חיבור מחשב לפלזמה - מה שונה בין DVI ל VGA ובין DVI ל HDMI

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #41 

adam5 כתב:במסך של LG צריך לעשות משהו מיוחד
כדי לא לקבל overscan או משהו כזה?
איך אני יודע שיש לי באמת מיפוי 1:1?
(ומה לגבי השאלה שלי ממקודם?)
...
אני לא מכיר את ה LG (במקרה יש לי מסך של סמסונג אז משם אני יודע)
אתה צריך לקרוא בהוראות של המסך.

כדי לבדוק שבאמת אתם עובדים ב NR ו PixelMapping1:1 מלא אז משתמשים בתוכנה מאוד פשוטה שבודקת את זה שנקראת Monitor Test ונמצאת באתר הבא:
http://tft.vanity.dk
שימו לב שצריך להוריד את ה Executable Mode שלה
אור במאמר שלו מסביר איך להשתמש ולהבין שבאמת אתם במוד עבודה נכון

adam5
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 100
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #42 

נשמע מגניב, תודה

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #43 

adam5 כתב:אוקיי, תודה! את המאמר על NR קראתי
ובגלל זה הדיבורים על 720P נראו לי מוזרים...

אני מחבר דרך VGA על 768*1366,
בגלל שבחיבור HDMI אין NR אלא רק 720P...
אני בוחר בתדר 60HZ, לא ראיתי אפשרות 60P...
אז אני מבין שאני בסדר...

בקשר לנקודה שהעלית לגבי איזה תדר עדיף זה באמת מעניין אותי,
אם יש סרט שיש בו נניח 24 פריימים לשנייה,
מה עדיף 50HZ או 60HZ?
...
אכן זה כנראה בסדר (בדר"כ בהגדרות הכרטיס מסמנים רק את ה interlaced וזה נכתב 30i,25i או 50i,60i)
כדי להיות בטוח אז ברוב המסכים יש אפשרות להציג על המסך מהו האות הנקלט (אצלי זה כפתור בשלט שקרא Info) וכך ניתן לראות מהי הרזולצייה ומה התדר שמתקבל
ראו לדוגמה את תמונות בשרשור הבא:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=

בקשר למה עדיף 50Hz או 60Hz אז יש שתי תשובות הפשוטה והמסובכת
הפשוטה אומרת שלא תרגיש בהבדל לכן זה לא משנה
המסובכת אומרת שזה תלוי מה ה FrameRate של הסרט אותו אתה מנגן
נניח שהסרט הוא ב 25hz אז עדיף להגדיר 50Hz ועם הסרט הוא 30Hz אז עדיף להגדיר 60Hz
עכשיו רוב הסרטים הם בכלל 24Hz ואז עדיף להגדיר 48Hz או 72Hz (במידה והמסך והכרטיס תומכים בזה) ואפילו זה לא הסוף כי צריך לראות שכרטיס המסך יודע לסנכרן את הרענון שלו לקצב הרענון של הסרט המנוגן

בקיצור,
אתה הרי לא תשנה בכל סרט את קצב הרענון של המסך אז אני ממליץ על 60Hz רק מכיון שזה יותר רענונים לשנייה

שלא תגיד שלא הזהרתי אותך שזאת שאלה מסובכת

adam5
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 100

שליחה #44 

תודה, נראה לי שאני אשאר על ה-60HZ...

amitgba
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
נתן תודות: 6 פעמים

שליחה #45 

osherov כתב:

בכרטיסי המסך היחסית מתקדמים ניתן להגדיר את הדברים הבאים:
-רזולוציות שונות ומשונות כגון 1366x768, 1920x1080 וכו (לא כל כרטיס תומך בכל רזולוציה)
...

אריה, האם בעזרת כרטיס 7600GS של POINT OF VIEW אני אוכל לקבל NR [המסך שלי יהיה טושיבה C3500 שתומך בNR דרך VGA ] ?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #46 

amitgba, בכרטיסים של NVIDIA יש לך 2 מקומות שבהם אתה מגדיר את הרזולוציה. המקום הראשון הוא עבור שולחן העבודה והשני עבור הצגת ווידאו. ההגדרות אינן תלויות אחת בשניה והאפשרויות הן קצת שונות בין XP ל vista (הדרייבר של XP עשיר יותר באפשרויות).

לכן אתה צריך לבדוק מה ניתן להגדיר בכל מקום. אני לא חושב שצריכה להיות בעיה אבל אני לא מכיר את המסך שיש לך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #47 

amitgba כתב:
osherov כתב:

-רזולוציות שונות ומשונות כגון 1366x768, 1920x1080 וכו (לא כל כרטיס תומך בכל רזולוציה)
...

