הקלסיקה של הקולנוע
moco כתב:אזרה,
אני לא חולק על דעת מומחים או דעת רוב המומחים.
אני גם לא חולק על המשפט המצוטט בהודעה האחרונה שלך. קטונתי וגם אני רחוק מלהיות מבין בתחום.
אני חולק על המשפט " ה"היסטוריה" החליטה שלומייר הוא הוא אבי הקולנוע". לא בגלל שאני חושב אחרת אלא בגלל שיש לי בעיה עם משפט כזה. יש בו שני מושגים שלא מוגדרים היטב. זה הכל.
נראה לי שיחסת לי כוונות אחרות....
הכל טוב ויפה . אבל מה לעשות שכמו שאמרתי -לומייר קיבל את הקרדיט על המצאת הקולנוע. אנחנו יכולים לשבת והתפלסף על זה עוד שנים אבל זה מה שהוחלט. פתח אנציקלופדיה כלשהיא תבדוק למי מייחסים את הקרנת הקולנוע הראשונה . בכל מקום בזרם המרכזי לומייר מקבל את הקרדיט. לזה התכוונתי במילה הגדולה "היסטוריה".
לא מוצא כן בעינך? אתה תמיד יכול לכתוב ספר היסטוריה חדש ונסות לשכנע את הרוב.
אגב יצא לי לקרוא לפני כמה חודשים שאיזה חוקר איטלקי טוען שהקולנוע הומצא באיטליה .והקרנת הקולנוע הראשונה התבצעה שם . דעתו כפי הנראה לא התקבלה.
כמו לכל הצלחה/המצאה מסוג זה יש הרבה אבות , אבל יש רק אחד שמקבל קרדיט על היותו הראשון.
מקודם דיברת על "אבי הקולנוע", שזה מושג הרבה פחות מוגדר מ"ממציא הקולנוע".
על תואר "ממציא" יש הרבה פחות תחרות מאשר "אבי". "ממציא" זה ברמה הטכנית שימושית, מי הגה רעיון לעשות משהו או איך לעשות משהו. "אבי" זה מישהו, שהייתה לו השפעה מכרעת וראשונית על תחום, ולאו דווקא "המציא" אותו.
דוגמא: הנרי פורד נחשב על ידי רבים ל"אבי" המכונית המודרנית, למרות שהוא הופיע הרבה אחרי שהמכונית "הומצאה". זה נובע לא מההמצאה, אלא מההשפעה שגרמה למכונית להיות טכנולוגיה מרכזית בחיינו. (פורד אולי המציא את קו הייצור, לא ברור).
חוץ מזה, כמו שכתב רמקול, גם מי שממציא זה לא בדיוק מוגדר. מי המציא את המכונית? מי המציא את המחשב? וכו.
המצאות לא נולדות בריק. הן מתפתחות כשכל אחד בונה על רעיונות קודמים.
על תואר "ממציא" יש הרבה פחות תחרות מאשר "אבי". "ממציא" זה ברמה הטכנית שימושית, מי הגה רעיון לעשות משהו או איך לעשות משהו. "אבי" זה מישהו, שהייתה לו השפעה מכרעת וראשונית על תחום, ולאו דווקא "המציא" אותו.
דוגמא: הנרי פורד נחשב על ידי רבים ל"אבי" המכונית המודרנית, למרות שהוא הופיע הרבה אחרי שהמכונית "הומצאה". זה נובע לא מההמצאה, אלא מההשפעה שגרמה למכונית להיות טכנולוגיה מרכזית בחיינו. (פורד אולי המציא את קו הייצור, לא ברור).
חוץ מזה, כמו שכתב רמקול, גם מי שממציא זה לא בדיוק מוגדר. מי המציא את המכונית? מי המציא את המחשב? וכו.
המצאות לא נולדות בריק. הן מתפתחות כשכל אחד בונה על רעיונות קודמים.
משה
לא נטשתי... סתם נתתי לכם הפסקה ממני...
טאוטאו,
פחות או יותר אני מתקדם כרונולוגית, אז כדי שלא יהיה סתם שרשור שזורקים בו שמות של סרטים, אני חושב שכדאי להיצמד לכרונולוגיה. אז אם יש המלצות נוספות, או סרטים שאנשים חושבים שהם נחשבים לקלסיים, וכבר דובר על התקופה שלהם, אשמח אם יוסיפו. סך הכול קשה לפרט את כל הסרטים הגדולים...
אנחנו עכשיו עברנו לסרט המדבר. מהפכה קטנה מעט שלקח לה הרבה זמן להשתרש היא מהפכת הצבע. השחור לבן אמנם הפסיק להיות הסטנדרט אבל עדיין, עד היום, מצלמים סרטים כך כשרוצים להשיג אפקט מסוים.
בתחום מסוים הצבע כבש את הסרט מיד ובלי ייסורי מצפון, הסרט המצויר.
