PARADIGM SIGNATURE S 4
- רועי51
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 899
1. אין ספק שאין כל קשר בין מוצא רכיבי הרמקולים לבין איכותם..
2. ישנן סדרות רמקולים בחברות מסוימות, בהן יש ירידה באיכות המוצר החדש לעומת הישן. הסיבה בדרך כלל נובעת מהצורך להוזיל עלויות על ידי שימוש ברכיבים זולים יותר.
3. הכלל הוא שאין כלל.
2. ישנן סדרות רמקולים בחברות מסוימות, בהן יש ירידה באיכות המוצר החדש לעומת הישן. הסיבה בדרך כלל נובעת מהצורך להוזיל עלויות על ידי שימוש ברכיבים זולים יותר.
3. הכלל הוא שאין כלל.
- Mash
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 627
Re: הכל רק בערך.
רועי51 כתב:1. אין ספק שאין כל קשר בין מוצא רכיבי הרמקולים לבין איכותם..
3. הכלל הוא שאין כלל....
- yoz
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 29
MASH שלום.
ראשית איני עוסק בתחום. אני כותב מניסיוני ומהתלאות הרבות שעברתי. אני מנסה לסייע, אם הצלחתי מה טוב אם לא לא נורא.
- הדוגמא של המכונית רלוונטית למערכת שנראית טוב ויתכן שבנויה טוב אך איכות הביצועים נמוכה מכיוון שלא כל שרשרת הרכיבים ברמה המתאימה.
- היו לי ויש לי גם כיום רמקולים של פרדיים ( כנראה מאותם הסיבות שאתה מתלהב מהם).
עם הזמן ( שנים) הבנתי (גם בעזרתם של אחרים ) שיש דברים נוספים שאפשר לשים אליהם לב, כמו דיוק של מערכת, במה, התנהגות ודיוק בס, איכות הטויטר, השפעת הכבלים, התאמה בין מרכיבי המערכת וכמובן גם איכות החדר מבחינה אקוסטית. כיום שדרגתי את המערכת כולל טיפול החדר מבחינה אקוסטית ויש לי כעת מערכת מאד איכותית אך עדיין לא סיימתי.
אני מלעיט אותך בכל הפרטים האלה כדי להדגיש עד כמה מסובך לבחור במרכיבי מערכת.
- לבחור רמקולים רק לפי שמיעה בחנות זה מסובך לכן כדאי להשקיע בבדיקות נוספות.
- דבר נוסף (שהעלו כבר מקודם ) כדאי לבדוק את מחיר הרמקולים בחו"ל ולהשוות למחירם בארץ. לדעתי ולידעתי ניתן למצוא גם בארץ מחירים הדומים למחירי חו"ל (אין הצדקה לפערים גדולים במחיר) וכמובן שיש גם שוק של משדרגים (יד שניה).
- חשוב להגדיר את מטרת ואיכות המערכת הכוללת, אין טעם לקנות רכיבים יקרים אם אין כוונה להשלים את כל מרכיבי המערכת לרמה מתאימה.
בהצלחה והעיקר תשתדל ללמוד ולהנות מכל התהליך.
ראשית איני עוסק בתחום. אני כותב מניסיוני ומהתלאות הרבות שעברתי. אני מנסה לסייע, אם הצלחתי מה טוב אם לא לא נורא.
- הדוגמא של המכונית רלוונטית למערכת שנראית טוב ויתכן שבנויה טוב אך איכות הביצועים נמוכה מכיוון שלא כל שרשרת הרכיבים ברמה המתאימה.
עם הזמן ( שנים) הבנתי (גם בעזרתם של אחרים ) שיש דברים נוספים שאפשר לשים אליהם לב, כמו דיוק של מערכת, במה, התנהגות ודיוק בס, איכות הטויטר, השפעת הכבלים, התאמה בין מרכיבי המערכת וכמובן גם איכות החדר מבחינה אקוסטית. כיום שדרגתי את המערכת כולל טיפול החדר מבחינה אקוסטית ויש לי כעת מערכת מאד איכותית אך עדיין לא סיימתי.
