אני לא חושב שהLX70 בר השוואה ביחס לVSAAX10AI גם מהבחינה (תרתי משמעאיתי_הגיתי כתב:תתחדש, נראה מכשיר יפה. גם אני חושב שכדאי להשאיר את פתחי האוורור למעלה משוחררים.
למה הלכת עליו ולא על ה LX70?...
פיסגת השדרוג האולטימטיווי!!!ספינת הדגל כבר כאן!!!....
פלקון תודה ידידי על הפירגון והחיזוקים למכשירfalconf1 כתב:הכי חשוב, תתחדש ותהנההרבה שעות של מוזיקה וסרטים
...
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
איתי,איתי_הגיתי כתב:תתחדש, נראה מכשיר יפה. גם אני חושב שכדאי להשאיר את פתחי האוורור למעלה משוחררים.
מגוחך להשוות אותו מול ה-LX70 מבחינת איכות הגברה ופרוססינג (THX ULTRA 2).
ה-LX70 הוא בעצם ה-AX4 פלוס פורמטים החדשים (שזה לא רע בכלל אבל ממש לא זה)
- falconf1
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 257
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
בכייףADICT כתב:פלקון תודה ידידי על הפירגון והחיזוקים למכשירfalconf1 כתב:הכי חשוב, תתחדש ותהנההרבה שעות של מוזיקה וסרטים
...![]()
אני יודע שיש לך ידע רב בפיוניר בכלל ובטח במכשיר בפרט
![]()
![]()
![]()
ואשמח אם תקפוץ אלי עם כמה חברה אפילו לבחינה והאזנה למכשיר ותעשו בו כבשלכם אני לא מתערב......
...
ידידי , מה שאתה אומר יכול להיות נכון כל עוד ההשוואה מתבצעת בפורמטים הישנים.danlior כתב:איתי,איתי_הגיתי כתב:תתחדש, נראה מכשיר יפה. גם אני חושב שכדאי להשאיר את פתחי האוורור למעלה משוחררים.
ה-LX70 הוא בעצם ה-AX4 פלוס פורמטים החדשים (שזה לא רע בכלל אבל ממש לא זה)...
ברגע שתשמיע בעזרת הLX70 את אחד הפורמטים החדשים תהיה סמוך ובטוח שביצועיו יעלו על המגבר האמור בכמה וכמה דרגות.
רכישת ספינת דגל מדגם ישן ( ואכן מדובר באחד במגברים הטובים שהיו בשוק ) יכולה להיות חיובית מהבחינה הכלכלית אבל יש פה פשרה רצינית שצריך לוותר על שיא הטכנולוגיה הקיימת כיום - חיבורי HDMI ניצול השיטות החדשות בבלו ריי וכו' .
את ה10AI לא משווים לLX70 . המגבר שמחליף אותו הוא ספינת הדגל החדשה הLX90 .
דור זו דעתך וזו זכותךdor8 כתב:ידידי , מה שאתה אומר יכול להיות נכון כל עוד ההשוואה מתבצעת בפורמטים הישנים.danlior כתב:איתי,איתי_הגיתי כתב:תתחדש, נראה מכשיר יפה. גם אני חושב שכדאי להשאיר את פתחי האוורור למעלה משוחררים.
ברגע שתשמיע בעזרת הLX70 את אחד הפורמטים החדשים תהיה סמוך ובטוח שביצועיו יעלו על המגבר האמור בכמה וכמה דרגות.
רכישת ספינת דגל מדגם ישן ( ואכן מדובר באחד במגברים הטובים שהיו בשוק ) יכולה להיות חיובית מהבחינה הכלכלית אבל יש פה פשרה רצינית שצריך לוותר על שיא הטכנולוגיה הקיימת כיום - חיבורי HDMI ניצול השיטות החדשות בבלו ריי וכו' .
את ה10AI לא משווים לLX70 . המגבר שמחליף אותו הוא ספינת הדגל החדשה הLX90 ....
