תשמע, אני מברך את אומץ הלב של הבחור (שאגב בן 60) אבל גם מבין את החשש להכנס למי הירקון. אחרי ששמענו כל כך הרבה על הספורטאים מהמכביה המקוללת ההיא שסבלו מסיבוכים במשך שנים וחלקם אף לא שרדו אם אני לא טועה, האינסטינקט אומר להיזהר. לא חושב שזה אומר שלאנשים לא אכפת מכלום, זאת קצת הכללה לא הוגנת.theAman כתב:http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3710800,00.html
אמנם זו ידיעה על כמעט טרגדיה ועל מעשה הירואי, אבל זה רק מוכיח שלאנשים כבר לא אכפת מכלום.
אנשים עמדו במשך דקות מסביב, ואף אחד לא חשב לקפוץ למים. בושה!!
כל הכבוד לאבי טויבין!!!...
:@ שרשור העצבים הגדול!!!! :@
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7662
- נתן תודות: 489 פעמים
- קיבל תודות: 888 פעמים
עם כול הכבוד , אני לא חושב שמשחיה של כמה דקות בלי שיכנסו לך מיים לריאות יקרה לך משהו
אני פשוט חושב שרואים במפורש שהארץ הזו נהפכת להיות אמריקה השניה , בזמנו בתשכ"ח אנשים שילמו עשרות אלפי דולר להכנס למטוס ולהגיע להלחם, בידיעה מפורשת ש90% הם הולכים למות , הדור של היום יתן לך למות על המדרכה בדיוק כמו שקורה בניו יורק
נהפכנו מאור לגויים לגויים בעצמנו
ולא פלא שהיחיד שעשה הוא אדם בן 60 , שעדיין חונך טוב
אני פשוט חושב שרואים במפורש שהארץ הזו נהפכת להיות אמריקה השניה , בזמנו בתשכ"ח אנשים שילמו עשרות אלפי דולר להכנס למטוס ולהגיע להלחם, בידיעה מפורשת ש90% הם הולכים למות , הדור של היום יתן לך למות על המדרכה בדיוק כמו שקורה בניו יורק
נהפכנו מאור לגויים לגויים בעצמנו
ולא פלא שהיחיד שעשה הוא אדם בן 60 , שעדיין חונך טוב
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
בוקר טוב,
אני חושב שאנשים כאן עדיין יעזרו אחד לשני , לא פעם התקשורת קצת מסלפת את התמונה.
לפעמים פשוט לעזור למישהו (למשל שטובע במים "מסוכנים") או מותקף על ידי עבריין ... אז לעזור בסיטואציות כאלו משמע סיכון חיים שלך עצמך , ופה כבכר תלוי באומץ הלב של כל אחד והסיכון שהוא מוכן לקחת על עצמו.
עדיין אני מאמין שאנו עם רחמן וכן עוזרים אחד לשני.
אני חושב שאנשים כאן עדיין יעזרו אחד לשני , לא פעם התקשורת קצת מסלפת את התמונה.
לפעמים פשוט לעזור למישהו (למשל שטובע במים "מסוכנים") או מותקף על ידי עבריין ... אז לעזור בסיטואציות כאלו משמע סיכון חיים שלך עצמך , ופה כבכר תלוי באומץ הלב של כל אחד והסיכון שהוא מוכן לקחת על עצמו.
עדיין אני מאמין שאנו עם רחמן וכן עוזרים אחד לשני.
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
אני מסכים עם truejoker.
משחייה של כמה דקות לא יקרה לך כלום, מקסימום תתלכלך, אם זה היה כזה נורא, אנשים לא היו שטים שם ולא עושים ג'וגינג באזור או גרים בקרבת מקום, חשיפה קצרה כזו לא תגרום לך נזק.
הספורטאים במכביה נמחצו, הם שתו את המים ומים חדרו להם לריאות, אין מה להשוות פה בכלל.