- דבר נוסף (שהעלו כבר מקודם ) כדאי לבדוק את מחיר הרמקולים בחו"ל ולהשוות למחירם בארץ. לדעתי ולידעתי ניתן למצוא גם בארץ מחירים הדומים למחירי חו"ל (אין הצדקה לפערים גדולים במחיר) וכמובן שיש גם שוק של משדרגים (יד שניה).
- חשוב להגדיר את מטרת ואיכות המערכת הכוללת, אין טעם לקנות רכיבים יקרים אם אין כוונה להשלים את כל מרכיבי המערכת לרמה מתאימה.
בהצלחה והעיקר תשתדל ללמוד ולהנות מכל התהליך.
- Mash
-
- חבר פעיל במיוחד

טוב, אני מסכים עם כל מה שאמרת ושוב פעם אני יציין שלא טענתי שאתה עוסק בתחום חלילה אלא שהתבטאת כמו אחד, טענת משהו ולא ביססת את דבריך, פשוט מאוד, לפי דעתי חשוב לעמוד מאחורי מילים כשטוענים משהו שלא משתמע לשתי פנים.yoz כתב:MASH שלום.
בהצלחה והעיקר תשתדל ללמוד ולהנות מכל התהליך....
כמו כן למדתי על בשרי המון , וכן יש עוד הרבה ללמוד.
כיום יש לי מוניטור 9 ואני אוהב אותם מאוד,אבל כמו שאמרת עם הזמן אתה מבין יותר ורוצה רמקול פשוט טוב יותר ואני לא אפרט מה זה טוב יותר כי אתה מבין אותי.... ה S4 סיפקו לי את התוצאה הטובה ביותר ממגוון רחב של רמקולים לבינתיים.
דרך אגב, איזה פרדיים יש לך?
- yoz
-
- חבר שרק התחיל

MASH שלום.
אני חושב שמיצינו את הנושא.
אני בטוח שתהנה מ הS4 , ניסיתי להדגיש את הבעיתיות וזויות נוספות בבחירת רמקולים וכלל המערכת ובנוסף את נושא עלות תועלת.
ככל שתכנס יותר לעומק תגלה דברים נוספים איכויות נוספות וגם מציאות.
לשאלתך, כיום נשארו לי 5 רמקולים ממספר דגמים של פארדיים ( דורות קודמים) את סדרת ה SIGNATURE S4 S8 בדקתי מספר פעמים.
בהצלחה
אני חושב שמיצינו את הנושא.
אני בטוח שתהנה מ הS4 , ניסיתי להדגיש את הבעיתיות וזויות נוספות בבחירת רמקולים וכלל המערכת ובנוסף את נושא עלות תועלת.
ככל שתכנס יותר לעומק תגלה דברים נוספים איכויות נוספות וגם מציאות.
לשאלתך, כיום נשארו לי 5 רמקולים ממספר דגמים של פארדיים ( דורות קודמים) את סדרת ה SIGNATURE S4 S8 בדקתי מספר פעמים.
בהצלחה
- Mash
-
- חבר פעיל במיוחד

אתה צודק, מיצינו את הנושא.
אבל זה לא אומר שצריך לחתוך את הדיון...
שאלתי איזה פרדיים יש לך... וענית לי תשובה לא תשובה. תוכל לפרט איזה דגמים בדיוק יש לך?
(יש לי חבר שמעוניין לקנות פרדיים מיד שניה - אם אתה מעוניין להתפטר משלך)
ואיפה ניתן לשמוע/להתרשם מה S8.
תודה,אלעד.
אבל זה לא אומר שצריך לחתוך את הדיון...
