SageTV היתה מהראשונות שתמכה ב-WHS - הרבה הרבה לפני VMC...doron_amedey כתב:שאלה נוספת האם יש SAGE ל-WHS?...
אורן.
נדמה לי שהשרשור הזה הוא שרשור התגובות למדריך שבדיוק מכיל את המצאי שאתה מחפש. פשוט תקרא אותו ותמצא שם את כל התשובותdoron_amedey כתב:וואו!
ואני חשבתי שאני מופרע
ב-VMC אי אפשר כמובן... ולא נראה לי שגם ב-W7.
לגבי SAGE, אולי צריך לבדוק אותו חזרה.
לעשות זאת אילו כרטיסים אני צריך?
משהו יכול לתת רשימת מצאי + לינקים אם יש איך להתקין.
אני אתחיל במשימה מחדש.
נ.ב.
MYMOVIES תומך ב-SAGE?...
כמו שאורן כבר כתב, SAGE תומכת ב-WHS בלי בעיות. אבל DVBE4SAGE לא נבדקה עליה כמו שאני מאמין גם דרייברים רבים של כרטיסי DVB-S ולכן צריך להזהר אם רוצים ליישם את הפתרון הזה על WHS.doron_amedey כתב:שאלה נוספת האם יש SAGE ל-WHS?...
אני דווקא חושב שיכול להיות פתרון עבור mythtv מהסיבה הפשוטה שה-dreambox למיניהם, שמריצים לינוקס מצליחים לראות את הערוצים של יס, עם CAM שנקרא NEWCS (או משהו בסגנון, עבר קצת זמן מאז שחקרתי את הנושא).mpogr כתב:צר לי לאכזב אותך, אבל לא נראה לי שיהיה פתרון כזה ללינוקס בזמן הקרוב. הסיבה לך היא שהפתרון מסתמך על NDSCAM שהוא PLUGIN שקיים רק ב-WINDOWS.nirmv כתב:וואו, אלה חדשות טובות מאד!! סיבה מספיק טובה לעבור ליס...
מחכה למדריך מקביל ל-MythTV.......
תודה רבה על התשובה המפורטת.mpogr כתב: אני מקווה שההסבר יצא מספיק ברור....
SAGE משתמשת ב-BDA (ה-API הסטנדרטי של MS) שהוא מקומי.yeuda כתב:
תודה רבה על התשובה המפורטת.
אבל, עכשיו העניין מתגבר ועולות שאלות נוספות.
1. אני מבין שהמידע עוברת דרך tcpip גם בין SAGE ל DVBE.
כאשר SAGE עובדת מול כרטיס לווין ישירות איך הממשק ?...
כנ''לyeuda כתב: מה הממשק בין DVBE לכרטיס - האם דרך API סטנדרטי ?...
גימיק שיווקי. לרוב משמעות הדבר היא הכללה של קודק או תוכנת נגינה שיודעים לנגן MPEG4 ב-BUNDLE שמגיע עם הכרטיס. לפעמים כך מציינים את העובדה שהכרטיס הוא DVB-S2 למרות שאין קשר ישיר בין הדברים.yeuda כתב: מכיוון שהכרטיס מוציא מידע מוצפן הוא בכלל לא מטפל בפורמטי הווידאו.
אז אם כך למה במפרטי הכרטיסים השונים רשום שיש תמיכה ב mpeg4 למשל ?...
זה די פשוט. ברגע ש"רואים" ערך ECM חדש צריך להניח שכל הפקטים של וידאו, אודיו וכו' של אותו הערוץ מוצפנים עם מפתח חדש. אוגרים אותם עד שמקבלים את המפתח מהכרטיס החכם.yeuda כתב: 2. מהתשובה אני מבין שהכרטיס החכם של yes כולל רכיב אקטיבי שמפעיל
לוגיקה אשר מייצרת את המפתח לפתיחת ההצפנה והדבר נעשה כל הזמן.
איך מסנכרנים את החלפת מתפח ההצפנה לקטע בווידאו המתאים ?...
קודם כל, אפילו עם משתמשים בכרטיס DVB אחד אבל מפענחים כמה ערוצים בו זמנית (מאותו הטרנספונדר כמובן), צריך "לשאול" את הכרטיס החכם על כל ערוץ. הפקת המפתח ע''י הכרטיס לוקחת כשליש שניה וצריך מפתח חדש כל 15 שניות פר ערוץ, לכן תיאורטית כרטיס חכם אחד יכול לפענח עד כ-45 ערוצים שונים בו זמנית. בזמנו ערכתי ניסויים על-פני 12 שעות ויותר והצלחתי לפענח בו במנית כ-30 ערוצים על מחשב חזק יחסית. בפועל אין צורל בכמות כזאת של ערוצים בו זמנית לצרכים אישיים.yeuda כתב: כאשר יש מספר כרטיסים אז כל אחד צריך עדכון מפתח כל הזמן - מתי ה rs232 "נחנק" ?...
