gunmen עם אותן דמויות שאכן ירד מהמסך אחרי מספר קטן של פרקים.
...
איזה קטע...
נשבע לך שלא ידעתי 8O 8O 8O

מסכם_עניין
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

Catskinner,

עכשיו סתם שתדע - אותו ניקסון היה גם הנשיא בתקופת הנחיתה על הירח - אבל עכשיו אני כבר באמת לא בסדר כי פה אני יוצר קונספירציה ללא כל הוכחות.

אני מאמין ב 99.999 אחוז שהנחיתה על הירח - עד שמישהו יוכיח לי אחרת.

מסכם_עניין
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אני מאמין ב 99.999 אחוז שהנחיתה על הירח הייתה - עד שמישהו יוכיח לי אחרת.

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052

שליחה

בואו נתפזר לפני שנעורר חשד...
8)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

ניקסון היה אחד הנשיאים הפעלתנים ביותר שהיה לארה"ב, הוא הוציא את ארה"ב מוויטנ, ניתק את הצמדת הדולר לזהב, חידש את הקשרים עם סין ורענן את מבנה הצבא. משום מה לאמוצאים בזה מספיק עיניין לקונספירציות נוספות?

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

מסכם_עניין כתב:Catskinner,

אני לא מחשיב את עצמי כחובב קונספירציות וגם לא מרגיש שאני צריך להגן על מישהו, אבל בכל זאת משהו קטן שהייתי חייב לכתוב לך:

פרשת Watergate, האם פרטיה מוכרים לך ?

איך יכול להיות שנשיא ויועציו יחברו למזימה שכזאת ?

אין גבול לחוצפה ולתעוזה של אנשים (נשיאים, ראשי ממשלות ועוד).
...
נעזוב לרגע שזה ששליטים רודפי שררה נוטים לפארנויה, ולא בוחלים באמצעים כדי להבטיח את שלטונם (וגם שלטון החוק לא קדוש בעינהם) ולכן פרשת ווטרגייט לא באמת כל כך מדהימה, כמו לנחות על הירח למשל.
אתה עושה את אותה טעות לוגית שהצבעתי עליה בתגובה הראשונה אליך. זה שיש אומנם קונספירציות בעולם (ובאמריקה) ויש דברים מדהימים, לא מחזקים את הסבירות שכל דבר אחר הוא קונספירציה.

זה מזכיר את האמרה/בדיחה שזה שמישהו פאראנואיד זה לא אומר שלא רודפים אחריו:-) אולי רודפים אחריו, אבל הוא עדיין פאראנואיד.
משה

חזור אל “ללא קשר”