תגובות לכתבה: איך בוחרים - מסך פלזמה מול טלויזית LCD

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #41 

מה אתה רוצה בדיוק, את עקומת הכיול מה Spyder TV כדי לראות שהשחורים בפלזמה טובים יותר?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78851
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5388 פעמים

שליחה #42 

מה שאתה מציע זה מירוץ כשהרץ החזק יותר קופץ על רגל אחת.

היתרון המשמעותי העיקרי שיש לפלזמה על גבי LCD הוא יחס הניגודיות, ברגע שאתה מוריד את זה מהשולחן אין ממש טעם בדיון...

בדיקה בחנות לא ממש רלוונטית כי הם לא כיבו הרי את האורות ולכן ההבדלים לא ניכרים. בחנות לא תראה גם תופעות כמו זליגת אור לא בגלל שהיא קיימת רק בדמיונם של אנשים אלא פשוט מכיוון שאף חנות לא מספיק חשוכה בכדי שתחווה את התופעה...

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #43 

אפשר להוסיף כיתרונות גם אחידות האור והצבעים וזווית צפיה, אבל מה זה כבר משנה? dude69il הרי לא יבצע לנו תרגיל של הארה בדרך לדמשק ואני לפחות לא מנסה לשכנע אותו שלא לקנות LCD

dude69il
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 774
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #44 

ואחרי שירדנו לפסים אישיים שיאירו את דרכם של מקצועניים כמוכם לדמשק, אומר כך.

אם רק כשמכבים את האור רואים את ההבדל אז בתאורה רגילה אין הבדל? האם זה מה שאתה אומר?
כי אני והדיוטות שכמונו רואים רק באור רגיל ולא בחושך ולפעמים אפילו רחמנא ליצלן ביום כן באור יום מלא אני מודה.

Catskinner - הבטחת יתרונות מובהקים אך אין אמת בהבטחה כיוון שההבדלים בין LCD לפלאזמה הצטמצמו עד כדי נעלמו במכשירים מסויימים.

עוד אגדה מעניינת אומרת שיותר זול לייצר LCD מפלאזמה - קשקוש בלבוש בדיוק ההפך הוא הנכון .
זאת ועוד למרות שייצור ה-LCD בעולם גדל ועלויות הייצור קטנו עם הזמן עדיין זול יותר לייצר פלאזמה.

שבת שלום לשניכם יקיריי

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #45 

dude69il,

אם אתה רואה באור יום, אז אין הרבה יתרון לפלזמה עבורך.

הטריק הוא לראות עד כמה המסך מגיע לשחורים עמוקים.

לא יודע מאיפה הבאת את הנתונים שלך לגבי עלות הייצור, אבל מה שאתה כותב פשוט אינו נכון. ייצור פאנל של LCD (כולל פולרייזרים, תאורה אחורית ואלקטרוניקה תומכת) זול בהרבה מייצור הפאנל (והאלקטרוניקה התומכת) המקבילה לפלזמה.

כפי שכתבתי אין ספור פעמים במאמרים לפני כן - לכל אחד מתאים משהו אחר. מי שצופה באור יום צריך LCD עם תאורה אחורית חזקה. מי שרוצה חוייה קולנועית צריך לכבות את האור...

galborho
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 135
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #46 

מחזק את הטענה שפלזמה יקרה יותר לייצור. אחת הסיבות שLCD זול יותר הויא שהטכנולגיה קיימת יותר זמן (אמנם לא יושמה במוצרי צריכה ביתיים). השעונים הדיגיטליים של רובנו הם סוג של LCD.
מעבר לעלות ייצור העניין בפלזמה הוא גם מורכבות הייצור לעומת LCD. כי עלות לבד אפשר לצמצם וגמו שעם הזמן וריבוי המוצרים המחיר יורד כמו שקרה בLCD. לייצר פלזמה צריך לדעת או לרכוש את הידע שהוא יקר ולא כל חברה רוצה להכנס לזה (זה למה אין הרבה מפעלים). בנוסף, התמורה לחברות נמוכה יותר עד לא מזמן פלזמה הייתה מינימום 42 ויש כמה דגמי 37 ו32 (ה32 פשוטים). LCD הציע טווח גמיש יותר וגם באזור פופולרי יותר 26-32 אינצ". אני זוכר שלפני כמעט 4 שנים אבא שלי הביא פלזמה 42 ואנשים לא הבינו "למה צריך כזה גודל בסלון"...היום נפתחו יותר למסכים הגדולים ומבינים שזה בסדר גמור.
ובגדול כנראה שכמו הרבה דברים הכלכלה הזאת היא שהכריעה. לא מפתיע בהתחשב בעולם שבו אנחנו חיים. תראו איך היום סמלים לאומיים בארה"ב נסגרים כי הם לא רווחיים. ברגע שזה מגיע לכסף השיקול הוא להרוויח.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #47 

dude69il כתב:ואחרי שירדנו לפסים אישיים שיאירו את דרכם של מקצועניים כמוכם לדמשק, אומר כך.