אם מדובר ברשת מקומית, אין צורך בכך, כיוון שאפשר לחבר כמות מכובדת של כרטיסי DVB לאותו מחשב (כולל כרטיסי USB) ללא שום בעיה. אם כוונתך לשרת שכזה שיספק מפתחות לפיענוח לקליינטים דרך האינטרנט, כאן חצית את גבול החוקיות ואינני מוכן לדון בעניין.yeuda כתב: בעצם אם כך היה אפשר להחזיק "שרת מפתחות" כזה בודד עם כרטיס בודד
שישרת מספר מחשבים ?...
DVBE4SAGE לא מבצעת שום דבר שהוא ספציפי ל-NDS. תהליך הפרדת התוכן והפיענוח הוא כללי לכל שידור DVB (ולא רק לווייני) ולא תלוי בספק. מה שכן ספציפי ל-NDS הוא הפניה לכרטיס החכם והפקת המפתח באמצעותו, אבל זה נעשה, כאמור, ע''י NDSCAM שלי אישית אין שום קשר אליו, וסודו שמור עם מפתחו.yeuda כתב: 3. מאיפה כל הידע הנדרש להבין את כל תהליך ההצפנה.
האם NDS מפיצה את המידע חופשי ?...
DVBE4SAGE היא OPEN SOURCE, יש לינקים אליה בתוך המדריך. NDSCAM, כאמור, לא.yeuda כתב: 4. האם כל התוכנות הנ"ל הם ב opensource ? אפשר להשיג את הקוד שלהם ?...

בהחלט...Shed כתב:
אני חושב שצריך לתת איזה שאפו ענק ל-mpogr, התוכנה שהוא כתב רחוקה מלהיות טרוויאלית. והוא מצא פתרון יצירתי....
השאלה באמת הייתה מסקרנות ואין פה כוונה למשהו לא חוקי. מצטער אם זה נשמע כך.mpogr כתב: אם מדובר ברשת מקומית, אין צורך בכך, כיוון שאפשר לחבר כמות מכובדת של כרטיסי DVB לאותו מחשב (כולל כרטיסי USB) ללא שום בעיה. אם כוונתך לשרת שכזה שיספק מפתחות לפיענוח לקליינטים דרך האינטרנט, כאן חצית את גבול החוקיות ואינני מוכן לדון בעניין.
רמז 1: כך בדיוק עובדים שרתי שיתוף ברחבי העולם.
רמז 2: אני בכוונה מימשתי חיבור הדוק בין DVBE4SAGE ו-MDAPI PLUGIN כדי שהשימוש הזה לא יהיה אפשרי. אני אדם נורמטיבי ולא מסתתר מאף אחד, והדבר האחרון שאני רוצה שייקרה הוא ששמי ייקשר לפעילות לא חוקית כלשהי....
digest, לSAGE אין עם מי ללחםdigest כתב:התגעגענו על ה-Holy War, עוד לא היתה ב2009עכשיו, תענה לי בבקשה: אפשר להקים דבר כזה ב VMC? [מאוד שמח] [מאוד שמח]...
חברה' עם ה-VMC מזמן לא הרגישו אומללים![]()
ואני עם MCE2005 שלי צריך בכלל לשבת בצד עלוב...
עם כל הכבוד ל-Sage, יש לה מתחרה רציני מאוד מעולם הלינוקס - mythtv.rami69 כתב:digest, לSAGE אין עם מי ללחםdigest כתב:התגעגענו על ה-Holy War, עוד לא היתה ב2009עכשיו, תענה לי בבקשה: אפשר להקים דבר כזה ב VMC? [מאוד שמח] [מאוד שמח]...
ואני עם MCE2005 שלי צריך בכלל לשבת בצד עלוב......
אותה "הורג" אותי כל פעם מחדש עם האמירות הללוzovirax כתב:יש רק תחום אחד ש SAGE שולטת בו , וזה ה TV, כל השאר כישלון מוחלט!
וגם ב TV יש לה בלי סוף מה לשפר.
יתרון אחד שיש לה על שאר התוכנות וזה האקסטנדר HD.
אבל זה לא הנושא בשירשור....
תוכניתי המקורית הייתה להישתמש ב לינוקס, בגלל שאני מכיר אותו לא פחות מwindows ו זה realiable בהרבה מwindows אבל צריך להטים לאולים. בגלל זה, ה-router שלי monowall - freebsd והמרכזיה הטלפונית גם freebsd - askoziaShed כתב:עם כל הכבוד ל-Sage, יש לה מתחרה רציני מאוד מעולם הלינוקס - mythtv.rami69 כתב:digest, לSAGE אין עם מי ללחםdigest כתב:התגעגענו על ה-Holy War, עוד לא היתה ב2009עכשיו, תענה לי בבקשה: אפשר להקים דבר כזה ב VMC? [מאוד שמח] [מאוד שמח]...
ואני עם MCE2005 שלי צריך בכלל לשבת בצד עלוב......
[הכנה ל-flame war הבא]...
הנקודה היא שהיום אין תוכנה-חומרה שיכולה לשרת את ביתי כמו SAGEdigest כתב:רמי,
בטח שאין. שרת עם שישה כרטיסי DVB-S זה נשק לא קונבנציונלילSAGE אין עם מי ללחם......