צריך משתתפים נוספים עם מערכות יותר "רציניות" למבחנים שכאלו
ואולי כך FLAC יקבל יתרון לעומת OGG שמבצע EQ כולשהו
ילדיעפים
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
שליחה
יש לי מערכת רצינית מאד-אבל רמז קטן-היא משמיעה טוב את כל סוגי הקבצים,אני מתכוון נהדר
דוקא שם קשה להבחין בין 1 ל2
אמן מייסר
FOXY
חבר ותיק
תגובות: 1043
שליחה
אולי אז צריך מערכת יותר חושפנית בכדיי לזהות את ההבדלים בצורה משמעותית,
אם בכלל..
נערך לאחרונה על ידי FOXY ב 06/07/2008 14:48, נערך פעם 1 בסך הכל.
oferlaor
מנהל
תגובות: 78973
שם מלא: עפר לאור
שליחה
צריך לחשוב הרבה יותר טוב על מה המשמעות של מה שמנסים לעשות.
האם מנסים להבין איזה פורמט נשמע הכי טוב (כלומר, זה משהו סובייקטיבי לחלוטין שמקשר בין הטעם של האדם לגבי תחומי צליל עדיפים) או שאנחנו מנסים להבין מה קרוב ביותר למקור.
מעניין יהיה לעשות את אותו ניסוי בדיוק רק עם שינוי אחד משמעותי (אגב, צריכים להשתמש בקטע דומה באופי שלו למה שהיה עד עכשיו.) :
1. קובץ אחד שהוא ה-WAV המקורי
2. נותנים את שאר הקטעים שהם כיווצים ופיענוחים של ה-WAV המקורי הנ"ל.
כלומר סה"כ יש 5 קטעים: 4 לא ידועים ואחד שהוא המקור.
עכשיו צריך יהיה לדרג אותם לפי איזה אחד קרוב יותר למקור (HIGH FIDELITY) ולאו דווקא "נשמע יותר טוב" (כלומר מעוות את המקור בצורה שהכי נעים לשמוע אותה).
Analizer
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498
שם מלא: eran
שליחה
מסכים עם עופר . דבר אחד לא ברור מפותח השירשור ואני אצטט :
לאחר קידוד הקטעים אל הפורמטים הנ"ל, קודדו שוב אל פורמט WAV ה LOSSLESS.
בכדיי שניתן לבצע האזנה שווה לכל אחד מהקטעים ללא ידיעת הפורמט
...
עקרונית ברגע שלקחת קובץ WAVE קודדת אותו לאחד מהפורמטים הנ"ל ולאחר מכן לקחת את אותו קובץ מקודד וקודדת בחזרה ל WAVE אתה לא עשית שום דבר חוץ מהמרה לפורמט שונה , מה שקודד כבר לפורמט מכווץ לא ישתפר או יחזור למקור לאחר שהמרת אותו בחזרה ל WAVE
סאונד טוב לא מחפה על shit music !
FOXY
חבר ותיק
שליחה
oferlaor מה שניסתי לבחון, הוא איזה קודק נשמע הכי טוב.
ההצעה שלך מעניינת, רק צריך מי שיתנדב להכין מבחן האזנה שכזה.
Analizer ההמרה הנוספת נעשה בכדיי שלא יהיה ניתן לזהות איזה קודק מושמע.
Analizer
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498
שם מלא: eran
שליחה
ההמרה הנוספת נעשה בכדיי שלא יהיה ניתן לזהות איזה קודק מושמע.
...
סלח לי אבל לא הצלחתי להבין את הרעיון או את ההיגיון.
המטרה היא לשמוע איזה קידוד נשמע הכי קרוב למקור לכן חייבת להיות נקודת ייחוס שבמקרה הנ"ל הוא המקור
סאונד טוב לא מחפה על shit music !
FOXY
חבר ותיק
שליחה
אתה לא מחוייב להבין את הרעיון ואף הרעיון מאחורי מבחן השמיעה הנ"ל [שכבר הסתיים]...
זו המטרה שלך ודעתך...
