Pioneer LX70 מול ה-LX81 בסטריאו

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6050
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #41 

אוכל לתרום קלות לדיון.
בזמנו כשבחנתי את ה LX90, קפץ אלי חבר שיש לו את ה LX70.
אחרי 5 שניות הוא עיקם את הפרצוף ואמר שה 70 נשמע הרבה יותר טוב במוזיקה.
אישית, לא אהבתי את ה 90 במוזיקה גם, בלי לשמוע את ה 70.
יש לו רושם ראשוני מדהים, שהופך לסוג של אדישות אחרי כמה ימים. וכו'.
הצליל יבש משהו. בזמנו היה לי את ה TACT, גם הוא דיגיטלי, שנשמע משמעותי יותר טוב מהפיוניר.
לעומת זאת, יש לי את הדנון 3808, וה 90 אוכל אותו בלי מלח גם במוזיקה, רק לשם פרופורציה.
בין ה Z11 ל LX90, ה 11 נשמע הרבה יותר נעים לאוזן במוזיקה.
האונקיו 905 יותר קרוב ל 3808 בסקלה הזו.
(לא שמעתי מודלים אחרים, ככה שאני מדבר רק על מה ששמעתי פיזית אצלי בבית לאורך תקופה של כמה שבועות.)
הכל מתבטל כשרואים סרט, הפיוניר הןא פצצות לגבות, חבל"ז של רסיבר לק"ב. עולם אחר.
ה Z11 מתקרב אליו, אבל לא ממש באותה הליגה.
אני שוקל להחליף את ה 3808 ב 70 בעקבות כל הנ"ל.
במוזיקה, מגברי סטריאו משולבים ב 10-15K נשמעו הרבה יותר טוב מכל הרסיברים האלה.

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4497
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 131 פעמים

שליחה #42 

המכשירים האלה עבדו אצלך בדירה אזי תרומתך מבורכת !
אבל ערבבת אותי לגמרי
ה Z11 מתקרב אליו
...
למי - ל LX70 ?

ואם אני מבין אותך אתה מייעץ לי לרכוש אותו כפרוססור ולחבר לו אינטגריטד במקום פאוור ?
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #43 

ה 11 מתקרב ל 90 בק"ב. לא שמעתי את ה 70, ציטטי חבר שאני סומך עליו ב 100%.
אני כמובן לא מיעץ לקנות כלום, כל אחד יעשה לעצמו את החושבים. אל תבנו על המלצות של אחרים יותר מדי. כל אחד האוזן שלו, מצב הרוח וההעדפות.
אני באמת משתמש עם הדנון שלי בפאואר חיצוני, שבהחלט מוסיף משהו, אבל לא משנה את מה שיש. כלומר, מגבר חיצוני לא מכניס איכות שלא קיימת, אלא מוסיף קצת דינאמיות וכוח לרסיבר. בעזרתו ה 3808 לא התקרב ל LX 90 יותר מסנטימטר וחצי...
ב 08 (עם 7 רמקולים להניע) העזרה של פאואר חיצוני מורגשת, ברסיברים חזקים יותר פחות. ב Z11 לא הרגשתי כל שיפור.

danlior פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #44 

bossgt6 כתב:
danlior כתב:
bossgt6 כתב:מה מחירו של ה 71 בארץ הקודש ?

כמובן שיותר הוגן להשוות בין ה 71 ל 70 כדי לראות מה חדש ומה ההבדל, ולא בין ה 70 ל 81 , אבל בכל אופן תודה לדנליאור שיצא לו להשוות ולשתף אותנו ברשמים שלו , לי ממש אין זמן לבצע את ההשואות האלו וכו'...... וכל פיסת מידע שאני מקבל מחברי הפורום היא עזר .
...
בשמחה ידידי, רק קיפ אין מיינד שההבדלים בין הרסיברים בארץ לא כל כך גדולים כמו בחו"ל כי ה-LX71 מתומחר בפראות וה-LX81 בפחות.

