יש משהו בדבריך אבל לדעתי אתה קצת מגזים.ramkol כתב:כמו תמיד במשאלים כאלו, יש בלבול בין הכי טוב, ובין הכי אהוב עלי.
כדי להגיד מה הכי טוב צריך להסביר מה הכוונה בהכי טוב,
כדי להגיד בכל הזמנים צריך באמת להכיר את כל הזמנים. בין הסנדק לשר הטבעות זה לא מרווח הקולנוע.
מי שלא מכיר את הדיבוק, את לידתה של אומה, את פוטיומקין, את רובלב את סטיריקון את נוספרטו את דקמרון את אדיפוס את לב זכוכית את הירושימה את ארבע מאות המלקות את קורסאווה בעל פה או את ברגמן כולו או את פליני או וונדרס ופסבינדר וכו וכו וכו שלא יתקרב אפילו לשאלה: הסרט הכי טוב... ובטח לא בכל הזמנים.
אם יוצאים מנקודת מבט מסוימת שאני מחזיק בה, הסרטים שהוזכרו (להוציא 8 וחצי) הם בינוניים עד בינוניים מינוס. הבימוי של הסנדק הוא עלוב!!!! ההפקה ענקית, אבל קופולה כחבריו סקורסזה ולוקס, הוא במאי בנוני מינוס.
היו ויש הרבה כשרונות בקולנוע, רובם באו מאירופה, סתם עניין סטטיסטי.
יש שלושה במאים שהיו ממש גאונים. ולא יותר.
....
אני חושב שהוזכרו כאן מעט סרטים רואיים: שר הטבעות לדוגמא בהחלט יכול להוות סרט באמת מעולה. מועדון קרב (שגם הוזכר כאן) הוא גם מסמך מאוד מרתק על החברה העולמית שנות ה- 90. אלה הם סרטים שמעבר לריגוש הזמני בזמן ההקרנה ממשיכים ללוות אותך. כמו גם רקוויאום לחלום שהוזכר גם.
יחד עם זאת, סרטים כמו פרל הרבור, פורסט גאמפ ועוד לא ראויים להתייחסות בשיח על "הסרטים הגודלים בהסטוריה".
כמובן שיש גם התייחסות לזאנר: לדוגמא, סרט האימה הטוב ביותר בעולם לדעתי הוא הניצוץ של סטנלי קובריק. אין לי כח לפרט למה אבל בסופו של דבר הוא הסרט היחיד שעד היום, מי שרואה אותה אומר שהסרט נכנס "מתחת לעור" ולא מרפה. הדימויים בסרט חזקים מאוד והוא מאוד מפחיד. אבל כל זה נכון ב"סרגל" של סרטי אימה. אין מה להשוות אותו לשר הטבעות, כמו שאין להשוות את האחרון לסרטיו של ברגמן או פליני.
בקיצור, לדעתי השירשור הזה מאוד מענייןואני חושב שהוא בעיקר מדבר על האנשים המרכיבים אותו