עדכון: דודו טופז התאבד בתאו
אריה,
אני מנסה להבין למה אתה חותר.
הרי אשמה נקבעת רק לאחר משפט. האם אתה מציע שגם קיומו של המשפט יהיה חסוי?
עוד עיקרון של כל מערכת משפט סבירה (ולא רק בדמוקרטיות) היא שהמשפט הוא ציבורי. אני מקווה שאתה לא מתנגד לכך.
אגב, לא רק אנשים כמו דוד טופז עלולים להיפגע מפרסום מסוג זה.
כל אדם שנעצר בעקבות פריצה, סחר בסמים או נהיגה פרועה עלול להיפגע ויכול להיות שהוא חף מפשע.
משום מה, כשיש בחדשות על אחד כזה, חלק מהחברה פה (לא אתה) רוצים לתלות אותו באותו יום ואף אחד לא זועק שמקלקלים למישהו את שמו הטוב.
עוד עיקרון של כל מערכת משפט סבירה (ולא רק בדמוקרטיות) היא שהמשפט הוא ציבורי. אני מקווה שאתה לא מתנגד לכך.
כל אדם שנעצר בעקבות פריצה, סחר בסמים או נהיגה פרועה עלול להיפגע ויכול להיות שהוא חף מפשע.
משום מה, כשיש בחדשות על אחד כזה, חלק מהחברה פה (לא אתה) רוצים לתלות אותו באותו יום ואף אחד לא זועק שמקלקלים למישהו את שמו הטוב.
משה
איפה בדיוק אני מכניס דברים לפיך ? שאלתי אותך שאלה, לא ציטטתי אותך, אתה יכול לענות בכן בלא או בכל תשובה שנראית לך ראויהmoco כתב:אריה, שוב? גם פה אתה מכניס לי לפה דברים שלא אמרתי? זה סוג של דמגוגיה.osherov כתב: האם הריסה טוטאלית של החיים של אותו אחד (במידה והוא יצא בסוף זכאי) זה בסיס הדמוקרטייה ?!......
נתחיל מסיפא הדברים שלך,moco כתב:אריה,
משום מה, כשיש בחדשות על אחד כזה, חלק מהחברה פה (לא אתה) רוצים לתלות אותו באותו יום ואף אחד לא זועק שמקלקלים למישהו את שמו הטוב....
האם בכלל ניתן להשוות מעצר של אדם מן השורה אותו אף אחד לא מכיר ובמקרה הטוב מקבל שורה בעמוד פנימי בעיתון אל מול מעצר של אדם מוכר שתופס, שים לב מעיתון הבוקר של ידיעות, את 15 הדפים הראשונים של העיתון !
אני חוזר 15 הדפים הראשונים (מעמוד הכותרת עד העמוד האמצעי).
משה, אם כבר הזכרת אז אולי באמת כדאי לדבר קצת על שיעורי האזרחות. למרבה הצער אתמול נקבר הנשיא הרביעי של מדינת ישראל פרופ' אפרים קציר. "האייטם" הזה תפס 1/8 עמוד בדף ה 19 של העיתון הראשי !
ואנחנו עדיין על מנת להצדיק את המציצנות והפגיעה בפרט מסתתרים פה מאחורי המילים אזרחות ודמוקרטייה
בקשר לעניינו, לטעמי העיתונות (תקשורת) והמשטרה איבדו כבר לפני הרבה מאוד זמן את עצמם לדעת.
התקשורת עושה מה שבא לה כי אף אחד לא מפקח עלייה וחמור עוד מזה המשטרה עושה את מה שהיא עושה על מנת להסתיר את ערוותה !
אגב, השיא בעיני היה הפרסום בעיתונות של כל תמליל החקירה במשטרה של ראש ממשלה מכהן במדינת ישראל !
כלומר מישהו מהמשטרה הדליף (במכוון או לא) את כל התמליל מהחקירה של אולמרט, זה נשמע לכם הגיוני ? חקירה של ראש ממשלה ?!
זה בעיני שקול ערך לעבירה של בגידה במדינה , לא פחות. אבל כולם עברו על זה לסדר היום כי ככה זה והיום הכל מותר כי הוא אשם עד שתוכח חפותו !
אגב, עד היום אפילו לא תפסו את המדליף\ים
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
יכול להיות שהבן אדם יצא מאברבאנל לא שפןי או מוגדר כחולה בדיפרסיה, הרי ידוע ששנים נטל פרוזק
והתמונה תתבהר.
מצד שני הקלות למצוא שני שכירים שיפוצצו מעסיק לשעבר די לא נתפס.