דור זו דעתך וזו זכותךdor8 כתב:ידידי , מה שאתה אומר יכול להיות נכון כל עוד ההשוואה מתבצעת בפורמטים הישנים.danlior כתב:איתי,איתי_הגיתי כתב:תתחדש, נראה מכשיר יפה. גם אני חושב שכדאי להשאיר את פתחי האוורור למעלה משוחררים.
hi-tal כתב:אחי פרגן לנו תמונה גם של הרמקולים ככה בקומפלט שנקבל תתחושה של העוצמה...
תראה...ADICT כתב:דור זו דעתך וזו זכותךdor8 כתב:ידידי , מה שאתה אומר יכול להיות נכון כל עוד ההשוואה מתבצעת בפורמטים הישנים.danlior כתב:איתי,איתי_הגיתי כתב:תתחדש, נראה מכשיר יפה. גם אני חושב שכדאי להשאיר את פתחי האוורור למעלה משוחררים.
את ה10AI לא משווים לLX70 . המגבר שמחליף אותו הוא ספינת הדגל החדשה הLX90 ....אך אני חושב פורמטים חדשים אין בהם מספיק כדי להתגבר על מגבר כזה ואני מנסח זאת בלשון המעטה
![]()
![]()
כי בשביל להבין איזה מגבר זה ,צריך פשוט להתבונן בו ולראות אותו איך הוא בנוי
להבדיל למשל מהLX70 שכשעוד היה לי את הAX5I וראיתי את הרסיוור בתערוכה ברמת גן כבר לא התלהבתי ממבנהו ומאיך שהוא בנוי
(מה לעשות כך אני חושב...)אפילו לעומת הAX5I
כך שהעיקר להגיד שיש בו הפורמטים החדשים אז הוא עולה על הAX10AI (מהבחינה הזו כמו שטענת..)זו באמת אמירה מרחיקה לכת ונעזוב את זה שכרגע יש לי אותו זה בכלל לא קשור לעצם העניין!!עצם זה שהוא תקן THX ULTRA 2 מעיד על מבחנים וטסטים שהוא עמד בהם הן מבחינת הגברה והן פרוססינג שהLX70 יכול רק לחלום לעמוד בהם גם אם יתנו לו להעתיק.....
...
לדעתי אתה קצת מפספס את הנקודה... קודם כל שלא תבין אותי לא נכון המגבר שברשותך הוא בהחלט מכשיר מעולה ומשובח . אני יודע כי היה לי אותו לתקופת נסיון בביתי בזמנו ולבסוף בחרתי בAX1 של ימאהה . כיום אני משתמש ב3800 של ימאהה מחובר לפאוור של מרידיאן . מה שאני מנסה לומר לך שלא משנה איזה מגבר יש לך , בהנחה שאנחנו בוחנים מגבר מול מגבר בקולנוע ביתי שמחוברים לאותם הרמקולים ולאותו הציוד וניקח קטע סרט בדולבי דיגיטל רגיל ואחר כך את אותו הקטע בדולבי דיגיטל TRUHD השיטה החדשה תמיד תנצח !!! זה ענין של טכנולוגיה נטו אתה פשוט מקבל ושומע יותר אינפורמציה ! וזה בכלל לא משנה כמה השילדה של המגבר מחוזקת ואיכותית . האם אתה מבסס את טענותיך על נסיון או שמיעה? האם יצא לך לשמוע את השיטות החדשות ? האם יצא לך לראות סרט בלו ריי ? אני לפחות בדקתי והישוותי ואני אומר לך חד משמעית שהיתרון בשיטות החדשות הוא עצום.
לרסיבר 3800 של ימאהה או לAX1 לא היה בכלל תקן THX ... אז מה? האם זה עושה אותם רסיברים גרועים?? אני בטוח שאתה יודע את התשובה.
אתן לך עוד דוגמא , אני עובד עם DVD פיוניר דגם 989 שאני בטוח שאתה מכיר , מכשיר של 10000 ש"ח ובמקביל עם מכשיר בלו ריי של סמסונג הכי פשוט שיש שקניתי באיביי ב300 דולר.