הבוטום-ליין, הייתי מייעץ לך ללכת על ה-LX70. לפי מה ש-ADDICT כתב על הסקירה שהוא קרא, ה-81 נשמע לרן לוי פחות טוב בק"ב
...
עזור לי להבין אותך ,אתה מייעץ לי ללכת על ה LX-70 , למרות שאני הולך לעקוף את ההגברה שלו והרי זה הצד החזק שלו מול ה - 71 ?
נשמע פחות טוב בק''ב כנראה עקב ההגברה , לא ?
...
לא בטוח שרק! אתה יודע איך זה שלפעמים לחברה יש מודל מוצלח יותר ולפעמים מוצלח פחות? ה-LX70 נחשב ליציאה! אני גם לא בטוח של-LX71 יש איזה שהוא יתרון על ה-LX70

אם ירדת מה-81, לך על ה-70

danlior פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #45 

bossgt6 כתב:המכשירים האלה עבדו אצלך בדירה אזי תרומתך מבורכת !
אבל ערבבת אותי לגמרי
ה Z11 מתקרב אליו
...
למי - ל LX70 ?

ואם אני מבין אותך אתה מייעץ לי לרכוש אותו כפרוססור ולחבר לו אינטגריטד במקום פאוור ?
...
ברור שאינטגרייטד עדיף על פאור כי ככה אתה עוקף את הרסיבר ומנטרל אותו לחלוטין בסטריאו.

מן הסתם, פרה ופאור עדיפים על אינטגרייטד. הכל תלוי בתקציב.

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #46 

פאואר עדיף על אינגריטד כי אתה לא מעביר את הסיגנל בשני פרה אמפים.
במוזיקה עדיף פשוט להמנע מלעבור ברסיבר, אם יש אינטגריטד.
אולי לזה התכוונת.

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #47 

איתי_הגיתי כתב:ה 11 מתקרב ל 90 בק"ב. לא שמעתי את ה 70, ציטטי חבר שאני סומך עליו ב 100%.
אני כמובן לא מיעץ לקנות כלום, כל אחד יעשה לעצמו את החושבים. אל תבנו על המלצות של אחרים יותר מדי. כל אחד האוזן שלו, מצב הרוח וההעדפות.
אני באמת משתמש עם הדנון שלי בפאואר חיצוני, שבהחלט מוסיף משהו, אבל לא משנה את מה שיש. כלומר, מגבר חיצוני לא מכניס איכות שלא קיימת, אלא מוסיף קצת דינאמיות וכוח לרסיבר. בעזרתו ה 3808 לא התקרב ל LX 90 יותר מסנטימטר וחצי...
ב 08 (עם 7 רמקולים להניע) העזרה של פאואר חיצוני מורגשת, ברסיברים חזקים יותר פחות. ב Z11 לא הרגשתי כל שיפור.
...
אני כבר לא מבין כלום , הרי קראתי מאות הודעות של כל המכובדים כולל דנליאור שכתב עשרות פעמים שעקב האכילס של הרסיברים הוא ההגברה !!! ומצד שני אתה כותב שזה לא משנה הרבה ,קצת דינאמיות וכח לרסיבר ? ז''א קופסה שלמה שהיא מגבר נטו מוסיפה קצת דינאמיות וכח לא יותר ? , חשבתי אולי אם ארכוש מגבר כח 200 וואט לערוץ לדוגמא של רוטל 1080 או אימטוביה XPA 2 אני אמקסם את היכולות של הרמקולים שלי שמסוגלים לקבל 200 וואט , מה שרסיבר לעולם לא ייתן לי , מה גם שלא פעם צויין כאן בהסכמה מלאה שאפילו 150 וואט לערוץ של רסיבר לא מתקרב ל150 וואט לערוץ של מגבר כח ושזה עולם אחר ....... ולטענתך {ואיני בא לשלול אותה } זה בקושי מורגש
ברסיברים החזקים....... ז''א ה 3808 עם פאוור חיצוני לא התקרב ל 90 ?שעם כל הכבוד זה רסיבר , אז מי אמר שלא שווה לרכוש רסיבר על ועדיף רסיבר ביניים עם פאוור חיצוני ???

