שרשור המפרטים המומלצים ל-HTPC -Q4 2008
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
כן, ה-8300 חלש הרבה יותר מה-780G. אגב, RV610 זהו שם מאוד ישן שמותג אחרי זה מחדש כ-780G.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
HTPC
בהסתמך על מפרט 3 :
מבוסס אינטל, כולל יציאת אודיו אופטית מוכנה, ינגן 720P ואת רוב תכני ה-1080P בפענוח תוכנה. יכולת הרצת משחקים חלשה יחסית למפרט מספר 2.
מעבד: Intel Core 2 Duo E7200 בהספק 65 וואט
550 ש"ח
קירור חלופי למעבד: ThermalTake Golden Orb II
150 ש"ח
לוח אם: Gigabyte GA-73PVM-S2H
365 ש"ח
זכרון: Samsung DDR II 800Mhz 1GB x 2
180 ש"ח
דיסק קשיח: Seagate ST31000340AS 1TB
530 ש"ח
כונן אופטי: Samsung SH-S223B x22 Black
125 ש"ח
כרטיס טלוויזיה + ערכת אינפרה אדום: Hauppauge PVR150 MCE
315 ש"ח
מארז+ספק: Antec NSK2480
515 ש"ח (או Antec Fusion ב-980 ש"ח)
יש לי מעבד E8500 CORE2DUO 1333MHZ
וקיבלתי המלצה על לוח אם BLKDG45ID .
הייתי רוצה לשמוע את חוות דעתכם על הלוח אם , האם הוא תומך בכל הפורמטים שצריך , איזה זכרון מתאים לו ? כלומר האם משהו משתנה במפרט שהוצע ?
כמו כן האם כדאי לקנות כרטיס טלוויזיה , שמעתי שאיכות ההקלטה ממיר דיגיטלי לא טובה?
תודה
מבוסס אינטל, כולל יציאת אודיו אופטית מוכנה, ינגן 720P ואת רוב תכני ה-1080P בפענוח תוכנה. יכולת הרצת משחקים חלשה יחסית למפרט מספר 2.
מעבד: Intel Core 2 Duo E7200 בהספק 65 וואט
550 ש"ח
קירור חלופי למעבד: ThermalTake Golden Orb II
150 ש"ח
לוח אם: Gigabyte GA-73PVM-S2H
365 ש"ח
זכרון: Samsung DDR II 800Mhz 1GB x 2
180 ש"ח
דיסק קשיח: Seagate ST31000340AS 1TB
530 ש"ח
כונן אופטי: Samsung SH-S223B x22 Black
125 ש"ח
כרטיס טלוויזיה + ערכת אינפרה אדום: Hauppauge PVR150 MCE
315 ש"ח
מארז+ספק: Antec NSK2480
515 ש"ח (או Antec Fusion ב-980 ש"ח)
יש לי מעבד E8500 CORE2DUO 1333MHZ
וקיבלתי המלצה על לוח אם BLKDG45ID .
הייתי רוצה לשמוע את חוות דעתכם על הלוח אם , האם הוא תומך בכל הפורמטים שצריך , איזה זכרון מתאים לו ? כלומר האם משהו משתנה במפרט שהוצע ?
כמו כן האם כדאי לקנות כרטיס טלוויזיה , שמעתי שאיכות ההקלטה ממיר דיגיטלי לא טובה?
תודה
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לוח האם בסה"כ נראה טוב, אבל הוא קצת יקר ושווה לשקול גם את לוחות האם שיש בהם את כרטיס המסך המובנה החדש של אנוידיה, ה-9300.
לא הבנתי לאיזה "פורמטים שצריך" אתה מתכוון.
אפשר לשים לו את אותו זכרון כמו במפרט מספר 3, מספיק בהחלט.
איכות ההקלטה של כרטיס טלוויזיה היא בסה"כ טובה ולא הבנתי מאיפה השמועות האלה.
לא הבנתי לאיזה "פורמטים שצריך" אתה מתכוון.
אפשר לשים לו את אותו זכרון כמו במפרט מספר 3, מספיק בהחלט.
איכות ההקלטה של כרטיס טלוויזיה היא בסה"כ טובה ולא הבנתי מאיפה השמועות האלה.
שלום,pixies כתב:הנה מספר מפרטים מומלצים עבור HTPC, במספר תצורות ותקציבים. יש לזכור שמדובר בהמלצות כלליות שלי בלבד, וכל אחד יעשה שינויים כראות עיניו.