שאלתי איזה פרדיים יש לך... וענית לי תשובה לא תשובה. תוכל לפרט איזה דגמים בדיוק יש לך?
(יש לי חבר שמעוניין לקנות פרדיים מיד שניה - אם אתה מעוניין להתפטר משלך)
ואיפה ניתן לשמוע/להתרשם מה S8.
תודה,אלעד.
- yoz
-
- חבר שרק התחיל

אלעד שלום.
אתה פותח דיון נוסף.
- אני לא מעוניין למכור דרך הפורום אני חושב שזה לא מתאים.
- יש לי 5 רמקולים של פארדיים המחוברים במספר קומבינציות (סטראו + שילוב בקולנוע ביתי) כניסה לפרוט = דיון חדש.
- לשמוע רמקולים של פארדיים רצוי לתאם דרך סוכנות/ חנות שמוכרת פארדיים, האינטרס שלהם לאפשר לך לבדוק את הרמקולים.
בהצלחה
אתה פותח דיון נוסף.
- אני לא מעוניין למכור דרך הפורום אני חושב שזה לא מתאים.
- יש לי 5 רמקולים של פארדיים המחוברים במספר קומבינציות (סטראו + שילוב בקולנוע ביתי) כניסה לפרוט = דיון חדש.
- לשמוע רמקולים של פארדיים רצוי לתאם דרך סוכנות/ חנות שמוכרת פארדיים, האינטרס שלהם לאפשר לך לבדוק את הרמקולים.
בהצלחה
- Mash
-
- חבר פעיל במיוחד

אני לא מבין את הראש שלך, בסה"כ שאלתי איזה רמקולים יש לך?
מה קשור דיון חדש פה? זה לא הפריע לאף אחד אחר מלבדך...
על כל שורה שתגיב אני צריך דיון חדש? קורה שהדיון סוטה קצת שמאלה או ימינה (ככה לומדים יותר) ,אבל שואפים לחזור לעיקרו תמיד...
ואני בדר"כ מהראשונים שדורש זאת.
ולגבי שמיעת הרמקולים - איפה שמעת את ה S8 מאוד מעניין אותי,
אמרת ששמעת אותם ורציתי לדעת איפה... לשלוח אותי לתאם מבלי לענות לשאלה פשוטה היכן שמעת אותם - לא יפה.
אני עדיין מחפש את הבעייתיות בלענות לשאלות שלי.
*לא ניסיתי לקנות ממך דרך הפורום - בסה"כ זו היתה עוד שאלה לפני פניה בה"פ אליך -אבל בוא נשכח מזה (אתה לא נראה מעוניין).
על כל שורה שתגיב אני צריך דיון חדש? קורה שהדיון סוטה קצת שמאלה או ימינה (ככה לומדים יותר) ,אבל שואפים לחזור לעיקרו תמיד...
אמרת ששמעת אותם ורציתי לדעת איפה... לשלוח אותי לתאם מבלי לענות לשאלה פשוטה היכן שמעת אותם - לא יפה.
*לא ניסיתי לקנות ממך דרך הפורום - בסה"כ זו היתה עוד שאלה לפני פניה בה"פ אליך -אבל בוא נשכח מזה (אתה לא נראה מעוניין).
-
007
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 536
גם אני לא מבין אותך YOZMash כתב:אני לא מבין את הראש שלך, בסה"כ שאלתי איזה רמקולים יש לך?
*לא ניסיתי לקנות ממך דרך הפורום - בסה"כ זו היתה עוד שאלה לפני פניה בה"פ אליך -אבל בוא נשכח מזה (אתה לא נראה מעוניין)....
- yoz
-
- חבר שרק התחיל

שלום
אני מעוניין לסכם/לסיים שלב זה.
את ה S8 שמעתי מזמן לכן זה לא רלוונטי כעת.
הרמקולים של פארדיים די ישנים לכן הם גם לא רלוונטיים לנושא.