אם רק כשמכבים את האור רואים את ההבדל אז בתאורה רגילה אין הבדל? האם זה מה שאתה אומר?
כי אני והדיוטות שכמונו רואים רק באור רגיל ולא בחושך ולפעמים אפילו רחמנא ליצלן ביום כן באור יום מלא אני מודה.

Catskinner - הבטחת יתרונות מובהקים אך אין אמת בהבטחה כיוון שההבדלים בין LCD לפלאזמה הצטמצמו עד כדי נעלמו במכשירים מסויימים.

עוד אגדה מעניינת אומרת שיותר זול לייצר LCD מפלאזמה - קשקוש בלבוש בדיוק ההפך הוא הנכון .
זאת ועוד למרות שייצור ה-LCD בעולם גדל ועלויות הייצור קטנו עם הזמן עדיין זול יותר לייצר פלאזמה.

שבת שלום לשניכם יקיריי
...
יכול להיות שיש לי בעיה בלהבין אותך אבל אני בטוח ששתי הודעות למעלה ציינתי שני יתרונות שיש לפלזמה לעומת LCD מבלי להזכיר אפילו את הניגודיות.

dude69il
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 774
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #48 

ייצור הפלאזמות יידחק לגדלי "60 ומעלה בעוד מסכי LCD ישתלטו על הגדלים עד "52 "55.
יצרנים רבים חדלו מלייצר פלאזמה SONY LOEWE
אלו שמייצרים מחזיקים בליין קטן מאד יחסית לליין ה-LCD שלהם SAMSUNG LG
גם ביורוקום בארץ הבינו ולכן הלכו לסלוגן "בגדול פנסוניק" .

שבת שלום לכולם

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #49 

חבל שגם בטיעונים הללו שלך אתה טועה.

לסוני מעולם לא היה מפעל לפלזמה, הם רכשו אותה מפוג׳יטסו, וגם לווה מעולם לא ייצרו אפילו לא פאנל אחד.

מילא היית מדבר על פוג׳יטסו, נק או פיוניר אבל לווה וסוני? שכחת את פיליפס...

tomeryh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 187
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #50 

לא כולם מעניין "חווית קולנוע מושלמת" רובנו ב90 אחוז מהזמן רואים סתם טלויזיה. מי שבאמת רוצה חווית קולנוע ויש לו את הכסף יקנה כבר מקרן.

היתרונות של הפלסמה מחווירים לעומת LCD

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #51 

זו דעתך ואתה רשאי לההחזיק בה בדיוק כפי שדעתי היא שלא יצא לי לראות עד היום שום מסך LCD שהייתי מכניס הביתה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #52 

בשביל לראות סתם טלויזיה קנה 32״ של הייסנס וחבל בכלל לבלבלאת המח באתר.

אנחנו מחפשים משהו טיפה יותר גבוה מסתם.

לא הבנתי מה בדיוק מחוויר.

מנסיוני ה 42pv80 של פנסוניק נותן היום עבור סתם טלויזיה את התמונה הכי טובה בבית (לא בחנות) ותאמין לי שבדקתי הרבה מאוד מסכים LCD ופלזמה בשנים האחרונות.

נראה לי דיון עקר משהו... העקרונות של הניצחון שלך בדיון פשוטים:
1. אל תיתן לעובדות לבלבל אותך
2. תמיד תדאג להגיד את המילה האחרונה, ליתר ביטחון.

tomeryh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 187
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #53 

אז זהו אנשים שואלים פה על סתם טלויזיה וישר קופצים כולם להמליץ על פלסמה למרות שהייתרונות שלה מאוד מצומצמים.

יתרונות לLCD:
אין חשש לצריבה
אין בעית השתקפות
תמונה טובה יותר בחדר מואר(טוב לרוב האנשים)
חסכונית בחשמל
טובה יותר בחיבור למחשב

ואולי יש עוד כמה ששכחתי....

רוב האנשים ירוויחו יותר מהיתרונות האלה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #54 

אין חשש לצריבה - כל עוד אתה לא חושש משריפת פיקסל או דעיכת התאורה האחורית
אין בעית השתקפות - כל עוד לא מפריע לך אפקט הטשטוש של פילטר הפיזור
תמונה טובה יותר בחדר מואר - מתאים בעיקר למובטלים ועקרות בית כי אנשים עובדים לא נמצאים בבית כשהחדר מואר
חסכונית בחשמל - אהההםםם....לא.
טובה יותר בחיבור למחשב - נכון. אבל גם מסך מחשב טוב עוד יותר.

ds123
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2049
נתן תודות: 118 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #55 

tomeryh כתב:אז זהו אנשים שואלים פה על סתם טלויזיה וישר קופצים כולם להמליץ על פלסמה למרות שהייתרונות שלה מאוד מצומצמים.

