מחשב MINI - ITX כ - HTPC ו/או HTPC זול - תוספת לשאלות
אין פה כלכך מה להשוות
הלוח של GIGABYTE הוא לא מבוסס על מעבד ATOM
הוא גם לא מגיע עם מעבד .
שלא לדבר שרק הלוח הזה עולה בערך כמו כמו כל המחשב שלי 200$
הלוח שלי + המארז + 2 גיגה זיכרון +(מעבד מובנה) עלה 200$ .
יש את הלוח הזה דומה מאוד ללוח של GIGABYTE רק יותר זול
http://www.jwele.com/motherboard_detail.php?419
אין ספק שאם היה מחשב עם כרטיס מסך יותר חזק מבוסס על ATOM
זה היה עדיף אבל נכון לעכשיו אין בשוק מחשב מבוסס ATOM עם כרטיס מסך יותר טוב
והלוח שלי הוא גם היחיד עם יציאת DVI .
אני חיפשתי מחשב HTPC זול שיהיה שקט ככל האפשר וקומפקטי כמוכן עדיף שיקח כמה שפחות חשמל , המחשב שלי לוקח רק 20W .
המעבד בלוח הזה הוא בקירור פסיבי - המאוור היחיד שיש שם הוא על הבקר הצפוני .
בהתחשב שהמעבד הזה עובד עם TDP של 8W בלבד הוא ממש מהיר .
ושוב המחשב שלי מנגן XVID ו 720P בלי כל בעייה - וגם רק בשביל הבדיקה
הורדתי 2 טריילרים של 1080P אחד מהתר של APPLE של הסרט 300 MOV והשני
הזהות של בורן י264 AVI והם התנגנו ללא כל בעיה או גמגום בכלל .
שוב המסך של PIONEER 4280XA הוא רק מסךעד 720P - אז אין לי שום צורך להוריד תכנים של 1080P .
קראתי גם על אנשים שחסכו גם את ההרד דיסק - ורק חיברו דיסק אונ קי והעלו את מערכת ההפעלה מימנו - וניגנו מהNAS ישירות ללא הרד דיסק בכלל .
הלוח של GIGABYTE הוא לא מבוסס על מעבד ATOM
הוא גם לא מגיע עם מעבד .
שלא לדבר שרק הלוח הזה עולה בערך כמו כמו כל המחשב שלי 200$
הלוח שלי + המארז + 2 גיגה זיכרון +(מעבד מובנה) עלה 200$ .
יש את הלוח הזה דומה מאוד ללוח של GIGABYTE רק יותר זול
http://www.jwele.com/motherboard_detail.php?419
אין ספק שאם היה מחשב עם כרטיס מסך יותר חזק מבוסס על ATOM
זה היה עדיף אבל נכון לעכשיו אין בשוק מחשב מבוסס ATOM עם כרטיס מסך יותר טוב
והלוח שלי הוא גם היחיד עם יציאת DVI .
אני חיפשתי מחשב HTPC זול שיהיה שקט ככל האפשר וקומפקטי כמוכן עדיף שיקח כמה שפחות חשמל , המחשב שלי לוקח רק 20W .
המעבד בלוח הזה הוא בקירור פסיבי - המאוור היחיד שיש שם הוא על הבקר הצפוני .
בהתחשב שהמעבד הזה עובד עם TDP של 8W בלבד הוא ממש מהיר .
ושוב המחשב שלי מנגן XVID ו 720P בלי כל בעייה - וגם רק בשביל הבדיקה
הורדתי 2 טריילרים של 1080P אחד מהתר של APPLE של הסרט 300 MOV והשני
הזהות של בורן י264 AVI והם התנגנו ללא כל בעיה או גמגום בכלל .
שוב המסך של PIONEER 4280XA הוא רק מסךעד 720P - אז אין לי שום צורך להוריד תכנים של 1080P .
קראתי גם על אנשים שחסכו גם את ההרד דיסק - ורק חיברו דיסק אונ קי והעלו את מערכת ההפעלה מימנו - וניגנו מהNAS ישירות ללא הרד דיסק בכלל .
