ZDNet מנבא את מותו של הבלו-ריי (מותר לא להסכים)
-
Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
מחירי רוב תקליטי ה DVD נעים בין 5 ל 10 דולר בארה"ב. תקליטורי הופעות הם בסביבות 10 עד 15 דולר. אני מסכים שתוספת של 20% מעל מחיר זה ל BD היא הגיונית ומוכן לשלם 12$ לתקליטור BD. אבל לא $20 ובטח לא $25
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- michael123
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
אני לא הייתי כנראה בחנויות "הנכונות"
HMV בעיקר
בכל מקרה זה ההפרש שם
ומדובר על סרטים חדשים
HMV בעיקר
בכל מקרה זה ההפרש שם
ומדובר על סרטים חדשים
- Lior_M
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8140
ברור שהשוק הישראלי זניח. לא חשבתי אחרת.michael123 כתב: Lior_M,
אנחנו לא מדברים על השוק ישראלי. אם ישראל היה מדד, לא היה הי-טק, לא DVD ולא שום דבר אחר.
ארץ פירטית (ולא שאני שונה בהרבה מאחרים)...
לא נכנס לפרטים טכניים, אבל אפשר. עובדה. חוץ מזה שיש חלופות שפויות יותר ( בגיגות ) שממרחק צפיה 4 מטר על מסך 100 אינטש לא ניתן להרגיש בנחיתותן מול ה BD.michael123 כתב: אגב, איך אתה יכול להוריד באמת דיסק של 30G?...
ברור שעשיתי חישוב.michael123 כתב: ואתה יודע שזה לא חינם.. אתה משלם ל-ISP, תשתית, חשמל, שטח איחסון..
עשית חישוב? אני כן.....
זה אפילו יותר זול ממנוי בבלוקבסטר וברור שיותר זול מלקנות כותר ב 150 שקלים.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- michael123
-
- חבר מכור קשה

אני מבדיל היטב בין בלו-ריי לכל תוכן HD אחר - אם זה MKV של 13G או שידורים של YES
אם לדבר על עצמי, אני אישית מעוניין בחלופות באותה איכות - 1080P, DTS-HD.. על בלו-ריי של LEGENDS אני רואה 33Mbps של וידאו, וכ-5Mbps של אודיו
וה-6500A עוד לא מנגן לי חלק שום קובץ מעל 15G
אבל זה לא קשור כל זה..
לאמריקאי "מרובע" שלא גונב תכנים ורוצה איכות - אין פתרון אחר..
הבעיה של בלו-ריי שרוב האנשים לא רוצים/לא מבדילים בשינויים אלה בין ה-upscale של DVD לבלו-ריי
אם לדבר על עצמי, אני אישית מעוניין בחלופות באותה איכות - 1080P, DTS-HD.. על בלו-ריי של LEGENDS אני רואה 33Mbps של וידאו, וכ-5Mbps של אודיו
וה-6500A עוד לא מנגן לי חלק שום קובץ מעל 15G
אבל זה לא קשור כל זה..
לאמריקאי "מרובע" שלא גונב תכנים ורוצה איכות - אין פתרון אחר..
הבעיה של בלו-ריי שרוב האנשים לא רוצים/לא מבדילים בשינויים אלה בין ה-upscale של DVD לבלו-ריי
נערך לאחרונה על ידי michael123 ב 31/10/2008 22:07, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Lior_M
-
- חבר שלא מהעולם הזה

אוקי זאת בהחלט העדפה אישית.michael123 כתב:אני מבדיל היטב בין בלו-ריי לכל תוכן HD אחר - אם זה MKV של 13G או שידורים של YES
וה-6500A עוד לא מנגן לי חלק שום קובץ מעל 15G...
דרך אגב,
יש לי Rips של BD שה 4100 מנגן ללא שום בעיה. קשה לי להאמין שה 6500 מתקשה לנגן BDRips
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- michael123
-
- חבר מכור קשה

נו.. jpost יכול לספר לך.
לי אין הרבה קבצים כבדים כאלה..
אני תיקנתי את התגובה הקודמת שלי..
הבעיה שאין פתרון חוקי לסטרימינג של תוכן בלו-ריי..
ושוב, אנחנו מנביאים שבלו-ריי ימות, אבל מה אז נגנוב?

