למה בדיוק LCD יותר טוב מפלזמות?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
hasamas
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 214

שליחה

אחד התכונות שאני דורש חד משמעית ממכשיר חשמלי ואפילו מקומקום חשמלי זה להיות נייד.
היום אני רואה ממרחק 4-6 מ"ר ומחר אני מעביר אותו ורואה ממרחק 2-3 מ"ר.

למדתי כאן שהרשת שרואים שנקראת sde מפריעה במרחק קצר מ4 מ"ר.חוץ מזה אנו נמצאים בעולם שמיום ליום התהליכים בו מואצים בעוד שנתיים גם הוט וגם יס עשויים לשדר שידורי היידפינישן ואז הרזולוציה קובעת.

זה לא שהיום אני לא רואה טלויזיה ואצלי המדובר ב100 % יס אבל יש לי 3 מכשירי crt פשוטים שנותנים תוצאה טובה ואיני מוכן להשקיע אלפי שקלים על מנת לרדת ברמה.

אני בטוח ששני הטכנולוגיות ישתפרו בשנה הקרובה או בשנתיים הקרובות ובינתיים אני חושב לעקוב והטוב ביותר crt

אני יודע שזה לא פופולרי כאן אך נכון לרגע זה התמונה הטובה ביותר בשידורי יס או הכבלים
ומכל מרחק זה ב crt .

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78943
שם מלא: עפר לאור

שליחה

hasmas,

אין ספק ש-CRT הוא באמת טכנולוגיה טובה לצפות בה.

הבעיה היא שמדובר במסכים קטנים ביותר...

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719

שליחה

Pakostnik,

כאשר בן אדם בא לכאן ומבקש המלצה למסך LCD בגודל 32 אינץ', בתקציב של כ12000 ש"ח, כאשר הוא מתכוון לצפות בטלוויזיה 90 אחוז מהזמן, אז כנראה שהוא לא מודע לכך שבאותו המחיר הוא יכול לקבל מסך מטכנולוגיה אחרת שיתן לו תמונת טלוויזיה(עובדתית) הרבה יותר טובה, וחוץ מזה שטח המסך שהוא יקבל גם בכ75 אחוזים יותר גדול...

האם זה פשע ליידע אותו שהאפשרות הזאת קיימת?
42 אינץ' גדול מדי? אז שילך על פלאזמת 37 אינץ'... גם יותר זול, ועדיין איכות התמונה בתכנים שבהם הוא יצפה הרבה יותר טובה... אתה מתכחש לעובדה שלא קיים מסך LCD ב12K בגודל סביר שיתן את אותה האיכות התמונה כמו פלאזמת EDTV?

tevel3 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1016

שליחה

sunny_jim כתב:Pakostnik,

כאשר בן אדם בא לכאן ומבקש המלצה למסך LCD בגודל 32 אינץ', בתקציב של כ12000 ש"ח, כאשר הוא מתכוון לצפות בטלוויזיה 90 אחוז מהזמן, אז כנראה שהוא לא מודע לכך שבאותו המחיר הוא יכול לקבל מסך מטכנולוגיה אחרת שיתן לו תמונת טלוויזיה(עובדתית) הרבה יותר טובה, וחוץ מזה שטח המסך שהוא יקבל גם בכ75 אחוזים יותר גדול...

האם זה פשע ליידע אותו שהאפשרות הזאת קיימת?
42 אינץ' גדול מדי? אז שילך על פלאזמת 37 אינץ'... גם יותר זול, ועדיין איכות התמונה בתכנים שבהם הוא יצפה הרבה יותר טובה... אתה מתכחש לעובדה שלא קיים מסך LCD ב12K בגודל סביר שיתן את אותה האיכות התמונה כמו פלאזמת EDTV?
...
יש? אז בכיף, אבל
השחורים בו הבנתי לא טובים כמו בפלאזמות
ויש מריחות שיש תנועה מהירה, ושטויות מהסוג הזה שאין לי מושג
למה עדיף לי פלאזמה.
אבל ממליצים לי עליו ויש לו תיתרונות לו
והוא מתאים לי, למה לא? רק רציתי לדעת מה החסרונות בין השניים, ולמה כל ה"מבינים" מפצירים שlcd הכי טוב

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049

Re: oferlaor

שליחה

Pakostnik כתב:יש מרחק תהומי בין "דעה אישית" לבין לקבוע שפלזמה "זה הכי טוב שיש היום".
לא מתכוון יותר להתווכח עם אנשים שהתחפרו לצמיתות בין 3-4 דגמים של פלזמות.
אני לפחות מתעניין בכל דבר שאני רואה, כולל פלזמות וכולל Haier.
...
למרות שהתגובות לגבי הדברים שלך לדעתי מוצו אני חייב להגיב.
לא יודע למה אתה רושם דברים לא נכונים, איפה רשמו שפלזמה זה הכי בעולם, משום מה אתה מנסה להצטייר כאדם הטוב בפורום שנלחם בכוחות הרשע שהם שאר אנשי הפורום שממליצים בצורה לא אובייקטיבית ובא נאמר מה שאתה חושב ומה שמצטייר מדבריך : פשוט שקרנים !
תתפלא גם שאר האנשים בפורום מתעניינים בדגמים אחרים כמוך ורואים אותם אבל זה לא אומר שצריך להמליץ עליהם אם הם לא טובים, כמו שכבר אמרתי אם אדם קונה מחברה מסויימת ומרוצה מהדגם שלו וממליץ עליה תן לו קצת קרדיט לא כולם משוחדים או שקרנים פה, כל האנשים פה רושמים את דעתם האישית בלבד ואני לא יודע למה אתה חושב שהם קובעים משהו כשהם רושמים וכשאתה רושם משהו אז זו דעה אישית.