משחייה של כמה דקות לא יקרה לך כלום, מקסימום תתלכלך, אם זה היה כזה נורא, אנשים לא היו שטים שם ולא עושים ג'וגינג באזור או גרים בקרבת מקום, חשיפה קצרה כזו לא תגרום לך נזק.
הספורטאים במכביה נמחצו, הם שתו את המים ומים חדרו להם לריאות, אין מה להשוות פה בכלל.
הסוגיה עד כמה באמת מסוכן לשהות מספר דקות בירקון לא כל כך רלוונטית למקרה.
במצב כזה אנשים לא כותבים לפורומים להתייעצות ולא מבררים עם השלטונות. אין זמן.
מה שקובע זה הפחדים או חוסר הפחדים ואולי בקשר ישיר לזיהום, הידע, חוסר הידע או הידע המוטעה.
בכל מקרה אני לא חושב שאפשר לגזור מסקנות מרחיקות לכת על החברה שלנו מהמקרה הזה שאין לנו ממש מידע עליו מבחינת כמה אנשים לא נכנסו וכמה זמן זה לקח עד שמישהו כן נכנס.
העובדה הברורה היא שאדם מסוים כן נכנס והציל את הבחורה. לכן מוזר שזה מופיע ב"שרשור העצבים". היה יותר מתאים שיופיע בשרשור ברכות או שרשור חיובי אחר.
ההשוואה עם התנדבות להילחם, החלטה שאינה נלקחת ברגע וממש מול הסכנה, גם לא במקום. בטוח שחלק מהמתנדבים למלחמה חטפו שיתוק אינסטינקטיבי כשהסכנה כבר הייתה ממש מולם, כמו שברור שחלק מהחיילים שנשלחו בעל כורחם בצו 8 ואולי אף ניסו להתחמק, גילו דווקא אומץ לב ברגע האמת.
מה שקובע זה הפחדים או חוסר הפחדים ואולי בקשר ישיר לזיהום, הידע, חוסר הידע או הידע המוטעה.
בכל מקרה אני לא חושב שאפשר לגזור מסקנות מרחיקות לכת על החברה שלנו מהמקרה הזה שאין לנו ממש מידע עליו מבחינת כמה אנשים לא נכנסו וכמה זמן זה לקח עד שמישהו כן נכנס.
העובדה הברורה היא שאדם מסוים כן נכנס והציל את הבחורה. לכן מוזר שזה מופיע ב"שרשור העצבים". היה יותר מתאים שיופיע בשרשור ברכות או שרשור חיובי אחר.
ההשוואה עם התנדבות להילחם, החלטה שאינה נלקחת ברגע וממש מול הסכנה, גם לא במקום. בטוח שחלק מהמתנדבים למלחמה חטפו שיתוק אינסטינקטיבי כשהסכנה כבר הייתה ממש מולם, כמו שברור שחלק מהחיילים שנשלחו בעל כורחם בצו 8 ואולי אף ניסו להתחמק, גילו דווקא אומץ לב ברגע האמת.
נערך לאחרונה על ידי moco ב 05/05/2009 11:35, נערך פעם 1 בסך הכל.
משה
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
מה יהיה ?
אם ממש רוצים להתרגז
הם לא לומדים בעולם ?
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3710922,00.html
או שזה משהו אישי נגדנו ...
הם לא לומדים בעולם ?
או שזה משהו אישי נגדנו ...
- AviBiton
- גורו HTmobile

moco כתב:הסוגיה עד כמה באמת מסוכן לשהות מספר דקות בירקון לא כל כך רלוונטית למקרה.
ההשוואה עם התנדבות להילחם, החלטה שאינה נלקחת ברגע וממש מול הסכנה, גם לא במקום. בטוח שחלק מהמתנדבים למלחמה חטפו שיתוק אינסטינקטיבי כשהסכנה כבר הייתה ממש מולם, כמו שברור שחלק מהחיילים שנשלחו בעל כורחם בצו 8 ואולי אף ניסו להתחמק, גילו דווקא אומץ לב ברגע האמת....