לי אין הרבה קבצים כבדים כאלה..
אני תיקנתי את התגובה הקודמת שלי..
הבעיה שאין פתרון חוקי לסטרימינג של תוכן בלו-ריי..
ושוב, אנחנו מנביאים שבלו-ריי ימות, אבל מה אז נגנוב?
- אזרה
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 639
lior
עוד רחוק היום שתמות המדיה הפיזית. לא כל האנשים כמוך . יש כ"כ הרבה אנשים שאני מכיר (ורובם אפילו לא מאותגרים טכנולוגית) שממש לא בקטע של הורדות. יש הרבה אנשים שנהנים להחזיק ביד את העטיפה ,את הפלסטיק ולסדר על המדף אוסף. אנשים שאשכרה קונים סרטים(!). נכון שהדור פוחת ,אבל הוא רחוק מלהיות מיעוט.
ומה שהולך בפורום כאן לא מייצג את מה שהולך בכל מקום בעולם,כולל מדינת ישראל.
חוץ מזה ספריית וידאו היא לא אופציה יקרה כ"כ , אני משלם משהו כמו 10 ש"ח לסרט BDלספריה במרכז ת"א . בחודש אני שוכר כ15 סרטים (אני באופן ספציפי מעתיק בקלילות את מה שמעניין אותי מאוד).
ז"א חישוב חודשי 150 ש"ח ,כמה כסף מי שמוריד משלם ? הרי גם אתם משלמים כסף טוב לספקים השונים והמשונים.
עוד דבר ,יש כאן שירשור שרץ במקביל על מחירי האינטרנט ורוחבי הפס-מה שנראה שבעתיד החגיגה של"אכול כפי יכולתך" תיגמר . וברגע שתשלם בהתאם לכמויות החומר שאתה מוריד ,העסק יהיה כדאי פחות.
וכל זה עוד לפני שאמרתי מילה על זכויות יוצרים וכו'
עוד רחוק היום שתמות המדיה הפיזית. לא כל האנשים כמוך . יש כ"כ הרבה אנשים שאני מכיר (ורובם אפילו לא מאותגרים טכנולוגית) שממש לא בקטע של הורדות. יש הרבה אנשים שנהנים להחזיק ביד את העטיפה ,את הפלסטיק ולסדר על המדף אוסף. אנשים שאשכרה קונים סרטים(!). נכון שהדור פוחת ,אבל הוא רחוק מלהיות מיעוט.
ומה שהולך בפורום כאן לא מייצג את מה שהולך בכל מקום בעולם,כולל מדינת ישראל.
חוץ מזה ספריית וידאו היא לא אופציה יקרה כ"כ , אני משלם משהו כמו 10 ש"ח לסרט BDלספריה במרכז ת"א . בחודש אני שוכר כ15 סרטים (אני באופן ספציפי מעתיק בקלילות את מה שמעניין אותי מאוד).
ז"א חישוב חודשי 150 ש"ח ,כמה כסף מי שמוריד משלם ? הרי גם אתם משלמים כסף טוב לספקים השונים והמשונים.
עוד דבר ,יש כאן שירשור שרץ במקביל על מחירי האינטרנט ורוחבי הפס-מה שנראה שבעתיד החגיגה של"אכול כפי יכולתך" תיגמר . וברגע שתשלם בהתאם לכמויות החומר שאתה מוריד ,העסק יהיה כדאי פחות.
וכל זה עוד לפני שאמרתי מילה על זכויות יוצרים וכו'
- Lior_M
-
- חבר שלא מהעולם הזה

