כבל חשמל - השפעה על האודיו?
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78973
- שם מלא: עפר לאור
קיבלתי בזמנו כבל. חשמל מיבואן קטן אך מוכר בתחום לבדיקה.
הכבל מיועד לשפר וידאו ואודיו. במהלך הבדיקה לא הצלחתי. לראות הבדלים או לשמוע כאלה למרות שבאמת ניסיתי.
הכבל מיועד לשפר וידאו ואודיו. במהלך הבדיקה לא הצלחתי. לראות הבדלים או לשמוע כאלה למרות שבאמת ניסיתי.
- Eyal_W
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 7639
לגבי השמיעה .....oferlaor כתב:קיבלתי בזמנו כבל. חשמל מיבואן קטן אך מוכר בתחום לבדיקה.
הכבל מיועד לשפר וידאו ואודיו. במהלך הבדיקה לא הצלחתי. לראות הבדלים או לשמוע כאלה למרות שבאמת ניסיתי....
הבעיה אצלך היא קודם כל בהגברה , כבלי המתח יתרמו מעט מאוד אם בכלל לשלל הרסיברים במשק.
לעומת זאת מערכת אודיו ייעודית ההשפעה תלויה בסוג הציוד ובסוג הכבל .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
פרטים
-
michael123
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
מצאתי כבל 16AWG, כבלים רגילים הם 18AWG
http://www.cablestogo.com/product.asp?c ... &sku=29933
נראה לי שזה מה שאזמין בינתיים למגברים..
http://www.cablestogo.com/product.asp?c ... &sku=29933
נראה לי שזה מה שאזמין בינתיים למגברים..
- amitbak
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4205
ודאי שיש הבדלים בין כבל של50 ש"ח
לבין כבל של 1000 שח. אבל אך ורק על מכשיר
מדידה.לאוזניים אין שום הבדל.
לבין כבל של 1000 שח. אבל אך ורק על מכשיר
מדידה.לאוזניים אין שום הבדל.
- barvfr
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 725
טוב מיכאל, אז אני אנסה להסביר את זה מכיוון אחר- מים!
תחשוב שאתה במקלחת ופותח תמים, אבל מהשיבר של הבנין עד לאמבטיה, המים עוברים דרך צינורות דקים,
ועוד בדרך יש פיצולים, לאמבטיה של הילדים, למטבח, למכונת כביסה ולגינה. כאשר כל הצרכנים סגורים, אתה מקבל זרם בלחץ טוב.
אבל מספיק שהעוזרת שוטפת כליים וכבר אתה שואג עלה לסגור תמים כי הזרם נהייה קילוח מעצבן.
ותאר לך שיש זליגה סמויה באחד הצינורות של המכונת כביסה- הלחץ יורד ואתה מגלה מה הסיבה- רק כשהכנים עולים...
אתה מכוון את טמפ' המים למה שאתה אוהב, ובדיוק בת העשרה נכנסה "למקלחת אדים" ולך מהקור נהיה זיתיים...
ברור שאם תחבר מהשיבר הראשי צינור ישיר למקלחת, תקבל לחץ מקסימלי בלי שילך משהו לאיבוד, או שתושפע ממשתמש אחר במקביל. ובכלל בא נגדיל את קוטר הצינור- הרי שיגיעו מים בלחץ יותר גדול. אבל אם נסים צינור עבה מידי, אז נצטרך להוסיף משאבה שתדחוף את המים...
טוב אני חושב שהכיוון ברור.
אז גם בחוטי החשמל שלנו הסיפור דומה. רק שהשפעת השינויים פחות מורגש, וכמו שנאמר כאן, המידה שבה נרגיש בהבדל תלויה כבר במרכיבים נוספים כמו איכות המערכת וכו'.
ואת מה שהיה לי עוד להגיד בנושא, כבר אמרתי בשרשור אחר - לפני שבועיים.
תחשוב שאתה במקלחת ופותח תמים, אבל מהשיבר של הבנין עד לאמבטיה, המים עוברים דרך צינורות דקים,
ועוד בדרך יש פיצולים, לאמבטיה של הילדים, למטבח, למכונת כביסה ולגינה. כאשר כל הצרכנים סגורים, אתה מקבל זרם בלחץ טוב.
אבל מספיק שהעוזרת שוטפת כליים וכבר אתה שואג עלה לסגור תמים כי הזרם נהייה קילוח מעצבן.
ותאר לך שיש זליגה סמויה באחד הצינורות של המכונת כביסה- הלחץ יורד ואתה מגלה מה הסיבה- רק כשהכנים עולים...
אתה מכוון את טמפ' המים למה שאתה אוהב, ובדיוק בת העשרה נכנסה "למקלחת אדים" ולך מהקור נהיה זיתיים...
ברור שאם תחבר מהשיבר הראשי צינור ישיר למקלחת, תקבל לחץ מקסימלי בלי שילך משהו לאיבוד, או שתושפע ממשתמש אחר במקביל. ובכלל בא נגדיל את קוטר הצינור- הרי שיגיעו מים בלחץ יותר גדול. אבל אם נסים צינור עבה מידי, אז נצטרך להוסיף משאבה שתדחוף את המים...
טוב אני חושב שהכיוון ברור.
אז גם בחוטי החשמל שלנו הסיפור דומה. רק שהשפעת השינויים פחות מורגש, וכמו שנאמר כאן, המידה שבה נרגיש בהבדל תלויה כבר במרכיבים נוספים כמו איכות המערכת וכו'.
ואת מה שהיה לי עוד להגיד בנושא, כבר אמרתי בשרשור אחר - לפני שבועיים.
-
michael123
-
- חבר מכור קשה

