מזרימדיה לעומת HTPC
- michael123
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
זה לא עניין של עובד/לא עובד - כאשר ימצא פתרון להעברת אודיו HD למחשב דרך HDMI ביחד עם ווידאו, עם פענוח במחשב - אני קונה HTPCMartinHSabag כתב:אז למה שלי לא עובד כבר שנה בערך ?(בדיחה פרטית ביני ל-shed)....
...
-
סופש
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 45
1. האם כיום לא ניתן להעביר כלל אודיו HD למחשב ? או שבסה"כ צריך עוד כבל ?michael123 כתב:זה לא עניין של עובד/לא עובד - כאשר ימצא פתרון להעברת אודיו HD למחשב דרך HDMI ביחד עם ווידאו, עם פענוח במחשב - אני קונה HTPCMartinHSabag כתב:אז למה שלי לא עובד כבר שנה בערך ?(בדיחה פרטית ביני ל-shed)....
......
2. מה הכונה פענוח במחשב ? פענוח אדיו בחומרה, כפי שיש פענוח ווידאו בחומרת כרטיסי טלויזיה ?
- michael123
-
- חבר מכור קשה

1) אי אפשר להעביר היום אודיו HD בצורה דיגיטלית. רק אנלוגית.. ואיכות ה-DAC במחשב לא משהו. סטרימרים יעשו זאת בעוד חודש/חודשיים עם עדכון תוכנה.. לגביHTPC יש רק סיפוריםסופש כתב:1. האם כיום לא ניתן להעביר כלל אודיו HD למחשב ? או שבסה"כ צריך עוד כבל ?michael123 כתב:זה לא עניין של עובד/לא עובד - כאשר ימצא פתרון להעברת אודיו HD למחשב דרך HDMI ביחד עם ווידאו, עם פענוח במחשב - אני קונה HTPCMartinHSabag כתב:אז למה שלי לא עובד כבר שנה בערך ?(בדיחה פרטית ביני ל-shed)....
......
2. מה הכונה פענוח במחשב ? פענוח אדיו בחומרה, כפי שיש פענוח ווידאו בחומרת כרטיסי טלויזיה ?...
2) זה יותר case פרטי שלי - אני צריך ש-HTPC יעשה decoding בדיוק כמו PS3.. פענוח של DTS-HD ו-DOLBY (מה שמו?) ל-LPCM 192/24 והעברה דרך HDMI לפרוססור
-
סופש
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 45
סליחה על הבורות, אבל מה זה בכלל סאונד HD ?
הצלחתי איכשהו להבין מה זה ווידאו HD (מבחינת רזולוציות, קצב, פענוח וכו'),
אבל סאונד ? יש היום סאונד היקפי ב 5.1 / 7.1 ערוצים (שמבחינתי זה 4.1 / 6.1 ערוצים יותר מידי
), מה עוד צריך ? 
אבל סאונד ? יש היום סאונד היקפי ב 5.1 / 7.1 ערוצים (שמבחינתי זה 4.1 / 6.1 ערוצים יותר מידי
- michael123
-
- חבר מכור קשה

OKסופש כתב:סליחה על הבורות, אבל מה זה בכלל סאונד HD ?
אבל סאונד ? יש היום סאונד היקפי ב 5.1 / 7.1 ערוצים (שמבחינתי זה 4.1 / 6.1 ערוצים יותר מידי), מה עוד צריך ?
...
אז אם זה משמח אותך - תקנה popcorn (או DVICO) וזהו
HD מדובר על dynamic range, שפעם ראשונה אודיו דיגיטלי "יעבור" את האנלוגי - 140db
רזולוציה 24 ביט של מילה (ב-CD של היום יש 16 ביט, ב-DTS יש 20..), קצב דגימה 192KHZ לעומת 44/48 של CD או DVD..
פורמטים החדשים נכנסים עם ה-blu-ray בעיקר
אבל אכן, DOLBY DIGITAL ישאר איתנו לעוד כמה שנין טובות (מבחינת compatibility), אז אם אתה לא צריך HD אודיו - תקנה לך סטרימר
- Shed
-
- גורו HTPC