ברור,אזרה כתב: lior
עוד רחוק היום שתמות המדיה הפיזית. לא כל האנשים כמוך . יש כ"כ הרבה אנשים שאני מכיר (ורובם אפילו לא מאותגרים טכנולוגית) שממש לא בקטע של הורדות....
ולכן חלופת ה HD לא ממש מעניינת אותם. ברוב המקרים הם גם לא יודעים במה מדובר.
נכון, אבל זה בהחלט מדגם מיצג בקרב אלה שכן חשופים לטכנולוגיה ומבינים את היתרונות שלה.אזרה כתב: ומה שהולך בפורום כאן לא מייצג את מה שהולך בכל מקום בעולם,כולל מדינת ישראל....
אוכלוסיית המדגם תהיה אלה שנחשפו לתוכן HD ויש באפשרותם לנגן תוכן כזה.
השאלה היא מהיכן הם משיגים תכנים. ( אינטרנט, כבלים, לווין, ספרייה ).
תרשה לי לנחש מה במקום הראשון ומה באחרון..
לא מטריד אותי בכלל. אלו דיבורים באוויר והפרחת בלוני ניסוי.אזרה כתב: עוד דבר ,יש כאן שירשור שרץ במקביל על מחירי האינטרנט ורוחבי הפס-מה שנראה שבעתיד החגיגה של"אכול כפי יכולתך" תיגמר . וברגע שתשלם בהתאם לכמויות החומר שאתה מוריד ,העסק יהיה כדאי פחות....
כמו כל דבר בחיים זו שאלה של ביקוש מול היצע. תמיד יהיו חברות שיגבו פחות מאחרות.
בסופו של דבר כל החברות מציעות "מבצעים" שהמחיר הריאלי שלהם נמוך בעשרות אחזוים ממה שמפורסם.
אזרה כתב: בחודש אני שוכר כ15 סרטים (אני באופן ספציפי מעתיק בקלילות את מה שמעניין אותי מאוד)....
מממ...אזרה כתב: וכל זה עוד לפני שאמרתי מילה על זכויות יוצרים וכו'...
מבחינת זכויות יוצרים אין הבדל בין מה שאתה עושה לבין הורדה מ usenet.
זה טרפה וההוא נבלה.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- אזרה
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 639
ליאור
אתה לא מסוגל להבין שיש הרבה אנשים שמאוד אוהבים קולנוע , אבל לא מתחברים לקטע של הורדות? אישתך למשל , אבא שלך וגיסתך גם מורידים סרטים? יש אנשים שנהנים מHD ולא רוצים להתעסק עם כלום בשביל לצפות בסרט.
הפורום כאן הוא לא דוגמא למה שהולך בשום מקרה בעולם. אתה חושב שיש מספיק רוחב פס לכולם ? אם כל מי שרוצה לראות סרט יוריד 40 ג'יגה?
זה שכולם באתר מורידים (לא שיש לי משהו נגד זה)זה בגלל שזאת היתה האלטרטיבה האחת והיחידה עבורם. הבלוריי רק מתחיל להיכנס .
עוד דבר שאני מהרהר בו מדי פעם -מה תעשו ביום שאחרי , ביום שספריות הוידאו יהיו מלאות בתכני HD . ולראות סרט HD יהיה פשוט וטריוואלי ממש כמו DVD. לא קודקים , לא תוכנות,לא HTPC ? במה תתעסקו?

אתה לא מסוגל להבין שיש הרבה אנשים שמאוד אוהבים קולנוע , אבל לא מתחברים לקטע של הורדות? אישתך למשל , אבא שלך וגיסתך גם מורידים סרטים? יש אנשים שנהנים מHD ולא רוצים להתעסק עם כלום בשביל לצפות בסרט.
הפורום כאן הוא לא דוגמא למה שהולך בשום מקרה בעולם. אתה חושב שיש מספיק רוחב פס לכולם ? אם כל מי שרוצה לראות סרט יוריד 40 ג'יגה?
זה שכולם באתר מורידים (לא שיש לי משהו נגד זה)זה בגלל שזאת היתה האלטרטיבה האחת והיחידה עבורם. הבלוריי רק מתחיל להיכנס .
עוד דבר שאני מהרהר בו מדי פעם -מה תעשו ביום שאחרי , ביום שספריות הוידאו יהיו מלאות בתכני HD . ולראות סרט HD יהיה פשוט וטריוואלי ממש כמו DVD. לא קודקים , לא תוכנות,לא HTPC ? במה תתעסקו?
- michael123
-
- חבר מכור קשה

