שירשור - מה הסרט הטוב ביותר בכל הזמנים???

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3328
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #41 

ramkol כתב:כמו תמיד במשאלים כאלו, יש בלבול בין הכי טוב, ובין הכי אהוב עלי.
כדי להגיד מה הכי טוב צריך להסביר מה הכוונה בהכי טוב,
כדי להגיד בכל הזמנים צריך באמת להכיר את כל הזמנים. בין הסנדק לשר הטבעות זה לא מרווח הקולנוע.

מי שלא מכיר את הדיבוק, את לידתה של אומה, את פוטיומקין, את רובלב את סטיריקון את נוספרטו את דקמרון את אדיפוס את לב זכוכית את הירושימה את ארבע מאות המלקות את קורסאווה בעל פה או את ברגמן כולו או את פליני או וונדרס ופסבינדר וכו וכו וכו שלא יתקרב אפילו לשאלה: הסרט הכי טוב... ובטח לא בכל הזמנים.

אם יוצאים מנקודת מבט מסוימת שאני מחזיק בה, הסרטים שהוזכרו (להוציא 8 וחצי) הם בינוניים עד בינוניים מינוס. הבימוי של הסנדק הוא עלוב!!!! ההפקה ענקית, אבל קופולה כחבריו סקורסזה ולוקס, הוא במאי בנוני מינוס.

היו ויש הרבה כשרונות בקולנוע, רובם באו מאירופה, סתם עניין סטטיסטי.
יש שלושה במאים שהיו ממש גאונים. ולא יותר.

.
...
יש משהו בדבריך אבל לדעתי אתה קצת מגזים.
אני חושב שהוזכרו כאן מעט סרטים רואיים: שר הטבעות לדוגמא בהחלט יכול להוות סרט באמת מעולה. מועדון קרב (שגם הוזכר כאן) הוא גם מסמך מאוד מרתק על החברה העולמית שנות ה- 90. אלה הם סרטים שמעבר לריגוש הזמני בזמן ההקרנה ממשיכים ללוות אותך. כמו גם רקוויאום לחלום שהוזכר גם.
יחד עם זאת, סרטים כמו פרל הרבור, פורסט גאמפ ועוד לא ראויים להתייחסות בשיח על "הסרטים הגודלים בהסטוריה".
כמובן שיש גם התייחסות לזאנר: לדוגמא, סרט האימה הטוב ביותר בעולם לדעתי הוא הניצוץ של סטנלי קובריק. אין לי כח לפרט למה אבל בסופו של דבר הוא הסרט היחיד שעד היום, מי שרואה אותה אומר שהסרט נכנס "מתחת לעור" ולא מרפה. הדימויים בסרט חזקים מאוד והוא מאוד מפחיד. אבל כל זה נכון ב"סרגל" של סרטי אימה. אין מה להשוות אותו לשר הטבעות, כמו שאין להשוות את האחרון לסרטיו של ברגמן או פליני.

בקיצור, לדעתי השירשור הזה מאוד מענייןואני חושב שהוא בעיקר מדבר על האנשים המרכיבים אותו (l)
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #42 

נדה, אתה צריך להיות לטובתי.... :D במלחמה נגד הערלים... :D

ברגע שנכנסים לג'אנר יוצאים מהסרט הטוב ביותר... כמו ששיקה אופיר אומר לארבינקא: "בתור סרט ישראלי זה לא רע..."

אם 8 וחצי זה סרט מצויין, לא נשאר הרבה רווח ושר הטבעות הוא סרט בינוני...

.

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

אני לטובתך :)

שליחה #43 

ramkol כתב:נדה, אתה צריך להיות לטובתי.... :D במלחמה נגד הערלים... :D

ברגע שנכנסים לג'אנר יוצאים מהסרט הטוב ביותר... כמו ששיקה אופיר אומר לארבינקא: "בתור סרט ישראלי זה לא רע..."

אם 8 וחצי זה סרט מצויין, לא נשאר הרבה רווח ושר הטבעות הוא סרט בינוני...

.
...
ramkol, אני לטובתך מאוד.
יחד עם זאת, התגובה שלך מחזקת אותי בדעתי. אי אפשר להשוות בין עגבניות לתפוחים.
שמונה וחצי ושר הטבעות הם שני סרטים שהם מושלמים להשוואה הזאת:
שמונה וחצי הוא יצירת מופת בת אלמוות ואני לא מגזים. אבל גם שר הטבעות הוא כזה, בדרכו וכל אחד בז'אנר שלו. אם הייתי צריך לקחת סרטים לאי בודד, שניהם היום שם.