-
Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אם מישהו צריך להוסיף יציאה דיגטלית ללוח עם הATOM 330
יש את זה:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 0319937545
16 דולר כולל משלוח
יש את זה:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 0319937545
16 דולר כולל משלוח
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
היום הבנתי ש ATOM בכלל הולך להיות מאחורה כי VIA הוציאה מעבד חדש שהולך ליגמור על ה ATOM
זה נקרא VIA NANO
http://www.via.com.tw/en/products/processors/nano/
מרגש ששחקן חדש נכנס לשוק.
מעניין מתי AMD יכנסו ויכניסו עוד תחרות שנקנה את הלוחות האלה ב 100 שקל.
זה נקרא VIA NANO
http://www.via.com.tw/en/products/processors/nano/
מרגש ששחקן חדש נכנס לשוק.
מעניין מתי AMD יכנסו ויכניסו עוד תחרות שנקנה את הלוחות האלה ב 100 שקל.
טוב הצהרות לגבי העתיד אין להן סוף
אבל מה אתה חושב ש INTEL תשב על השמרים .
הרי אם אני אחפש אני גם אמצא איזה הצהרה על מעבד עתידי יותר טוב .משל VIA .
אבל עדיין נכון להיום INTEL מובילה עם מעבד ה ATOM 330 .
וכאשר איזה מתחרה תוציא מעבד חדש גם היא תוציא .
אבל אני דווקא חושב שהתחרות פה היא לא עם המעבדים אלא עם הציפסט
השאלה מי תוציא לוח-אם עם ציפסט יותר חזק .
הרי בתחום עובוד הווידאו שזה בעצם קהל היעד של לוחות האם MINI-ITX
הרי אם היו שמים מעבד של Sigma Designs SMP8635 - אז הוא היה מנגן כל דבר .
הרי הרעיון בעיבוד ווידאו הוא לבצע אותו כמה שיותר בחומרה ולא להעמיס על המעבד .
אז אני מאמין שעוד יצאו לוחות אם עם ציפסטים חזקים יותר והם תהיה יותר השפעה מכח עיבוד .
מה שגם זה הכל שאלה של מה אתה צריך - אין לי שום צורך במשהו יותר חזק ממה ש ATOM 330 נותן לי הוא מנגן כל דבר - הוא מריץ XP SP3 חלק - התקנתי אתמול XBMC והוא עובד נפלא .
אבל מה אתה חושב ש INTEL תשב על השמרים .
הרי אם אני אחפש אני גם אמצא איזה הצהרה על מעבד עתידי יותר טוב .משל VIA .
אבל עדיין נכון להיום INTEL מובילה עם מעבד ה ATOM 330 .
וכאשר איזה מתחרה תוציא מעבד חדש גם היא תוציא .
אבל אני דווקא חושב שהתחרות פה היא לא עם המעבדים אלא עם הציפסט
השאלה מי תוציא לוח-אם עם ציפסט יותר חזק .
הרי בתחום עובוד הווידאו שזה בעצם קהל היעד של לוחות האם MINI-ITX
הרי אם היו שמים מעבד של Sigma Designs SMP8635 - אז הוא היה מנגן כל דבר .
הרי הרעיון בעיבוד ווידאו הוא לבצע אותו כמה שיותר בחומרה ולא להעמיס על המעבד .
אז אני מאמין שעוד יצאו לוחות אם עם ציפסטים חזקים יותר והם תהיה יותר השפעה מכח עיבוד .
מה שגם זה הכל שאלה של מה אתה צריך - אין לי שום צורך במשהו יותר חזק ממה ש ATOM 330 נותן לי הוא מנגן כל דבר - הוא מריץ XP SP3 חלק - התקנתי אתמול XBMC והוא עובד נפלא .
[left]Introducing fit-PC2
CompuLab introduces fit-PC2 – the smallest, most power-efficient Intel Atom PC to date. fit-PC2 architecture is what sets it apart from other nettop PCs - fit-PC2 is designed around the Intel Atom Z530 1.6GHz and the ultra low power Intel US15W system controller hub, rather than the Atom N270 and 945G used in other nettop-PCs, thereby reducing power consumption by more than two thirds.