אנשים,
אתם מורידים בלו-ריי או נגזרת שלו.
איך אתם טוענים שההורדה זאת אלטרנטיבה?
קצת לוגיקה. אני אישית לא מכיר שרות מסחרי של הזרמת HD באיכות בלו-ריי (וגם ושהוא לא נגזר מבלו-ריי)
אני חוזר, איזה אלטרנטיבה חוקית יש לבלו-ריי בהפצה של תכני HD?
ZDnet טוען שרוב האנשים מסתפקים בדיסקים DVD ו-upscale- ולא הורדות. בארה"ב לא מקובל להוריד, נלחמים בתופעה זאת (לי חסמו פעם את ה-IP), זה נחשב לעבירה פלילית לכל דבר.
ZDnet טוען שלאמריקאי ממוצע איכות אולטימטיבית לא כ"כ חשובה, ולכן BD יהפוך למוצר נישה
היה פה שרשור של מישהו לפני כחודש שטען שלא ראה הבדל בין SD ל-HD.
דמיינו עכשיו שזה הרוב המוחלט
אתם מורידים בלו-ריי או נגזרת שלו.
איך אתם טוענים שההורדה זאת אלטרנטיבה?
קצת לוגיקה. אני אישית לא מכיר שרות מסחרי של הזרמת HD באיכות בלו-ריי (וגם ושהוא לא נגזר מבלו-ריי)
אני חוזר, איזה אלטרנטיבה חוקית יש לבלו-ריי בהפצה של תכני HD?
ZDnet טוען שרוב האנשים מסתפקים בדיסקים DVD ו-upscale- ולא הורדות. בארה"ב לא מקובל להוריד, נלחמים בתופעה זאת (לי חסמו פעם את ה-IP), זה נחשב לעבירה פלילית לכל דבר.
ZDnet טוען שלאמריקאי ממוצע איכות אולטימטיבית לא כ"כ חשובה, ולכן BD יהפוך למוצר נישה
היה פה שרשור של מישהו לפני כחודש שטען שלא ראה הבדל בין SD ל-HD.
דמיינו עכשיו שזה הרוב המוחלט
- rwg1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1630
מעניין לקרא את השירשור הזה עד עכשיו
אני רק יכול להמליץ לכולם לקרא מאמר מצויין שבא בתגובה למאמר ב ZDNET
ונכתב באחד מוותיקי האתרים שכותבים בהם על סרטים (קיים כבר קרוב ל 11 שנים)
והוא גם נחשב לאחד הטובים שבהם עם כותבים מעולים (חלקם גם אנשי תעשיית הסרטים שמוכרים מאוד בתחומם )
האתר נקרא THE DIGITAL BITS
והלינק:
http://www.thedigitalbits.com/mytwocent ... tml#bdrant
אני רק יכול להמליץ לכולם לקרא מאמר מצויין שבא בתגובה למאמר ב ZDNET
ונכתב באחד מוותיקי האתרים שכותבים בהם על סרטים (קיים כבר קרוב ל 11 שנים)
והוא גם נחשב לאחד הטובים שבהם עם כותבים מעולים (חלקם גם אנשי תעשיית הסרטים שמוכרים מאוד בתחומם )
האתר נקרא THE DIGITAL BITS
והלינק:
http://www.thedigitalbits.com/mytwocent ... tml#bdrant
- jarrettman
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 44
אני יכול לתת את עצמי כדוגמא לנקודה הזו בדיוק. אני מתפרנס מתיכנות כבר יותר מעשור, וכמובן שאני מרגיש מאוד בנוח עם טכנולוגיה.אתה לא מסוגל להבין שיש הרבה אנשים שמאוד אוהבים קולנוע , אבל לא מתחברים לקטע של הורדות? אישתך למשל , אבא שלך וגיסתך גם מורידים סרטים? יש אנשים שנהנים מHD ולא רוצים להתעסק עם כלום בשביל לצפות בסרט....
אבל כשביררתי לגבי אפשרויות להשיג תכני HD, התחלתי את החיפוש בבדיקה מקיפה של נגנים ומצאי סרטים בספריות.
לא שאני קדוש, אבל רציתי פתרון פשוט, בלי כל ההתעסקות מסביב שדורשת למידת הז'רגון וההתמחות בעולם ההורדות/תוכנות/מזרימים וכו..
בסופו של עניין בחרתי ביוזנט כי המחירים של נגנים בארץ לא מוצדקים בעיני, וגם בחול זה עדיין לא זה.
אבל אני מאמין שרוב האנשים היו מוכנים לשלם עוד כמה שקלים לסרט כדי לחסוך את כל ההתעסקות מסביב, אם יוצע להם פתרון סביר כלכלית.
- michael123
-
- חבר מכור קשה

