מה שיהיה כאן ברחובות מחר
חבל לי על האלמנה (היהודיה) אשה נחמדה שסבלה
רבות וטוב שלא הייתה ברכב איתו
ראיתי גם את הסדרה עליו בערוץ 2 איש חביב אבל
שלא הייתי רוצה לפגוש ברחוב חשוך

המסורת של ראשי פשע להיות דמות תומכת ועוזרת בקהילה מסוימת זה דבר ידוע ותועד גם בלא מעט סרטים (הסנדק).theAman כתב:לעניין הבעת הצער,
זה לגיטימי שיש אנשים שיביעו את צערם על מותו של אלפרון, אל תשכחו שמלבד עסקיו המפוקפקים, הוא היה גם בן אדם שהרבה מאוד אנשים אהבו והעריכו ושעזר לרבים מהם (לא חסרות עדויות של אנשים כאלה).
ויש מי שמכיר רק את הצד השלילי שבו וזה לגיטימי שהוא יסלוד ממנו ולא כ"כ יצטער על לכתו בטרם עת.
שתי התגובות הן לגיטימיות ולא צריך להתלהם ולהתעצבן על תגובות של אחרים....

לא מסכים!!!!!!!!!theAman כתב:לעניין הבעת הצער,
זה לגיטימי שיש אנשים שיביעו את צערם על מותו של אלפרון, אל תשכחו שמלבד עסקיו המפוקפקים, הוא היה גם בן אדם שהרבה מאוד אנשים אהבו והעריכו ושעזר לרבים מהם (לא חסרות עדויות של אנשים כאלה).
ויש מי שמכיר רק את הצד השלילי שבו וזה לגיטימי שהוא יסלוד ממנו ולא כ"כ יצטער על לכתו בטרם עת.
שתי התגובות הן לגיטימיות ולא צריך להתלהם ולהתעצבן על תגובות של אחרים....
ברור. ואם מני היה כותב כך על חברינו מטהרן, גם הייתי מגיב.theAman כתב:נכון, אבל גם על אחמדיניג'אד יהיה מי שיגיד "יהי זכרו ברוך"...moco כתב:אבל מני, כשאתה אומר "יהי זכרו ברוך", ביטוי הנהוג לאמר על אנשים טובים שהלכו לעולמם, אתה עושה זילות לביטוי.
גם לאמדיניגיאד יש משפחה שמישהו מכיר.......

אתה צודק , אבל זה לא העיניין בכלל.theAman כתב:moco ו-nadavck,
אני מסכים שהמניע שלו לא היה כזה טהור בפעילותו הפילנטרופית, אבל עדיין זה אדם שהיו לו חברים אמיתיים ומשפחה שעצובים ממותו ומגיבים בהתאם, אין פה כבר עניין של עבריין או לא....

זה בדיוק העניין, מי שאמר "יהי זכרו ברוך" התכוון לכך, והוא לא צריך לתרץ את זה, הוא הכיר אישית את האדם ומכיר את המשפחה, והוא רואה צדדים אחרים שאנחנו לא מכירים כי אנחנו ניזונים רק מהתקשורת.moco כתב:אתה צודק , אבל זה לא העיניין בכלל.theAman כתב:moco ו-nadavck,
אני מסכים שהמניע שלו לא היה כזה טהור בפעילותו הפילנטרופית, אבל עדיין זה אדם שהיו לו חברים אמיתיים ומשפחה שעצובים ממותו ומגיבים בהתאם, אין פה כבר עניין של עבריין או לא....
הבעייה שלי היא שמשתמשים פה בביטוי "יהי זכרו ברוך" בפומבי , כמו שנהוג לעשות על מוזיקאי שנפטר.
בן אדם שהגיע מהירח מייד היה מניח שמדובר בדמות חיובית....
הדגש הוא על "בפומבי". פה בפורום, אני מניח שאף אחד אחר לא מכיר אותו אישית.theAman כתב:זה בדיוק העניין, מי שאמר "יהי זכרו ברוך" התכוון לכך, והוא לא צריך לתרץ את זה, הוא הכיר אישית את האדם ומכיר את המשפחה, והוא רואה צדדים אחרים שאנחנו לא מכירים כי אנחנו ניזונים רק מהתקשורת.moco כתב:אתה צודק , אבל זה לא העיניין בכלל.theAman כתב:moco ו-nadavck,
הבעייה שלי היא שמשתמשים פה בביטוי "יהי זכרו ברוך" בפומבי , כמו שנהוג לעשות על מוזיקאי שנפטר.
בן אדם שהגיע מהירח מייד היה מניח שמדובר בדמות חיובית....
וזה הזכרון שיהיה לו מהאיש.
אישית, חבל לי לראות אנשים חפים מפשע שנפגעו ולצערי הרב עוד ייפגעו לא מעט בתקופה הקרובה....

למה הוא לא יכול לומר את זה בפומבי, ועוד פה כשזה כמו בית בשבילו?moco כתב:הדגש הוא על "בפומבי". פה בפורום, אני מניח שאף אחד אחר לא מכיר אותו אישית.
זה הבדל מהותי, הוא לא בא לנחם את המשפחה.
לדברים יש משמעות אחרת לגמרי בהתאם לאיפה ובפני מי הם נאמרים....