ב1937 הציג וואלט דיסני את הסרט הארוך המצויר בצבע מלא, שאולי לא היה הראשון, אבל היה הראשון להצליח כסרט ארוך.
שלגיה ושבעת הגמדים.
ומאז הוא נמנה עם הקלסיקות.
אם אני לא טועה הרי יש לאולפנים של דיסני מנהג להחזיר סרט למחזור שבחנויות, אחת לשבע שנים. כרגע הסרט לא זמין... אז צריך לחכות...
.
טאוטאו,
פחות או יותר אני מתקדם כרונולוגית, אז כדי שלא יהיה סתם שרשור שזורקים בו שמות של סרטים, אני חושב שכדאי להיצמד לכרונולוגיה. אז אם יש המלצות נוספות, או סרטים שאנשים חושבים שהם נחשבים לקלסיים, וכבר דובר על התקופה שלהם, אשמח אם יוסיפו. סך הכול קשה לפרט את כל הסרטים הגדולים...
אנחנו עכשיו עברנו לסרט המדבר. מהפכה קטנה מעט שלקח לה הרבה זמן להשתרש היא מהפכת הצבע. השחור לבן אמנם הפסיק להיות הסטנדרט אבל עדיין, עד היום, מצלמים סרטים כך כשרוצים להשיג אפקט מסוים.
בתחום מסוים הצבע כבש את הסרט מיד ובלי ייסורי מצפון, הסרט המצויר.
ב1937 הציג וואלט דיסני את הסרט הארוך המצויר בצבע מלא, שאולי לא היה הראשון, אבל היה הראשון להצליח כסרט ארוך.
שלגיה ושבעת הגמדים.
ומאז הוא נמנה עם הקלסיקות.
אם אני לא טועה הרי יש לאולפנים של דיסני מנהג להחזיר סרט למחזור שבחנויות, אחת לשבע שנים. כרגע הסרט לא זמין... אז צריך לחכות...
.
השלמות הטכנית והאמנותית של שלגיה נראית לנו מובנת מאליה אבל בזמנו היה הדבר תוצאה של ניסיונות אין ספור ותהליך אבולוציוני שעברה תעשיית הסרטים המצוירים. שלגיה לא נוצרה מאיין.
וואלט דיסני עשה דרך ארוכה מאז המיקי מאוס בשחור לבן. חלק גדול מהניסויים נעשו בסידרה של סרטים קצרים שנקראה סילי סימפוני. הסדרה החלה בשחור לבן, די מגושם, והגיעה לשיאים בברווזון המכוער ובתחנת הקמח.
את המרחק שעברה התעשיה בפחות משני עשורים, אפשר לראות יפה מאוד באחד מה די וי דים הכי מוצלחים בעיני שקיימים בשוק:
http://www.jpc.de/jpcng/movie/detail/-/ ... ist&page=1
הבסיס לסרטים הקצרים האלו היתה המוזיקה... ותראו לאן וולט דיסני מביא אותה.
הנה הברווזון..
.
וואלט דיסני עשה דרך ארוכה מאז המיקי מאוס בשחור לבן. חלק גדול מהניסויים נעשו בסידרה של סרטים קצרים שנקראה סילי סימפוני. הסדרה החלה בשחור לבן, די מגושם, והגיעה לשיאים בברווזון המכוער ובתחנת הקמח.
את המרחק שעברה התעשיה בפחות משני עשורים, אפשר לראות יפה מאוד באחד מה די וי דים הכי מוצלחים בעיני שקיימים בשוק:
http://www.jpc.de/jpcng/movie/detail/-/ ... ist&page=1
הבסיס לסרטים הקצרים האלו היתה המוזיקה... ותראו לאן וולט דיסני מביא אותה.
הנה הברווזון..
.
הנה קישור בויקיפדיה על סילי סמפוניז:
http://en.wikipedia.org/wiki/Silly_Symphonies
בדי וי די שהמלצתי עליו למעלה יש כמעט חצי מהסרטים של הסידרה. הדי וי די הכפול מכיל כמעט שש שעות של סרטים...
.
http://en.wikipedia.org/wiki/Silly_Symphonies
בדי וי די שהמלצתי עליו למעלה יש כמעט חצי מהסרטים של הסידרה. הדי וי די הכפול מכיל כמעט שש שעות של סרטים...
.
וואללה אחלה אתר....
מאז ההודעה האחרונה כאן, לפני יום וחצי, יש תשע כניסות לשרשור הזה. בהנחה שהכניסות הן ישר לעמוד האחרון, ולא משהו שבדק כמה עמודים, הרי היו תשעה אנשים שנכנסו לכאן....
אז לחמישה שנכנסו לקרוא, תודה.
לארבעה שנכנסו בטעות כי חשבו שיש כאן קסח, סליחה אבל אין כאן.