US15W incorporates hardware video acceleration. This allows fit-PC2 to run Windows XP or Ubuntu Linux at just 6W and to play full HD 1080p H.264 video using less than 7W.
www.fit-pc2.com/[/left]
CompuLab introduces fit-PC2 – the smallest, most power-efficient Intel Atom PC to date. fit-PC2 architecture is what sets it apart from other nettop PCs - fit-PC2 is designed around the Intel Atom Z530 1.6GHz and the ultra low power Intel US15W system controller hub, rather than the Atom N270 and 945G used in other nettop-PCs, thereby reducing power consumption by more than two thirds.
US15W incorporates hardware video acceleration. This allows fit-PC2 to run Windows XP or Ubuntu Linux at just 6W and to play full HD 1080p H.264 video using less than 7W.
www.fit-pc2.com/[/left]
השאלה בעצם על כל מחשב עם ATOM 330 , אם 1080P גבולי ואולי אפילו 720P עם תרגום חיצוני יקרטע אז חבל על הכסף , חוץ מזה למה ללכת על הATOM שאפשר ב1000 ש"ח לקנות את הAMD (מעבד 5050 , לוח אם 780G , ו2GB) .lawpower כתב:על איזה מהמחשבים אתה מדבר?opher כתב:מחשב כזה יעמוד ב1080P + תרגום עברית ?
...
על מה שאני רציתי להרכיב - ראיתי כבר כמה שאמרו שלא...
מה ש SHED - הוא אמר שהוא קרא - אבל לא בדק בעצמו....
-
Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
עופר - באיזה גודל המחשב שאתה מדבר עליו?
אנחנו מדברים על מחשבים קטנטנים - לוח אם 17X17 ס"מ...
אנחנו מדברים על מחשבים קטנטנים - לוח אם 17X17 ס"מ...
opher
אתה טועה ומטעה .לגבי יכולות ה ATOM330 עם G950 .
יש מאמר מאוד ממצה וברור לגבי מה היכולות של ה X27D מבוסס ATOM 330
http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews ... 6&PageId=0
ציטוט מעמוד 7 במאמר בנושא ניגון ווידאו :
קודם כל שוב ב1000 שקל אני קונה רק לוח ומעבד מבוסס G780 ואני צריך להוסיף עוד
500-600 שקל עבור מארז ועוד מאוור - וממה שבדקתי המאוורים בפורמט 1U לא ממש שקטים בסביבות 35DB וכבר הצריכת חשמל (חום שנפלט לחדר גבוהה) זה לא מחשב שעובד על 25W זאת כבר מערכת של קרוב ל 100W - אצלי המחשב בחדר שינה ואני בסך הכל מטר וחצי מימנו אז חשוב לי שיהיה שקט כמוכן קומפקטי .
- והמחשב שלי מנגן 720P חלק עם כתוביות חיצוניות בלי בעייה ולא גבולי .
לך אולי יש מסך FULL-HD וסרטים רבים בפורמט 1080P אבל לי אין וגם המסך שלי הוא 720P - 1080i - PIONEER 4280XA - ואין לי שו צורך להוריד סרט בגודל 9-18 GB .
לא מאמין אתה מוזמן לבוא אלי לקפה ואני אראה לך איך המכשיר מתמודד עם 720P בכבוד .
אני גם ניגנתי TRAILERS של 1080P שהורדתי בפורמט H264 והם ניגנו ללא כל בעייה .
הFIT2PC הוא ממש נחמד למען האמת רק חבל שיש לו רק 1GB זיכרון - אם היה ידוע לי על ה
FIT2PC בהחלט שהייתי לוקח בחשבון גם אותו - אבל הוא מוצר מיוחד - וMINI-ITX הוא יותר סטדרטי ונוח לשידרוג - אם בעוד שנה יצא לוח אם MINI-ITX חדש וחזק יותר אני אוכל להשתמש באותו המארז על מנת לשדרג - וגם למי שרוצה יש אפשרות לשים DVD במארז של המחשב שלי - ויש לוחות MINI-ITX עם חיבורי PCI .
המחיר של FIT-2PC ממש טוב עדיין עולה יותר יקר ב50$בערך . 160GB - אבל בכל אופן למי שבאמת צריך לנגן תכנים 1080P וצריך כח עיבוד ווידאו רציני אני ממליץ לקנות את ה FIT2PC טכנית הוא מחשב עם בצועי ווידאו חזקים יותר .