כלומר קיים עולם תחתון שכסף וכבוד אצלם בעדיפות ולא סופרים ממטר את החוק
ולזה לא נראה פתרון.
לא הבנתי את "הראשון בבידור" שלא מסוגל לבלוע את המצב הנתון ולהגיב במופע עם מלל וחצים
במקום לנקום בצורה אכזרית ומזעזעת דרך צד שלישי.כנראה איבד את השפיות והכבוד העצמי.
אולי בסוף התברר שהכל למטרת רייטינג ועבדו עליינו.לילה באבו כאביר לא נעים אבל כנראה מקדש
את המטרה ושמה רייטינג.
והתמונה תתבהר.
מצד שני הקלות למצוא שני שכירים שיפוצצו מעסיק לשעבר די לא נתפס.
כלומר קיים עולם תחתון שכסף וכבוד אצלם בעדיפות ולא סופרים ממטר את החוק
ולזה לא נראה פתרון.
לא הבנתי את "הראשון בבידור" שלא מסוגל לבלוע את המצב הנתון ולהגיב במופע עם מלל וחצים
במקום לנקום בצורה אכזרית ומזעזעת דרך צד שלישי.כנראה איבד את השפיות והכבוד העצמי.
אולי בסוף התברר שהכל למטרת רייטינג ועבדו עליינו.לילה באבו כאביר לא נעים אבל כנראה מקדש
את המטרה ושמה רייטינג.
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
זורו,
מסכים בהחלט לגבי הקטע של קלות ההשגה
כמה רבבות שקלים ויש עצמות שבורות למי שעצבן אותך
הייתי בוחן את הקריטריונים לההעסקה של מאבטחים בחברות האלו
שגם שם כבר נראות כמו כיסוי לפעילות פלילית
מסכים בהחלט לגבי הקטע של קלות ההשגה
כמה רבבות שקלים ויש עצמות שבורות למי שעצבן אותך
הייתי בוחן את הקריטריונים לההעסקה של מאבטחים בחברות האלו
שגם שם כבר נראות כמו כיסוי לפעילות פלילית
העם דורש..... כל מיני דברים
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
אני חושב שנגרם כאן המון נזק.
האצבע של העיתונים מאוד קלה על ההדק בהאשמות ולצערי יש כאן סימביוזה בין המשטרה לבין העיתונות - הם מאכילים ומפמפמים ומזינים זה את זה.
אני מכיר לא מעט אנשים שהעיתונות החליטה להיטפל עליהם וחייהם נהרסו כתוצאה מכך.
הכל בשם הרייטינג ובשם חופש הדיבור.
לדעתי דליפה מחדר חקירות משטרתי או מחקירה פעילה דורשת מחלקת חקירות IA בסגנון שיש בארה"ב כאשר שוטר או קצין שמדליף צריך להיות מועמד לדין משמעתי חמור ביותר.
האצבע של העיתונים מאוד קלה על ההדק בהאשמות ולצערי יש כאן סימביוזה בין המשטרה לבין העיתונות - הם מאכילים ומפמפמים ומזינים זה את זה.
אני מכיר לא מעט אנשים שהעיתונות החליטה להיטפל עליהם וחייהם נהרסו כתוצאה מכך.
הכל בשם הרייטינג ובשם חופש הדיבור.
לדעתי דליפה מחדר חקירות משטרתי או מחקירה פעילה דורשת מחלקת חקירות IA בסגנון שיש בארה"ב כאשר שוטר או קצין שמדליף צריך להיות מועמד לדין משמעתי חמור ביותר.
-
AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
אם אתם שואלים אותי, לפחות חלק מהדליפות הללו מחדרי החקירות הן דליפות מכוונות של החוקרים שנובעות משתי סיבות עיקריות:
1 - יחסי ציבור, המשטרה מקבלת פה יחסי ציבור בחינם, והם מנסים להאדיר את שמם ויכולתם.
2 - לחץ על הנחקרים/חשודים, הרי את השמועות על דודו טופז שמענו כבר בשבוע שעבר והוא אפילו הזדעק בחדשות ואמר שהוא לא יודע מה רוצים ממנו ושהמשטרה אפילו לא פנתה אליו.
זה חלק משיטת חקירה, החוקרים רוצים לראות איך מגיב אותו אדם לידיעות, אם הוא נלחץ, אם הוא מנסה לטשטש עקבות וכו'...
כך שלפחות במקרים מסוג זה (כמו במקרה רוה"מ ואחרים), חקירה של IA מן הסתם לא תניב תוצאות.
תחשבו על זה, שבמקרים שהמשטרה לא רוצה שיהיו דליפות אז באמת אין דליפות...