לכן אני רוצה לעלות מ-18 AWG ל-16
זאת גם המלצת היצרן של המגבר
זאת גם המלצת היצרן של המגבר
- Eyal_W
-
- עוסק בתחום

אף על פי שהמסקנה טובה , אין קשר בין הקבלות .
הבעיה עם חשמל שהוא לא תלוי בעובי המוליך (התעלמות מהתנגדות כבל בגלל העובי של כבלי הכוח באודיו).
זרם זורם במרכז המוליך ולא חשוב באיזה עובי , כל עוד ההתנגדות וההאטיניאשיין לא גדול כתוצה מאורך הכבל.
וכמובן שלמיים אין תדר משתנה , אלה זרימה בלבד בהתאם לעובי הצינור .
זרימת מים לא מושפעת מ EM , ובתיאור שלך לא קיימים הפרעות חשמליות כתוצאה מירידות מתח בטח שלא בכמות ובתדירות של צרכני חשמל בייתיים.
והבעיה המרכזית בנושא האודיו שמים מודדים עם מד לחץ , איכות סאונד לא ברת מדידה .
עדיין לא המציאו מכשיר שמודד רמת פירוט , ולא את אופי הבאס.
ובעצם כאן קבור הכלב.
אז לטכנוקרטים יש סיבה להגיד שאין הבדלים כי זה לא מדיד .
בעלי מערכות פשוטות לא יכולים להרגיש בהבדל מאחר והציוד שלהם לא יכול לשקף את זה .
ולכן קיימים שני אסקולות
עדיין לא פגשתי אודיופיל מושקע בציוד שחיבר את הציוד לקבל קומקום .
עדיין לא פגשתי אודיופיל שמושקע בציוד שחיבר כבל טלפון לרמקולים (טוב למעט אחד שהמערכת שלו זרקה אותי לקרשים )
מה כן פגשתי
חברים חסרי מושג וניסיון שטוענים שאין הבדלים .
חברים שהציוד שלהם לא מסוגל לשקף את ההבדל וטוענים ובצדק שאין הבדל .
חברים שאת האג'נדה שלהם הם חיברו במיקלחת ולא מוכנים להקשיב לאחרים
חברים שכל מטרתם זה להפיץ שטויות חסרות בסיס ושחר
הבעיה עם חשמל שהוא לא תלוי בעובי המוליך (התעלמות מהתנגדות כבל בגלל העובי של כבלי הכוח באודיו).
זרם זורם במרכז המוליך ולא חשוב באיזה עובי , כל עוד ההתנגדות וההאטיניאשיין לא גדול כתוצה מאורך הכבל.
זרימת מים לא מושפעת מ EM , ובתיאור שלך לא קיימים הפרעות חשמליות כתוצאה מירידות מתח בטח שלא בכמות ובתדירות של צרכני חשמל בייתיים.
ובעצם כאן קבור הכלב.
ולכן קיימים שני אסקולות
עדיין לא פגשתי אודיופיל שמושקע בציוד שחיבר כבל טלפון לרמקולים (טוב למעט אחד שהמערכת שלו זרקה אותי לקרשים )
מה כן פגשתי
חברים שכל מטרתם זה להפיץ שטויות חסרות בסיס ושחר
פרטים
פרטים
- Eyal_W
-
- עוסק בתחום

הייתי מהמר שאתה לא אודיופיל 
או שהמערכת שלך פשוט זולה מידי ואתה צריך לזרוק אותה או בעצם אל תתאמץ אני אבוא לקחת .

