הדגשת הקריספיות בצליל

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
diz1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1022
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #41 

yairf כתב:ועכשיו, אחרי שהשתעשנו קצת, נעבור לתכנית האמנותית :music:
...
http://www.youtube.com/watch?v=SSrH_oqnrl0

עם מוזיקה כזו מי צריך אויבים

efib
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 12395
קיבל תודות: 0

שליחה #42 

אני באותה תמיהה עם ZY (Y)
תתחדשו ותהנו !
פאשיסטים

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #43 

מה קורה בשרשור הזה, על כל הודעה שמתווספת שתיים נמחקות? יש כאן איזשהוא וירוס מסוכן שמשתולל באתר, או שפשוט אסור יותר להביע דעה?
Silence speaks louder than words

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78934
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #44 

MetalliJoe,

מותר להביע דעה, אבל לא להסיט את הנושא.

דעה שהיא כולה "בלה בלה" (כלומר, כזו שמיועדת להסיט את הנושא) או כזו שמגדפת כותבים אחרים, או מנסה להשפיל אותם - מקומה לא אצלנו בפורום. יש לי עותק של כל ההודעות שהועלמו מכאן וכולן, ללא שום יוצא מהכלל, אינן מדברות לגופו של עניין אלא לגופו של אדם (או שפשוט לא מדברות על שום דבר במיוחד).

לצערי יש כמה אנשים שפשוט לא מסוגלים (או לא רוצים) לכתוב לעניין...

כבר כתבנו כאן מספר פעמים באתר - אם אין תרבות דיון לא יהיה דיון. אפשר לומר מה שרוצים כל עוד זה לא מיועד להשפיל אף אחד, שזה נעשה בתרבותיות, שזה לא נגד חוקי האתר, וכו'.

dudib
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5144
שם מלא: דודי
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #45 

עופר
עם כל הכבוד לענבר , אתם לא מתייחסים לזה שהיא כבר בכמה פוסטים כותבת דברים לא הגיוניים (וזה בלשון המעטה).
יש לזה השפעה גם על קוראים אחרים ועל אנשים שלא מבינים בתחום האודיו .
גם אני יכול לקחת משפט שכולם יסכימו עליו ולנפח אותו מעבר לפרופורציות ולכתוב עליו תילי תילים של תיאוריות (קניתי כבל אודיו ב-10 ש"ח למטר ולאחר שמרחתי אותו בדבש עיזים איכות הצליל השתפרה פי כמה מכבל VDH) .
כל מה שהיא כותבת כאן מתבסס על5% ידע ו95% פנטזיה , וכל שאלה שנשאלה לאחר הכרזה או כל בקשה להבהרה כלשהיא על מה שהיא כתבה על ריפלקטורים מווק או על מדידות לייזר או על הגדלת הסוויט ספוט מ- 30 ס"מ למטר ואיך היא מדדה אותה וכו' לא נענית .
פעם בכמה זמן מתווספת הצהרה שטותית חדשה והדיונים שלה שבמקור יכלו להיות פרודוקטיבים פשוט נהפכים לנילעגים .
אני בתור חבר אתר כבר הרבה זמן שם לב שבזמן האחרון יש הרבה דיונים כאלה ולי זה מאוד מפריע שאתם לא מתייחסים לזה .
אולי אין פה הפרה של חוקי האתר בצורה של (Y) (n) אבל לפי דעתי פוסטים כאלה הרבה יותר מזיקים מאשר האצבעות הללו או "תתחדש תמונות".

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46438
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5087 פעמים

שליחה #46 

כמו כל החברים כאן, המנהלים מבלים חלק נכבד מזמנם הפנוי באתר, בשל כך - דבר אחרון שאנחנו רוצים לעשות בזמן זה הינו התעסקות עם הודעות שטוטיות\לא תורמות מאומה\מעליבות וכו".
הבירוקרטיה הזאת לוקחת מאיתנו המון זמן ומאמץ, זמן ומאמץ אשר היה יכול להתפנות לכיוון ביקורות מוצרים, פעילויות לחברי האתר ופשוט העשרה כללית של התכנים אשר זמינים כאן לקריאה.