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #48 

danlior כתב:
אבל ערבבת אותי לגמרי
ה Z11 מתקרב אליו
...
למי - ל LX70 ?

...
ברור שאינטגרייטד עדיף על פאור כי ככה אתה עוקף את הרסיבר ומנטרל אותו לחלוטין בסטריאו.

...
אבל רוב מגברי האינטגרייטד הם 70 וואט לערוץ 80 וואט לערוץ , לא ראיתי אינטגרייטד עם 200 וואט לערוץ . אז מצד אחד רסיבר שיחובר לפאוור לטובת ההגברה , ומצד שני אינטגרייטד {שלמעשה ההגברה שלו אמורה להיות כמו של הפאוור רק עם מחצית העוצמה לדוגמא } גם יחובר לפאוור ?

danlior פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #49 

איתי_הגיתי כתב:פאואר עדיף על אינגריטד כי אתה לא מעביר את הסיגנל בשני פרה אמפים.
במוזיקה עדיף פשוט להמנע מלעבור ברסיבר, אם יש אינטגריטד.
אולי לזה התכוונת.
...
איתי,

פיספסת כאן משהו. נכון, במוד של ק"ב הסיגנל אכן יעבור דרך שני פרה, אבל זה ממש לא משנה כי ממילא הפרה של האינטגרייטד איכותי ואיכות סרט לא כל כך דורשנית כמו מקור איכותי של מוסיקה.

לעומת זה בסטריאו, ע"י חיבור המקור באופן אנאלוגי לאינטגרייטד אתה לחלוטין עוקף את הפרה של הרסיבר (שהוא רק לא רע במקרה הטוב) ושומע דרך מערכת סטריאו יעודית ללא כל התערבות מהרסיבר.

danlior פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #50 

bossgt6 כתב:
danlior כתב:
אבל ערבבת אותי לגמרי
ה Z11 מתקרב אליו
...
למי - ל LX70 ?

...

...
אבל רוב מגברי האינטגרייטד הם 70 וואט לערוץ 80 וואט לערוץ , לא ראיתי אינטגרייטד עם 200 וואט לערוץ . אז מצד אחד רסיבר שיחובר לפאוור לטובת ההגברה , ומצד שני אינטגרייטד {שלמעשה ההגברה שלו אמורה להיות כמו של הפאוור רק עם מחצית העוצמה לדוגמא } גם יחובר לפאוור ?
...
לא ראית אינגרייטד עם 200W לערוץ? אז הרשה לי לפקוח את עייניך, הנה שתי דוגמאות של אינטגרייטד מאוד פופולרים:

מיוזיקל פידלטי 5.5 250W לערוץ
קרל 300IL או 400 200W לערוץ

וחוץ מזה, אל תשווה 100W של רסיבר ל-100W של אינטגרייטד איכותי. אופרה אחרת.

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #51 

דנילאור, לא הבנתי איך אתה מחובר בין הרסיבר לאינטגרייטד, בלי לעבור בפרה של הרסיבר.
היציאות פרה-אאוט של הרסיבר מאחור, עוברות בפרה שלו.
משם זה להגברה בלבד.
ברור שלק"ב זה לא משנה כ"כ.
למוזיקה מומלץ סיגנל קצר ואיכותי.

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #52 

danlior כתב:
bossgt6 כתב:
danlior כתב:
אבל ערבבת אותי לגמרי
ה Z11 מתקרב אליו
...
למי - ל LX70 ?

...

