חנות פיוז בגבעתיים.

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #41 

תיקון קל - אניגמה הם לא יבואנים...

שלמה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #42 

MetalliJoe כתב:לא מסכים. אם כולם יתנהגו כרומאים, באמת תיווצר לנו רומא כזאת פה. אני בחיים לא אתמקח עם אף אחד, לא משנה כמה זה יוריד לי במחיר. אני פשוט לא אכנס לחנות שבה המחירים לא קבועים וקשיחים.
...
מה שאתה אומר שקול ל"אני לא אכנס לחנות שמדברים בה עברית כי אני מדבר צרפתית", ומה תעשה שנהוג לדבר עברית? קשה לחיות בסביבה שנוהגת על פי כללים שאינך מקבל.

משתמע מדבריך שאתה רואה בהתמקחות דבר שלילי. התמקחות זה דבר טבעי בכל מסחר וקיים בכל העולם (למרות שזה נעשה באופנים שונים). העסקים היחידים שבהם לא נהוג להתמקח הם אלה שמוכרים למספר רב של לקוחות. חנויות אודיו מקצועיות הן לא בקטגוריה הזו.
משה

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #43 

יש הבדל בין התמקחות לבין ההבדלים שתוארו בשרשור הזה. וכן, ועוד איך אני רואה את כל העיסוק בהתמקחות כדבר מאד שלילי, כי זה תמיד יגרום לי להרגיש פראייר, בין אם שילמתי את המחיר הראשוני ואחרים שילמו פחות, ובין אם הורידו לי במחיר, ואז אני יכול רק לתאר לעצמי כמה עוד יכולתי להוריד וכמה עוד המוכר הרוויח מעבר למחיר שציפה לקבל.
Silence speaks louder than words

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #44 

חברה, שוב ובפעם המאה, זה לא כך אצל כולם. ישנם מקומות שמנטליות שוק הכרמל לא קיימת בכלל, ישנן מקומות שהיא קיימת במידה מסוימת אך הגראנד-באזר שרץ אצל פיוז לא קיים בשום חנות אודיו איכותית אחרת (לפחות שאני מכיר)
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10114
נתן תודות: 592 פעמים
קיבל תודות: 619 פעמים

שליחה #45 

MetalliJoe כתב:יש הבדל בין התמקחות לבין ההבדלים שתוארו בשרשור הזה. וכן, ועוד איך אני רואה את כל העיסוק בהתמקחות כדבר מאד שלילי, כי זה תמיד יגרום לי להרגיש פראייר, בין אם שילמתי את המחיר הראשוני ואחרים שילמו פחות, ובין אם הורידו לי במחיר, ואז אני יכול רק לתאר לעצמי כמה עוד יכולתי להוריד וכמה עוד המוכר הרוויח מעבר למחיר שציפה לקבל.
...
ומה לגבי חברות הסלולר?
ומה לגבי ספקיות האינטרנט?
ומה לגבי חברות הטלוויזיה?
ומה לגבי חברות הביטוח?
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #46 

MetalliJoe כתב:יש הבדל בין התמקחות לבין ההבדלים שתוארו בשרשור הזה. וכן, ועוד איך אני רואה את כל העיסוק בהתמקחות כדבר מאד שלילי, כי זה תמיד יגרום לי להרגיש פראייר, בין אם שילמתי את המחיר הראשוני ואחרים שילמו פחות, ובין אם הורידו לי במחיר, ואז אני יכול רק לתאר לעצמי כמה עוד יכולתי להוריד וכמה עוד המוכר הרוויח מעבר למחיר שציפה לקבל.
...
אם יופיע מחיר במחירון על הקיר והם לא יזוזו ממנו, זה בסדר איתך? אני מניח שכן.
עכשיו, אם למחרת הם מורידים את המחיר על המחירון שעל הקיר, זה עדיין בסדר או שעדיין תרגיש פראייר שהם הורידו את המחיר אחרי שקנית?
אם כן, אז תסביר לי איך נקבע מחיר בשוק ומי קובע אותו.

חוץ מהעיניין התרבותי של באיזה אמצעים מתנהל המו"מ (בדיבור ישיר או בשינוי המחירון אן כל דרך אחרת), אתה צריך לענות לעצמך מה זה מחיר נכון והוגן לדעתך, מי קובע אותו, על סמך מה, וכל כמה זמן מותר לשנות אותו.
נערך לאחרונה על ידי moco ב 13/11/2008 17:32, נערך פעם 1 בסך הכל.
משה

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #47 

NBA, מה איתן? הן כולן מוכרות את אותו המוצר (YES מול HOT, או פלאפון מול אורנג' מול סלקום) והתחרות ביניהן דואגת למחיר הכי טוב.
נערך לאחרונה על ידי MetalliJoe ב 13/11/2008 17:33, נערך פעם 1 בסך הכל.