עם השנים הקולנוע התפתח והפך להיות משהו אחר ממה שהיה לפני 50 שנה.
אף אחד לא הזכיר כאן את הסרט אי.טי. של ספילברג, מלתעות, מפגשים מהסוג השלישי. סרטים מצויינים, אי.טי. בכיף נכנס לרשימת הטובים ביותר... אבל איפה ברשימה? סרטי נוסטלגיה? ילדים? מד"ב??

חווית הקולנוע היא חוויה ריגשית חזקה מאוד...
לצפיה באוסף הסרטים שלי:

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #44 

nadavck צודק.
"סרט קולנוע" זו הגדרה טכנית שכוללת בתוכה מגוון של זיאנרים שונים שגם אם טכנית כולם "סרט קולנוע" , כלומר תמונות נעות על המסך, הם מהותית דברים אחרים.
איזה ספר "יותר טוב" , מלכוד 22 או אוסף שירי ביאליק?
משה

tnt424 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 387
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #45 

ידעתי שהוויכוח הזה יעלה אז אל תכעסו על ההגדרה בכל הזמנים, וגם אל תרדו איתי לפרטים של השאלה כל מטרת השירשור הייתה להעלות את הוויכוח, כדי באמת לשמוע דעות אחרים...

אז כל הזועמים למינהם תודה, אבל אין צורך לכעוס הכל כאן עיניין של טעם וכל אחד והרקע שלו, לא כולם בקיאים בכל היסטוריית הקולנוע על בורייה...

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #46 

נדה, זה כמעט טאוטולוגיה מה שאתה אומר. בתור סרט רע הוא סרט לא רע בכלל.... :D

מבחן האי בודד לא עובד כאן כי לאי בודד אתה תקח את מה שאתה אוהב ולא בהכרח את הכי טוב.
עכשיו עזוב תפלסף ותגיד: איזה סרט יותר טוב, 8 וחצי או שר הטבעות? אל תתחכם עם לא משווים זה לזה... איזה סרט יותר טוב?

על כל סרט אפשר להגיד שהוא טוב בסוגו... אז מה עשינו... גם רמבו נגד מצ'יסטה מספר עשר, בתור סרט רע הוא סרט טוב... :D

מוקו, את ה טועה בזה שאתה מצדיק את נדה... (למה כולם נגדי... :D ) גם ספר זה דבר טכני וגם מוזיקה אבל ברמות מסויימות, כשמפרידים בין בידור לאמנות הגבולות ברורים. שום בר דעת לא יטען שהלחנים של מדונה הם מוזיקה נעלה יותר מבטהובן... אפשר כמובן להנות ממנה יותר אבל זה דבר אחר...

טי אן טי,
בלי לחץ, אף אחד לא מתרגז כאן... האמת קיוויתי שיותר יזעמו עלי... אבל האנשים כאן כנראה בהנג אובר מהתפוח בדבש... :D

.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #47 

ramkol כתב: מוקו, את ה טועה בזה שאתה מצדיק את נדה... (למה כולם נגדי... :D ) גם ספר זה דבר טכני וגם מוזיקה אבל ברמות מסויימות, כשמפרידים בין בידור לאמנות הגבולות ברורים. שום בר דעת לא יטען שהלחנים של מדונה הם מוזיקה נעלה יותר מבטהובן... אפשר כמובן להנות ממנה יותר אבל זה דבר אחר...
.
...
אני לא טענתי שכל סוגי הסרטים הם באותה רמה, ואני מסכים איתך שהסרט הכי טוב מסרטי האקשן בכלל לא יהיה מועמד.
עדיין, אתה לא יכול להתיחס ל"סרטים" כאל קטגוריה אחת.
בוא ניקח את זה לקיצוניות ונשים את כל סוגי האומנות לקטגוריה אחת: אז מה יותר טוב, שמונה וחצי, התשעית של בטהובן, המלט או הסעודה האחרונה?
משה

yanivol
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2755
שם מלא: yanivol
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #48 

כמו שכבר אמרו לפני אין סרט אחד שעונה על ההגדרה הסרט הכי טוב בכל הזמנים.
אני חובב סרטי קוראסווה הישנים:
שבעת הסמוראים
המבצר הנסתר
רשומון
יוג'ימבו
קגמושה
ועוד...
כל אלה בעיני מתחרים

אך גם:
חלף עם הרוח
חולית בגרסתו הרחבה ביותר
שר הטבעות
STAR WARS השלישיה הראשונה
החשוד המיידי
מועדון קרב.
סודי ביותר

כל אלה סרטים שהשאירו בי את חותמם. את כולם ראיתי מספר רב של פעמים ואני מחזיק בעותקים פרטיים שלהם.