אתה טועה ומטעה .לגבי יכולות ה ATOM330 עם G950 .
יש מאמר מאוד ממצה וברור לגבי מה היכולות של ה X27D מבוסס ATOM 330
http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews ... 6&PageId=0
ציטוט מעמוד 7 במאמר בנושא ניגון ווידאו :
Reproduction of Xvid/Divx files up to 8Mbit we tested was flawless and the CPU load was ~20~30% with the QPel encoding function enabled and disabled.
Play back of 720p (1280x720) Xvid files was also not a problem and the CPU load was slightly increased ~ 37%. The DivX 720p HD Trailier playback was very good with only 3~4 dropped frames in renderer, mostly when we maximized the player's window. Proceeding to higher 1080p Divx HD video made things tougher, and the reproduction was rather jerky...
Then we run some MPEG 2 video file tests. Here the playback is very good, and even 1080p clips were playable.
The tested MPEG 2 clips were playable until the 12Mbit rate. The 704x576x18Mbit MPEG 2 video file was not playable using both the Media Player Classic or the Windows Media Player.
Speaking of Windows Media Player, let's pass to more advanced files, like Mpeg4 AVC. The VC1 compatible clips from Microsoft showed that the 720p60_15Mbit file had a very jerky playback, while the 720p30_8Mbit file was perfectly playable.
The WMV files we downloaded from Microsoft's web site at 720p were also flawlessly reproduced with Windows Media Player, while we witnessed problems during playback using the Media Player Classic.
The 1080p_The_Magic_Of_Flight clip was not playable and many flames were dropped.
The x264 format was also easily handled by the Intel GMA950 graphics engine, with DVD-sized clips (704x288) to be playable even at 8Mbit. On the other hand, playing higher quality videos (1080p) was a rather difficult task.
After having tested all clips with KLite Mega Codec v4.4.2, we switched to the CoreAVC v1.8.5.0 (20081017) playback software and hoping to to have better results.
After sometime we realized that t despite the change, the results remained more or less the same.
To sum up, the Shuttle X27D is only capable of playing videos with resolutions of up to 720p, while the maximum bit rate is 12Mbits. Beyond that point, video reproduction may be difficult and not smooth at all....
קודם כל שוב ב1000 שקל אני קונה רק לוח ומעבד מבוסס G780 ואני צריך להוסיף עוד
500-600 שקל עבור מארז ועוד מאוור - וממה שבדקתי המאוורים בפורמט 1U לא ממש שקטים בסביבות 35DB וכבר הצריכת חשמל (חום שנפלט לחדר גבוהה) זה לא מחשב שעובד על 25W זאת כבר מערכת של קרוב ל 100W - אצלי המחשב בחדר שינה ואני בסך הכל מטר וחצי מימנו אז חשוב לי שיהיה שקט כמוכן קומפקטי .
- והמחשב שלי מנגן 720P חלק עם כתוביות חיצוניות בלי בעייה ולא גבולי .
לך אולי יש מסך FULL-HD וסרטים רבים בפורמט 1080P אבל לי אין וגם המסך שלי הוא 720P - 1080i - PIONEER 4280XA - ואין לי שו צורך להוריד סרט בגודל 9-18 GB .
לא מאמין אתה מוזמן לבוא אלי לקפה ואני אראה לך איך המכשיר מתמודד עם 720P בכבוד .
אני גם ניגנתי TRAILERS של 1080P שהורדתי בפורמט H264 והם ניגנו ללא כל בעייה .
הFIT2PC הוא ממש נחמד למען האמת רק חבל שיש לו רק 1GB זיכרון - אם היה ידוע לי על ה
FIT2PC בהחלט שהייתי לוקח בחשבון גם אותו - אבל הוא מוצר מיוחד - וMINI-ITX הוא יותר סטדרטי ונוח לשידרוג - אם בעוד שנה יצא לוח אם MINI-ITX חדש וחזק יותר אני אוכל להשתמש באותו המארז על מנת לשדרג - וגם למי שרוצה יש אפשרות לשים DVD במארז של המחשב שלי - ויש לוחות MINI-ITX עם חיבורי PCI .