פחות או יותר כשהעליתי את הפוסט האחרון כאן, לפני איזה יום וחצי, פתח קוקי שרשור לעג. מאז ועד עכשיו יש שם מעל ל500 כניסות וכמעט 40 הודעות של לעג ויוהרה. כל מיני אנשים שכמעט לא כותבים פתאום מככבים בשליחת חיצי רעל...
אז לאותם חמישה שקוראים כאן, אתם שמים לב לפרופורציות. פי 50 יותר כניסות לשירשור שכל מטרתו ללעוג בעצם למושא התחביב של האתר. ולשירשור שדן בתכלית התחביב, ובחלק האיכותי שלו, נכנסתם רק אתם...
וואללה מעודד...
ושלא תגידו שזה שרשור אזוטרי על משנתו של שרוייטר... הצגתי כאן מיקימאוסים.....
.
מאז ההודעה האחרונה כאן, לפני יום וחצי, יש תשע כניסות לשרשור הזה. בהנחה שהכניסות הן ישר לעמוד האחרון, ולא משהו שבדק כמה עמודים, הרי היו תשעה אנשים שנכנסו לכאן....
פחות או יותר כשהעליתי את הפוסט האחרון כאן, לפני איזה יום וחצי, פתח קוקי שרשור לעג. מאז ועד עכשיו יש שם מעל ל500 כניסות וכמעט 40 הודעות של לעג ויוהרה. כל מיני אנשים שכמעט לא כותבים פתאום מככבים בשליחת חיצי רעל...
אז לאותם חמישה שקוראים כאן, אתם שמים לב לפרופורציות. פי 50 יותר כניסות לשירשור שכל מטרתו ללעוג בעצם למושא התחביב של האתר. ולשירשור שדן בתכלית התחביב, ובחלק האיכותי שלו, נכנסתם רק אתם...
וואללה מעודד...
.
- dudib
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5144
- שם מלא: דודי
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
ramkol
ומה רע בזה שאנשים כותבים גם פוסטים עם חוש הומור ?
זה פוגם באיזה צורה באתר ?
מה לעשות שכנראה שאנשים מגיבים להומור יותר טוב מאשר לדברים רציניים.(כנראה שכותרת השירשור מעידה על תוכנו ?)
זה לא מוריד בכהוא זה מאיכות האתר
ומה רע בזה שאנשים כותבים גם פוסטים עם חוש הומור ?
זה פוגם באיזה צורה באתר ?
מה לעשות שכנראה שאנשים מגיבים להומור יותר טוב מאשר לדברים רציניים.(כנראה שכותרת השירשור מעידה על תוכנו ?)
זה לא מוריד בכהוא זה מאיכות האתר
רמקול יקר,ramkol כתב:וואללה אחלה אתר....
וואללה מעודד...
....
הם לא לועגים, הם צוחקים, גם על עצמם. גם אותי לפעמים מצחיק המחיר ששילמתי על הכבלים לרמקולים למרות שעובדה שקניתי אותם.
יש לך המון כבוד באתר הזה ואני אישית קורא באדיקות פוסטים שלך גם בנושא סרטים וגם בנושא מוזיקה.
רמקול יקר,
תודה על ההמלצות, אני נהנה מהם מאוד - גם כאשר אני מכיר חלק מהסרטים, מאוד נעים להיזכר ולפעמים גם ללמוד כמה פרטים נוספים.
תמשיך ככה
תודה על ההמלצות, אני נהנה מהם מאוד - גם כאשר אני מכיר חלק מהסרטים, מאוד נעים להיזכר ולפעמים גם ללמוד כמה פרטים נוספים.
תמשיך ככה
Avi Merkado - www.filma.co.il
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
זה אות כבוד, גם למחרוזת זאת וגם לך – משני טעמים:ramkol כתב:וואללה אחלה אתר....
וואללה מעודד...
ושלא תגידו שזה שרשור אזוטרי על משנתו של שרוייטר... הצגתי כאן מיקימאוסים........
האחד הוא שקל יותר להיות ציני ושטחי, בעוד קשה הרבה יותר להיות רציני, מעמיק, בעל ידע והשכלה;
השני הוא שקשה להוסיף על הידע שלך – גם בתחום הקולנוע וההיסטוריה של הקולנוע.
.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
גם האחים וורנר השקיעו בסרטים מצוירים. הסדרות שלהם, מרי מלודיז ולוני טון, היו מתחרים לאלו שציינתי למעלה. לוני טון זכה להחייאה בסרט ארוך, מפורסם לכולנו עם מכאל הירדני (מיקל ג'ורדון).
הנה דוגמא למרי מלודי מ1953:
שימו לב לקריאת התגר נגד הלוגיקה של הקולנוע...
.
הנה דוגמא למרי מלודי מ1953:
שימו לב לקריאת התגר נגד הלוגיקה של הקולנוע...
.