כמובן שיש עוד רבים מעולים בעיני.

אז lets do the time warp again

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #49 

מוקו אני לא רציתי לשים אותם ביחד... פותח השירשור עשה את זה... :D אבל אם שמים אותם ביחד אז התשובות ברורות... וכולנו מסכימים עם זה, וזה לא שר הטבעות... בסך הכל רציתי להחזיר את הפרופורציות, ולהסביר שמקסימום השירשור הזה הוא על הסרט שהכי אוהבים... או משהו כזה... וגם זה בטח קשה לכל אחד להגיד...

מסכים לא להתיחס לסרטים כקטגוריה אחת, אבל לדעתי ההפרדה בעניין שבו אנחנו דנים תהיה בין סרטים שהם בחזקת אומנות וסרטים שהם לצורכי בידור... אפשר כמובן לפרט וכל זה... הפרדה לפי ז'נרים לא מתאימה לדעתי...

.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #50 

ramkol כתב:מוקו אני לא רציתי לשים אותם ביחד... פותח השירשור עשה את זה... :D אבל אם שמים אותם ביחד אז התשובות ברורות... וכולנו מסכימים עם זה, וזה לא שר הטבעות... בסך הכל רציתי להחזיר את הפרופורציות, ולהסביר שמקסימום השירשור הזה הוא על הסרט שהכי אוהבים... או משהו כזה... וגם זה בטח קשה לכל אחד להגיד...

מסכים לא להתיחס לסרטים כקטגוריה אחת, אבל לדעתי ההפרדה בעניין שבו אנחנו דנים תהיה בין סרטים שהם בחזקת אומנות וסרטים שהם לצורכי בידור... אפשר כמובן לפרט וכל זה... הפרדה לפי ז'נרים לא מתאימה לדעתי...
.
...
העיניין הוא שאתה אוטומטית מתיחס לאותו ביטוי "הסרט הטוב ביותר" כיצירת האומנות הכי טובה (מהסרטים) ומגיע בצדק לסרטים מסוימים.
אתה פשוט מפרש את הביטוי בצורה אחת שהיא לא הצורה היחידה.
משה

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #51 

משה, הבעיות הם לדעתי יותר עמוקות. זה מתחיל מזה שמנסים לשפוט יצירות אסתטיות על ידי מונח אתי, טוב או לא טוב. וממשיך בזה שלא ממש מגדירים מה הוא טוב בעניין המדובר.

בכל אופן לגבי מה שכתבת, אם האומנות היא דרגה גבוהה יותר מבידור, הרי הסרט הטוב ביותר יהיה מהאומנות...
עכשיו כמובן תדרוש ממני להסביר למה אומנות היא דרגה גבוהה יותר מבידור... :D לא?

או למה הם על אותו ציר?

.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #52 

רמקול,
קודם כל, "טוב" בהקשר הזה, זה לא מונח אתי. לפחות, אני לא חושב שהרוב כאן, כולל אני, לא פירשו את זה כך.
נמשיך בכך, שסרט זה לא רק יצירה אסתטית.

יש כאן הסכמה מוחלטת שהמושג "סרט טוב ביותר" לא מוגדר היטב. זה לא מפריע לדיון, ההיפך.

