למה סטרימר ולא מחשב htpc

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46479

שליחה

בדיוק, אם היינו מקיימים סקר דומה בפורום HTPC, התשובות היו שונות - ואולי דווקא לא...
פתחתי משאל מתאים, נא לענות בצורה מהימנה! :)
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 458#729458

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832

שליחה

Giliboy כתב:Shed

הניסיונות שלך לצייר את ה- HTPC כמוצר נוח לשימוש/תחזוקה לעומת Streamer הינן קרב אבוד מראש, ומסיבות מאוד אובייקטיביות.
אגב, התוצאה תהיה זהה אם רק ננסה לצייר את ה- Streamer כמוצר גמיש יותר מ- HTPC,
לא יהיה לנו ,מעודדי הסטרימר, Case בעניין הזה..

ה- Trade off מאוד ברור פה:
גמישות עבור ה- HTPC לעומת 0 התעסקות/תחזוקה עבור ה- Streamer.
או אם תרצה:
עלויות תקורה עבור HTPC מול חוסר גמישות עבור ה- Streamer.

נראה לי שבזה כל העניין.
...
הטענה שלי היא פשוטה: יש כאן דעה קדומה בנושא HTPC בעיקר בגלל שרוב הנסיון מגיע משימוש ב-windows ו-MCE / VMC.
יש עוד תוכנות מדיה סנטר ועוד מערכות הפעלה בעולם. העובדה היא שכל הסטרימרים הנ"ל מריצים עליהם לינוקס (עם קרנל זהה לחלוטין לזה שרץ אצלי על המחשב) ועליו אפליקציה שנכתבה במיוחד.

תאמין לי שאישתי לא יודעת אפילו איך מאייתים לינוקס, יש לי שכנים שעד היום חושבים שיש לי "טלוויזיה חכמה" ורצו לרכוש טלוויזיה כמו שלי. אני מודה שלא תמיד הצלחתי להסביר להם שיש מחשב בעסק... חלק לא ממש הבינו את זה.
You are never fully dressed without a smile

jpost
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4861
שם מלא: (~)

שליחה

מבחינתי חוסר היכולת לנגן פסי קול של DTS-MA ושל DD TRUE HD מפיל את הHTPC.
קשה למצוא סטרימר כיום שלא תומך בזה.

לדעתי אין הצדקה למחשב להזרמת סרטים.
בדיוק כפי שמרבית האנשים לא משתמשים במחשב PC לניגון דיסקים של DVD, אלא במכשיר DVD יעודי. החסרונות של המחשב גדולים מהיתרונות המעטים שהוא ייתן כאן אם בכלל.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8143

שליחה

Shed כתב:
Lior_M כתב:
toxin כתב:חסרון משמעותי אתה לא חושב? בימים של מיתון מחיר הוא פקטור גדול
...
ויש עוד פקטורים..
זמן עבודה, וידע .. שכידוע אין לכולם ( התקנה, קנפוג, התעסקות עם קודקים וכיו"ב ).

בוא נגיד שהפתרון להדיוטות ולכאלה שאין להם זמן מיותר ( כמוני למשל ) זה סטרימר.
השאר יכולים להמשיך לבצע סימולציות של ביקוע האטום על ה HTPC שלהם במקביל כמובן
לצפיה בסרט 1080P עם פס קול של 13.1 ערוצים ובביטרייט ממוצע של 9874535436546Kb/s
...
אז כאן אתה טועה ובגדול. כי דווקא סטרימר הוא מוצר ל-power user, כזה שיודע להוריד, להוסיף כתוביות, להתקין תוכנות עזר על מחשב מהצד כדי לסדר GUI יפה וכו' וכו'.
דווקא HTPC, לאחר ההתקנה (וזה ממש לא משנה אם לא אתה התקנת אותו אלא מישהו עזה זאת בשבילך) הוא מוצר שלא מצריך שום ידע תפעולי. קח את השלט ותתחיל להינות.
...
לא ידידי,
כאן אתה טועה.
ברגע שיש לך יכולת לשנות, לשפר, להתקין ולהסיר, אתה פשוט מוצא את עצמך מתעסק בזה כל היום.
הסטרימר לא צריך שום GUI "תפור" בשביל לנגן. הוא גם לא צריך התקנה של מערכת הפעלה .. הוא פשוט מנגן ברגע שאתה מוציא אותו מהקופסא.
כתוביות צריך להוריד גם למחשב כך שזה לא ממש משנה לכאן או לכאן.
ממה שהבנתי מהשרשורים פה גם ה Windows Media Center והמוצרים הדומים לו לא כל כך פשוטים לקנפוג.
תראה, אני לא אומר שסטרימר עדיף על HTPC. אם היה לי זמן ועצבים להתעסקות הזאת גם אני היתי הולך על HTPC וזה פשוט בגלל שלל האפשרויות שיש שם.

חוץ מזה אם אתה מחפש ( ונראה לי שאתה מחפש ) גורם מכריע למה HTPC ולא סטרימר אז פשוט לך על עניין השדרוג ..
בסטרימר אתה מוגבל טכנולוגית לאותה נקודת זמן בה רכשת את המכשיר.
ב HTPC אתה לא מוגבל. אם ייצא פורמט חדש אתה תמיד תוכל לבצע את ההתאמות הנדרשות ( במגבלות החומרה ) בשביל לנגן אותו.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832

שליחה

ליאור,

1. אני אגיד את זה שוב: אני לא "מתעסק בזה" כל היום. להיפך. ברגע שסיימתי התקנה - אין יותר נגיעות לא בקונפיגורציה, לא בהגדרות, לא בקודקים (מה זה בכלל? אין לי מושג) ועוד.
אצלי בבית ה-HTPC הוא כמו טוסטר. יש לו כפתור אחד (ON/OFF) וזהו.