1 - יחסי ציבור, המשטרה מקבלת פה יחסי ציבור בחינם, והם מנסים להאדיר את שמם ויכולתם.
2 - לחץ על הנחקרים/חשודים, הרי את השמועות על דודו טופז שמענו כבר בשבוע שעבר והוא אפילו הזדעק בחדשות ואמר שהוא לא יודע מה רוצים ממנו ושהמשטרה אפילו לא פנתה אליו.
זה חלק משיטת חקירה, החוקרים רוצים לראות איך מגיב אותו אדם לידיעות, אם הוא נלחץ, אם הוא מנסה לטשטש עקבות וכו'...
כך שלפחות במקרים מסוג זה (כמו במקרה רוה"מ ואחרים), חקירה של IA מן הסתם לא תניב תוצאות.
תחשבו על זה, שבמקרים שהמשטרה לא רוצה שיהיו דליפות אז באמת אין דליפות...
אריה,
כמה מילים על אופי הדיון איתך.
אתה לא שם דברים בפי באופן ישיר (אתה לא כותב "אתה אמרת") אבל אתה טוען טענות (בפנייה ישירה אלי) שמשתמע מהם
שדעתי היא כזו. תחשוב שאני אכתוב משהו כמו "אריה, להציק טלפונית לעורכי ידיעות ולילדיהם כדי ללמד לקח זה לא יעיל" - האם לא ישתמע מכך שאני חושב שזה מה שאתה רוצה ?
בהודעה האחרונה אתה ממשיך באותה דרך.
אני מסכים איתך בביקורת על העיתונות . אני נוטה גם להסכים לביקורת על המשטרה.
אני לא מבין איך כל זה מתקשר לדברי בכלל.
אני ניסיתי להסביר למישהו למה לעיתונות מותר (ואף היא חייבת מוסרית) לפרסם את עצם מעצרו של אדם (אשר לא ניתן צו איסור פרסום למעצרו). כל מה שכתבתי היה בעיניין הזה. לא משתמע מכך בכלל שאני תומך בחגיגה התקשורתית על 15 דף וכו.
אתה צודק שיש הבדל בין אדם אלמוני לבין ידוען, אך למזלנו ברוב המקרים, ידוענות זה פרי רצון ואף מאמץ לאורך חיים של אותו אדם שרוצה להיות מפורסם. זה לא אומר שדמו מותר אבל זה כן אומר שכל אדם שמתפרסם מרצונו (ודודו טופז זה הרי מקרה מובהק של רודף פרסום) צריך לקחת בחשבון שאירועים תקשורתיים מסוג זה עלולים לקרות גם אם הוא לא עשה שום דבר .
חייהם של בעלי עסקים אלמונים שנעצרו בטעות על נוכלות עלולים לההרס לא פחות - בשבילך הם אלמונים אבל לא בשביל אלה שעושים איתם עסקים או מכירים אותם אישית.
טופז, זוכה פה ל"הגנה ציבורית" כמו שלך שאף אלמוני לא יזכה בה, אך ורק כי הוא מפורסם. זה עובד לשני הצדדים.
כמה מילים על אופי הדיון איתך.
אתה לא שם דברים בפי באופן ישיר (אתה לא כותב "אתה אמרת") אבל אתה טוען טענות (בפנייה ישירה אלי) שמשתמע מהם
שדעתי היא כזו. תחשוב שאני אכתוב משהו כמו "אריה, להציק טלפונית לעורכי ידיעות ולילדיהם כדי ללמד לקח זה לא יעיל" - האם לא ישתמע מכך שאני חושב שזה מה שאתה רוצה ?
בהודעה האחרונה אתה ממשיך באותה דרך.
אני מסכים איתך בביקורת על העיתונות . אני נוטה גם להסכים לביקורת על המשטרה.
אני לא מבין איך כל זה מתקשר לדברי בכלל.
אני ניסיתי להסביר למישהו למה לעיתונות מותר (ואף היא חייבת מוסרית) לפרסם את עצם מעצרו של אדם (אשר לא ניתן צו איסור פרסום למעצרו). כל מה שכתבתי היה בעיניין הזה. לא משתמע מכך בכלל שאני תומך בחגיגה התקשורתית על 15 דף וכו.
אתה צודק שיש הבדל בין אדם אלמוני לבין ידוען, אך למזלנו ברוב המקרים, ידוענות זה פרי רצון ואף מאמץ לאורך חיים של אותו אדם שרוצה להיות מפורסם. זה לא אומר שדמו מותר אבל זה כן אומר שכל אדם שמתפרסם מרצונו (ודודו טופז זה הרי מקרה מובהק של רודף פרסום) צריך לקחת בחשבון שאירועים תקשורתיים מסוג זה עלולים לקרות גם אם הוא לא עשה שום דבר .
