Huber כתב:ה FF אכן זולל זיכרון (אצלי כרגע "רק" על 250 מגה), אבל בהנחה שכיום סטיק של זיכרון עולה 50 שח, אין שום מניעה להוסיף זיכרון ובא לציון גואל. בבית עם מחשב של 2 גיגה ובעבודה עם מחשב הרבהיות רחלש (אבל גם עם 2 גיגה) לא הרגשתי שום האטה בעבודה בגלל ה FF.
...
התיאוריה והמעשה שונים. יש לי 2G וכשFF מגיע ל600M מתחילים להרגיש איטיות גם אם בדיקה בtask manager מראה שיש עוד הרבה זכרון לא מנוצל.
כנראה של FF עצמו יש ניהול זכרון שמתחיל לבזבז זמן.
יש הבדל גדול בין אחרי דקה ובין אחרי גלישה ממושכת (אלא אם זו דקה ממש ממש אינטנסבית)
גם אקספלורר זולל כמויות גדולות של זכרון, חלק גדול בבעיות של שניהם זו דווקא הצורה שמערכת הפעלה מקצה זכרון, זו אחת הסיבות שבכרום עברו לprocess לכל טאב
moco , אם אני לא טועה (אני אצטרך לבדוק) זה הגיוני שתתחיל להרגיל איטיות ככל שה FF משתמש ביותר זכרון , גם אם יש לך זכרון פנוי. אבל 600 בזכרון הראשי זה די הרבה (או שאתה מחבר את זה עם ה VM ?)
באמת שכדאי שתדסבל חלק מהתופסים לראות אם זה משנה את קצב צריכת הזכרון
moco כתב:שבלול,
ממש לא הצלחתי להבין את המשפט האחרון שלך .
ל500-600 אני מגיע לאחר זמן ארוך ושימוש באפליקציות עתירת JS, ובדרך כלל 6-10 טאבים פתוחים.
הprocess לכל טאב של כרום זה באמת שוס. גם מנוע הJS שלו יותר מהיר. בקומיקס שיצא עם כרום הם מסבירים שזו בעצם גולת הכותרת ושיקול מכריע בdesign.
...
תופסים = תוספים (אופס)
תדסבל = מלשון disable
הכוונה שלי היתה שתבדוק אם אחד התוספים שלך משפיע על כמות הזכרון באופן משמעותי
500-600 עדיין נשמע לי קצת הרבה (אלא אם כללת VM בפנים ואז נשמע לי יותר סביר)
למרות שלאור תיאור אופן העבודה שלך זה אולי פחות קיצוני ממה שחשבתי שהתחלה.
אגב, ל FF 3.1 יהיה מנוע JS שבנתיים נראה יותר מוצלח מאשר כרום, אגב, הבנתי שאפשר להתקין את המנוע JS של 3.1 גם על FF 3
...
בתור אחד שמשתמש כבר כמה חודשים ב3.1.. אני יכול להגיד שהוא שיפור אבל כרום עדיין מתעלה עליו בכמה שלבים בכל הנוגע למהירות.
אני מרגיש שכמו במערכת הפעלה של מיקרוסופט- הם הולכים אחורה.
הדבר העיקרי והראשוני שמעניין אותי זה מהירות, ואחרי זה נתעסק עם תוספות.. הבעיה היא שFF גם נקי אחרי הורדה לא מהיר יחסית לכרום ועוד שהוא עולה עוברות כמה שניות.
לעומתם גוגל בכל המוצרים שלה יודעת מה אנשים מחפשים.. קודם כל פשטות ומהירות - ולאט לאט להוסיף פונקציות.
עכשיו העלתי על FF שרק אותחל, עם תוסף SessionManager, כ20 טאבים שמורים (לא כל כך נדיר אצלי),
הזיכרון עלה מייד ל530M .