או שהמערכת שלך פשוט זולה מידי ואתה צריך לזרוק אותה או בעצם אל תתאמץ אני אבוא לקחת .
פרטים
פרטים
-
michael123
-
- חבר מכור קשה

הבחירה הייתה יותר קלה לו המחיר האיזוטרי של הכבלים. הרי ברור מראש מה קהל היעד ומחירים בהתאם..Eyal_W כתב:אף על פי שהמסקנה טובה , אין קשר בין הקבלות .
ובעצם כאן קבור הכלב.
ולכן קיימים שני אסקולות
מה כן פגשתי
חברים שכל מטרתם זה להפיץ שטויות חסרות בסיס ושחר...
- oferlaor
-
- מנהל

אייל,
לא התיימרתי להיות אודיופיל ולכן יתכן שהבעיה היא בהחלט בצד השומע ולא בצד המפיק צלילים (מה גם שהמערכת שלי רחוקה מלהיות מערכת לאודיופילים).
אני רק אומר מה שראיתי ושמעתי - כלומר, אני אישית לא חוויתי שום הבדלים. זה לא אומר שאין כאלה, רק שאני לא חוויתי כאלה...
לפי ההיגיון שלי (אם כי באמת עברו המון שנים מאז שלמדתי אלקטרוניקה בטכניון), כבל חשמל שאין בו אלמנטים אקטיביים, לא ברור לי מה בדיוק הוא מתיימר אפילו לעשות...
מילא, היה שם בולע רעשים אקטיבי (הרי גם קונסולות של מונסטר הן שרויות במחלוקת, אבל אף אחד לא יכול להגיד שהן לא עושות כלום לחשמל), אבל כבל חשמל יקר זה כמו לשים ליפסטיק על חזיר - כל המסלול עד לבית (כולל השכנים) הוא מלוכלך ומזוהם ברמות מטורפות, זה עדיין חזיר עם ליפסטיק...
אבל, אם זה עושה למישהו טוב לשים ליפסטיק על חזיר, מי אני שאגיד אחרת...
לא התיימרתי להיות אודיופיל ולכן יתכן שהבעיה היא בהחלט בצד השומע ולא בצד המפיק צלילים (מה גם שהמערכת שלי רחוקה מלהיות מערכת לאודיופילים).
אני רק אומר מה שראיתי ושמעתי - כלומר, אני אישית לא חוויתי שום הבדלים. זה לא אומר שאין כאלה, רק שאני לא חוויתי כאלה...
לפי ההיגיון שלי (אם כי באמת עברו המון שנים מאז שלמדתי אלקטרוניקה בטכניון), כבל חשמל שאין בו אלמנטים אקטיביים, לא ברור לי מה בדיוק הוא מתיימר אפילו לעשות...
מילא, היה שם בולע רעשים אקטיבי (הרי גם קונסולות של מונסטר הן שרויות במחלוקת, אבל אף אחד לא יכול להגיד שהן לא עושות כלום לחשמל), אבל כבל חשמל יקר זה כמו לשים ליפסטיק על חזיר - כל המסלול עד לבית (כולל השכנים) הוא מלוכלך ומזוהם ברמות מטורפות, זה עדיין חזיר עם ליפסטיק...
אבל, אם זה עושה למישהו טוב לשים ליפסטיק על חזיר, מי אני שאגיד אחרת...
- Eyal_W
-
- עוסק בתחום

קיימת סתירה רצינית בדבריך
1. אתה מצהיר שאתה לא אודיופיל
2.אתה אומר שלא שמעת
3.הסטאפ שלך לא רגיש מספיק
מה שכן אתה יוצא בהצהרות
כבל חשמל יקר זה כמו לשים ליפסטיק על חזיר

1. אתה מצהיר שאתה לא אודיופיל
2.אתה אומר שלא שמעת
3.הסטאפ שלך לא רגיש מספיק
מה שכן אתה יוצא בהצהרות
כבל חשמל יקר זה כמו לשים ליפסטיק על חזיר
פרטים
פרטים
- oferlaor
-
- מנהל