לגנוב זה תמיד משתלם כלכלית - בתנאי שלא תופסים אותךjarrettman כתב:אני יכול לתת את עצמי כדוגמא לנקודה הזו בדיוק. אני מתפרנס מתיכנות כבר יותר מעשור, וכמובן שאני מרגיש מאוד בנוח עם טכנולוגיה.אתה לא מסוגל להבין שיש הרבה אנשים שמאוד אוהבים קולנוע , אבל לא מתחברים לקטע של הורדות? אישתך למשל , אבא שלך וגיסתך גם מורידים סרטים? יש אנשים שנהנים מHD ולא רוצים להתעסק עם כלום בשביל לצפות בסרט....
אבל כשביררתי לגבי אפשרויות להשיג תכני HD, התחלתי את החיפוש בבדיקה מקיפה של נגנים ומצאי סרטים בספריות.
לא שאני קדוש, אבל רציתי פתרון פשוט, בלי כל ההתעסקות מסביב שדורשת למידת הז'רגון וההתמחות בעולם ההורדות/תוכנות/מזרימים וכו..
בסופו של עניין בחרתי ביוזנט כי המחירים של נגנים בארץ לא מוצדקים בעיני, וגם בחול זה עדיין לא זה.
אבל אני מאמין שרוב האנשים היו מוכנים לשלם עוד כמה שקלים לסרט כדי לחסוך את כל ההתעסקות מסביב, אם יוצע להם פתרון סביר כלכלית....
אז אתה בעד בלו-ריי? או שאתה מוריד ריפים של HD-DVD?
- jarrettman
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 44
התשובה היא כן, לשתי השאלות.
הייתי שמח לאמץ את בלו ריי ואני בטח עוד אעשה זאת. ביום שמחירי הנגנים לא היו שערורייתיים, ובספריית הוידאו יהיה מגוון
אמיתי (ומתורגם) של סרטים. אני אשמח לרכוש נגן ולשלם 10 שקלים להשכרה. עד אז, אני עם USENET
אגב, כדאי שזה יקרה מהר כי אני לא חושב שיש לפורמט הזה יותר מכמה שנים של חסד.
לפני 5 שנים עוד בקושי הזרמנו יוטיוב. בעוד 5 שנים נזרים סרטים באיכות של 4M לפריים. הצורך במדיה יחלוף כמו שקרה עם אלבומי מוסיקה.
הייתי שמח לאמץ את בלו ריי ואני בטח עוד אעשה זאת. ביום שמחירי הנגנים לא היו שערורייתיים, ובספריית הוידאו יהיה מגוון
אמיתי (ומתורגם) של סרטים. אני אשמח לרכוש נגן ולשלם 10 שקלים להשכרה. עד אז, אני עם USENET
אגב, כדאי שזה יקרה מהר כי אני לא חושב שיש לפורמט הזה יותר מכמה שנים של חסד.
לפני 5 שנים עוד בקושי הזרמנו יוטיוב. בעוד 5 שנים נזרים סרטים באיכות של 4M לפריים. הצורך במדיה יחלוף כמו שקרה עם אלבומי מוסיקה.
- michael123
-
- חבר מכור קשה

