תגובות לביקורת: Yamaha RX-V3900
-
ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46462
מכיוון שציינת שהרמקולים שלך כוללים גשרים על המחברים, אזי ניתן להסיק שהם תומכים בדבר.
בכל מקרה, טרם החיבור, קרא את הפרק המתאים גם ב Manual של הרמקולים שברשותך.
בכל מקרה, טרם החיבור, קרא את הפרק המתאים גם ב Manual של הרמקולים שברשותך.
- המלך
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6273
אם אתה לא יודע יש דבר כזה שנקרא "צליל אנגלי" בז'רגון.ziv_r כתב:אילן72,
לפי דיווח לא רישמי, ספק הכח ב RX-V1900, RX-V1800 ו RX-V3800 הינו בעל אותו Part Number. רק ה RX-V3900 קיבל ספק כח חדש.
kfirkb,
ה Manual של ה RX-V3900 איננו מזכיר חיבורים ייעודים ל Low-Mid ואחרים עבור High כאשר הרסיבר מוגדר לעבוד במצב Bi-Amp, לפיכך יש לחבר לבצע את חיבור ה Bi-Amp לרמקולים ללא תלות בגורם זה.
רצוי כי תקרא את הפרק המתאים ב Manual אשר עוסק ב Bi-Amp, הפרק מכיל איורים אשר יעזרו מאוד להבנה כיצד לבצע את התצורה בצורה תקינה.
המלך,
אין קשר בין ארץ המוצא של הרמקולים לתאימות שלהם מבחינת הגברה....
לרוב רמקולים אנגליים נותנים צליל שונה מרמקולים אמריחקאים למשל.
-
ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

- המלך
-
- חבר מכור קשה

לכן יכול להיות שימהה עם צליל יותר בהיר כפי שציינו חלק מהאנשים ששמעו יתאים יותר לרמקולים סגורים וחמים.
אתן דוגמא:שמעתי רמקולים של KEF שלא נשמעו טוב עם המוזיקה שלי מכיוון שהם היו סגורים ורכים מידי,שמעתי באותה הזדמנות סדרה גבוהה יותר של KEF שהיו קצת יותר פתוחים.
לעומת זאת הרמקולים שלי כבר היו הרבה יותר פתוחים ונשמעו הכי טוב עם דנונים.
אבל יכול להיות רמקולים אנגליים פתוחים יותר אולי בסדרות שלא שמעתי
אתן דוגמא:שמעתי רמקולים של KEF שלא נשמעו טוב עם המוזיקה שלי מכיוון שהם היו סגורים ורכים מידי,שמעתי באותה הזדמנות סדרה גבוהה יותר של KEF שהיו קצת יותר פתוחים.
לעומת זאת הרמקולים שלי כבר היו הרבה יותר פתוחים ונשמעו הכי טוב עם דנונים.
אבל יכול להיות רמקולים אנגליים פתוחים יותר אולי בסדרות שלא שמעתי
- Adix
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 744
- המלך
-
- חבר מכור קשה

ומה אופי הצליל של רמקול גרמני כמו שלך?
- Adix
-
- חבר פעיל במיוחד

- המלך
-
- חבר מכור קשה

אז אל תדרדר אותו כי אני לא צוחק.
- אילן72
-
- חבר פעיל

- תגובות: 88
לי יש רמקולים אנגליים ושמעתי אותם עם ה-rxv1900 והשידוך היה מוצלח לטעמי, אבל זה עדיין לא אומר שכל רמקול אנגלי יתאים לרסיבר, יש עוד הרבה משתנים כמו הדגם של הרמקול הספציפי (לדוגמא הקוואד הוא רמקול עם אופי חם וסגור יותר) וכמובן סוג המוזיקה, גודל החדר, המבנה האקוסטי של החדר לכן הכי נכון זה פשוט לשמוע את הרמקולים הספציפיים עם הרסיבר ואפילו עדיף בביתנו אך זה כבר פחות אפשרי בדר"כ, לכן מה שאני עושה זה פשוט לוקח את הרמקולים שלי לחנות ומשווה שם מגוון רסיברים עם הרמקולים שלי עם אותו מקור ואותו cd..
זיו ציין פה של-rxv3900 קיים ספק שונה מזה של ה-1800/3800/1900 מעניין באמת במה מתבטא השינוי מבחינת סאונד אבל זה כבר משהו שצריך לשמוע ולא לכתוב..
אנחנו חבורת משועממים..
זיו ציין פה של-rxv3900 קיים ספק שונה מזה של ה-1800/3800/1900 מעניין באמת במה מתבטא השינוי מבחינת סאונד אבל זה כבר משהו שצריך לשמוע ולא לכתוב..
אנחנו חבורת משועממים..
- המלך
-
- חבר מכור קשה

הרבה רמקולים אנגליים מאופיינים בצליל חם וסגור אבל ברור שלא כולם.
- kfirkb
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 628
אני עם ה- 3900 ורמקולים של QUAD חברה אנגלית , הרמקולים סגורים קצת ומאופיינים בצליל חם ואחורי והוא היהפך הגמור מצליל מתכתי או צורם, השידוך שלהם עם ה 3900 בהחלט מתאים באופן יחסי לרסיברים.
אני מאוד אוהב את השילוב שנותן סאונד נעים ולא מציק שאפשר לשמוע שעות מבלי להתעייף.
אני מאוד אוהב את השילוב שנותן סאונד נעים ולא מציק שאפשר לשמוע שעות מבלי להתעייף.
- המלך
-
- חבר מכור קשה