המחיר של FIT-2PC ממש טוב עדיין עולה יותר יקר ב50$בערך . 160GB - אבל בכל אופן למי שבאמת צריך לנגן תכנים 1080P וצריך כח עיבוד ווידאו רציני אני ממליץ לקנות את ה FIT2PC טכנית הוא מחשב עם בצועי ווידאו חזקים יותר .
לגבי ה-fit, נראה שיש יציאת hdmi ולא dvi.
http://fit-pc2.com/wiki/images/3/3e/Fitpc2-back.png
לגבי זמינות כתוב שהזמנות יחלו במאי.
החברה נמצאת בטכניון חיפה.
http://fit-pc2.com/wiki/images/3/3e/Fitpc2-back.png
לגבי זמינות כתוב שהזמנות יחלו במאי.
החברה נמצאת בטכניון חיפה.
OK לגבי הגודל אתה צודק. לגבי הביצועים לדעתי זה גבולי.lawpower כתב:עופר - באיזה גודל המחשב שאתה מדבר עליו?
אנחנו מדברים על מחשבים קטנטנים - לוח אם 17X17 ס"מ......
למה מטעה ? אני שואל שאלות .viper כתב:opher
The 1080p_The_Magic_Of_Flight clip was not playable and many flames were dropped.
The x264 format was also easily handled by the Intel GMA950 graphics engine, with DVD-sized clips (704x288) to be playable even at 8Mbit. On the other hand, playing higher quality videos (1080p) was a rather difficult task.
....
קראתי את המאמר והוא באמת ענה לי על השאלות
זה בדיוק המצב שלי היום עם הP4 2.8GHZ הוא מריץ 720P ב1080 הוא מתקשה ומתחיל לאבד פריימים ולקרטע , אם מוסיפים לX264 תרגום הוא מתחיל לקרטע ולהתקע גם ב720P
דרך אגב 1080P בפורמט WMV עובד חלק בדיוק כמו במאמר , אז בעצם אנחנו מדברים על מחשב קטן ושקט עם כח חישוב ברמה של P4 2.8-3.0GHZ
גם עכשיו אני מטעה ?
נמצא אצלי ה-fit pc2 לבחינה. בינתיים אני חייב לציין שהוא לא מתמודד כמו שצריך עם תכני HD (יש לי אוסף של קטעי בחינה באדיבות זיו).
היום תותקן עליו מערכת הפעלה מחדש, אשר עברה אופטימיזציה למעבד שלו + גרסא של ffmpeg אשר מותאמת למעבד גם היא.
דיווחים מפורטים - בקרוב.
היום תותקן עליו מערכת הפעלה מחדש, אשר עברה אופטימיזציה למעבד שלו + גרסא של ffmpeg אשר מותאמת למעבד גם היא.
דיווחים מפורטים - בקרוב.
You are never fully dressed without a smile
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
הוא צריך להיות מסוגל לנגן HD כשאותו הHD נפרש ע"י ה GPU שלו.Shed כתב:נמצא אצלי ה-fit pc2 לבחינה. בינתיים אני חייב לציין שהוא לא מתמודד כמו שצריך עם תכני HD (יש לי אוסף של קטעי בחינה באדיבות זיו).
דיווחים מפורטים - בקרוב....
אני מניח שאתה בודק אותו גם עם DXVA?
אתה קצת מטעה - מכיוון שיש המון סוגי ורמות BITRATE של ווידאו - המחשב הנ"ל מצליח להתמודד יפה צאוד עם כמעט כל הקבצים הסטנדרטים - בכל אופן עם תכנים של 720P עד BITRATE מסויים אין למכשיר שום בעייה ורוב החומר שיש באנטרנט הוא ב פורמט X264 או ב 720P
עם ביטרייט לא כלכך גבוה - אז המכשיר הנ"ל מתמודד איתם בהצלחה ומנגן אותם .