המפרטים אינם כוללים תוכנות או מערכות הפעלה, והמחירים לקוחים מרשתות המחשבים הגדולות והזולות.
אתם מוזמנים להעיר ולהציע תיקונים ותוספות.
מפרט מספר 2: זול אבל חזק ושקט
כולל יציאת אודיו אופטית מוכנה, ינגן 720P ואת רוב תכני ה-1080P בפענוח תוכנה עם אופצייה לפענוח חומרה, ויוכל להריץ משחקים לא כבדים....
לאחר שקניתי את מארז ה-ANTEC, עם לוח האם הנ"ל וכרטיס קול קריאייטיב audiogy value, ניסיתי במשך יומיים לקבל סאונד דרך יציאת הקול האופטית במארז. היום התקשרתי לאייבורי והם טענו שללוח הזה אין בכלל יציאה אודיו אופטית (למרות שיש כזאת במארז עצמו). דההה...
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מומלץ לפתוח שרשור נפרד על בעיות טכניות במקום לענות לשרשור הזה.
אכן יש לו יציאה אופטית. אתה כנראה משתמש כל הזמן בכרטיס הקול החיצוני, שהוא מיותר כי יש כרטיס קול מובנה על לוח האם, שכאמור יש לו גם יציאה אופטית. אייבורי כנראה דיברו שטויות או אולי לא הבינו אותך בטלפון.
הוצא את כרטיס הקול המיותר, ונסה לפעול על פי המדריך לחיבור HTPC לרסיבר קולנוע ביתי (יש לינק אליו בשרשור המדריכים בראש הפורום).
אכן יש לו יציאה אופטית. אתה כנראה משתמש כל הזמן בכרטיס הקול החיצוני, שהוא מיותר כי יש כרטיס קול מובנה על לוח האם, שכאמור יש לו גם יציאה אופטית. אייבורי כנראה דיברו שטויות או אולי לא הבינו אותך בטלפון.
הוצא את כרטיס הקול המיותר, ונסה לפעול על פי המדריך לחיבור HTPC לרסיבר קולנוע ביתי (יש לינק אליו בשרשור המדריכים בראש הפורום).
איכות פריטים
Pixis תודה על התגובה המהירה.
יש לי מספר שאלות על איכות פריטים שמוכרים מנסים לדחוף בקנייה.
1.
האם מישהו מכיר diamondstone כמארז? באתר של KSP הוא מוצג בלינק כsilverstone lc17, האם מישהו מכיר את המוצר ו/או יודע מה ההבדל באיכות בין השניים?
2. אם אני בונה HTPC שמבוסס על מעבד של 65w ומשתמש בכרטיס מסך on bord בלוח אם . האם אני יכול להסתפק בספק של 300w , אני מחפש ספק שקט ביותר במחיר משתלם, האם מישהו מכיר את HEC ? האם יש למישהו המלצה על ספק אחר ?
תודה
יש לי מספר שאלות על איכות פריטים שמוכרים מנסים לדחוף בקנייה.
1.
האם מישהו מכיר diamondstone כמארז? באתר של KSP הוא מוצג בלינק כsilverstone lc17, האם מישהו מכיר את המוצר ו/או יודע מה ההבדל באיכות בין השניים?
2. אם אני בונה HTPC שמבוסס על מעבד של 65w ומשתמש בכרטיס מסך on bord בלוח אם . האם אני יכול להסתפק בספק של 300w , אני מחפש ספק שקט ביותר במחיר משתלם, האם מישהו מכיר את HEC ? האם יש למישהו המלצה על ספק אחר ?
תודה
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

1. המארז מצויין, ולהרבה משתמשים יש אותו, אם כי הוא קצת גדול. בדוק שיש לך מקום לשים אותו.
2. עקרונית 300 וואט אמורים להספיק בהחלט, אבל יש כמה וכמה ספקים שקטים ובמחירים סבירים של 400 וואט. HEC ידועה כחברה טובה לספקים.
2. עקרונית 300 וואט אמורים להספיק בהחלט, אבל יש כמה וכמה ספקים שקטים ובמחירים סבירים של 400 וואט. HEC ידועה כחברה טובה לספקים.
Pixies שוב תודה .
אם אני משתמש בלוח אם של BLKDG45ID ומעבד E8500 של אינטל , ומארז של LC17 אני צריך עדיין מאוורר למעבד?