יש פה מישהו עם ימהה ורמקולים בהירים ופתוחים?
- Rino
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5450
- שם מלא: Reem
אצלי ה 3900 מחובר ל POLK RTI12 (רמקול אמריקאי)
שידוך מעולה,
יצא לי לשמוע אותם עם פיוניר ואונקיו , הפיוניר היה מתכתי מדי , עם האונקיו היה יותר טוב,
עם ימהה זה מושלם לטעמי,
שידוך מעולה,
יצא לי לשמוע אותם עם פיוניר ואונקיו , הפיוניר היה מתכתי מדי , עם האונקיו היה יותר טוב,
עם ימהה זה מושלם לטעמי,
- המלך
-
- חבר מכור קשה

הרמקולים שלך בהירים ופתוחים?
- Rino
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5450
- שם מלא: Reem
אפשר להגדיר אותם כך.המלך כתב:הרמקולים שלך בהירים ופתוחים?...
- Dalamber
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1090
כבעל AX1 גם כן, חייב לציין שדי הזדהתי עם הכתבה הזאת.
שורה תחתונה - אני לא מוותר על ה - 10 קילו היקרים הללו אפילו לטובת חזית האלקטרוניקה
שורה תחתונה - אני לא מוותר על ה - 10 קילו היקרים הללו אפילו לטובת חזית האלקטרוניקה
- Adix
-
- חבר פעיל במיוחד

לא נעים לי לאכזב אותך
אבל ה 3900 נשמע טוב יותר.כנראה שקרה משהוא בעולם הרסיברים ב 7 השנים האחרונות.Dalamber כתב:כבעל AX1 גם כן, חייב לציין שדי הזדהתי עם הכתבה הזאת.
שורה תחתונה - אני לא מוותר על ה - 10 קילו היקרים הללו אפילו לטובת חזית האלקטרוניקה...
- MCTLV
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 105
היי זיוziv_r כתב:התוספות הבולטות שיש ב RX-V3900 לעומת קודמו הינם:
*. מעבד וידאו Anchor Bay Technologies ABT 2010 (ה RX-V3800 עושה שימוש בדגם קודם, ה 1010).
*. הסמכת DLNA עבור קבצי אודיו דרך הרשת.
*. זוג יציאות HDMI.
*. אפשרות ל Bluetooth....
לגבי ההשוואה בין ה-3800 ל-3900 האם ההבדל במעבד נראה לך משמעותי לאיכות התמונה? (אם משתמשים ברסיבר כמרכזיה לסטרימר ולבלוריי)?
אני שוקל להחליף השבוע את ה-RXV-2600 שלי לדגם ה-3800 האם אזכה לשיפור משמעותי ? והאם שווה להוסיף כבר עוד כ-1000 ש"ח ל-3900 ?
אודה לך על דעתך..
-
ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

קשה לכמת את השיפור בעיבוד התמונה, אך הוא בהחלט קיים. שים לב כי אם אתה מעוניין בעתיד לרכוש מקרן, ה RX-V3900 תהיה הבחירה הנבונה יותר, בשל זוג יציאות ה HDMI שהוא כולל.
- MCTLV
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 105
תודה על המענה המהיר 
לגבי מקרן כרגע אני משתמש במקרן התומך רק ביציאת S-VIDEO .. אבל בהחלט חשוב שניתן לחבר לדור החדש יציאת HDMI לתמונה הטובה ביותר,
סתם שאלה שגם עומדת על הפרק... Z9 או 3800 ? כנוסטלגיה בקניית ה-2600 כמעט סגרתי על הספינת דגל של אז ה-Z9 של ימאהה, במחיר "מבצע" של מעל 14K כיום אני יכול להשיג אותו במצב חדש בכ-6300 ש"ח ובמחיר זהה את ה-3800 משומש כחדש!
השאלה נכון שמבחינה פרקטית ה-3800 פותר את בעיית המרכזייה ואת הפורמטים HD האחרונים,
אולם במידה ואקח את ה-Z9 שהוא קסיבר יפני אמיתי עם עוצמות ופוזה ... ואחבר אליו באמצעות כבל אופטי או קואוקסיאלי את הסאונד (הרמקולים שלי מסוג B&W CM6 קטלניים, (שאגב מתאימים יותר ל-3800/3900), בקיצור מה עסקה טובה יותר מהשניים?
ושתוספת לשאלה הקודמת האם שווה להוסיף סכום של כ-1000 ש"ח בין הדגמים: 3800 ל-3900 ?
תודה ושבוע נפלא
לגבי מקרן כרגע אני משתמש במקרן התומך רק ביציאת S-VIDEO .. אבל בהחלט חשוב שניתן לחבר לדור החדש יציאת HDMI לתמונה הטובה ביותר,
סתם שאלה שגם עומדת על הפרק... Z9 או 3800 ? כנוסטלגיה בקניית ה-2600 כמעט סגרתי על הספינת דגל של אז ה-Z9 של ימאהה, במחיר "מבצע" של מעל 14K כיום אני יכול להשיג אותו במצב חדש בכ-6300 ש"ח ובמחיר זהה את ה-3800 משומש כחדש!
השאלה נכון שמבחינה פרקטית ה-3800 פותר את בעיית המרכזייה ואת הפורמטים HD האחרונים,
אולם במידה ואקח את ה-Z9 שהוא קסיבר יפני אמיתי עם עוצמות ופוזה ... ואחבר אליו באמצעות כבל אופטי או קואוקסיאלי את הסאונד (הרמקולים שלי מסוג B&W CM6 קטלניים, (שאגב מתאימים יותר ל-3800/3900), בקיצור מה עסקה טובה יותר מהשניים?
ושתוספת לשאלה הקודמת האם שווה להוסיף סכום של כ-1000 ש"ח בין הדגמים: 3800 ל-3900 ?
תודה ושבוע נפלא