אותי זה עצבן, ונכון שזו לא ידיעה שכל כך מתאימה לפה ובגלל זה כאשר פרסמתי אותה, סייגתי את דברי:
אמנם זו ידיעה על כמעט טרגדיה ועל מעשה הירואי, אבל זה רק מוכיח שלאנשים כבר לא אכפת מכלום....
אבל מסתבר שלא רק אותי זה הכעיס, דיברו על זה לא מעט גם ברדיו היום.
ושוב אני חוזר, כל הכבוד לאותו בחור, אבי טויבין שמו!!!
- AviBiton
- גורו HTmobile

Re: מה יהיה ?
תשמע, לא נעים להגיד, אבל מזמן כבר לא "סופרים" את האו"ם בעולם.uris כתב:אם ממש רוצים להתרגז![]()
הם לא לומדים בעולם ?
או שזה משהו אישי נגדנו ......
-
shraga007
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 200 פעמים
בכל זאת זה מרגיז.theAman כתב:תשמע, לא נעים להגיד, אבל מזמן כבר לא "סופרים" את האו"ם בעולם.uris כתב:אם ממש רוצים להתרגז![]()
הם לא לומדים בעולם ?
או שזה משהו אישי נגדנו .........
אפילו השווצרים הנייטרלים הפכו את החמאס ופועלו ללגיטימי.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם
- AviBiton
- גורו HTmobile

גם הספרדים החליטו "לחקור" אנשים בכירים אצלנו, שכחו את הטרור אצלם...shraga007 כתב:בכל זאת זה מרגיז.theAman כתב:תשמע, לא נעים להגיד, אבל מזמן כבר לא "סופרים" את האו"ם בעולם.uris כתב:אם ממש רוצים להתרגז![]()
הם לא לומדים בעולם ?
או שזה משהו אישי נגדנו .........
אפילו השווצרים הנייטרלים הפכו את החמאס ופועלו ללגיטימי....
באמת כל הכבוד לו (כבר לא כל כך בחור)theAman כתב: אותי זה עצבן, ונכון שזו לא ידיעה שכל כך מתאימה לפה ובגלל זה כאשר פרסמתי אותה, סייגתי את דברי:אמנם זו ידיעה על כמעט טרגדיה ועל מעשה הירואי, אבל זה רק מוכיח שלאנשים כבר לא אכפת מכלום....
אבל מסתבר שלא רק אותי זה הכעיס, דיברו על זה לא מעט גם ברדיו היום.
ושוב אני חוזר, כל הכבוד לאותו בחור, אבי טויבין שמו!!!...
הנקודה שבה אני חושב שאתה טועה זו המסקנה ש"זה רק מוכיח שלאנשים כבר לא אכפת מכלום" .
זה לא מוכיח שום דבר כזה.
מהמילה "כבר", משתמע שאתה חושב שבעבר כל הנוכחים היו ישר קופצים למים, לפחות יותר מאשר היום. גם זה לא נכון.
תמיד היו פחדנים ותמיד היו אמיצים, והאחרונים תמיד במיעוט.
הדבר היחידי שלדעתי השתנה בבירור זו הפרשנות, כמו זו שלך וכמו זו ברדיו, ועצם הצורך לעשות פרשנות.
בהחלט יש שינויים כלליים בחברה, אך לקשר אותם למקרים כאלה של הצלת אדם במצוקה זה פשוט לא נכון ולא מבוסס.
משה
קל מאוד לענות על זה בכנות, ואני כמעט בטוח שהתשובה הבאה נכונה פה לכולם, גם אם אולי לא יודו בה.theAman כתב:moco, אני אשאל אותך שאלה ואתה תענה בכנות.
האם אתה היית חושב לקפוץ למים במצב כזה?...
התשובה היא שאין לי מושג מה הייתי עושה כי אף פעם לא עמדתי במבחן דומה.
אנשים שלא עמדו במבחן כזה, לא באמת יודעים.
אפילו אם מישהו יגיד שהוא בטוח לא נכנס למים, זה גם לא בטוח שזה מה שיקרה.