האם יש המלצה על מאוורר מתאים ? שמעתי על ninja syth , אני מחפש מאוורר שקט ככל האפשר כמובן
תודה.
ושאלה נוספת איך הצורב של NEC?
אם אני משתמש בלוח אם של BLKDG45ID ומעבד E8500 של אינטל , ומארז של LC17 אני צריך עדיין מאוורר למעבד?
האם יש המלצה על מאוורר מתאים ? שמעתי על ninja syth , אני מחפש מאוורר שקט ככל האפשר כמובן
תודה.
ושאלה נוספת איך הצורב של NEC?
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

המעבד מגיע בכל מקרה עם מאוורר, אבל בד"כ המאוורר הסטנדרטי קצת רועש. מה שאתה יכול לעשות זה לנסות אותו, ואם הרעש יפריע לך תנסה מאוורר כמו מה שהמלצתי במפרט או ה-Scythe Ninja, שהוא גם מצויין.
את הצורב אני לא מכיר.
את הצורב אני לא מכיר.
מישהו מכיר את הספק כח LED 12CMF400W REAL EZCOOL ? האם הוא שקט ? איך הוא בהשוואה ל HEC?
באייבורי אמרו לי שschyth ninja זה ל AMD ולא לאינטל ?יש כזה דבר בכלל מאוורר שמתאים למעבד מסויים?
נניח ויש אז איזה מאוור הכי מתאים (שוב דגש על שקט) לאינטל ?
מה עדיף צורב dvd של LG או של pioneer?
באייבורי אמרו לי שschyth ninja זה ל AMD ולא לאינטל ?יש כזה דבר בכלל מאוורר שמתאים למעבד מסויים?
נניח ויש אז איזה מאוור הכי מתאים (שוב דגש על שקט) לאינטל ?
מה עדיף צורב dvd של LG או של pioneer?
יש לי כמה שאלות לגבי החיבור HDMI בלוח האם:
1. האם הוא מוציא רק ווידאו, או שגם אודיו?
2. אם אכניס כרטיס קול חיצוני (Creative מסדרת Fatality), האם ניתן לקנפג אותו כך שהאודיו יוכל לצאת דרך חיבור HDMI שבלוח האם?
3.איך זה שחיבור HDMI ממש יש רק בלוחות אם, בכרטיסי מסך רק ראיתי חיבורי DVI (אני יודע שיש מתאמים, ובכל זאת..)?
1. האם הוא מוציא רק ווידאו, או שגם אודיו?
2. אם אכניס כרטיס קול חיצוני (Creative מסדרת Fatality), האם ניתן לקנפג אותו כך שהאודיו יוכל לצאת דרך חיבור HDMI שבלוח האם?
3.איך זה שחיבור HDMI ממש יש רק בלוחות אם, בכרטיסי מסך רק ראיתי חיבורי DVI (אני יודע שיש מתאמים, ובכל זאת..)?
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

היי מארק,
1. ה-HDMI בלוחות האלה יודע להוציא גם אודיו.
2. בכרטיסי מסך של nVidia עם תמיכה ב-HDMI ניתן היה לחבר כבל SPDIF אליהם והם היו מעבירים את המידע בו לתוך ה-HDMI. לא ידוע לי שניתן לעשות את זה עם ההתקנים של ATI, שכוללים התקן כרטיס קול בתוכם של Realtek.
3. שאלה טובה. כנראה הנחה שיווקית של היצרנים שעדיין רוב הצרכנים מחברים את הכרטיסים האלו למסכי מחשב עם חיבור DVI.
4. המפרטים מספיק חזקים בשביל לעשות הורדות תוך כדי צפייה בתכני 720P ו-1080P.
2. בכרטיסי מסך של nVidia עם תמיכה ב-HDMI ניתן היה לחבר כבל SPDIF אליהם והם היו מעבירים את המידע בו לתוך ה-HDMI. לא ידוע לי שניתן לעשות את זה עם ההתקנים של ATI, שכוללים התקן כרטיס קול בתוכם של Realtek.
3. שאלה טובה. כנראה הנחה שיווקית של היצרנים שעדיין רוב הצרכנים מחברים את הכרטיסים האלו למסכי מחשב עם חיבור DVI.
4. המפרטים מספיק חזקים בשביל לעשות הורדות תוך כדי צפייה בתכני 720P ו-1080P.