2. נכון - הסרטימר לא צריך שום התקנה, הוא יוצא מהקופסא כמוצר מוגמר - וזה היתרון הגדול שלו על HTPC.

3. כתוביות למחשב לא צריך להוריד באופן ידני - הוא עושה את זה בצורה אוטומטית (וגם מביא לך אופציות, בזמן צפייה, להחליף בין שפות אם אתה ממש רוצה). בנוסף, לא צריך להיכנס לבלאגן של להפוך את הכתוביות כי ה-TVIX קורא אותם הפוך...
חווית הצפייה בקובץ שירד מהאינטרנט דרך HTPC היא כזו: בחירה של הקובץ עם השלט (המחשב כבר הביא את כל המידע מ-IMDB עליו, כולל פוסטר, תקציר וכו'), ולחיצה על PLAY. רוצה כתוביות? לחיצה על עוד מקש בשלט מביאה לך רשימה של כתוביות זמינות עבור הקובץ הנ"ל, וכל מה שאתה צריך לעשות זה לבחור.

4. ל-HTPC יש killer features שלסטרימר אין (למשר pvr, או place shift מלא ועוד), אבל אני עדיין חושב שגם אם נשים את הפיצ'רים האלה בצד, HTPC עם boxee עליו נותן "חווית סטרימר" טובה יותר מסטרימר.
You are never fully dressed without a smile

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73436
שם מלא: ערן

שליחה

jpost כתב:מבחינתי חוסר היכולת לנגן פסי קול של DTS-MA ושל DD TRUE HD מפיל את הHTPC.
...
מי אמר לך שמחשב לא יודע לעשות את זה? כל כרטיס מסך של ATI מהסדרות החדשות יודע להוציא את הפורמטים הללו וגם אם לא יש כרטיסי קול ייעדויים לכך (ע"ע ה ASUS XONAR HDAV1.3 והוא לא היחיד).

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

הובר - שמעת על מישהו שזה באמת עובד אצלו?
על הASUS מדברים על RECALL...
ובינתיים עוד לא שמתי לב שמישהו אמר שזה עובד אצלו.
גם מחירי הכרטיסים - תקנו אותי אם אני טועה - עולים כמו סטרימר לבד.

ואם אפשר לדבר מניסיון - הבוקר ניסיתי להתקין MYTH - איפשהו בדרך זה נתקע - לא ברור לי היכן לגמריי - בהחלט לא למשתמשים ראשונים בלינוקס - לפחות לא בקונפיגורציה שלי :)

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

אני מודה שאין לי ניסיון מעשי - אבל לפי המאמר הזה כל כרטיס ה 4XXX יתנו לך תמיכה:

http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3411

jpost
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

Huber כתב:
jpost כתב:מבחינתי חוסר היכולת לנגן פסי קול של DTS-MA ושל DD TRUE HD מפיל את הHTPC.
...
מי אמר לך שמחשב לא יודע לעשות את זה? כל כרטיס מסך של ATI מהסדרות החדשות יודע להוציא את הפורמטים הללו וגם אם לא יש כרטיסי קול ייעדויים לכך (ע"ע ה ASUS XONAR HDAV1.3 והוא לא היחיד).
...
ממש לא נכון.

כרטיסי ATI יודעים להוציא רק LPCM על גבי HDMI.
כרטיסי ASUS XONAR HDAV לא תקינים ומבוצע להם כרגע RECALL והוצאה של כרטיסי חומרה חדשים. בנוסף גם מבחינת התוכנה והדרייברים של ASUS עדיין זה לא עובד, לא על XP ולא על ויסטה.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

גם ה PS3 מוציא "רק" LPCM למיטב זיכרוני ובכל זאת רשום בפירוש שהוא תומך בפורמטים החדשים.

jpost
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ראה אפילו כאן באתר:

"Xonar HDAV1.3 Deluxe שומר כספו ירחק !!"
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&p=692740

לגבי ה LPCM, בשונה מה PS3 שבו ישנו פענוח של הקול במכשיר והוצאה של אודיו זהה ב LPCM, במחשב זה לא אפשרי.
כל תוכנות ניגון ה BD במחשב כגון Cyberlink Power DVD, מבצעות הורדה של איכות פס הקול לפני שהן מעבירות אותו לכרטיס הקול (DRM). לכן התוצאה לא תהיה זהה לפענוח במגבר.
בנוסף אני מעדיף הוצאה של Bitstream מדויק למגבר וידיעה שאף אחד לא מתעסק על הקול בדרך.

jpost
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ניתן לקרוא על ה downsampling של האודיו בתוכנות כאן:
http://www.bit-tech.net/news/2007/10/08 ... xplained/1

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

jpost כתב:ניתן לקרוא על ה downsampling של האודיו בתוכנות כאן:
http://www.bit-tech.net/news/2007/10/08 ... xplained/1
...
הוא טוען שזה היה אמור להיפטר ב 2008, מישהו רוצה לספר לו שכבר נגמרה לו השנה?

מוזר, כל יו לומדים משהו חדש מסתבר. אם ככה למי שיש רסיבר חדיש שתומך בפורמטים הללו וצופה בלא מעא תכני HD - אין יותר מידיי מה לחפש ב HTPC, לא?

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”