Analyst: Blu-ray prices will nosedive for the holidays
http://www.betanews.com/article/Analyst ... 1226085117
הכוונה לצפי הורדת מחירים החל מסוף נובמבר (28/11 Black Friday) ועד ל-Xmas
http://www.betanews.com/article/Analyst ... 1226085117
הכוונה לצפי הורדת מחירים החל מסוף נובמבר (28/11 Black Friday) ועד ל-Xmas
-
Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
לדעתי הרבה מוצרי צריכה יעשו nosedive לפני החגים וגם אז רשתות השיווק הגדולות בארה"ב ייתקעו עם מלאים אדירים. נגני ה BD יהיו רק קצה הקרחון של היצע ללא קונים. תזכירו לי כבר מה עם תעשיית הרכב שם? אה, כן..הם שוב הלכו עם הכובע ביד לבקש מהדוד הטוב הגר בוושינגטון שייתן להם 50 מיליארדים כדי לחלץ אותם מהבוץ.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- michael123
-
- חבר מכור קשה

נכון
אבל לא שהמצב בארץ הרבה יותר טוב..
אצלנו בעבודה, לא נכנסים הרבה פרויקטים עכשיו, למרות שלפני חצי שנה היה הכל ורוד.
יפטרו אנשים.. מה שלא קרה בחברה כבר 9 שנים
אבל לא שהמצב בארץ הרבה יותר טוב..
אצלנו בעבודה, לא נכנסים הרבה פרויקטים עכשיו, למרות שלפני חצי שנה היה הכל ורוד.
יפטרו אנשים.. מה שלא קרה בחברה כבר 9 שנים
- Lior_M
-
- חבר שלא מהעולם הזה

אנשים,Catskinner כתב:לדעתי הרבה מוצרי צריכה יעשו nosedive לפני החגים וגם אז רשתות השיווק הגדולות בארה"ב ייתקעו עם מלאים אדירים. נגני ה BD יהיו רק קצה הקרחון של היצע ללא קונים. תזכירו לי כבר מה עם תעשיית הרכב שם? אה, כן..הם שוב הלכו עם הכובע ביד לבקש מהדוד הטוב הגר בוושינגטון שייתן להם 50 מיליארדים כדי לחלץ אותם מהבוץ....
מחיר הנגנים הוא לא זה שקובע. כמות התכנים היא זו שקובעת.
חשבתי שאחרי הפארסה של ערוצי ה HD בכבלים ובלווין יותר אנשים יבינו את זה.
מה יעזור לי נגן ב 50 דולר אם הספריה הקרובה אלי מחזיקה רק 20 כותרי BD ?
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35103
Lior_M,
הספריה הקרובה אליך לא קובעת...
דווקא מוציאים היום הכל בבלו רי, גם סרטים ישנים יחסית.
הספריה הקרובה אליך לא קובעת...
דווקא מוציאים היום הכל בבלו רי, גם סרטים ישנים יחסית.
- michael123
-
- חבר מכור קשה

Lior_M
אז למה צריך HD בכלל אם אין מה לראות?
אם אני זוכר נכון, בזמנו שבארה"ב מכרו DVD, בארץ שלט VHS.
ישראל היא לא דוגמה טובה IMHO
מי שקונה בלו-ריי בארץ באמת צריך לדעת מה הוא עושה עם המכשיר
אז למה צריך HD בכלל אם אין מה לראות?
אם אני זוכר נכון, בזמנו שבארה"ב מכרו DVD, בארץ שלט VHS.
ישראל היא לא דוגמה טובה IMHO
מי שקונה בלו-ריי בארץ באמת צריך לדעת מה הוא עושה עם המכשיר