מה הופך ציוד אודיו רגיל ל-ציוד אודיו הי אנד

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #41 

MetalliJoe כתב:
ילדיעפים כתב:כלומר שהתחום בו אנו נמצאים הוא ייחודי ובלעדי ואין בלתו-אשמח לחשוב כך

רק בתחום שלנו יכול משהו זול להיות יותר טוב ממשהו יקר-כבר הבאתי דוגמאות למעלה

תראו לי תחום אחד שזול יותר או משתווה ליקר
...
תראה לי אודיופיל אחד שיתייחס למגבר יקר באותה צורה שיתייחס למגבר זול, בלי קשר לאיכות. במילים אחרות - שים מגבר מעולה בתוך קופסא של מגבר מאד זול, ותבדוק איך אנשים מתייחסים לצליל שלו. אני מתערב שכל חסרון של המערכת ייוחס לו. ואם תעשה ניסוי הפוך, התמונה תתהפך, וכל חסרון שלו ייוחס לרכיבים אחרים שמגבילים אותו ומורידים מהאיכות שלו. מי מאיתנו לא מכיר את הביקורות שמספרות דברים כמו "הגבוהים היו עוקצניים מדי, והבסים מרוחים טיפה, אבל ייחסתי את זה לקדם מגבר / לרמקולים / לכבלים שלא היו ברמה של המגבר והפריעו לו".
...
הנה לך אחד . בהנחה שהזול יהיה יותר טוב אני אקנה את הזול , והבחירה שלי תהיה רק ע"פ הסאונד בין אם אני אדע את המחיר ובין אם לא . זה קשור למשהו שנקרא בטחון עצמי , שאתה לא זקוק לאישור האחרים על העדפותיך . ולכן מה שאתה מתאר זה לא היי אנד , כי היי אנד אמיתי פונה לאלו שאיכות משחקת להם והם בד"כ עשירים שלא זקוקים לאישור על בחירתם .

אני מסכים שלא תראה מגבר של 5K מאכיל אבק מגבר טוב של 40K , אבל יש מגברים של 40 K שאני לא הייתי רוכש גם ב5K .
היות וכרגע התקציב שלי הוא קצר והיות ועדיין תפיסת האיכות שלי היא של אדם שחי ברמה של עשיר מאוד (מה שאני לא :lol: ) , אזי את התחליפים שלי אני מחפש בחברות לא ידועות , כי שם אני מקבל הכי הרבה איכות אמיתית לכסף

ואני רוצה רק לומר כאן משהו , אני הכרתי הרבה אנשים עשירים , חלקם הגדול קנו אודיו לפלצנים , אבל היו כמה שידעו היטב מה הם קונים , אז אני מסכים שהם לא ממש טורחים למצוא את הסינרגיה המושלמת , והם קונים במחיר מופרז אבל הם בהחלט קונים איכות אמיתית
כך שלדעתי היי אנד אמיתי הוא בהחלט רמה של איכות . אני מסכים שאי אפשר לקבוע קווים מדידים , גם כי רמת האיכות משתנה בין אחד לשני , גם כי תפיסת האיכות משתנה , וגם כי בהרבה מקרים , המה יגידו הוא פרמטר מאוד גדול בהנאה מהציוד .
אבל אני בטוח שלכול אחד יש את התמונה על הציוד שהוא היה קונה אם לא היה צריך להתחשב בכלום , ולמה . וזה כנראה רמת ההי אנד האישית שלו

מכול מקום אני בהחלט ממליץ לאודיופילים מתחילים וכאלו שאין להם כיסים עמוקים , למצוא אנשים שכן יש להם ולהחשף למערכות היי אנד אמיתיות . זה יתן צורת ראיה שונה על הכול

KOOKE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #42 

יורם

יש יצרניי אודיו שיש להם ליין שלם של מוצרים החל מ- "רמת כניסה" (entry level ) במחירים נמוכים ושווים לכל נפש ועד מוצרי "היי אנד" כהגדרתם הנושאים גם תימחור בהתאם למשל דנון, ימאה או רמקולי B&W או רמקולי DALI ...

אך יש יצרני מיכשור אודיו שמראש ממתגים את עצמם כיצרני "היי אנד" וגם המוצר ה"זול" ביותר שלהם עדיין יקר מאד ...כמו למשל רמקולי קארמה כמו למשל חברת NAIM ועוד...

עדיין לדעתי הפרמטר היחידי הריאלי והמדיד המבדיל בין סתם ציוד לציוד היי אנד כבכול הוא תג המחיר.

שלמה

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים

שליחה #43 

שלמה-אתה צודק-אז בוא ננסה כיוון שונה

פריט ההי פיי הטוב ביותר מבחינת צליל הוא הרכיב הכי יקר של כל חברה מסוימת,למשל המגבר הכי יקר של ניים

יהיה יותר טוב מהמגבר היותר זול שלה

עכשו כמובן שאם נניח אתה מוצא שהמגבר הכי יקר של נד משתווה באיכות הצליל לזה של ניים והמחיר הוא חצי

אז ההעדפה ברורה .אני למשל בחרתי את האפשרות הזולה של avi-האינטגרייטד(יש להם רק אחד)לעומת אותה גירסה

בפרה/פאואר שלא שמעתי כי לא היה צריך

אז החוק החדש(אני הוא החוק :D )המגבר או הרמקול הטוב ביותר של כל חברה הוא הפריט היקר ביותר שלה
אמן מייסר

haim512
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 209
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

HIGH END זה באוזני השומע

שליחה #44 

דוגמא קלאסית ישנה
הייתי בחנות מעולה (לא יודע אם מותר לנקוט בשמות) בפ"ת OK,
כמעט שעתיים לא ידעתי מה לקנות שמעתי המון רמקולים עם מגברים
לבסוף המוכר אמר לי "עכשיו נעשה ניסוי" הסתובבתי ולא ראיתי איזה רמקולים הוא משמיע לי
וראו מה הפלא בחרתי דווקא בזולים יותר מבין כל השאר.
סוף פסוק.

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים

שליחה #45 

גם אני עשיתי ניסוי מעניין-זה נמשך בערך 30 שנה
אמן מייסר

most
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 291
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #46 

מסכים עם אייל,
הכל עניין של יש לומר : מיצוב המוצר כלומר מותג מוערך + מחיר וכו'
אגב מאיזה מחיר מתחיל היי אנד ?
לדעתי תלוי במתבונן (או יותר נכון במאזין) ובכיסו,
עבור מי שיכול להשקיע גג 5K לרכישת פריט היי אנד יהיה כל מה שמעבר לזה.

חיים,
עשיתי את הניסוי שלך וגם לי קרה דבר דומה מכל הרמקולים שבדקתי בחרתי במותג סיני.
אז מה זה בעצם אומר?!
לדעתי זה מחזק את הצד שדוגל בנאמנות לחוויה

haim512
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 209
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #47 

פשוט ליבחור מה שנשמע לך הכי טובת תמיד יהיה מישהו אחר שלו זה לא ישמע טוב.
לבוא עם דיסקים לחנות, אשר בהם אתה יודע איזה קטעי סאונד מובלטים יש, זה יעזור.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”