- תגובות: 2832
1. כי האוכל לא היה משהו...MartinHSabag כתב:אז למה שלי לא עובד כבר שנה בערך ?(בדיחה פרטית ביני ל-shed)....
...
2. תביא אותו אלי ותראה איך הוא מתחיל לעבוד (יש לי ה-ר-ב-ה שעות פנויות בלילות עכשיו...)
You are never fully dressed without a smile
- ohadc
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 175
יאאלה איתכם
בדיוק שהייתי סגור על זה שאני קונה HTPC במקום הפופקורן ...
בדיוק שהייתי סגור על זה שאני קונה HTPC במקום הפופקורן ...
- creed
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 955
יכולת אם כך לקנות HTPC כבר לפני כמה חודשים טובים.michael123 כתב:
1) אי אפשר להעביר היום אודיו HD בצורה דיגיטלית. רק אנלוגית.. ואיכות ה-DAC במחשב לא משהו. סטרימרים יעשו זאת בעוד חודש/חודשיים עם עדכון תוכנה.. לגביHTPC יש רק סיפורים
2) זה יותר case פרטי שלי - אני צריך ש-HTPC יעשה decoding בדיוק כמו PS3.. פענוח של DTS-HD ו-DOLBY (מה שמו?) ל-LPCM 192/24 והעברה דרך HDMI לפרוססור
זה לא עניין של עובד/לא עובד - כאשר ימצא פתרון להעברת אודיו HD למחשב דרך HDMI ביחד עם ווידאו, עם פענוח במחשב - אני קונה HTPC...
זה זמן מה שגם החומרה וגם התוכנה מאפשרות קידוד של DD TRUE HD, DTS HD והעברתם דרך יציאת ה- HDMI כ - LPCM לרסיבר.
העברתם של פורמטים אלו כ - bitstream לא מקודד לרסיבר עדיין לא מתאפשרת כיום, אך אתה גם ככה מחפש את הפתרון שבו ה - HTPC מבצע את הקידוד לאות דיגיטלי loosy.
- jpost
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4861
- שם מלא: (~)
איזה כרטיס מסך מוציא PCM 7.1 על ה HDMI ?
- creed
-
- חבר פעיל במיוחד

כרטיסי מסך עדיין לא מוציאים 7.1 lpcm, אבל לוחות אם מבוססי צ'יפסט G35 של אינטל או 8200 של NVIDIA עושים זאת.
אני יודע שהבקרובים לא עוזרים כל כך, אבל כרטיסי מסך מסדרה ***4 של ATI (הצפויים לצאת בשבועות הקרובים) גם יתמכו בכך.
אני יודע שהבקרובים לא עוזרים כל כך, אבל כרטיסי מסך מסדרה ***4 של ATI (הצפויים לצאת בשבועות הקרובים) גם יתמכו בכך.
- jpost
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4861
- שם מלא: (~)
אבל אז איך אני מחבר את הוידאו מה HDMI של הכרטיס הגרפי עם ה HDMI של הקול מלוח האם ?creed כתב:כרטיסי מסך עדיין לא מוציאים 7.1 lpcm, אבל לוחות אם מבוססי צ'יפסט G35 של אינטל או 8200 של NVIDIA עושים זאת....
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
תכין כסף....michael123 כתב:זה לא עניין של עובד/לא עובד - כאשר ימצא פתרון להעברת אודיו HD למחשב דרך HDMI ביחד עם ווידאו, עם פענוח במחשב - אני קונה HTPCMartinHSabag כתב:אז למה שלי לא עובד כבר שנה בערך ?(בדיחה פרטית ביני ל-shed)....
......
- creed
-
- חבר פעיל במיוחד