חייהם של בעלי עסקים אלמונים שנעצרו בטעות על נוכלות עלולים לההרס לא פחות - בשבילך הם אלמונים אבל לא בשביל אלה שעושים איתם עסקים או מכירים אותם אישית.
טופז, זוכה פה ל"הגנה ציבורית" כמו שלך שאף אלמוני לא יזכה בה, אך ורק כי הוא מפורסם. זה עובד לשני הצדדים.
משה
אני מסכים שייתכן שאנו עדים לצורת חקירה מיוחדת של המשטרה שנעשית בתמרון התקשורת, אבל האם אין לנו בעייה עם צורת חקירה שכזאת ?! הם הרי פוגעים באופן מכוון וקשה באדם בלי קשר ל-האם הוא חף מפשע או לא, מי שומר על האזרח הקטן במקרה הזה ?theAman כתב:אם אתם שואלים אותי, לפחות חלק מהדליפות הללו מחדרי החקירות הן דליפות מכוונות של החוקרים שנובעות משתי סיבות עיקריות:
תחשבו על זה, שבמקרים שהמשטרה לא רוצה שיהיו דליפות אז באמת אין דליפות......
קח תסריט די הגיוני למה שהתרחש בחקירה נגד דודו טופז:
המשטרה התחילה לחקור והצליחה להגיע לכאורה למבצעים עצמם, אחרי חקירתם הם הצליחו להגיע, לכאורה ,לאדם ששלח אותם, אז הם הלכו עצרו וחקרו אותו ואז הם הצליחו ,לכאורה ,למצוא קשר בינו ובין טופז. אבל מה, ייתכן שהם מבינים כבר היום שאין להם בסיס ראייתי מוצק נגדו והם מבינים שכל פרקליט מתחיל יגנוז את התיק הזה לפני שהוא ילך איתו לבית המשפט. אז מה פתרון שלהם, לנסות להפיל את דודו טופז ע"י הדלפה ומניפולציה של התקשורת שהרי צמאה לסקוף כזה. אני יזרום אפילו יותר מזה והניח שטופז באמת ייפול בפח ויפליל את עצמו בגלל מהלך "המבריק" הזה של המשטרה. אפילו אז האם אתה חושב שהמהלך הזה הוא תקין ?
על מה אתה מדבר !moco כתב: אתה צודק שיש הבדל בין אדם אלמוני לבין ידוען, אך למזלנו ברוב המקרים, ידוענות זה פרי רצון ואף מאמץ לאורך חיים של אותו אדם שרוצה להיות מפורסם. זה לא אומר שדמו מותר אבל זה כן אומר שכל אדם שמתפרסם מרצונו (ודודו טופז זה הרי מקרה מובהק של רודף פרסום) צריך לקחת בחשבון שאירועים תקשורתיים מסוג זה עלולים לקרות גם אם הוא לא עשה שום דבר ....
אתה רוצה להגיד לי שכל אדם שמתפרסם צריך לקחת בחשבון שייתכן מצב שיירחש לו ארוע מכוער כזה רק כי הוא מפורסם ! לי המשפט הזה ממש לא נשמע לך הגיוני ? לי נראה שצריך להילחם בחרוף נפש כדי שמצבים כאלה לא יתרחשו לאף אחד (מזכיר לי את הסרט אקספרס של חצות). שים לב שיש הבדל בין מעצר, חקירה וזיכוי של אדם מהשורה שהוא חף מפשע ובין מה שמתרחש עם דודו טופז
אני מסכים שגם לאלה האלמונים נעשה נזק עצום במקרה של מעצר שווא,moco כתב: חייהם של בעלי עסקים אלמונים שנעצרו בטעות על נוכלות עלולים לההרס לא פחות - בשבילך הם אלמונים אבל לא בשביל אלה שעושים איתם עסקים או מכירים אותם אישית.
טופז, זוכה פה ל"הגנה ציבורית" כמו שלך שאף אלמוני לא יזכה בה, אך ורק כי הוא מפורסם. זה עובד לשני הצדדים....
אבל ההבדל בין השניים הוא עצום ובכלל לא יושב על אותה סקלת השוואה !