...
...
לא ראית אינגרייטד עם 200W לערוץ? אז הרשה לי לפקוח את עייניך, הנה שתי דוגמאות של אינטגרייטד מאוד פופולרים:

מיוזיקל פידלטי 5.5 250W לערוץ
קרל 300IL או 400 200W לערוץ

וחוץ מזה, אל תשווה 100W של רסיבר ל-100W של אינטגרייטד איכותי. אופרה אחרת.
...

איתי כתב
העזרה של פאואר חיצוני מורגשת, ברסיברים חזקים יותר פחות. ב Z11 לא הרגשתי כל שיפור.
...
זה בדיוק מה שכתבתי שאתם מציינים שאין מה להשוות ביניהם , אבל מה שמוזר הוא - שפאוור שזה קופסה שלמה בגודל כל הרסיבר ,ו שכל תפקידה ותכליתה הוא הגברה בלבד, ומחירה הוא כמו כל הרסיבר לבסוף נותנת קצת כח ודניאמיות !!! אז זה ההבדל בין ההגברה הצעצועית והעלובה של הרסיבר {שלא נותן מקום בכלל לחלקי להגברה} לעומת מגבר חיצוני ???

YARINO אם אני לא טועה רכש 3800 , החליף ל - LX70 ועכשיו הוא מחפש מגבר כח ל 70 כי לטענתו זה לא זה מבחינת ההגברה ! אם התוצאה שאליה יגיע זה קצת כח ודינאמיות עם הפאוור החדש שלו ,מבחינת עולת /תועלת אולי עדיף שימכור את ה 70 וירכוש שוב את ה3800 ?
ואני לא מדבר כרגע על יכולות דחיפה , תנאים /רמקולים קשים ...וכו .

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #53 

הפרה וכל הפיענוחים קורים ברסיבר, ככה שהגברה זה רק חלק ממה שקורה לצליל במכונה כזו.
אתה יכול למתקן גוף של פרארי על מרכב של סוסיתא, זה עדיין סוסיתא מלמטה, לא משנה כמה הפרארי עולה.
זו ההתרשמות שלי, כדאי לך להתרשם במו אוזנך כדי לגבש דעה עצמאית.
חג מצות שמח.
:-)

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #54 

איתי_הגיתי כתב:הפרה וכל הפיענוחים קורים ברסיבר, ככה שהגברה זה רק חלק ממה שקורה לצליל במכונה כזו.
אתה יכול למתקן גוף של פרארי על מרכב של סוסיתא, זה עדיין סוסיתא מלמטה, לא משנה כמה הפרארי עולה.
זו ההתרשמות שלי, כדאי לך להתרשם במו אוזנך כדי לגבש דעה עצמאית.
חג מצות שמח.
:-)
...
כמובן , רק אני לתומי חשבתי שההגברה היא המנוע ולא המרכב , ושהרסיברים פחות או יותר שווים ברמת הפרוססינג , {כמובן עם חותם סאונד שונה } ולמעשה מה שעושה את ההבדל זה ההגברה

חג שמח איש

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9613
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 352 פעמים

שליחה #55 

בוס לי נראה שכדאי לך ללכת על ה70
מבחינת הפורמטים והפרוססינג!
הסדרות שמעליו לא בהרבה שונים ממנו לא בטוח יותר טובים!
והיום אתה יכול להביא אותו במחיר מציאה(בלשון המעטה)
ולגבי פאוור אם תתלבט תמיד תוכל להוסיף בהמשך...