משה
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73402
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 649 פעמים
- קיבל תודות: 3170 פעמים
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3711078,00.html
בית המשפט החליט להחזיר לרוכב טרקטורון את רישיונו, למרות שרכב על חוף הים, בין המתרחצים, ללא קסדה, ללא לוחיות רישוי וללא בלמים. במשטרה לא מבינים איך זה קרה
בית המשפט החליט להחזיר לרוכב טרקטורון את רישיונו, למרות שרכב על חוף הים, בין המתרחצים, ללא קסדה, ללא לוחיות רישוי וללא בלמים. במשטרה לא מבינים איך זה קרה
- AviBiton
- גורו HTmobile

עכשיו אני אומר לך מה אני חושב.moco כתב:קל מאוד לענות על זה בכנות, ואני כמעט בטוח שהתשובה הבאה נכונה פה לכולם, גם אם אולי לא יודו בה.theAman כתב:moco, אני אשאל אותך שאלה ואתה תענה בכנות.
האם אתה היית חושב לקפוץ למים במצב כזה?...
התשובה היא שאין לי מושג מה הייתי עושה כי אף פעם לא עמדתי במבחן דומה.
אנשים שלא עמדו במבחן כזה, לא באמת יודעים.
אפילו אם מישהו יגיד שהוא בטוח לא נכנס למים, זה גם לא בטוח שזה מה שיקרה....
1 - אתה צודק שזו תהיה התשובה הנכונה.
2 - לא בצורה מדעית, אבל אני חושב, ואני מניח שגם אחרים פה ואולי תסכים איתי גם אתה, שהסיכויים שבן אדם צעיר ינסה להציל מישהו הם קלושים ביחס לסיכויים שאדם מבוגר יותר ינסה להציל מישהו.
אני לא אומר שאין סיכוי, כי ראינו כבר כמה צעירים שכן עושים דברים כאלו.
אבל, מה שאני מקבל מהצעירים היום זו תחושת אדישות לכל הסובב אותם, וזו בטח לא אותה תחושה שנקבל מהמבוגרים יותר.
ובנימה אישית יותר, לא סתם הפניתי אליך את השאלה, אני חושב, בהסתמך על היכרותי הקצרה איתך, שגם אם עכשיו קשה לך להחליט כי אתה לא עומד בפני החלטה כזו, שאם אתה תיאלץ להחליט ברגע כזה, אתה תחליט כן לנסות ולעשות משהו (להזכירך, אתה כבר לא נער...
זהו, לא מסכים כי אין על מה לבסס את זה.theAman כתב: 2 - לא בצורה מדעית, אבל אני חושב, ואני מניח שגם אחרים פה ואולי תסכים איתי גם אתה, שהסיכויים שבן אדם צעיר ינסה להציל מישהו הם קלושים ביחס לסיכויים שאדם מבוגר יותר ינסה להציל מישהו.
אני לא אומר שאין סיכוי, כי ראינו כבר כמה צעירים שכן עושים דברים כאלו.
אבל, מה שאני מקבל מהצעירים היום זו תחושת אדישות לכל הסובב אותם, וזו בטח לא אותה תחושה שנקבל מהמבוגרים יותר....
אני מסכים לגבי תחושת האדישות ואף אוסיף שגם המבוגרים וגם ממש זקנים של היום יותר אדישים ממה שהם עצמם היו בעבר (נכון גם לגבי).
לא רואה איך זה מתקשר לפעולות הצלה בשעת חירום.
מה שכן נכון, ונכון אוניברסלית לגבי המין האנושי, זה דווקא משהו הפוך:
ככל שאנשים מתבגרים הם נעשים פחות אמיצים. כנראה כי הם מודעים יותר לסכנות ולמוות.
לא במקרה גילו בכל העולם שהחיילים הקרביים הכי נועזים הם בני פחות מ20.
משה
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35103
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
theAman,
אתה מזכיר לי שבנערותי, נערה, אולי שנתיים קטנה ממני נכנסה למצוקה והחלה לטבוע במים העמוקים בבריכה בקיבוץ (באותם ימים לא היה מציל), אני קפצתי למים והוצאתי אותה (אחרי שכמעט הטביעה אותי עם הנסיונות שלה לעלות למעלה ולנשום...).