תודה על התשובות.pixies כתב:היי מארק,
4. המפרטים מספיק חזקים בשביל לעשות הורדות תוך כדי צפייה בתכני 720P ו-1080P....
לגבי 2:
איזה כרטיס nVidia תומך בכזה פיצ'ר? המשמעות היא שבמחשב עם כרטיס קול וכרטיס nVidia כזה, אצטרך לחבר SPDIF מבחוץ לבפנים כדי לעשות חיבור כזה?
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

נדמה לי שאלה היו הכרטיסים 8600 ו-8800. ב-9xxx הם כבר הלכו על כרטיס קול משלהם כמו ATI.
עוד שאלה לגבי מפרט
יש לי היום HTPC שמריץ VMC. הבסיס הוא מחשב ישן יחסית (P4 3.0GHz) שלאחר קינפוג זהיר, ועזרה בפורום, מריץ תכני 720P, כולל יכולת לתמיכה בתרגום מקבצים חיצוניים.
בקבצי 1080P מתחילה הבעיה, ויש גמגומים ברב הסרטים.
אני שוקל החלפה, וחשוב לי מאד שהמחשב החדש יתמוך ככל הניתן בדרישות של הפורמטים הנפוצים היום (בפרט אלו של 1080P) ורצוי שגם באלו שנראים באופק (לכן אני לא מרגיש נוח עם האמירה "יתמוך ברב תכני ה- 1080P"). אני בהחלט מעדיף להוציא עד 10-20% ולקבל מערכת שעובדת כמו שצריך.
הדבר השני החשוב לי הוא ש-ק-ט.
למרות שהמחשב שיש לי היום הוא Dell שקט מאד (יחסית למחשב שולחני), בסלון לפעמים מרגישים אותו.
בקיצור, האם ניתן להרכיב מפרט כזה עם קירור פסיבי למעבד?
מה לגבי Hard disk שקט?
כרטיס מסך עם קרור פסיבי (האם בכלל יש צורך בכרטיס נוסף או שניתן להסתפק בכרטיסים on board)?
תודה מראש,
אלי
בקבצי 1080P מתחילה הבעיה, ויש גמגומים ברב הסרטים.
אני שוקל החלפה, וחשוב לי מאד שהמחשב החדש יתמוך ככל הניתן בדרישות של הפורמטים הנפוצים היום (בפרט אלו של 1080P) ורצוי שגם באלו שנראים באופק (לכן אני לא מרגיש נוח עם האמירה "יתמוך ברב תכני ה- 1080P"). אני בהחלט מעדיף להוציא עד 10-20% ולקבל מערכת שעובדת כמו שצריך.
הדבר השני החשוב לי הוא ש-ק-ט.
למרות שהמחשב שיש לי היום הוא Dell שקט מאד (יחסית למחשב שולחני), בסלון לפעמים מרגישים אותו.
בקיצור, האם ניתן להרכיב מפרט כזה עם קירור פסיבי למעבד?
מה לגבי Hard disk שקט?
כרטיס מסך עם קרור פסיבי (האם בכלל יש צורך בכרטיס נוסף או שניתן להסתפק בכרטיסים on board)?
תודה מראש,
אלי
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

המארזים של Antec שקטים מאוד אחרי שמורידים להם את מהירות המאווררים (מתג קטן על חוט המתח שלהם).
יש קירור פאסיבי למעבד, דוגמת ה-Scythe Mini Ninja שאתה מכבה לו את המאוורר.
מעבדי AMD 5600 או אינטל E7200 יפענחו את כל התכנים.
ההאר דיסקים של WD מסדרת AAKS נחשבים שקטים מאוד.
אין צורך בכרטיס מסך חיצוני.
יש קירור פאסיבי למעבד, דוגמת ה-Scythe Mini Ninja שאתה מכבה לו את המאוורר.
מעבדי AMD 5600 או אינטל E7200 יפענחו את כל התכנים.
ההאר דיסקים של WD מסדרת AAKS נחשבים שקטים מאוד.
אין צורך בכרטיס מסך חיצוני.
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

נכון לעכשיו, אנחנו עדיין ב-Q4 2008... 
ברגע שיהיו חידושים משמעותיים בעולם החומרה שכבר נמכרים באופן שוטף בארץ נעדכן.
ברגע שיהיו חידושים משמעותיים בעולם החומרה שכבר נמכרים באופן שוטף בארץ נעדכן.