אני הוספתי כתוביות ל720P והוא ניגן ללא בעייה - אבל שוב זה מאוד תלוי עד כמה ה BITRATE של הסרט
איו לי שום בעייה שהמכשיר לא מצליח לנגן "720p60_15Mbit " לא יציא לי להתקל בשום סרט באינטרנט שמגיע ברמה כזאת - ושוב לכל מי שאין לו מסך FULLHD 1080P - אין שום סיבה להוריד קבצים באיכות הזאת - ולי המסך הוא 720P .
והינה עוד נתון מעניין - המעבד הזה קצת יותר חזק מ P4 3.06 - אז אולי הוא מצליח קצת יותר טוב לעשות את מה שהמחשב שלך לא מצליח .- כ-8% יותר חזק מ P4 3.06 .
http://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup. ... 40+1.60GHz
אני הוספתי כתוביות ל720P והוא ניגן ללא בעייה - אבל שוב זה מאוד תלוי עד כמה ה BITRATE של הסרט
אני חושב שרוב הסרטים באינטרנט להורדה הם אפילו לא מגיעים ל 8MBIT .while the 720p30_8Mbit file was perfectly playable....
איו לי שום בעייה שהמכשיר לא מצליח לנגן "720p60_15Mbit " לא יציא לי להתקל בשום סרט באינטרנט שמגיע ברמה כזאת - ושוב לכל מי שאין לו מסך FULLHD 1080P - אין שום סיבה להוריד קבצים באיכות הזאת - ולי המסך הוא 720P .
והינה עוד נתון מעניין - המעבד הזה קצת יותר חזק מ P4 3.06 - אז אולי הוא מצליח קצת יותר טוב לעשות את מה שהמחשב שלך לא מצליח .- כ-8% יותר חזק מ P4 3.06 .
http://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup. ... 40+1.60GHz
Shed,
האם קיימת יציאת hdmi הכוללת אודיו?
למה במפרט כתוב dvi?
איזה מ"ה אתה מתקין?
TheCoolest,
במפרט ה-chipset כתוב
[left]
השאלה איך מנצלים את זה?
האם קיימת יציאת hdmi הכוללת אודיו?
למה במפרט כתוב dvi?
איזה מ"ה אתה מתקין?
TheCoolest,
במפרט ה-chipset כתוב
[left]
[/left]Video
Full hardware acceleration of H.264, MPEG2, VC1, and WMV9 is supported, eliminating the need for software decode and off-loading the processor...
השאלה איך מנצלים את זה?
ewolf,
ה-GPU היחידי שאני מכיר שיודע להתמודד עם פריסת וידאו באופן עצמאי זה רק nvidia. כל השאר זה "ליד", לא מטפלים בפוסט פרוסס, on screen display או כתוביות.
אני בודק את ה-fit pc2 עם כמה גרסאות לינוקס, אחת מהן זה מובלין, שאינטל בעצמה פיתחה ואשר עברה אופטיזמיזציה והתאמה למעבד.
ה-GPU היחידי שאני מכיר שיודע להתמודד עם פריסת וידאו באופן עצמאי זה רק nvidia. כל השאר זה "ליד", לא מטפלים בפוסט פרוסס, on screen display או כתוביות.
אני בודק את ה-fit pc2 עם כמה גרסאות לינוקס, אחת מהן זה מובלין, שאינטל בעצמה פיתחה ואשר עברה אופטיזמיזציה והתאמה למעבד.
You are never fully dressed without a smile
OK בוא נסכםviper כתב:אתה קצת מטעה - מכיוון שיש המון סוגי ורמות BITRATE של ווידאו - המחשב הנ"ל מצליח להתמודד יפה צאוד עם כמעט כל הקבצים הסטנדרטים - בכל אופן עם תכנים של 720P עד BITRATE מסויים אין למכשיר שום בעייה ורוב החומר שיש באנטרנט הוא ב פורמט X264 או ב 720P
אני הוספתי כתוביות ל720P והוא ניגן ללא בעייה - אבל שוב זה מאוד תלוי עד כמה ה BITRATE של הסרטאני חושב שרוב הסרטים באינטרנט להורדה הם אפילו לא מגיעים ל 8MBIT .while the 720p30_8Mbit file was perfectly playable....
http://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup. ... 40+1.60GHz...
