טכנולוגיית התלת מימד הבאה

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
noam23
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1373
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #41 

אין פה "טבעי" או "נכון". יש את מה שהבמאי החליט להראות לך. אם הוא רוצה שתרגיש שאתה יושב שם ליד השולחן אז זה דבר אחד. אם הוא רוצה שתרגיש כמו צופה חיצוני אז זה דבר אחר (מבחינת דמיון למציאות זה מקביל לזה שאתה צופה ממרחק עם זום). נתתי את הדוגמא של הסנדק כי (גם אני יכול להיות בטוח שתכיר ) ברור שם כמו ברוב הסרטים שזה לא סיפור כפי שנראה ממישהו ששייך לשם.
אני טוען שרוב הסרטים הם "אוביקטיבים" (כמו ספר עם "מספר"). לצלם את זה כמבט של מי שנוכח שם נותן לזה משמעות אחרת
...
כאשר אני אומר "טבעי", אני מתכוון לכך שכאשר אני צופה בסרט, אני רוצה להרגיש כאילו הראש שלי היה במקום המסרטה. בסצנות שזה יעניק תלת מימדיות גבוהה זה יהיה מעולה, וגם מתי שזה לא יעניק תלת מימדיות כלל זה עדיין יהיה מצויין, כי זה גם מה שקורה במציאות.

דרך אגב, חלק מהעניין של לשחזר את המציאות חייב להגיע גם מהגדלת זוית הצפייה. באופן אידיאלי המסך חייב לקחת את כל שדה הראייה, דבר שכמובן בלתי אפשרי בבית קולנוע, בו חייבים למלא גם את הצדדים של כל שורה.

לדעתי בסופו של דבר לא יהיה מנוס מלזנוח את הרעיון של הקרנה על מסך, ולעבור להקרנה ישירות על רשתית העין (ע"י הרכבת משקפיים מתאימים). זו הצורה היחידה שתאפשר זוית צפייה של 180 מעלות לכל צופה (גם בציר האופקי, וגם בציר האנכי). בנוסף, מכיוון שכל עין מקבלת הקרנה ממקור שונה, זה נותן לנו כלי אידיאלי לשחזור סצנות תלת מימדיות.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #42 

כאשר אני אומר "טבעי", אני מתכוון לכך שכאשר אני צופה בסרט, אני רוצה להרגיש כאילו הראש שלי היה במקום המסרטה.
...
בזה אני מסכים בהחלט. הדיון שלנו הוא בעצם איפה המצלמה/ראש שלך.
הבמאי מחליט.
ברוב הסצנות המצלמה/ראש קצת מרוחקת מאזור ההתרחשות בדומה לאיך שצופה בתיאטרון רואה הצגה. הוא לא נמצא על הבמה. ייתכן שהוא צופה עם משקפת שזה כמו זום במצלמה המרוחקת.
לשים את המצלמה/ראש ממש באזור ההתרחשות זוהי החלטה עם משמעות אומנותית לגבי הבנת הסרט. זה רק כשרוצים שתרגיש כמו אחד המשתתפים, כמו סיפור בגוף ראשון.
משה

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #43 

לשים את המצלמה/ראש ממש באזור ההתרחשות זוהי החלטה עם משמעות אומנותית לגבי הבנת הסרט. זה רק כשרוצים שתרגיש כמו אחד המשתתפים, כמו סיפור בגוף ראשון.
...
אבל תראה, למשל בסצנה שמצולמת בתוך בית, המצלמה נמצאת תמיד 3-4 מטרים ממקום ההתרחשות, ובמצב כזה אם הראש שלי היה במקום המצלמה, אין ספק שחלק מן העצמים המצולמים היו נראים תלת מימדיים במידה זו או אחרת. לא ייתכן שבסצנה של ראשי המאפיה בסנדק לא הייתי מרגיש בשום דבר תלת מימדי אם באמת הייתי במקום בו הייתה המצלמה, לשם כך צריך להיות בערך 10 מטרים ממקום ההתרחשות, אך החדר לא מספיק גדול בשביל זה...

אני מבין את האפשרות של הבמאי לבחור בסיטואציה של צילום המדמה הצגה על במה, כלומר לדוגמא השולחן של ראשי המאפיה נמצא על הבמה של התיאטרון, והמצלמה מצלמת מהיציע בו יושב הקהל, ומשתמשת בזום ע"מ להתקרב. העניין הוא שאני בכלל לא בטוח שזו הייתה בחירה אומנותית. המצלמה מוקמה מן הסתם 2-3 מטרים מהשולחן, אך בשל החוסר בצילום תלת מימדי, זה נראה כאילו היא צילמה מרחוק עם זום. עכשיו השאלה היא האם הבמאי באמת התכוון לדמות צפייה עם זום בבמת תיאטרון רחוקה, או לחלופין פשוט לא היו לו הכלים לדמות שהות אמיתית של המצלמה בסמוך לשולחן, למרות שזה היה רצונו האמיתי...