ודבר אחרון, אתה טוען שטופז גם זוכה "להגנה ציבורית" כמו שלי כי הוא מפורסם לכן זה עובד לשני הצדדים, אז על זה אין לי מה להוסיף למעט להגיד לך
-
AviBiton
- גורו HTmobile

אריה,osherov כתב:אני מסכים שייתכן שאנו עדים לצורת חקירה מיוחדת של המשטרה שנעשית בתמרון התקשורת, אבל האם אין לנו בעייה עם צורת חקירה שכזאת ?! הם הרי פוגעים באופן מכוון וקשה באדם בלי קשר ל-האם הוא חף מפשע או לא, מי שומר על האזרח הקטן במקרה הזה ?theAman כתב:אם אתם שואלים אותי, לפחות חלק מהדליפות הללו מחדרי החקירות הן דליפות מכוונות של החוקרים שנובעות משתי סיבות עיקריות:
המשטרה התחילה לחקור והצליחה להגיע לכאורה למבצעים עצמם, אחרי חקירתם הם הצליחו להגיע, לכאורה ,לאדם ששלח אותם, אז הם הלכו עצרו וחקרו אותו ואז הם הצליחו ,לכאורה ,למצוא קשר בינו ובין טופז. אבל מה, ייתכן שהם מבינים כבר היום שאין להם בסיס ראייתי מוצק נגדו והם מבינים שכל פרקליט מתחיל יגנוז את התיק הזה לפני שהוא ילך איתו לבית המשפט. אז מה פתרון שלהם, לנסות להפיל את דודו טופז ע"י הדלפה ומניפולציה של התקשורת שהרי צמאה לסקוף כזה. אני יזרום אפילו יותר מזה והניח שטופז באמת ייפול בפח ויפליל את עצמו בגלל מהלך "המבריק" הזה של המשטרה. אפילו אז האם אתה חושב שהמהלך הזה הוא תקין ?...
אני לא אמרתי שהמהלך הזה תקין, ולא אמרתי שהוא לא תקין.
כל מה שציינתי זה שההדלפות כנראה היו מכוונות ומניתי 2 סיבות שנראות לי הגיוניות להדלפות (אני אפילו לא בטוח שזה נכון, אני רק העליתי השערות).
לא "האשמתי" אותך באמירה שזה תקין אלא ניסיתי להמשיך עם קו ההשערה שלך ולטעון שבמידה והוא נכון גם אז ההליך הזה הוא ממש לא תקיןtheAman כתב:אריה,osherov כתב:אני מסכים שייתכן שאנו עדים לצורת חקירה מיוחדת של המשטרה שנעשית בתמרון התקשורת, אבל האם אין לנו בעייה עם צורת חקירה שכזאת ?! הם הרי פוגעים באופן מכוון וקשה באדם בלי קשר ל-האם הוא חף מפשע או לא, מי שומר על האזרח הקטן במקרה הזה ?theAman כתב:אם אתם שואלים אותי, לפחות חלק מהדליפות הללו מחדרי החקירות הן דליפות מכוונות של החוקרים שנובעות משתי סיבות עיקריות:
המשטרה התחילה לחקור והצליחה להגיע לכאורה למבצעים עצמם, אחרי חקירתם הם הצליחו להגיע, לכאורה ,לאדם ששלח אותם, אז הם הלכו עצרו וחקרו אותו ואז הם הצליחו ,לכאורה ,למצוא קשר בינו ובין טופז. אבל מה, ייתכן שהם מבינים כבר היום שאין להם בסיס ראייתי מוצק נגדו והם מבינים שכל פרקליט מתחיל יגנוז את התיק הזה לפני שהוא ילך איתו לבית המשפט. אז מה פתרון שלהם, לנסות להפיל את דודו טופז ע"י הדלפה ומניפולציה של התקשורת שהרי צמאה לסקוף כזה. אני יזרום אפילו יותר מזה והניח שטופז באמת ייפול בפח ויפליל את עצמו בגלל מהלך "המבריק" הזה של המשטרה. אפילו אז האם אתה חושב שהמהלך הזה הוא תקין ?...
אני לא אמרתי שהמהלך הזה תקין, ולא אמרתי שהוא לא תקין.
כל מה שציינתי זה שההדלפות כנראה היו מכוונות ומניתי 2 סיבות שנראות לי הגיוניות להדלפות (אני אפילו לא בטוח שזה נכון, אני רק העליתי השערות)....
בהחלט כן.osherov כתב:על מה אתה מדבר !moco כתב: אתה צודק שיש הבדל בין אדם אלמוני לבין ידוען, אך למזלנו ברוב המקרים, ידוענות זה פרי רצון ואף מאמץ לאורך חיים של אותו אדם שרוצה להיות מפורסם. זה לא אומר שדמו מותר אבל זה כן אומר שכל אדם שמתפרסם מרצונו (ודודו טופז זה הרי מקרה מובהק של רודף פרסום) צריך לקחת בחשבון שאירועים תקשורתיים מסוג זה עלולים לקרות גם אם הוא לא עשה שום דבר ....