יתרונות לLCD:
אין חשש לצריבה
אין בעית השתקפות
תמונה טובה יותר בחדר מואר(טוב לרוב האנשים)
חסכונית בחשמל
טובה יותר בחיבור למחשב

ואולי יש עוד כמה ששכחתי....

רוב האנשים ירוויחו יותר מהיתרונות האלה.
...
אין ספק כי ל LCD יתרונות אבל גם לפלזמה יש.
בסופו של דבר בוחרים LCD/פלזמה לפי השימושים. מי שמשתמש במסך למחשב, PS3 בעיקר בשעות היום- יקח LCD.
מי שצופה בעיקר בשידורי SD, בחדר חשוך- יקח פלזמה.

gulmer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 433
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #56 

oferlaor כתב: הסיבה לסגירה היא לא איכות התמונה של LCD אלא כלכלה פשוטה - LCD זול בהרבה לייצר ולכן מתח הרווחים בו גדול מאשר פלזמה.
...
הכלכלה דווקא אומרת שמאחר וLCD זול בהרבה לייצר, התחרות תגרום לכך שהוא פשוט ימכר במחיר נמוך יותר ולא שהוא יזכה למתח רווחים גבוה יותר, וזה גם מה שאנחנו רואים בפועל.
אבל הסיבה לניצחון הLCD זה לא סתם עניין של מחיר, אלא עניין של תמורה למחיר.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #57 

gulmer,

זה בעיה כי קשה למדוד תמורה למחיר, במיוחד כשיש כ"כ הרבה יצרנים מטכנולוגיה אחת (הצפה) ורק 4 מהטכנולוגיה המתחרה.

איך תמדוד תמורה למחיר. איך בכלל מודדים תמורה באיכות תמונה, הרי זה סובייקטיבי לחלוטין - יש שיגידו שבגלל שהם צופים באור יום LCD עדיף להם ויש כאלה שיפסלו אותו מיד בגלל דליפות אור. יש כאלה שיעדיפו תמונה פלסטית יותר ויש כאלה שמעדיפים גרעינית יותר.

לקהל הרחב אין כלים למדוד איכות ולכן הם די מתבססים על חוות דעת של חברים או של אתרים כמו שלנו.

וביננו, מרבית האנשים אומרים לי "מה כדאי לי לקנות" ואז מיד "אבל אני לא צריך משהו טוב, אני צריך משהו סביר, אני לא כזה מומחה בוידאו שאני צריך את הכי טוב".

בערך אחרי שבוע אני מקבל שיחה "לא רואים כ"כ טוב, מה עושים?"...

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14354
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

פלאזמה מול LCD

שליחה #58 

קראתי בעיון את דעותיהם של המגיבים ואני תומך ומסכים שיש יתרונות לפלאזמה ויש יתרונות לLCD.
אין מנצח ברור....כי אם היה כזה כולם היו קונים רק פלאזמה או רק LCD....או שהיו מייצרים רק טכנולוגיה אחת... והמצב לא כזה. כוחות השוק מרמזים שמרבית הייתרונות הם של ה LCD ואת החסרונות כנראה ישלימו ע"י טכנולוגיית ה-LED.

אני לפני מס' חודשים הלכתי לראות במו עייני פלאזמה מול LCD בתנאי תאורה נורמאלים (לא באור יום ולא בחושך מוחלט) ואני מסכים שרוב ה-LCD לא יגיעו לרמת השחור והניגודיות של פלאזמה ...אבל מסך LCD אחד כן הצליח להראות כמו פלאזמה ואפילו להתעלות עליה ואותו קניתי. שילוב מנצח של פלאזמה ו LCD במסך אחד...
סמסונג A650.

יש כאן בעלי פלאזמה שראו וצפו במסך הזה ויכולים לומר שהוא לא מגיע (אם לא עובר)לרמת פלאזמה מקבילה?

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4685
שם מלא: ShmilMori
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 164 פעמים

שליחה #59 

טלHD,

הדגם הנ"ל של סמסונג אכן מסך טוב אבל עדיין אינו מציג תכני SD או שחורים כמו אצל דודו הפלאזמה מבית פאנסוניק ושות'. בתור בעלים של סוני 46 אינץ' זה כואב אבל נכון ומגובה ע"י המציאות. :)

נ.ב.
סוני וסמסונג מפתחות ומייצרות פנלי LCD בשיתוף פעולה מלא.

israeli1948
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 517
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

a650? שילוב נאות של פלזמה וlcd במכשיר אחד?

שליחה #60 

אתה בטוח שאתה מתכוון לדגם הזה...כי בשידורי sd הוא לא ברמה של פלזמה בכלל.. אה קניתי אותו, תסמין ה''קניתי הכי טוב''....מכיר את זה :lol:

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”