אני מסכים שהאומנות היא דרגה גבוהה יותר מבידור, אבל המסקנה שלך, שוב, מתבססת על פירוש מסוים למילה טוב ולא הפירוש של רוב האנשים כאן.
משה

d2idan
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 522
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #53 

מה הפואנטה במועדון קרב ?
ראיתי אותו אתמול אחרי הרבה תגובות טובות אליו .. לא הבנתי אותו כל כך

המוח
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #54 

בינתיים אף סרט לא הוציא אותי בהלם מהקולנוע כמו "להציל את טוראי ריאן"
אז אני מכתיר אותו כסרט הכי טוב שראיתי (Y)
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים

שח_מט
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3902
נתן תודות: 590 פעמים
קיבל תודות: 113 פעמים

שליחה #55 

d2idan כתב:מה הפואנטה במועדון קרב ?
...
חפש דיונים באינטרנט, בגדול הוא סרט אנרכיסטי שנגמר בפנטזיית האנרכיסטים - הרס המוסדות הפיננסים (שאגב יכול עוד לקרות אחרי הקריסות של החודש האחרון...!)

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6051
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #56 

מסכים עם רמקול. אין לי את הידע (למרות שלקחתי 5 יחידות בקולנוע בתיכון חדש!...) לשפוט איזה סרט הכי טוב. זה גם קצת יומרני, השאלה הזו. זה כמו איזה ספר הכי טוב...איזה מוזיקה הכי טובה וכו'.
בקיצור, אני אישית אדרג את מלחמת הכוכבים הראשון מ 77 כסרט ששינה את חיי הצעירים ואלה שאחרי. הוא פשוט פירמט לי את הביוס מהתחלה. בואו נגיד שאחרי גבעת חלפון, ראיתי פתאום את מלחה"כ... הסרט למעשה גרם לי לאהוב את כל התחום ואני עוסק בו כיום, כמה שאפשר בארץ.
שנים אח"כ, אהבתי את the abyss, ואת פארק היורה הראשון, בעיקר השליש הראשון של הסרט, כשהם לראשונה רואים דינוזאור ליד הג'יפ שלהם, אוכל עלים בהנאה מהעץ. זה קטע שממש ריגש אותי אז לראות, ב 93, ואמרתי לעצמי וואו. בהמשך הסרט נהייה מרדף הולוודי טיפשי.
היו עוד כמה יפים, קשה לזכור, אפוקליפסה, בלייד ראנר, קונטאקט, צייד הצבאים, פורסט גאמפ, אליאנס 2, טרמינטור 2, פארגו, גלאדיאטור, אמדאוס, סינמה פארדיסו, טוראי ראיין, לאחרונה - שמש ניצחית, וכו' וכו' וכו'.

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

יש דברים שלא אומרים :)

שליחה #57 

d2idan כתב:מה הפואנטה במועדון קרב ?
...
:oops:
לצפיה באוסף הסרטים שלי:

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3390
שם מלא: יהושע גומא
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #58 

ramkol כתב:מוקו אני לא רציתי לשים אותם ביחד... פותח השירשור עשה את זה... :D אבל אם שמים אותם ביחד אז התשובות ברורות... וכולנו מסכימים עם זה, וזה לא שר הטבעות... בסך הכל רציתי להחזיר את הפרופורציות, ולהסביר שמקסימום השירשור הזה הוא על הסרט שהכי אוהבים... או משהו כזה... וגם זה בטח קשה לכל אחד להגיד...

...
בגדול אני מסכים אתך.
כותרת האשכול לא מנוסחת נכון, משום שהמשאל כאן הוא על הסרט שהכי אוהבים, או הסרט שהרשים ביותר, או הסרט ששינה תפיסות עולם.

לעניין סרטים כאמנות – לא נראה לי שמשאל עם הוא הדיון המיטיב ביותר עם הכרת האמנות, הערכת האמנות וההנאה מאמנות.

.

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #59 

yanivol כתב:כמו שכבר אמרו לפני אין סרט אחד שעונה על ההגדרה הסרט הכי טוב בכל הזמנים.
אני חובב סרטי קוראסווה הישנים:
שבעת הסמוראים
המבצר הנסתר
רשומון
יוג'ימבו
קגמושה
ועוד...
כל אלה בעיני מתחרים
אז lets do the time warp again
...

בתור חובב קוראסאווה 750 שני צילינדרים קרוס... ממליץ לך לראות גם את חופן של זן וגם סרטים של קון איציקאווה...

:D

.

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #60 

ramkol כתב:
היו ויש הרבה כשרונות בקולנוע, רובם באו מאירופה, סתם עניין סטטיסטי.
יש שלושה במאים שהיו ממש גאונים. ולא יותר.

.
...
רמקול,
אם כבר הזכרת, אז מי לדעתך שלושת הבמאים הגאונים?

.

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”