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #48 

כמה פעמים שמעת שהחבר שלך והחבר שלו או מישהו שהוא מכיר קיבל מחיר טוב בחברות הנל כי הוא לחץ עליהם והתווכח איתם והורידו לו במחיר וצי'פרו אותו והביא לו מחיר יותר טוב משלך..
אז מה? תגיד שאתה לא רוצה להיות עם החברה הזו?
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #49 

moco,

זה בסדר גמור שיורידו מחירים אחרי שקניתי, אבל מוזר לי שאתה משווה בזאר טורקי שבו המחיר גמיש ומשתנה אחת לדקה למצב שבו שינו את המחיר פעם אחת אחרי שקניתי. אם אני אדע שכל יום יש מחיר חדש, גם לשם אני לא אכנס.

והשיטה שלך לגבי "לקבוע לעצמך את המחיר ההוגן" פשוט לא תעבוד, כי אני לא חושב שרמקולים לדוגמא צריכים לעלות יותר מכמה אלפים בודדים. אז מה? מישהו שואל אותי?

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #50 

Nba,

למשל ניקח את תחום הכבלים, אם גם YES וגם HOT מתנהגות כך, אז אין לי ברירה אלא להתנהג כך בעצמי (אני חושב שהן מפסידות מזה, כי הן גורמות לי כל הזמן להילחם בהם ולאיים בעזיבה, אבל נעזוב את זה עכשיו). אבל אם היו כמה חברות, כמו בתחום האודיו, וחלקן הקטן מתנהלות כמו בזאר, אז אני אפנה לחלק השני, השפוי.

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #51 

אני לא יודע מה קרה ואני לא רוצה להכנס למקרה הזה, אם קרה..
אבל, אם היית בצד של המקומבן, בצד של זה שמקבל את המחיר הכי טוב שאפשר לקבל, גם אז הייתה לך בעיה?

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #52 

אז העיניין הוא רק תדירות השינוי, לא העיקרון. (מזכיר את הבדיחה :-) ).
זה כנראה עיניין של טעם.

לגבי "מישהו שואל אותי?" .
בוודאי ששואלים אותך. רואים כמה אתה מוכן לשלם עליהם. לא רק אותך באופן אישי, כמובן.
משה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #53 

danlior,

כלומר 5% זה בסדר ו-20% לא?

מה עם 10%, כלומר, איפה תשים את הגבול... כמו שאמרו "כולן XXX אבל השאלה באיזה מחיר..."

לאחרונה קניתי רמקולים למחשב בכלום כסף. סכום שבאמת לא מזיז לי מילימטר בכדי לשמוע "בינג" כשאני לוחץ במקום לא נכון במסך... מדובר בחנות מחשבים הקבועה שלי שבה אני קונה הכל ואפילו התווכחתי איתו והוריד לי את המחיר ב-5%.

אחרי שקניתי הלכתי לחנות אחרת לרכוש משהו אחר וראיתי את אותם רמקולים בדיוק במחיר של פחות מ-50% מהמחיר ששילמתי.

דבר ראשון נורא התרגזתי. אח"כ חשבתי על זה. זה כמה שקלים לפה ולשם. זה המחייה של אנשים. לך תדע אם המחיר שהוא קיבל זה אותו מחיר של השני או שהוא החליט לשחוט את המחיר. יתכן שאני לא לקוח קרוב אליו כמו שחשבתי.

בכל אופן, שטויות, זה דברים קטנים בחיים. יש כאלה שלקרוע לגזרים את המוכר זה מקובל עבורו. יש כאלה שעבורם אולי המוכר מוכן לא רק שלא להרוויח או אולי אפילו להפסיד עבורם...

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #54 

Nba כתב:אני לא יודע מה קרה ואני לא רוצה להכנס למקרה הזה, אם קרה..
אבל, אם היית בצד של המקומבן, בצד של זה שמקבל את המחיר הכי טוב שאפשר לקבל, גם אז הייתה לך בעיה?
...
אני נגד כל השיטה הזאת, נקודה. לא משנה באיזה צד אני. כמו שכבר כתבתי, אם הורידו לי 30 אחוז מהמחיר אני ישר חושב שמרמים אותי, כי אם ניסו לגנוב אותי ב-30 אחוז לפני כן, מי יודע כמה אני משלם יותר מדי עכשיו, עם ההנחה.
moco כתב:אז העיניין הוא רק תדירות השינוי, לא העיקרון. (מזכיר את הבדיחה :-) ).
זה כנראה עיניין של טעם.
לגבי "מישהו שואל אותי?" .
בוודאי ששואלים אותך. רואים כמה אתה מוכן לשלם עליהם. לא רק אותך באופן אישי, כמובן.
...
א. ממש לא נכון. הנקודה היא שאני לא מצפה שהמחיר יתקבע לעולמי עד אחרי שקניתי. מפה ועד לשנות מחיר עבור כל קונה יש הבדל עקרוני מאד.
ב. אני עדיין לא קולקטיב, ולא משפיע על רצון הקולקטיב. אם אני אנסה לעמוד על העקרונות שלי בתוך קהל של אודיופילים שמשלמים הרבה יותר מדי, פשוט לא יהיו לי רמקולים. עדיף?

