הנה לך אחד . בהנחה שהזול יהיה יותר טוב אני אקנה את הזול , והבחירה שלי תהיה רק ע"פ הסאונד בין אם אני אדע את המחיר ובין אם לא . זה קשור למשהו שנקרא בטחון עצמי , שאתה לא זקוק לאישור האחרים על העדפותיך . ולכן מה שאתה מתאר זה לא היי אנד , כי היי אנד אמיתי פונה לאלו שאיכות משחקת להם והם בד"כ עשירים שלא זקוקים לאישור על בחירתם .MetalliJoe כתב:תראה לי אודיופיל אחד שיתייחס למגבר יקר באותה צורה שיתייחס למגבר זול, בלי קשר לאיכות. במילים אחרות - שים מגבר מעולה בתוך קופסא של מגבר מאד זול, ותבדוק איך אנשים מתייחסים לצליל שלו. אני מתערב שכל חסרון של המערכת ייוחס לו. ואם תעשה ניסוי הפוך, התמונה תתהפך, וכל חסרון שלו ייוחס לרכיבים אחרים שמגבילים אותו ומורידים מהאיכות שלו. מי מאיתנו לא מכיר את הביקורות שמספרות דברים כמו "הגבוהים היו עוקצניים מדי, והבסים מרוחים טיפה, אבל ייחסתי את זה לקדם מגבר / לרמקולים / לכבלים שלא היו ברמה של המגבר והפריעו לו".ילדיעפים כתב:כלומר שהתחום בו אנו נמצאים הוא ייחודי ובלעדי ואין בלתו-אשמח לחשוב כך
רק בתחום שלנו יכול משהו זול להיות יותר טוב ממשהו יקר-כבר הבאתי דוגמאות למעלה
תראו לי תחום אחד שזול יותר או משתווה ליקר......
אני מסכים שלא תראה מגבר של 5K מאכיל אבק מגבר טוב של 40K , אבל יש מגברים של 40 K שאני לא הייתי רוכש גם ב5K .
היות וכרגע התקציב שלי הוא קצר והיות ועדיין תפיסת האיכות שלי היא של אדם שחי ברמה של עשיר מאוד (מה שאני לא
ואני רוצה רק לומר כאן משהו , אני הכרתי הרבה אנשים עשירים , חלקם הגדול קנו אודיו לפלצנים , אבל היו כמה שידעו היטב מה הם קונים , אז אני מסכים שהם לא ממש טורחים למצוא את הסינרגיה המושלמת , והם קונים במחיר מופרז אבל הם בהחלט קונים איכות אמיתית
כך שלדעתי היי אנד אמיתי הוא בהחלט רמה של איכות . אני מסכים שאי אפשר לקבוע קווים מדידים , גם כי רמת האיכות משתנה בין אחד לשני , גם כי תפיסת האיכות משתנה , וגם כי בהרבה מקרים , המה יגידו הוא פרמטר מאוד גדול בהנאה מהציוד .
אבל אני בטוח שלכול אחד יש את התמונה על הציוד שהוא היה קונה אם לא היה צריך להתחשב בכלום , ולמה . וזה כנראה רמת ההי אנד האישית שלו
מכול מקום אני בהחלט ממליץ לאודיופילים מתחילים וכאלו שאין להם כיסים עמוקים , למצוא אנשים שכן יש להם ולהחשף למערכות היי אנד אמיתיות . זה יתן צורת ראיה שונה על הכול