אתה רוצה להגיד לי שכל אדם שמתפרסם צריך לקחת בחשבון שייתכן מצב שיירחש לו ארוע מכוער כזה רק כי הוא מפורסם ! לי המשפט הזה ממש לא נשמע לך הגיוני ? לי נראה שצריך להילחם בחרוף נפש כדי שמצבים כאלה לא יתרחשו לאף אחד (מזכיר לי את הסרט אקספרס של חצות). שים לב שיש הבדל בין מעצר, חקירה וזיכוי של אדם מהשורה שהוא חף מפשע ובין מה שמתרחש עם דודו טופז...
שים לב היטב שאני לא טוען שזה טוב שזה כך. זו פשוט המציאות.
מסכים שצריך להיאבק שאף אחד לא ייפגע אבל אני מדבר על מישור אחר.
בן אדם שהולך לפוליטיקה, לבידור או לכל דרך חיים שקשורה לפרסום רב צריך לקחת הרבה דברים בחשבון. מעצר זה מקרה חריג, אבל הוא צריך לדעת שפרטיות לא תהיה לו. הוא צריך לדעת שגם אף פעם לא יכירו אותו בציבור אלא לפי מה שיפורסם עליו.
כמעט תמיד זו בחירה של האדם, והאמן לי, זה ממש לא מזיז להם. אלה שכן מזיז להם פשוט לא פונים לאפיקי חיים אלה.
מדהים אותי תמיד יצר הפרסום של החברה האלה ועל מה הם מוכנים לוותר בשבילו.
אני חושב שפה אתה פשוט טועה דווקא בהשפעת החגיגה התקשורתית.osherov כתב:אני מסכים שגם לאלה האלמונים נעשה נזק עצום במקרה של מעצר שווא,moco כתב: חייהם של בעלי עסקים אלמונים שנעצרו בטעות על נוכלות עלולים לההרס לא פחות - בשבילך הם אלמונים אבל לא בשביל אלה שעושים איתם עסקים או מכירים אותם אישית.
טופז, זוכה פה ל"הגנה ציבורית" כמו שלך שאף אלמוני לא יזכה בה, אך ורק כי הוא מפורסם. זה עובד לשני הצדדים....
אבל ההבדל בין השניים הוא עצום ובכלל לא יושב על אותה סקלת השוואה !
ודבר אחרון, אתה טוען שטופז גם זוכה "להגנה ציבורית" כמו שלי כי הוא מפורסם לכן זה עובד לשני הצדדים, אז על זה אין לי מה להוסיף למעט להגיד לךאחד ענק
...
למה אותו בעל עסק ייפגע פחות? פרנסתו תיפגע וחייו האישיים יפגעו.
זה שלא כל עם ישראל ידע על זה לא רלוונטי כי אותו אלמוני לא חי במסגרת של כל עם ישראל.
ידוען, כמו טופז, כן חי במסגרת של כל הציבור (בבחירתו).
אתה יכול להגיד ההיפך: אם מעצרו של אדם מפורסם יתפרסם רק באיזה ידיעה בעמוד פנימי, הוא דווקא ייפגע הרבה פחות מהאדם האלמוני כי המידע לא יגיע למסגרת בה הוא מנהל את חייו.
משה
-
AviBiton
- גורו HTmobile

אפשר לזעוק שזכות הציבור לדעת, ולטעון לחופש מידע והכל נכון, אבל אפשר לעשות זאת גם במידה.
מה זאת אומרת?
כמו שציינו פה לפניי, מותו של הנשיא ה-4 של מדינת ישראל תפס ידיעה של 1/8 עמוד בסוף העיתון ואילו סיפור תפיסתו של הארכי נבל, הפושע נגד האנושות מר טופז (כמובן שזה נאמר בציניות) תפס 15 עמודים ראשונים.
הידיעה הזו יכלה בקלות להסתכם ב-1/8 עמוד, עם הודעה על דבר מעצרו של טופז בחשד לתקיפה ופה היה מסתיים הפיאסקו התקשורתי.
אבל מה לעשות שעיתונאים שדוגלים בחופש העיתונות הם רק שכירים של בעלי העיתונים, ואלה מצידם רואים לנגד עיניהם רק מספרים ו-$$$, כי הרי גם עיתון זה עסק לכל דבר, ומי שמוכר יותר - מרוויח יותר, אז צריך למשוך את הקהל וצריך להוציא את כל הרפש החוצה ולהזכיר לנו שטופז בעצם כבר בימים ההם נשך מרואיינת בתוכנית והוא היה מעורב ב-X ו-Y, הכל למען המכירות.