crusader
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1952

שליחה

lironk,
זה בסדר Pakostnik פשוט לא נותן לעובדות לבלבל לו את התיאוריה וזה הולך ומתבטא בכמעט כל שירשור שהוא מגיב.
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

lironk,

רק אני מבקש להוריד את הטונים. לא מדובר בדברים ברומו של עניין או פוליטיקה :)

המהנדס
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 974

LCD מול CRT

שליחה

zeev כתב:לכל המשתתפים בדיון, צריך להפנים אחת ולתמיד, אין טכנולוגיה עדיפה אבסולוטית מבין השתיים. אם הייתה כזו - היא הייתה היחידה ששורדת, נקודה.

אני לא מבין למה אנשים כמו tevel3 זקוקים ל-"שפעם אחת אני אוכל לשלוף את התותחים הכבדים מול כל אלה שינסו רק להגיד שlcd הכי טוב (בכל קטגוריה ולכל הצרכים).", אם טכנולוגיה מסוימת מספקת אותך יותר מהאחרת בחר בה. בעוד איני מתכוון להמעיט בחשיבותו של הדיסוננס הקוגנטיבי כמרכיב במכלול ההנאה ממערכת קולנוע ביתי, אני לא חושב שאפשר לגרום לך לאהוב את התמונה שהתצוגה שלך מפיקה יותר או פחות בכח הדיבור בלבד, וזאת מבלי להיכנס כרגע להבחנה בבאגים ספציפיים. אם צפית בשתי הטכנולוגיות והעדפת אחת מהן, היא מן הסתם זאת שתסב לך את מירב התענוג מחוויית הצפיה לטווח ארוך, לא מה שיאמר לך מן דהוא כאן בפורום או במקום אחר.

אישית אני לא אוהב אף אחת מהטכנולוגיות, שטרם הבשילו דיין לשימושי וידאו ביתיים לדעתי, ולכן אני נשאר עם ה-CRT הישן והטוב לעת עתה, שם אני מקבל את התמונה הטובה ביותר לדעתי.
...
יש לי טלביזיה CRT דגם 36zp18 מתוצרת טושיבה וקניתי לאחרונה LCD 32WL58E
מתוצרת טושיבה.לדעתי התמונה של ה LCD איננה נופלת באיכותה מזאת של ה CRT
למרות שהיא מחוברת כרגע ל YES במימשק composite (אני ממתין לכבל
scart---> svideo ) בעוד שה CRT מחוברת במימשק RGB

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

המהנדס,

יפה. זו טלויזיה לסלון?

32" מספיק לך?

zeev
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 652

שליחה

המהנדס,
כמו בתחומים אחרים, יש CRT ויש CRT.
אני משתמש בטלוויזית טלפונקן, שיוצרה כולה ע"י חברת טלפונקן עצמה בגרמניה, מסדרת Hi-Fi Pal-Color (זו החברה היחידה הרשאית להשתמש בשם זה בתור מפתחת שיטת ה-PAL). מעבר לתמונה המדהימה שהיא מפיקה יש את נושא הסאונד, מארז הטלוויזיה כולו עשוי עץ, לא פלסטיק, הסאונד שהוא מפיקה בהתאם אינו בר השוואה לרעשים שמשמיעה טלוויזיה עשויה פלסטיק (שזה בעצם כל טלוויזיה שתראה היום בשוק).

כך שעם כל הכבוד לטושיבה, זה ממש לא באותה ליגה, אין עדיין טכנולוגית flat panel כיום שמסוגלת להתחרות בתמונה שה-CRT הזו מפיקה. ה-tradeoff הוא כמובן הגודל ויותר מכך המשקל העצום שלה (אני מקפיד להתאמן בחדר כושר רק למקרה שאני אצטרך לקחת אותה לתיקון :wink: )
המחיר שלה בהתאם, זה לא CRT שתקנה במחסני חשמל ב-2000 ש"ח.
A good plagiarized idea is better than a lousy original one

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049

שליחה

oferlaor כתב:lironk,

רק אני מבקש להוריד את הטונים. לא מדובר בדברים ברומו של עניין או פוליטיקה :)
...
באמת שלא הרמתי את הטון כתבתי רק עובדות ואמנם לא מדובר בנושא חורץ גורלות אבל לא יתכן שמישהו פעם אחר פעם יטען שכולם חוץ ממנו לא אובייקטיבים וכו וכו.

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”