מבחינת איכות בניה , חומרים , תפעול , מהירות תגובה הפיוניר הרבה הרבה יותר טוב !
אבל איפה לדעתך אני מקבל יותר איכות תמונה וסאונד ? בסמסונג !!! ובהפרש עצום.
למה? בגלל הטכנולוגיה !
עוד דוגמא ? בבקשה , בוא ניקח את המסך הכי טוב שיש בשוק היום שזה הפיוניר דור 9 לדוגמא - מסך של 25000 ש"ח ונראה עליו את האולימפיאדה בערוץ 1 , לידו נשים מסך פשוט HDR שעלה לנו 3000 ש"ח ונראה עליו את האולימפיאדה אבל בממיר HD . איפה לדעתך יראו תמונה יותר טובה?? אתן לך רמז.. לא בפיוניר...
מקווה שעכשיו הבנת את כוונתי.
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
התמונה לא כל כך פשוטה. נכון ש-DTS-HD ישמע טוב יותר מ-DTS אך ההשוואה הנכוננה היא מה ישמע טוב יותר DTS על ה-AX10 או DTS-HD על ה-LX70. לי אין ספק שהאפשרות הראשונה. ההגברה ב-LX70 היא צוואר בקבוק רציני שלא לדבר על הפרוססינג העשיר של THX ULTRA 2 שב-AX10 שמוסיף המון.dor8 כתב:ידידי , מה שאתה אומר יכול להיות נכון כל עוד ההשוואה מתבצעת בפורמטים הישנים.danlior כתב:איתי,איתי_הגיתי כתב:תתחדש, נראה מכשיר יפה. גם אני חושב שכדאי להשאיר את פתחי האוורור למעלה משוחררים.
והמשפט האחרון שלך אומר הכל. לו היה על השולחן את ה-LX90 לא הייתי מתווכח אך כדי לקנות אותו ADICT יצטרך יותר מכמה כרטיסי אשראי גם אם הבנק יהיה פתוח
האם מה שאתה אומר מבוסס על הערכה ? או על נסיון ושמיעה ?danlior כתב:התמונה לא כל כך פשוטה. נכון ש-DTS-HD ישמע טוב יותר מ-DTS אך ההשוואה הנכוננה היא מה ישמע טוב יותר DTS על ה-AX10 או DTS-HD על ה-LX70. לי אין ספק שהאפשרות הראשונה. ההגברה ב-LX70 היא צוואר בקבוק רציני שלא לדבר על הפרוססינג העשיר של THX ULTRA 2 שב-AX10 שמוסיף המון.dor8 כתב:ידידי , מה שאתה אומר יכול להיות נכון כל עוד ההשוואה מתבצעת בפורמטים הישנים.danlior כתב:איתי,איתי_הגיתי כתב:תתחדש, נראה מכשיר יפה. גם אני חושב שכדאי להשאיר את פתחי האוורור למעלה משוחררים.
והמשפט האחרון שלך אומר הכל. לו היה על השולחן את ה-LX90 לא הייתי מתווכח אך כדי לקנות אותו ADICT יצטרך יותר מכמה כרטיסי אשראי גם אם הבנק יהיה פתוח...
לי בכל אופן יצא להשוות בין המגברים הנ"ל - חבר טוב שלי החליף את הAX10 בLX70 ואני אומר לך חד משמעית הLX70 נשמע יותר טוב בקולנוע ביתי . נקודה .כל עוד כמובן אתה מנגן דיסק בלוריי עם השיטות החדשות . וזה לא רק לפי האוזן שלי אלא לפי כל מי ששמע .
גם אני עברתי מספינת הדגל של ימאהה הAX1 בחשש רב ל3800 ( לא נראה לי משתלם להשכיב 40000 ש"ח על הZ11 .... ) ואני יכול לומר לך שה3800 לוקח אותו בכל הפרמטרים ובענק!!!