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #44 

אני לא מצליח להעביר את כוונתי :-(

אני לא מסכים שאין ספק שחלק מהעצמים היו קרובי כי גם אם הסצנה בתוך בית זה לא אומר שאתה, הצופה או המצלמה, בתוך הבית.
תחשוב איך הסצנה בבית או ישיבת המאפיה הייתה מוצגת בתיאטרון. אתה יושב מרוחק. אתה לא אמור להיות בתוך הבית או להרגיש שאתה בישיבה בעצמך. אתה אמור להרגיש כצופה מהצד.
אם היו מצלמים את ישיבת המאפיה "מתוך החדר" עם התחושה של עצמים שהם מטר ממך, אז זה אומר שהבמאי רוצה שתרגיש כאילו אתה אחד החברה בחדר. זה אומנם קיים במקרים של סרט "בגוף ראשון" אך לא ברוב הסרטים ולא ב"סנדק".
התלת מימד שאתה רוצה באמת ימקם את הצופה קרוב מאוד להתרחשות. זה בדרך כלל לא הכוונה של הבמאי.
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #45 

noam23,
( חזרת לסורך :-) ואתה כותב הודעות בחלקים כך שהתגובה הקודמת זה רק על חלק קטן ממה שכתבת :-) תשתמש ב"תצוגה מקדימה" אם אתה רוצה לראות איך זה יוצא . )

תוספות בעקבות התוספות שלך:
1) "החדר לא מספיק גדול" מעלה חיוך בעיני. הלו, זה סרט! :-) זה שאנחנו יודעים שצילמה את זה מצלמה זה דבר שלא חושבים עליו כשרואים את הסרט. גם כשאני קורא ספר הסופר יכול "להכניס" אותי לחדר. גם בתיאטרון מכניסים אותך ל"חדר" על ידי זה שפשוט אין לו קירות וכמובן גם סרט מצלמים כך. כל צורות האומנות האלה משתמשות בדימיונך.
השאלה היא מה היוצר רוצה שתרגיש.

2) כמובן שאי אפשר לדעת על סרטים בעבר אם זו הייתה בחירה אומנותית או אילוץ, כי לא הייתה ברירה. אני מניח אבל שאם הייתה ברירה אז היו מצלמים כדי לתת לצופה תחושה מרוחקת, חוץ מבמקרים שספציפית הם מסופרים בגוף ראשון ורוצים שתראה דברים כאילו דרך העיניים של אחת הדמויות או שך "זבוב על הקיר".
אם את סצנת הסנדק הין מצלמים כשכוס הוויסקי על השולחן תיראה במרחק 50 ס"מ מהצופה זה היה אומר לצופה שהוא אמור להסתכל על זה דרך עיני אחד המשתתפים.
לקולנוע יש שפה וזה חלק ממנה. עושים דברים כאלה גם היום בלי צילומי 3D אלא רק בעזרת פרספקטיבה. את המקרים האלה באמת ניתן לשפר עם 3D.
משה

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #46 

אם היו מצלמים את ישיבת המאפיה "מתוך החדר" עם התחושה של עצמים שהם מטר ממך, אז זה אומר שהבמאי רוצה שתרגיש כאילו אתה אחד החברה בחדר.
...

למה דווקא אחד מהחבר'ה ?, אני פשוט אדם זר שעומד (או מרחף) בתוך החדר וצופה על המתרחש, בלי שיהיה לי שום תפקיד.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #47 

noam23 כתב:
אם היו מצלמים את ישיבת המאפיה "מתוך החדר" עם התחושה של עצמים שהם מטר ממך, אז זה אומר שהבמאי רוצה שתרגיש כאילו אתה אחד החברה בחדר.
...

למה דווקא אחד מהחבר'ה ?, אני פשוט אדם זר שעומד (או מרחף) בתוך החדר וצופה על המתרחש, בלי שיהיה לי שום תפקיד.
...
זה מה שקראתי "זבוב על הקיר".
זו עדיין אמירה אומנותית שונה בשפה הקולנועית להיות אדם זר בחדר מאשר אדם זר מרוחק מהחדר.
בעצם במקרה השני אתה הצופה האוביקטיבי ולא "אדם זר" ובראשון אתה כן "אדם זר" במובן שאתה מרגיש שנתנו לך "להציץ" בתוך ההתרחשות.