תחשבו שכל תגובה שאתם רושמים, עוד מאות ואלפי אנשים קוראים, אחד מהאלפים הללו הינו פותח השרשור עצמו אשר עלול להעלב מדבריכם.
חישבו פעמים לפני שאתם לוחצים על "שליחה".

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #47 

dudib,
עם כל הכבוד, לא אתה תקבע מהו פוסט "הגיוני" או "פנטזיה".
באותה מידה אפשר להגיד שמי ששומע הבדלים בין שני XXX הוא גם פנטזיונר.....

אם אתה רוצה להתמודד עם טענה מסויימת שנראית לך לא הגיונית, אתה מוזמן להעלות טיעונים, הסברים ונימוקים.
אם אתה לא מסוגל להתמודד עם הטענה בצורה לוגית ומשכנעת, זה שתעבור לפסים אישיים, לא יעזור לך, כי ההודעה תימחק.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

ariane
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 374
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #48 

dudib ו - MetalliJoe,
אני מבין היטב את מה שכתבתם, אך עדיין לטעמי יש משהו מאוד שונה בחווית האזנה לרמקולים בהשוואה לאוזניות, גם כאשר הבמה צרה ( עד קיצוניות כפי שהיא מתבטאת ברמקולים אלקטרוסטטיים ). יתכן שזה עניין של טעם ( למרות שאני מאוד נהנה להאזין גם באוזניות שלי ) ובודאי יש לכך גם הסבר פזיולוגי ופסיכולוגי - למשל צליל שנקלט שלא דרך האוזן אלא העצמות - בבאסים למשל, ואולי גם הידיעה שההאזנה מתבצעת דרך אוזניות ולא " כדרך הטבע " משנה את תפיסת הסאונד ( אולי באנלוגיה כפי שאדם לא יכול לדגדג את עצמו - פיזית אותה פעולת דיגדוג אך עצם הידיעה משפיעה על התוצאה ).
לגבי במה רחבה - ישנם הסבורים שמדובר בתוצאה שאינה רצויה מבחינת התנהגות רמקולים ( והיא בין היתר פועל יוצא של אופנת הרמקולים המעוצבים עם חזית צרה ופינות מעוגלות ) ואיננה טבעית מבחינת תמונת הסאונד שהוקלטה. כן, לשמוע במה מנופחת של זמר ששר מכל פינה בחדר זה דבר נחמד אך מה שבאמת הוקלט זה הזמר שר למיקרופון במרכז האולפן, תמונת צליל קטנה בהרבה . כמו כן הדבר גם גורם לרמקול להיות הרבה יותר מושפע מהאקוסטיקה כי הוא מפזר צליל לכל עבר וההחזרים מהקירות והרצפה/תקרה פוגעים בדיוק של התמונה המתקבלת. אני ממליץ מאוד לקרוא את מאמרו של רוברט אי גרין : http://www.regonaudio.com/Audio%20in%20 ... 0Times.pdf ( מצטער - 22 עמודים אבל הרבה הדגמות גרפיות ופשוט מרתק ! ) וכן את הביקורת שלו על ה - NHT XD http://www.avguide.com/products/product-3598 , רמקולים שמצליחים לממש את האידאל של מקור צליל נקודתי בצורה מושלמת עם במה ענקית כמו של רמקול אומניפורלי - ומה נגזר מזה.
שוב, כמו כל דבר באודיו זה עניין של טעם, אך כפי שהוא כותב, אני לא רק מעדיף מה שנשמע טוב, אלא גם מה שנשמע נכון.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #49 

אדם אדם באמונתו יחיה, מה זה מפריע לך דודי?
HiFiMusic IL

dudib
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5144
שם מלא: דודי
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #50 

MartinHSabag כתב:dudib,
עם כל הכבוד, לא אתה תקבע מהו פוסט "הגיוני" או "פנטזיה".
אם אתה רוצה להתמודד עם טענה מסויימת שנראית לך לא הגיונית, אתה מוזמן להעלות טיעונים, הסברים ונימוקים.
...
לא מנסה בכלל לקבוע מה פנטזיונרי ומה הגיוני.
ובקשר להיתמודדות , זו בדיוק מה שאמרתי . הועלו כאן טענות וטכנולוגיות חדשות חדשות לבקרים וכשביקשתי הסברים לאיך זה נעשה אז לא נעניתי , אז עם מה אתה רוצה בדיוק שאני אתמודד .