וזה עוד לפני שהוספתי את הפאוור של מרידיאן שאז כבר היה מדובר על הבדל תהומי של שמים וארץ.
אין ספק שה LX70 או כל רסיבר אחר עם הפורמטים החדשים ישמע הרבה יותר טוב בקולנוע ביתי מה AX10.
הדבר הכי נכון לעשות כדי להנות משני העולמות, קרי קולנוע ביתי וסטריאו זה לשלב רסיבר ומגבר כמו שקודמי עשה, גם אני עומד להוסיף מגבר מרידיאן ל LX70.
danlior
הטענה שלך ש DTS ב AX10 ישמע טוב יותר מ DTS-HD ב LX70 היא פשוט לא נכונה, אתה לא יכול להשוות בין DTS לבין DTS-HD וזה לא משנה על איזה מגבר מדובר, הסאונד ב DTS-HD הוא מפורט יותר ומדהים.
הדבר הכי נכון לעשות כדי להנות משני העולמות, קרי קולנוע ביתי וסטריאו זה לשלב רסיבר ומגבר כמו שקודמי עשה, גם אני עומד להוסיף מגבר מרידיאן ל LX70.
danlior
הטענה שלך ש DTS ב AX10 ישמע טוב יותר מ DTS-HD ב LX70 היא פשוט לא נכונה, אתה לא יכול להשוות בין DTS לבין DTS-HD וזה לא משנה על איזה מגבר מדובר, הסאונד ב DTS-HD הוא מפורט יותר ומדהים.
....
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46430
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5086 פעמים
בנוסף לטענות הנכונות של yarino & dor8, הפענוח של פורמטים כמו DTS & DD יעשה בצורה זהה על כל הרסיברים, לא משנה אם זה רסיבר של 1000 ש"ח או 100,000 ש"ח, בשל העובדה כי כולם עושים שימוש באותם צ'יפים אשר עוקבים אחר מפרט מדוייק מאוד של מעבדות DTS & DD.
ההבדלים בשמע בין פורמט אחד ברסיבר מסויים לרסיבר אחר עם אותו פורמט יעשו רק בשל ההגברה, DSP ו RC.
ההבדלים בשמע בין פורמט אחד ברסיבר מסויים לרסיבר אחר עם אותו פורמט יעשו רק בשל ההגברה, DSP ו RC.
דור הבנתי אותך,לאחר ההסבר שלך אני מרים ידיים
אבל בוא נשים דברים בפרופורציה(אני רואה שאתה מתעסק עם צעצועים לא זולים...
)מהבחינה הזו של פורמטים חדשים כל מכשיר ישמע יותר טוב ממנו
אך כמובן מגבר לא נימדד רק בפורמטים החדשים
אלא יש עוד המון פרמטרים!כלומר המסקנה שלנו אם כך אל תקנו ספינות דגל אלא מכשיר כניסה של שרווד עם פורמטים החדשים!דרך אגב יש לVSAAX10AI כניסת RS232 שמעבר לחיבור מחשב לכיוון מקצועי של סט אפ מקצועי(מעבר לרגיח עם יותר פרמטרים)הבנתי שהיא משמשת לעידכון קושחה עתידי ,שזאת אצטרך לברר בבוא הזמן

- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

ל VSA-AX10Ai לא יצא עד כה עדכון קושחה וסביר להניח כי גם לא יצא.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אגב, כל אפשרויות הכיול אשר נעשות דרך חיבור הרסיבר למחשב (בעזרת תוכנת ה Advanced MCACC של פיוניר) ניתנות לגישה גם דרך התפריטים ברסיבר עצמו.
מעבר לנוחות של כיול דרך מחשב, קיים גם היתרון של הצגת הצגת גרפים של האודיו בחדר על מנת לבצע כיול RC מדוייק יותר.
מעבר לנוחות של כיול דרך מחשב, קיים גם היתרון של הצגת הצגת גרפים של האודיו בחדר על מנת לבצע כיול RC מדוייק יותר.