אגב, בעזרת סאונד סראונד שכבר קיים הרבה זמן בכל הסרטים משחקים בדיוק עם אותם דברים.
אם הסצנה היא בחדר והבמאי רוצה שתרגיש בתוכו, אתה תשמע דברים מסביבך כמו למשל דלת נפתחת מאחוריך. לא תמיד עושים זאת ובעצם, בדרך כלל לא, כי לא תמיד רוצים שתרגיש ככה.
משה

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #48 

אגב, בעזרת סאונד סראונד שכבר קיים הרבה זמן בכל הסרטים משחקים בדיוק עם אותם דברים.
אם הסצנה היא בחדר והבמאי רוצה שתרגיש בתוכו, אתה תשמע דברים מסביבך כמו למשל דלת נפתחת מאחוריך. לא תמיד עושים זאת ובעצם, בדרך כלל לא, כי לא תמיד רוצים שתרגיש ככה.
...
מעניין שהעלת את הנושא של סראונד. בכל סצנה שמצולמת בעיר, תמיד שומעים רחשי עיר מסביבך. בכל סצנה שמצולמת בג'ונגל, תמיד שומעים רחשי ג'ונגל מסביבך. למעשה בכל פעם שהסצנה מצולמת במקום שיש לו סאונד יחודי, שומעים את הסאונד הזה בסראונד. ממש כאילו הבמאי רצה שתרגיש שאתה חלק מהסט וההתרחשות, ולא עב"מ מעולם אחר שצופה בסצנה דרך טלסקופ.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #49 

נכון אבל יש הבדל בין זה למה שאני הזכרתי.
אני דיברתי על סצנות שהם בחדר והאם אנחנו בתוך החדר. הרי זה בהמשך לנושא ה3D.
לשים אותך כצופה מתוך החדר או מרוחק זו קביעה אחרת מאשר לשים אותך בעולם הכללי של הסרט.
אני שוב מזכיר שכל ההחלטות האלה שיש לבמאי לגבי מיקום הצופה בסרט (ולכן גם בסיפור של הסרט) אלה החלטות שלוקחים גם היום, גם כשאין ממש אפשרות ריאלית ל3D , בעזרת שיטות אחרות (פרספקטיבה שזה מיקום המצלמה ועוד כל מיני טריקים של צילום).
שטכנולוגיית 3D תהיה בשלה אז יהיה עוד כלי כזה, אבל ההחלטות האומנותיות יישארו אותו דבר רק שיהיו עוד אופציות לרשות הבמאי.
משה

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #50 

טכנולוגיות שחזור המציאות.
השאלה אם זה נחוץ או לא ביצירה קולנועית.
כמובן שלא, ראינו ונהננו מסרטים אילמים, שחור לבן, מונו, גרעיניים, לא חדים, 8 מ"מ וכו'.
זה היופי של הקולנוע.
מצד שני, לחזור לסטריאו לא הייתי רוצה, הסראונד התקבל יפה במחוזותינו.
התלת מימד נמצא עכשיו בחיתולים, יכול להיות שימצאו דרך טובה לממש אותו
בלי להציק לצופה ואז לא נהיה מסוגלים להסתכל על סרט דו מימד רגיל.
מעניין מה קמרון מבשל לנו באבטר.

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #51 

oferlaor כתב:עדיין לא מצאתי מידע ברור לגבי איך קיטוב מעגלי עובד.

אם יש למישהו חומר, תשתפו כאן.
...
קיטוב מעגלי זה קיטוב לינארי עקום.
זה עובד אותו הדבר, רק כל הזמן משנה את הזוית.
ככה שמקבלים קיטוב משתנה, זה עוזר קצת לטבעיות של צילומי סטילס,
כי לעיתים קיטוב לינארי נותן תוצאה קיצונית.
ומבחינה טכנית, מקטב מקבילי פשוט מבלבל את מערכות האוטו-פוקוס במצלמות המודרניות, וזו פשוט דרישה של היצרנים, לעבור למקטב עיגולי שלא תוקע את המצלמה.
חוץ מזה זה מקטב רגיל.
90 מעלות וכו'.

israeli2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #52 

דיון מעניין.. 2 הסנט שלי: לכשיוסרו המגבלות הטכניות הנוכחיות מהקרנה תלת מימדית, כלומר היא תיהיה נגישה יותר, לא תפגע באיכות התמונה, ולא תיהיה מסורבלת, ההימור שלי הוא שזה יתפוס בענק, בדומה לסאונד רב ערוצי, ויותר מכך.
הקרנה תלת מימדית היא כלי חזק מאוד בידי הבמאי - אם תרצו הרחבת התחביר של השפה הקולנועית. מעבר לכך זהו כלי מצויין להעצמת חויית האימרסיה.
כמו כל כלי חדש בתחום (כמו למשל CGI), לוקח זמן וניסיון עד שמשתמשים בו כמו שצריך, ובשלב הראשוני הוא מן הסתם סובל מהתעללות עקב התלהבות יתר.

guyezra פותח השרשור
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35101
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #53 

טוב, עם יציאת הטריילר, הנה הכתבה ב-YNET
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3558935,00.html

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”