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #51 

אולי היא לא יודעת את ההסבר אבל מגיעה לזה בצורה האמפירית?
בדיוק כמו אותם הבדלים שאנשים שומעים בין מוצרים שונים שאין להם הסברים מדעיים, אבל עובדה היא שהם שומעים....

שוב, אתה רוצה להסביר למה מה שהיא טוענת לא הגיוני? סבבה.
היא סה"כ מתארת חוויה שהיא חוותה.
About.me

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #52 

dudib,

נסה לתאם עימה בפרטי חוויה אישית וחזור לדווח...מי יודע אולי כל הסקפטיות שלך תעלם :idea:
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

InbarHovav פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3252
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #53 

אני אנסה להסביר את העיקרון של כל הרעיון הזה של הזויות.

רמקול רצפתי שמורכב ממספר אלמטים לא יתן את אותו צליל ואת אותה הענות תדרים לכל גובהו.

אתם מוזמנים לנסות בבית. לעמוד במרחק של 2-3 מטר מהרמקול ולהזיז את הראש מגובה הרצפה עד לעמידה ולראות שהגוון של הצליל משתנה. (בחלק העליון הגבוהים ישמעו הכי ברור ובחלקו התחתון ישמעו בעיקר צלילים נמוכים).

במקום לשים את הראש בגובה מסויים, שיכללתי את הרעיון הזה ושיניתי את זוית ההטיה של הרמקול.

אני אנסה להסביר למה אני עושה את כל השינויים של הזויות.

מהניסיון שלי עם הרמקול שלי (E80) הוא טוב מאוד בתדרים נמוכים אבל הגבוהים שלו עמומים קצת. והמיד הגבוה טיפה ניבלע.

להחליף רמקול או לקנות אקולייזר יכולים לפתור את הבעיה - אבל מצאתי דרך הרבה יותר פשוטה

היו לי עוד זוג מדפיים (E20) הנחתי אותם הפוכים על הקדמיים (E80) במצב הזה בעצם "הוספתי" לרמקול הקידמי עוד טוויטר ומידרנג, והמשמעות היא שיפור בהענות התדרים בתחומים הגבוהים.

כדי להדגיש את הגבוהים שיניתי את הזווית של הרמקול הריצפתי הקידמי למצב שהטוויטר מכוון לספוט
ועל מנת להדגיש את המיד הגבוה שיניתי את הזוית של המדפי למצב שבו קו התפר בין המיד לטוויטר מכוון לספוט
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"

כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #54 

הפטנט ניקרא גם דה אפוליטו והוא משפר את הבעיות עם החזרים מהתקרה והריצפה. משתמשים בסידור הזה הרבה בקולנוע ביתי.

.

InbarHovav פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #55 

אופוליטו - איפה אפשר לקרוא על זה עוד?

מעניין אם יש עוד דברים שדומית לזה?

כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #56 

בקשר לזווית שכיוונת בין המדפי לרצפתי אז גם באלקסנדריה עושים דבר דומה...

.

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #57 

InbarHovav פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #58 

האמת אחרי הכיול הרמקולים מאוד הזכירו את הרמקול של Focal-JMlab מסדרת האוטופיה

תמונה

InbarHovav פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #59 

הקישורים שנתת לוקויפדיה מאוד מעניינים במיוחד זה עם המשוואות - לצערי הוא בגרמנית אז לא ממש הבנתי הכל..

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #60 

InbarHovav כתב:האמת אחרי הכיול הרמקולים מאוד הזכירו את הרמקול של Focal-JMlab מסדרת האוטופיה

תמונה
...
אפילו לא בלבן של העין.... :D
About.me

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”