לכן אם אתה מעוניין לבצע מבחן שמיעה שכזה, תבצע.
oferlaor
מנהל
תגובות: 78973
שם מלא: עפר לאור
שליחה
המטרה היתה אבסלוטית ואין ספק שאת מטרתה היא עשתה.
אבל המתודולוגיה לקוייה. בשביל לעשות את זה בפורמט הספציפי צריך מגוון גדול של קטעי מוזיקה. יתכן שבקטע מסויים CODEC אחד יצליח לעבור את השני ובקטעים אחרים ההיפך.
אני זוכר הרצאה מעניינת שראיתי (יתכן שבאינטרנט, לא זוכר) על דרך העבודה של מיקרוסופט על VC1, הקודק שנכנס בסוף לתקן בלוריי ו-HDDVD. הם התחילו עם גירסא קודמת של WMV והתחילו להשוות עם קבוצות מיקוד מה אנשים אהבו ביחס ל-H264. ב-90% מהמקרים הם העדיפו H264. בכל פעם היו משנים פרמטר אחד עד שהגיעו להעדפה של 90% לטובת VC1.
עכשיו הם ניסו סרטים אחרים, ושם האלגוריתם כשל לחלוטין. כלומר, הוא הצליח בקטע הבדיקה הראשון לקרוע את H264, אך כשל בכל השאר. כמו כל CODEC החליטו לבסוף על אוסף של פשרות שבסוף (כך לטענתם) ה-CODEC הצליח להגיע לתוצאות טובות מ-H264 בכמעט כל סוגי התכנים תוך שימוש באותו קצב נתונים. כאמור, כך לטענתם.
אם נשליך את זה לכאן, יתכן שבקטע מסויים יודגשו ה-MIDS ב-CODEC מסויים, בעוד שהדגשה כזו בקטע אחר עלול להישמע רע יותר.
לכן, אפילו בכדי להגיע למסקנות מבוססות צריך לעשות כל מני הרצות וגם בכל מני קצבי נתונים.
דעתי האישית היא שחייבים REFERENCE והמטרה צריכה להשתנות מ "מה נשמע הכי טוב" ל- "מה נשמע הכי קרוב למקור".
בוידאו היעד שלנו הוא תמיד לראות בדיוק את מה שעורך הסרט ראה בסוף תהליך העריכה.
באודיו יש שתי אסקולות - כמה שיותר קרוב למקור (אותנתי) מול כמה שיותר טוב לטעמי (טעם אישי זה סובייקטיבי ולכן הרבה יותר קשה לקבוע חוקים או מסקנות חד משמעיות).
oferlaor אתה צודק, מבחן שמיעה עיוור מלא אמור לכלול מספר סיגנונות מוזיקה.
ועם מספר רב של קבצי השמעה..אבל גם צריך מי שיעלה מבחן שכזה..
אני אחרי הכל רציתי לדעת איזה קודק נשמע הכי טוב..והתוצאות פורסמו..
Frosti7
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 596
שליחה
תרשו לי להגיד שרוב חברי הפורום של סטראו יעדיפו את מה שישמע יותר טוב,
וגם המטרה של המבחן הזה הייתה לנסות לזהות את ההבדלים בין הקודקים, לא נאמר מה אמור להיות הכי "נאמן" אלה לדרג לפי האוזן והטעם האישי,
ומה שמעניין, בסוף התברר שרוב הבודקים ,כביכול לכל אחד טעם שונה, בחרו בפורמט ה-OGG כפורמט המועדף, לדעתי התוצאה הסופית מאוד משרתת את המשתמשי הMid-End כמוני וכמו רוב חברי הפורום שבשורה הסופית מעניין אותם הוא הטעם וההנאה האישית שלהם מאשר בלבדוק "מה נכון" או "איך זה אמור להשמע"
ואם זה מדגיע בקובץ דחוס יותר אז למה לא? : )
בכל אופן אני יעלה את קיבצי המבחן הבא בסגנון מוזיקה שונה ברגע שיהיה לי זמן...