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #55 

א) כמו שכעופר כתב, אתה בכל מקרה צריך לשים גבול. בין מחיר משתנה לכל קונה לבין לעולמי עד יש טווח רחב.
הגבול שתקבע הו שרירותי ועיניין של "טעם", לא מעבר לזה.
ב) תחליט אתה. אם רוב השוק מוכן לשלם מחיר שאתה לא מוכן לשלם אז באמת לא יהיו לך רמקולים.
משה

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3390
שם מלא: יהושע גומא
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #56 

MetalliJoe כתב:אני משתדל לבדוק את השוק, אבל אם דיברנו על אודיו, בדרך כלל יבואן אחד מייבא את המוצר כך שאין מה לבדוק. אז אני קונה אצל יבואנים שאני סומך עליהם, כמו איל פור או אניגמה. לא מוכן ולא מתכוון להתמקח.
...
במוצרים רבים ובציוד אודיו בפרט – במקרים רבים אצל היבואן תשלם הרבה יותר מאשר בחנויות.

.
בברכה,
יהושע גומא

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #57 

ג'ו

לא ברור לי למה אתה משתמש במינוחים כמו "גנבו אותי"..."רימו אותי" וכו' בהקשר של תימחור ומיקוח...

בוא ניקח לדוגמא מקרה היפוטתי..

אתה מפרסם למכירה את המכונית משומשת שלך שאין לה שוק (מה שמכונה "גרזן") נניח מתוצרת אלפא רומיאו ובמודעה דורש כמובן מחיר מחירון כשידוע לכולם שהם נמכרות בפועל בהרבה מתחת למחירון.

אתה כמובן מניח שהקונה הפוטנציאלי של האלפא שלך יתמקח איתך..אבל מגיע קונה..נדלק על הרכב וסופר לך במזומן בדיוק את מחיר המחירון שביקשת..

עכשיו בכנות..תסרב למכור לו..?? תעשה לו ביוזמתך הנחה של 20% מהמחירון ותחזיר לו כסף ?? אם לא תעשה אף אחת מהפעולות האלו ותיקח את מחיר המחירון ששולם לך האם אתה גנב ורמאי ???

עכשיו שוב אני מבקש ממך תשובה כנה - האם לעולם אבל לעולם לא התמקחת בארץ (לא בחו"ל) בעת רכישה כל שהיא ?? האם בארץ אתה תמיד משלם אוטומטית את מה שמבקשים ממך המוכרים ??

MadCow
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1219
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #58 

שלמה, אני חושב שיש הבדל בין חנות שמתפרסנת ממכירות לבין מכירת רכב שבה מטרת המוכר היא אכן להשיג מקסימום מחיר. החנות נתונה להשוואות וביקורות בטח ובטח בטווח המחירים של המוצרים בפיוז. הם יכולים לנסות להשיג ממך יותר אבל בטווח הארוך לקוחות ידעו על זה והחנות תפול.

חלק מהגינות ולדעתי מקצועיות של חנות נעוצה בכך שעניין התמחור צריך להיות קודם כל שקוף וברור (וכמו שאמרתי בפיוז זה לא קיים עד למעמד הקניה) ומעבר לכך אחיד במידה זו או אחרת.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #59 

בזמנו גם שאלתי אותם על HALO ו-MF5.5
הם בלי בושה אמרו לי את המחיר שנתנו ל-XXX (חבר באתר, שקנה נדמה לי ב-9K) ושלי יעלה 14K (מגבר עולה כ-1100 פאונד באנגליה.., ראיתי אותו גם בהונג קונג ב-~ 6K שקלים)

1) בגלל זה
2) גם בגלל שנתנו חוות דעת בכלל לא מקצועית על פרסאונד חלו
3) וכיוון שהייתי צריך לקנות שלושה מגברים..

פסלתי אותם
וקניתי פרסאונד ב-MSRP + מע"מ (כאשר הדולר היה 3.3 אגב)

dudib
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5144
שם מלא: דודי
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #60 

יפה לך שקנית בחו"ל במחיר מוזל ,
רק שזה לא רלוונטי בכלל שזה עולה 1100 פאונד ו 6000 ש"ח בהונג קונג למחיר שהם אמרו לך וגם לא רלוונטי לשער הדולר .
אתה לא באמת מצפה שמחירי מוצרים ישתנו כל יום לפי מחיר הדולר .

נעול

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”