אז באמת שאפשר להתיפיף ולהתחבא מאחורי חופש עיתונות, אבל כולנו (כמעט כולנו) יודעים שלא זה מה שמניע את העיתונות.
מה זאת אומרת?
כמו שציינו פה לפניי, מותו של הנשיא ה-4 של מדינת ישראל תפס ידיעה של 1/8 עמוד בסוף העיתון ואילו סיפור תפיסתו של הארכי נבל, הפושע נגד האנושות מר טופז (כמובן שזה נאמר בציניות) תפס 15 עמודים ראשונים.
הידיעה הזו יכלה בקלות להסתכם ב-1/8 עמוד, עם הודעה על דבר מעצרו של טופז בחשד לתקיפה ופה היה מסתיים הפיאסקו התקשורתי.
אבל מה לעשות שעיתונאים שדוגלים בחופש העיתונות הם רק שכירים של בעלי העיתונים, ואלה מצידם רואים לנגד עיניהם רק מספרים ו-$$$, כי הרי גם עיתון זה עסק לכל דבר, ומי שמוכר יותר - מרוויח יותר, אז צריך למשוך את הקהל וצריך להוציא את כל הרפש החוצה ולהזכיר לנו שטופז בעצם כבר בימים ההם נשך מרואיינת בתוכנית והוא היה מעורב ב-X ו-Y, הכל למען המכירות.
אז באמת שאפשר להתיפיף ולהתחבא מאחורי חופש עיתונות, אבל כולנו (כמעט כולנו) יודעים שלא זה מה שמניע את העיתונות.
אבי,
מסכים לדבריך אבל להאשים את העיתונות בלבד זו קצת היתממות.
הנושא הזה מעניין את הציבור בלי קשר לכמה דפים החליטו לבזבז על זה בעתון.
הרי שים לב שאנו דנים בשרשור שנפתח, כך נראה לי, כדי לידע פה את הקוראים בידיעה המענינת, ולא מראש כדי לדון בנושא הסיקור התקשורתי.
אופס, הרגע גם בדקתי מי פתח את השרשור, ונחש מי פתח אותו?
הי, אתה אפילו לא מרויח מכך כסף.
הרי שים לב שאנו דנים בשרשור שנפתח, כך נראה לי, כדי לידע פה את הקוראים בידיעה המענינת, ולא מראש כדי לדון בנושא הסיקור התקשורתי.
הי, אתה אפילו לא מרויח מכך כסף.
משה
-
AviBiton
- גורו HTmobile

אני לא מתווכח איתך לרגע, הרי בדיוק בזה מדובר.moco כתב:אבי,
הי, אתה אפילו לא מרויח מכך כסף....
אם זה לא היה מעניין את הקוראים, זה לא היה מוכר עיתונים ולא היה מכניס כסף לכיסם של בעלי העיתונים, ולא הייתה שום סיבה להרחיב על זה את הדיבור...
אני גם לא מאשים את העיתונות בלבד, רק טענתי שזה קצת מגוחך להתחבא מאחורי מילים מפוצצות כמו חופש עיתונות וזכות הציבור לדעת, כשבעצם הכל עניין של רייטינג ומכירות.
לא יודע מה זה "להתחבא מאחורי מילים מפוצצות כמו חופש עיתונות וזכות הציבור לדעת".
אם כוונתך אלי, אז המילים ה"מפוצצות" לדבריך, הן בתגובה לביקורת על עצם הפרסום. לא קשור ל"חגיגה" התקשורתית.
אני מוצא פגם בלהשתמש במושג "מילים מפוצצות" כדי לתאר עקרונות מאוד חיוניים לחברה חופשית.
לעצם ההיקף התקשורתי. אני לא רואה עיתונים מודפסים אבל אני יכול לנחש מה קורה בידיעות ומעריב.
האם זה נראה לי חסר טעם וצהוב למלא הרבה עמודים בנושא? כן.
מצד שני, אם ידיעה על נושא כמו טופז שהציבור מתענין בו, לא הייתה מופיעה בעמוד ראשון ותופסת איזה עמוד אחד באמצע, זו גם הייתה חוסר מקצועיות של העיתונים.
אגב, זו כמובן ספקולציה בלבד, אבל לא אתפלא עם דודו טופז עצמו דווקא בעד הסיקור הענק.
אם כוונתך אלי, אז המילים ה"מפוצצות" לדבריך, הן בתגובה לביקורת על עצם הפרסום. לא קשור ל"חגיגה" התקשורתית.
אני מוצא פגם בלהשתמש במושג "מילים מפוצצות" כדי לתאר עקרונות מאוד חיוניים לחברה חופשית.