התחושה שלי שאם הייתי רואה את השייטת טובעת אולי גם הייתי קופץ, בסה"כ בזמן חירום כזה לא ממש חושבים על סוג המים, א ב ל אני לא באמת יודע שזה מה שהייתי עושה, אז היה אז, היום זה היום. פשוט אי אפשר לדעת, וזה לא קשור לגישה הכללית לחיים.
אתה מזכיר לי שבנערותי, נערה, אולי שנתיים קטנה ממני נכנסה למצוקה והחלה לטבוע במים העמוקים בבריכה בקיבוץ (באותם ימים לא היה מציל), אני קפצתי למים והוצאתי אותה (אחרי שכמעט הטביעה אותי עם הנסיונות שלה לעלות למעלה ולנשום...).
התחושה שלי שאם הייתי רואה את השייטת טובעת אולי גם הייתי קופץ, בסה"כ בזמן חירום כזה לא ממש חושבים על סוג המים, א ב ל אני לא באמת יודע שזה מה שהייתי עושה, אז היה אז, היום זה היום. פשוט אי אפשר לדעת, וזה לא קשור לגישה הכללית לחיים.
- AviBiton
- גורו HTmobile

guyezra ו-moco,
מה שאני מנסה לומר הוא שהתחושה שאני מקבל מהסביבה (ד"א, זה לא רק בארץ, אלא בכלל בעולם) היא תחושה חזקה של אדישות וחוסר אכפתיות, אם להשליך פה על הארץ אז אפשר להביא לדוגמה את התגובות של האנשים לגבי המחסור במים ("זה לא בעיה שלי"), את חוסר העניין בבחירות ("לא מעניין אותי מי ייבחר"), את עניין הקסאמים על ערים בארץ ("תזכירו לי איפה זה שדרות? מה יש שם קסאמים?") וכו'...
המקרה הזה הוא רק מקרה אחד שלדעתי מייצג את האדישות הכללית.
מה שאני מנסה לומר הוא שהתחושה שאני מקבל מהסביבה (ד"א, זה לא רק בארץ, אלא בכלל בעולם) היא תחושה חזקה של אדישות וחוסר אכפתיות, אם להשליך פה על הארץ אז אפשר להביא לדוגמה את התגובות של האנשים לגבי המחסור במים ("זה לא בעיה שלי"), את חוסר העניין בבחירות ("לא מעניין אותי מי ייבחר"), את עניין הקסאמים על ערים בארץ ("תזכירו לי איפה זה שדרות? מה יש שם קסאמים?") וכו'...
המקרה הזה הוא רק מקרה אחד שלדעתי מייצג את האדישות הכללית.
לדעתי אדישות בארצנו היא נחלתם של העשירים (טוב להם)והעניים(רע להם)
כל השאר נושאים בנטל החברתי (אכפתיות ,מעורבות ,רצון לשנות.אמפאטיה...
אותי כבר לא מעניין כלום במדינה הזוו
במקום להתרגז מסוג הלחם שאוכלים ההאסירים הבטחוניים
הייתי מנסה להשיג אותו.....
כל השאר נושאים בנטל החברתי (אכפתיות ,מעורבות ,רצון לשנות.אמפאטיה...
אותי כבר לא מעניין כלום במדינה הזוו
במקום להתרגז מסוג הלחם שאוכלים ההאסירים הבטחוניים
הייתי מנסה להשיג אותו.....
אני מסכים לחלוטין עם THEAMAN ואני גם חושב שהאנשים של היום אינם האנשים של אז , למרות שגם אז היו אנשים אפילו בצבא שהייתי יורה בהם במקום אם זה היה באמצע מבצע צבאי( ודי לחכימה ברמיזה ). כך שזה נכון שיש ויש אבל בתור כלל רואים בבירור את מה שנקרא ביהדות ירידת הדורות