אריה, האם בעזרת כרטיס 7600GS של POINT OF VIEW אני אוכל לקבל NR [המסך שלי יהיה טושיבה C3500 שתומך בNR דרך VGA ] ?
...

מה ה NR של המסך הזה 1366x768 או 1920x1080 ?

alonfo
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 78
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #48 

מה זה "כמו שנאמר בשרשור אז חיבור VGA (חיבור D-Sub) שהוא RGB אנלוגי הוא איכותי מאוד ומסוגל לספק את כל התמיכה ב HD "

אני מכיר את החיבור VGA הרגיל (D-Sub), אבל מה זה חיבור VGA ל-RGB ?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #49 

VGA הוא מונח שהשתרש בגלל שכש IBM החליטו שמגיע לנו לקבל ווידאו באיכות נורמלית הם החליטו להעביר RGB אנאלוגי עם סנכרון אופקי (H) ואנכי (V) נפרדים - כלומר RGBHV. היות והם רצו להשתמש במחבר פיזי קטן כמה שאפשר הם בחרו במחבר מסוג D-Sub עם 15 פינים. היות וב IBM הייתה תרבות שמנעה מהם לקרוא לילד בשמו הם בחרו שלא לקרוא לסטנדרט החדש שלהם RGBHV אלא VGA שזה קיצור של Video Graphic Array. למה? ככה. אולי בגלל שהתקן הקודם שלהם נקרא EGA והשתמש במחבר דומה של 9 פינים או אולי בגלל ש VGA התבסס הרבה על ה PGA (קיצור של Professional Graphic Array) שייועד ליישומים מקצועיים של CAD/CAM והדמייה רפואית.

מכל מקום מה שקרה הוא שהמונח VGA הפך למילה נרדפת למחבר הפיזי של 15 פינים ולרזולוציה של 640x480 שהייתה המקסימום שהכרטיסי ה VGA יכלו להעביר (למרות ש ה VGA המקורי יכל להעביר רק 16 צבעים ברזולוציה זו. משם הדרך לקרוא לכל RGB אנאלוגי שמועבר ממחשה בשם VGA כבר הייתה מאוד קצרה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

PopPy
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 336
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #50 

osherov תודה על ההסבר המפורט. באמת חבל שמופץ פה מידע שמרגיש כמו שטויות ויכול להטעות אחרים..
דיברת בעיקר על טלוויזיות, ויש משהו שמסקרן אותי לגבי צג LCD.
הNR של המסך שלי הוא 1680x1050, אבל אני לא מצליחה לראות כלום ברזולוציה כזו (המסך מושחר ואפשר לפעמים לראות ריצודים של העכבר). חשבתי שהאשמה היא בחיבור, מכיוון שאני עובדת עם VGA. המקור הוא בעצם בכרטיס מסך? יש דרך "לאלץ" את כרטיס המסך (ASUS O/B) לעבוד ברזולוציה הזו?

alonfo
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 78
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #51 

Catskinner כתב:VGA הוא מונח שהשתרש בגלל שכש IBM החליטו שמגיע לנו לקבל ווידאו באיכות נורמלית הם החליטו להעביר RGB אנאלוגי עם סנכרון אופקי (H) ואנכי (V) נפרדים - כלומר RGBHV. היות והם רצו להשתמש במחבר פיזי קטן כמה שאפשר הם בחרו במחבר מסוג D-Sub עם 15 פינים. היות וב IBM הייתה תרבות שמנעה מהם לקרוא לילד בשמו הם בחרו שלא לקרוא לסטנדרט החדש שלהם RGBHV אלא VGA שזה קיצור של Video Graphic Array. למה? ככה. אולי בגלל שהתקן הקודם שלהם נקרא EGA והשתמש במחבר דומה של 9 פינים או אולי בגלל ש VGA התבסס הרבה על ה PGA (קיצור של Professional Graphic Array) שייועד ליישומים מקצועיים של CAD/CAM והדמייה רפואית.

מכל מקום מה שקרה הוא שהמונח VGA הפך למילה נרדפת למחבר הפיזי של 15 פינים ולרזולוציה של 640x480 שהייתה המקסימום שהכרטיסי ה VGA יכלו להעביר (למרות ש ה VGA המקורי יכל להעביר רק 16 צבעים ברזולוציה זו. משם הדרך לקרוא לכל RGB אנאלוגי שמועבר ממחשה בשם VGA כבר הייתה מאוד קצרה.
...
תודה על התשובה המקיפה. אז אם ה-LCD שלי (C3500) מקבל NR דרך כניסת D-SUB, כל שאני צריך לעשות זה לקנות כבל D-sub - D-sub ולחבר בינהם ?
פשוט ראיתי גם שיש כבלים D-sub - RBG בשוק, האם יש לזה ייתרון עבורי ?

amitgba
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
נתן תודות: 6 פעמים

שליחה #52 

osherov כתב:
amitgba כתב:
osherov כתב:

...