אייל,
שוב, זו דעתי. שמעתי מערכות יקרות וקיבלתי הדגמות. אני בסופו של דבר לא חירש. אני לא יודע אם אני מגיע לרמות של אודיופילים מדופלמים, אבל בפירוש לא שמעתי הבדלים. אני מסתייג שוב ואומר, אני לא מחשיב את עצמי ל-AUTHORITY בתחום.
זו דעתי האישית, צריך לקחת אותה עם הסייגים שציינתי.
דעתי היא לא תורה מסיני, ואני לא מכיר אף אחד שדעתו היא דבר אלוהים חיים.
אנחנו חיים בעולם שכמעט כל דבר בו הוא נתון לויכוח ובסופו של דבר אנשים צריכים לעשות את ההחלטות שלהם לפי ההשכלה, הידע והנסיון שצברו בחיים. כל אלה אומרים לי שאין הגיון בנושא הזה.
ברור לי שהדעה שלי היא פשוט כך - דעה, ולא עובדה.
שוב, זו דעתי. שמעתי מערכות יקרות וקיבלתי הדגמות. אני בסופו של דבר לא חירש. אני לא יודע אם אני מגיע לרמות של אודיופילים מדופלמים, אבל בפירוש לא שמעתי הבדלים. אני מסתייג שוב ואומר, אני לא מחשיב את עצמי ל-AUTHORITY בתחום.
זו דעתי האישית, צריך לקחת אותה עם הסייגים שציינתי.
דעתי היא לא תורה מסיני, ואני לא מכיר אף אחד שדעתו היא דבר אלוהים חיים.
אנחנו חיים בעולם שכמעט כל דבר בו הוא נתון לויכוח ובסופו של דבר אנשים צריכים לעשות את ההחלטות שלהם לפי ההשכלה, הידע והנסיון שצברו בחיים. כל אלה אומרים לי שאין הגיון בנושא הזה.
ברור לי שהדעה שלי היא פשוט כך - דעה, ולא עובדה.
- MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
עפר,
אתה שוכח לציין שאותו יבואן נתן לך את הכבל בכלל לבדוק על הפלזמה שלך, אחרי שהוא טען שאצל לקוח זה עשה הבדלים של עשרות אחוזים באיכות התמונה, מפה זה התחיל.
אז גם הסתכלת, צפית ואפילו ניסית למדוד את ההבדלים הללו בוידאו.
הניסוי שלך באודיו, היה אח"כ....
על המערכת אודיו והאוזן שלך, אפשר להתווכח.
על מערכת הוידאו, ציוד הכיול והמדידה והעין שלך, מעט מאוד יעיזו....
אתה שוכח לציין שאותו יבואן נתן לך את הכבל בכלל לבדוק על הפלזמה שלך, אחרי שהוא טען שאצל לקוח זה עשה הבדלים של עשרות אחוזים באיכות התמונה, מפה זה התחיל.
אז גם הסתכלת, צפית ואפילו ניסית למדוד את ההבדלים הללו בוידאו.
הניסוי שלך באודיו, היה אח"כ....
על המערכת אודיו והאוזן שלך, אפשר להתווכח.
על מערכת הוידאו, ציוד הכיול והמדידה והעין שלך, מעט מאוד יעיזו....
- aloni
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
בתשובה לשאלה המקורית הסיבה לשיפור היא לא ייצוב המתח אלא אקוליזציה מסויימת שהכבלים עושים (אם ברמה הטונאלית ואם ברמות אחרות כגון מוזיקליות רוחב-פס וכו')michael123 כתב:היי
קראתי לא במקור אחד (stereophile, What Hi*Fi למשל) שכבל חשמל יכול לשפר את ה-sound אבל אני לא ממש משתכנע
הרי יש בכל מכשיר (אצלי לפחות) שנאי ענק טורואידלי, capacitors, וכו'
זה שצריך מייצב מתח היה ברור לי - במיוחד בחורף ובקיץ כאשר הספקה של חברת חשמל לא סדירה
מיכאל...
HiFiMusic IL
- aloni
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
אין לי שמץ של מושג.
והאמת שזה לא כל כך מעניין אותי.
והאמת שזה לא כל כך מעניין אותי.
HiFiMusic IL
- aloni
-