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #56 

אם אתה מחלק את הרסיבר לשניים , ומשווה את הפרוססור שלו לפרוססור חיצוני היום מול הרסיברים החדשים אין הרבה הבדלים לפי מה שמעידים כאן בפורום אנשים, גם לא ברמת מחיר כפולה של פרוססור חיצוני

בחלקו השני של הרסיבר - גזרת ההגברה - {הצד החלש של הרסיבר} אז כאן אמור להיות ההבדל הגדול בין ההגברה הזו להגברה חיצונית/נפרדת לפי הבנתי , והנה בא איתי ומפריך את זה , אז אולי ההגברה ברסיברים החדשים כן טובה מאוד והשתפרה לאין ערוך ולא מצדיקה ממש פאוור במחיר של הרסיבר כולו { כל עוד אני לא מדבר על רמקולים קשים לדחיפה 4 אום וכו'..}

addict - חג שמח גם לך

danlior פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #57 

bossgt6,

אם ברצונך רק לחזק את רסיבר ק"ב ולתת לו לדבריך עוד "קצת כח ודינאמיות" אז מגבר כח יתאים לך יותר מאינטגרייטד. אם ברצונך לתת סאונד דיותר איכותי בסטריאו אז הייתי ממליץ לך ללכת על אינטגרייטד או פרה+פאוור מהסיבות שהעלתי בפני איתי.

אני מסכים עם ADDICT , מסתמן שה-LX70 מוצלח ביותר ושווה ללכת עליו בכל מקרה. דרך אגב, אילו רמקולים יש לך?
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

danlior פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #58 

איתי_הגיתי כתב:דנילאור, לא הבנתי איך אתה מחובר בין הרסיבר לאינטגרייטד, בלי לעבור בפרה של הרסיבר.
היציאות פרה-אאוט של הרסיבר מאחור, עוברות בפרה שלו.
משם זה להגברה בלבד.
ברור שלק"ב זה לא משנה כ"כ.
למוזיקה מומלץ סיגנל קצר ואיכותי.
...
פשוט מאוד, אם הפרה אווט של הקדמיים מהרסיבר מחובר לאינטגרייטד דרך כניסה 1 (נניח "DVD") ומקור הסטריאו האיכותי מחובר לאינטגרייטד דרך כניסה 2 (נניח "CD") אז ע"י בחירת הכניסה הנכונה אתה עוקף לחלוטין את הרסיבר ומה שיש לך ביד זו מערכת סאונד יעודית לסטריאו.

כשתרצה לראות סרט, בחר במקור 1 (במקרה שלנו "DVD") ואז תהיה לך מערכת ק"ב לכל עניין. מה גם שלרוב מגברי האינטגרייטד האיכותיים יש כפתור BYPASS לק"ב שמנטרל את כפתור הווליום של האינטגרייטד ועוקף את רוב מעגלי הפרה והאינטגרייטד מתפקד כפאור לכל דבר.

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #59 

אישית, אני מעדיף לא לעבור בפרה אמפ של הרסיבר כדי לשמוע מוזיקה,
אבל תודה על ההסבר.
חג שמח.

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #60 

danlior כתב:bossgt6,

אם ברצונך רק לחזק את רסיבר ק"ב ולתת לו לדבריך עוד "קצת כח ודינאמיות" אז מגבר כח יתאים לך יותר מאינטגרייטד. אם ברצונך לתת סאונד דיותר איכותי בסטריאו אז הייתי ממליץ לך ללכת על אינטגרייטד או פרה+פאוור מהסיבות שהעלתי בפני איתי.

אני מסכים עם ADDICT , מסתמן שה-LX70 מוצלח ביותר ושווה ללכת עליו בכל מקרה. דרך אגב, אילו רמקולים יש לך?
...
עוד קצת כח ודינאמיות אלו דברי איתי וולא דברי ועל זה הפליאה שלי ,חשבתי שמגבר כח במחיר כל הרסיבר יפער את פי בהשוואה להגברת הרסיבר ......

וכן ,ראיתי את המיוסיק פידליטי עם 250 וואט לכל צד { הארת את את עיני } וגם המחיר סינוור את עיני - בסביבות 2000 יורו הכי זול שמצאתי היה בסיביבות ה 1600 GBP , וכן מצאה חן בעיני אופציית ה HT / BYPASS מאחור... נכנסתי לחוברת ההדרכה וקראתי , נחמד אבל יקר ולרמקולים שלי זה אובר קיל

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”