1. הלוח אם קטן וצריכת החשמל קטנה מאד מדובר ביתרון ברור
2. הוא יריץ HD בצורה חלקית , בהקבצים עם הBITRATE גבוהה הוא יגמגם
3. המעבד 30% יותר חלש מה AMD Athlon 64 X2 3800+ ו 50% חלש מהAMD Athlon 64 X2 5200+ לפי הcpubenchmark שהעלת לפורום .
דרך אגב בשרשורים קודמים בפורום הציעו לכולם לקנות מעבד עם כוח עיבוד מינימלי של ה5200+AMD או 6300 של INTEL
אינטל בשביל להנות מכל התכנים שמסתובבים היום
שוב זה הכל שאלה של כרטיס גרפי יותר ממעבד לדעתי -ואני יודע שבעתיד יהיו כרטיסים גרפים טובים יותר עם מעבד ATOM .
בכל אופן אם בונים מחשב זה דבר אחר - (לא נגמר ב 200 דולר) אבל אני לא משווה את המחשב שלי לשום דבר אחר שקיים בשוק .
כל אחד לפני שהוא קונה צריך לחשוב מה הוא צריך מהמהחשב שלו ומה השימוש שלו מימנו
אני רק מציג אותו ואומר מה הוא יכול ומה הוא לא יכול לעשות .
בכל אופן אין לי שום אינטרס לשכנע .
אני מסכים איתך שהמחשב לא יכול לנגן הכל - אבל מדובר פה בנישה מאוד קטנה
יחסית של קבצים קיצוניים מאוד של 720P - ושל 1080P
הרוב המוחלט של הקבצים שיש להשיג באינטרנט מנגן ללא בעיה .
אבל זה פורום היי-אנד שכזה אז אני מקבל את זה שאנשים כן מחזיקים אצלם קבצי ווידאו קיצוניים וריפים של BLUERAY וכ"ו ורוצים לנגן אותם .
ומי שיש לו קבצים כאלו מיוחדים יודע בדיוק מה צריך בשביל לנגן אותם - אבל מי שרוצה מחשב HTPC סטנדרטי זול שיכול להריץ את מירב קבצי ה HD הרגילים - על אחת כמה וכמה אם אין לו מסך FULL-HD 1080P ולא מתכוון לרכוש אחד שכזה - וגם יוכל לשדרג את הלוח אם שלו בעלות של 400ש"ח בערך בעתיד ללוח אם אחר מבוסס ATOM בפורמט MINI-ITX Vהסטנדרתי יוכל בלי בעייה לשים אותו במארז שמגיע עם המחשב הנ"ל .
בכל אופן אם בונים מחשב זה דבר אחר - (לא נגמר ב 200 דולר) אבל אני לא משווה את המחשב שלי לשום דבר אחר שקיים בשוק .
כל אחד לפני שהוא קונה צריך לחשוב מה הוא צריך מהמהחשב שלו ומה השימוש שלו מימנו
אני רק מציג אותו ואומר מה הוא יכול ומה הוא לא יכול לעשות .
בכל אופן אין לי שום אינטרס לשכנע .
אני מסכים איתך שהמחשב לא יכול לנגן הכל - אבל מדובר פה בנישה מאוד קטנה
יחסית של קבצים קיצוניים מאוד של 720P - ושל 1080P
הרוב המוחלט של הקבצים שיש להשיג באינטרנט מנגן ללא בעיה .
אבל זה פורום היי-אנד שכזה אז אני מקבל את זה שאנשים כן מחזיקים אצלם קבצי ווידאו קיצוניים וריפים של BLUERAY וכ"ו ורוצים לנגן אותם .
ומי שיש לו קבצים כאלו מיוחדים יודע בדיוק מה צריך בשביל לנגן אותם - אבל מי שרוצה מחשב HTPC סטנדרטי זול שיכול להריץ את מירב קבצי ה HD הרגילים - על אחת כמה וכמה אם אין לו מסך FULL-HD 1080P ולא מתכוון לרכוש אחד שכזה - וגם יוכל לשדרג את הלוח אם שלו בעלות של 400ש"ח בערך בעתיד ללוח אם אחר מבוסס ATOM בפורמט MINI-ITX Vהסטנדרתי יוכל בלי בעייה לשים אותו במארז שמגיע עם המחשב הנ"ל .