לעצם ההיקף התקשורתי. אני לא רואה עיתונים מודפסים אבל אני יכול לנחש מה קורה בידיעות ומעריב.
מצד שני, אם ידיעה על נושא כמו טופז שהציבור מתענין בו, לא הייתה מופיעה בעמוד ראשון ותופסת איזה עמוד אחד באמצע, זו גם הייתה חוסר מקצועיות של העיתונים.
אגב, זו כמובן ספקולציה בלבד, אבל לא אתפלא עם דודו טופז עצמו דווקא בעד הסיקור הענק.
משה
-
AviBiton
- גורו HTmobile

חלילה, לא כיוונתי אליך את התגובה שלי, אחרת הייתי אומר לך, אני מדבר באופן כללי.moco כתב:לא יודע מה זה "להתחבא מאחורי מילים מפוצצות כמו חופש עיתונות וזכות הציבור לדעת".
אגב, זו כמובן ספקולציה בלבד, אבל לא אתפלא עם דודו טופז עצמו דווקא בעד הסיקור הענק....
אני בעד עקרונות יסוד דמוקרטיים כמו חופש הביטוי וחופש עיתונות, וההסברים שהבאת בעמודים הקודמים הם הסברים מאלפים.
אני רק חושב (שוב, נראה לי כמוך), שהסיקור הנרחב בפרשה צהוב וחסר טעם ומטרתו כבר אינה חופש העיתונות וזכות הציבור לדעת, אלא יותר ככלי למכירת העיתונים ולהביא רייטינג.
בוא רק נעמיד דברים על דיוקם. סיבת הקיום של עיתון אינה מימוש חופש העיתונות, כפי שסיבת קיום מפלגה אינהמימוש חופש ההתאגדות.
כל החופשים והזכויות מאפשרים את הדברים האחרים, אבל לקיום עיתון או מפלגה יש סיבות אחרות.
עיתון קיים כדי להעביר לאנשים מידע. הוא כמובן גוף עסקי ומבחינת בעליו הוא קיים בשביל להרויח כסף, אבל תפקידו בחברה הוא להעביר מידע.
איזה מידע מועבר, איך מועבר ובאיזה היקף, זה כבר נגזר מהעיתון הספציפי ומהתרבות שבו הוא מתקיים ובעיקר מי הם קוראיו.
כל החופשים והזכויות מאפשרים את הדברים האחרים, אבל לקיום עיתון או מפלגה יש סיבות אחרות.
עיתון קיים כדי להעביר לאנשים מידע. הוא כמובן גוף עסקי ומבחינת בעליו הוא קיים בשביל להרויח כסף, אבל תפקידו בחברה הוא להעביר מידע.
איזה מידע מועבר, איך מועבר ובאיזה היקף, זה כבר נגזר מהעיתון הספציפי ומהתרבות שבו הוא מתקיים ובעיקר מי הם קוראיו.
משה
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73384
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 648 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
כל כך נכון...
אל תספרו לנו סיפורים.
אל תמלאו עשרות עמודי עיתון עם סיפור שבסך הכל קשור בכוכב בידור ששכר או לא שכר אנשים לפעול באלימות נגד אנשי תקשורת אחרים; אל תייחדו שליש ממהדורת חדשות לסיפור שנוגע לכם, ובשל כך אתם מעמידים אותו במרכז; ביום בו ממונה אדם חדש לטיפול בגלעד שליט, נאום אובמה מתקרב, נשיא מדינה ואב לחייל נעדר נפטרים, הדיון על התקציב מתחמם, 225,000 דורשי עבודה ועוד ועוד – אל תספרו לנו סיפורים, ואל תעמידו בראש המהדורות את מלך הרייטינג הנופל.
חזרו למעמדכם ולתפקידכם האמיתי. חזרו לסיפור האמיתי של התקשורת ותפקידה. היו אמיצים. אל תשמיצו אותנו במילים "זה מה שהציבור רוצה". הציבור רוצה שתהיו אנשי אמת, שתעסקו בנושאים חשובים באמת, שתדעו גם לספר סיפור טוב אולם תעמידו אותו במקום הנכון. דווקא בשל העובדה שיש לכם תפקיד כה חשוב – אל תשחיתו אותו. חזרו לכללים היסודיים ביותר של עיתונות טובה: מובילת דרך ולא נכנעת; אמיצה וחופשית ולא נכנעת בהנאה מרובה לאתנן הרייטינג; מקדמת דיון ציבורי ולא מצהיבה; נאמנה לערכים של שמירה על כבוד האדם ואי-הלבנת פנים מיותרת, מתמקדת בעניינים שחובת הציבור לדעת, ופועלת לאור המנדט שהיא עצמה מאמינה בו....