אשמח להיות מעורב בנושאים שאני מבין/מתעניין.
אני מתעניין יותר ברמת מערכת כוללת HIGH END
אני מעוניין לסכם/לסיים שלב זה.
את ה S8 שמעתי מזמן לכן זה לא רלוונטי כעת.
הרמקולים של פארדיים די ישנים לכן הם גם לא רלוונטיים לנושא.
אשמח להיות מעורב בנושאים שאני מבין/מתעניין.
אני מתעניין יותר ברמת מערכת כוללת HIGH END
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17940
זה מענין מה שאתה כותב.yoz כתב:הבהרה לגבי נושא הרכיבים.
בנית מערכת רמקולים כוללת (תיבה מעגלים אלקטרוניים כבלים פנימיים חיבורים והרמקול עצמו,בדרך כלל מספר רמקולים "אלמנטים" לתדרים שונים. לכל מרכיב חשיבות גדולה באיכות הכוללת (החוליה החלשה תפחית את ביצועי סך כל המערכת).
רוב היצרנים קונים רכיבים עיקריים (או מזמינים בהתאם לדרישות ספציפיות) מיצרנים אחרים בעיקר את אלמנט הרמקול עצמו. יש חברות הידועות באיכות האלמנטים שלהם לדוגמא
" SCANSPIKE " אלמנטים שלהם תוכל למצוא בהרבה מערכות רמקולים איכותיות ביותר. (כמובן שיש עוד חברות טובות).
לעומת זאת יש חברות, שבונות מערכות רמקולים למשל פארדיים שבונה באיכות טובה ויפה, אך את האלמנטים אינה רוכשת מהחברות הטובות, אלא בונה אותן בעצמה (על מנת להוזיל עלויות). איכות האלמנטים של פארדיים אינם האיכותיים ביותר אבל הקונה אינו יודע זאת בדרך כלל.
זה בדיוק אותו דבר כמו לקנות מכונית יפה שנראית טוב אבל המנוע באיכות ירודה והמכונית בעלת ביצועים בינוניים.
לסיכום:
אם חשובה האיכות הכוללת כדאי להשקיע וללמוד לשים לב לכל הפרטים (לא תמיד ניתן להבין/להבחין רק מבדיקה בחנויות)
בהצלחה....
אתה טוען שחברה שמייצרת את האלמנטים אצלה בבית למעשה מקבלת אלמנטים פחות טובים לעומת מצב שהייתה קונה אלמנטים מחברה מוכרת כזו או אחרת?
אני לא ממש מסכים איתך ולא ממש מבין את ההגיון שעומד מאחורי הגישה הזו.
אני למשל חושב שחברה רצינית ,שמחליטה לייצר את האלמנטים אצלה, מייצרת בדיוק את מה שהיא צריכה על פי התכנון של הרמקול . הזמנת אלמנטים מחברה חיצונית ,לפי נתונים שונים מפס הייצור הרגיל ,מיקרת משמעותית את העלות ולא תמיד בגלל שאתה מקבל איכות טובה יותר אלה בגלל שמיצרים עבורך בפס ייצור שונה לגמרי ובכמויות קטנות יותר מפס הייצור הרגיל ולזה יש מחיר, שאתה הצרכן משלם.
ישנן חברות איכותיות, שמיצרות את האלמנטים בבית . אילו היו קונות את האלמנטים הללו בחוץ היו משלמות פי כמה ומחיר הרמקול הסופי היה בהתאם.
- G-POD
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 9
- שם מלא: G-POD
- habshush1
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 103
ממליץ לך להאזין ל USHER BE 718 לפני ההחלטה הסופית.
הרמקול הנ"ל מגיע עם טוויטר יהלום שהחליף את ה BERYLLIUM . תמורה גבוהה מאוד.
הרמקול הנ"ל מגיע עם טוויטר יהלום שהחליף את ה BERYLLIUM . תמורה גבוהה מאוד.