מה שיותר מטריד, שלאחר שכל הדפים נטענו ואיני עושה כמעט כלום, הזכרון כבר עלה לאחר עוד כמה דקות ל570M, ותוך כדי כתיבת שורות אלה, הוא ממשיך לעלות. נראה לי שיש זליגות רציניות במנוע JS .
מי מוכן לעשות ניסוי קטן? אני אישית לא מוותר על ה FF בגלל התוספים והתוסף המרכזי שמככב ב WISH LIST שלי לדפדן החדש הוא ADBLOCK PLUS. אני משער/מניח שדף שיעלה עם כל הפירסומות בכרום יגזול יותר משאבים מדף שיעלה ללא כל הפרסומות ב FF. משיהו מוכן לבדוק את הטענה ע"י העלה של כמה לשוניות עם אתרים עמוסי פרסומות ב FF כשהפרסומות מנוטרלות ע"י ה ADBLOCK והעלאת אותם אתרים בכרום?
Huber כתב:מי מוכן לעשות ניסוי קטן? אני אישית לא מוותר על ה FF בגלל התוספים והתוסף המרכזי שמככב ב WISH LIST שלי לדפדן החדש הוא ADBLOCK PLUS. אני משער/מניח שדף שיעלה עם כל הפירסומות בכרום יגזול יותר משאבים מדף שיעלה ללא כל הפרסומות ב FF. משיהו מוכן לבדוק את הטענה ע"י העלה של כמה לשוניות עם אתרים עמוסי פרסומות ב FF כשהפרסומות מנוטרלות ע"י ה ADBLOCK והעלאת אותם אתרים בכרום?
...
בבדיקה מאוד לא מדעית עם מעט טאבים כרום תפס כמעט פי 2 זכרון (נמדד אחרי דקות בודדות שהם באוויר)
הבדיקה הרלוונטית (שקשה לעשות על ידי תצוגות משאבים) היא איזה דפדפן בסופו של דבר יותר מהיר בתנאים הללו , ובתנאי שלמחשב יש מספיק זכרון פיזי.
כרום משתמש בניהול הזכרון של מערכת ההפעלה, FF צריך לעשות זאת בעצמו.
moco - גם אם הוא בסופו של דבר מהיר יותר, עצם זה שהוא תופס יותר משאבי מערכת כבר פוסלת אותו מלהיות היעיל ביותר, לא? אנחנו לא מדברים על מחשבים חזקים, שמה מכלתחילה כל הדיון הזה מיותר, הרי במחשב אצלי בבית למרות שהכרום היה קצת יותר מהיר, שניהם היו מספיק מהירים כדי שזה לא יהווה שיקול בבחירה.
מצד שני - תוספות כגון ADBLOCK (ויש אחרות שעושות את הגלישה למהנה ונוחה יותר כמובן) בהחלט שיקול מהותי מבחינתי בבחירה, אחרי שמתרגלים לגלוש ככה פתאום לחזור לגלישה עם כל הפירסומות שמהבהבות לך מול הפנין ותופסות אחוז נכבד מהדף הופך לבלתי אפשרי/רצוי.
Huber כתב:moco - גם אם הוא בסופו של דבר מהיר יותר, עצם זה שהוא תופס יותר משאבי מערכת כבר פוסלת אותו מלהיות היעיל ביותר, לא?
...
לא, לא בהכרח.
אם אפליקציה דורשת יותר משאבים (כגון זכרון) ממה שיש למחשב אז ברור שזה ישפיע מאוד, אך זה לא הדבר היחידי שמשפיע ובבוודאי זה לא מה שבעיקר משפיע כאשר לא עוברים את משאבי המחשב.
אפשר לכתוב תוכנות יותר יעילות ופחות יעילות.
לגבי התוסף שלך, אז כמו שכבר כתבתי, כרום לא מהווה כרגע תחרות ממשית לדפדפנים הוותיקים וגם לא מתיימר לכך. תישאר בינתיים עם FF. גם אני עם FF ככלי עיקרי בינתיים.