במקרה הפשוט ביותר, אתה משתמש ביציאת ה - HDMI היחידה של לוח האם שמעבירה וידאו ואודיו יחדיו.jpost כתב:
אבל אז איך אני מחבר את הוידאו מה HDMI של הכרטיס הגרפי עם ה HDMI של הקול מלוח האם ?...
זה מסתבך כאשר רוצים לשלב כרטיס מסך חזק יותר במערכת/
במקרה זה, (וכל מה שאני רושם עכשיו זה לא מניסיון אישי, אלא מתוך קריאה), אם מדובר בצ'יפסט 8200 של NVIDIA, ניתן להוסיף כרטיס מסך של אותה חברה, להוציא תמונה מכרטיס זה ישירות לטלויזיה, ועדיין להשתמש ביציאת ה - HDMI שעל לוח האם להעביר סאונד בלבד למגבר. כל זה אפשרי תחת XP (לא יודע אם מצאו פיתרון כדי שיעבוד גם בויסטה), ושוב רק אם לוח האם וכרטיס המסך חולקים את אותו הדריבר (כלומר צ'יפסט וכרטיס של NVIDIA)
- michael123
-
- חבר מכור קשה

תוכל לשלוח לי לינקים?creed כתב:יכולת אם כך לקנות HTPC כבר לפני כמה חודשים טובים.michael123 כתב:
1) אי אפשר להעביר היום אודיו HD בצורה דיגיטלית. רק אנלוגית.. ואיכות ה-DAC במחשב לא משהו. סטרימרים יעשו זאת בעוד חודש/חודשיים עם עדכון תוכנה.. לגביHTPC יש רק סיפורים
זה לא עניין של עובד/לא עובד - כאשר ימצא פתרון להעברת אודיו HD למחשב דרך HDMI ביחד עם ווידאו, עם פענוח במחשב - אני קונה HTPC...
זה זמן מה שגם החומרה וגם התוכנה מאפשרות קידוד של DD TRUE HD, DTS HD והעברתם דרך יציאת ה- HDMI כ - LPCM לרסיבר.
העברתם של פורמטים אלו כ - bitstream לא מקודד לרסיבר עדיין לא מתאפשרת כיום, אך אתה גם ככה מחפש את הפתרון שבו ה - HTPC מבצע את הקידוד לאות דיגיטלי loosy....
(אני בינתיים אחפש ב-google...)
- michael123
-
- חבר מכור קשה

OK, יש!
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthre ... st13931082
מלפני שלושה ימים!!!
עכשיו השאלה - אם אני לא רוצה playback של blu-ray, אלא רק תכנים מחשב עם high-res אודיו, איזה codec יפענח ל-LPCM?
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthre ... st13931082
מלפני שלושה ימים!!!
עכשיו השאלה - אם אני לא רוצה playback של blu-ray, אלא רק תכנים מחשב עם high-res אודיו, איזה codec יפענח ל-LPCM?
- creed
-
- חבר פעיל במיוחד

לוחות מבוססי G35 קימים הרבה יותר מ- 3 ימים.
לוחות 8200 כמו בקישור שהבאת הם אכן חדשים יותר, אבל אפילו הם כבר נמכרים בצורה מסודרת בארץ זה זמן מה.
אם אתה לא רוצה פלייבק של בלוריי, אלא תכנים עם פורמטי אודיו HD אתה צריך להתקין sonic audio decoder
לוחות 8200 כמו בקישור שהבאת הם אכן חדשים יותר, אבל אפילו הם כבר נמכרים בצורה מסודרת בארץ זה זמן מה.
אם אתה לא רוצה פלייבק של בלוריי, אלא תכנים עם פורמטי אודיו HD אתה צריך להתקין sonic audio decoder
- michael123
-
- חבר מכור קשה

board אולי היה, אבל זה לא עבד מכל מיני סיבות כמו ש-POWER DVD עשה downsamplingcreed כתב:לוחות מבוססי G35 קימים הרבה יותר מ- 3 ימים.
אם אתה לא רוצה פלייבק של בלוריי, אלא תכנים עם פורמטי אודיו HD אתה צריך להתקין sonic audio decoder...
אני רק עברתי על השרשור.. בלגן שלם
יש לך לינק מ-'א' ועד 'ת' איך לבנות סטרימר HD אודיו מבוסס HTPC?
- creed
-
- חבר פעיל במיוחד

לא מכיר מדריך כזה.