...

...

1366X768

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #53 

PopPy כתב:osherov תודה על ההסבר המפורט. באמת חבל שמופץ פה מידע שמרגיש כמו שטויות ויכול להטעות אחרים..
הNR של המסך שלי הוא 1680x1050, אבל אני לא מצליחה לראות כלום ברזולוציה כזו (המסך מושחר ואפשר לפעמים לראות ריצודים של העכבר). חשבתי שהאשמה היא בחיבור, מכיוון שאני עובדת עם VGA. המקור הוא בעצם בכרטיס מסך? יש דרך "לאלץ" את כרטיס המסך (ASUS O/B) לעבוד ברזולוציה הזו?
...
צג LCD ומכשיר טלוויזיה LCD זה אותה הישות רק שאחד בדר"כ הרבה יותר גדול וגם יש לו רמקולים (שזה כמובן לא רלוונטי לענייננו) ובדר"כ לאחד יש כניסת DVI ולשני HDMI (שגם זה לא כל כך רלוונטי)

לענייננו
*האם כרטיס המסך שלך מוגדר שיוציא 1680x1050 ?
-אם כך זה מוגדר אז תנסי לראות האם אפשר לשחק בקצב הרענון של הכרטיס (בדר"כ 50Hz או 60Hz)
-אם זה לא מוגדר כך אז צריך לראות האם בכלל הכרטיס מסוגל להגיע לרזולוציה הזאת (אחד הפרמטרים החשובים כדי להגיע לרזולוציות גבוהות זה כמות הזיכרון שיש לכרטיס המסך)

*בנוסף צריך לראות האם המסך שלך בכלל יודע לקבל NR בכניסת ה VGA

*האם יש איזה סיבה שאת לא משתמשת בחיבור ה DVI ? (במידה ואין לך חיבור כזה בכלל אז קיימת סבירות שהבעיה היא בכרטיס מסך מיושן משהו שאולי לא מסוגל לעשות את העבודה "הכבדה" הזאת)

*בכרטיסים "המודרניים" ישנה דרך "לכפות" רזולוציה על כרטיס המסך (במידה והוא תומך בה) אבל זה רלוונטי בעיקר בחיבורים דיגיטליים בהם יש פרוטוקול זיהוי בין כרטיס במסך למסך עצמו ואז כרטיס המסך מאפשר לבחור רק רזולוציה אותה המסך הצהיר שהוא תומך בה.
בגלל בעיות בזיהוי לא נכון בפרוטוקול זה ניתן לכפות על הכרטיס מסך להוציא רזולוציה מסוימת למרות שהמסך "לא אמר" שהוא תומך בה

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #54 

amitgba כתב:
osherov כתב:
amitgba כתב:
osherov כתב:

...

...

...

1366X768
...

אז כמו ש Catskinner כתב אני לא חושב שתהיה לך בעייה עם זה (בתנאי שהמסך אכן יודע לקבל NR דרך ה VGA)

PopPy
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #55 

osherov כתב:
PopPy כתב:osherov תודה על ההסבר המפורט. באמת חבל שמופץ פה מידע שמרגיש כמו שטויות ויכול להטעות אחרים..
...
צג LCD ומכשיר טלוויזיה LCD זה אותה הישות רק שאחד בדר"כ הרבה יותר גדול וגם יש לו רמקולים (שזה כמובן לא רלוונטי לענייננו) ובדר"כ לאחד יש כניסת DVI ולשני HDMI (שגם זה לא כל כך רלוונטי)

לענייננו
*האם כרטיס המסך שלך מוגדר שיוציא 1680x1050 ?
-אם כך זה מוגדר אז תנסי לראות האם אפשר לשחק בקצב הרענון של הכרטיס (בדר"כ 50Hz או 60Hz)
-אם זה לא מוגדר כך אז צריך לראות האם בכלל הכרטיס מסוגל להגיע לרזולוציה הזאת (אחד הפרמטרים החשובים כדי להגיע לרזולוציות גבוהות זה כמות הזיכרון שיש לכרטיס המסך)

*בנוסף צריך לראות האם המסך שלך בכלל יודע לקבל NR בכניסת ה VGA

*האם יש איזה סיבה שאת לא משתמשת בחיבור ה DVI ? (במידה ואין לך חיבור כזה בכלל אז קיימת סבירות שהבעיה היא בכרטיס מסך מיושן משהו שאולי לא מסוגל לעשות את העבודה "הכבדה" הזאת)

*בכרטיסים "המודרניים" ישנה דרך "לכפות" רזולוציה על כרטיס המסך (במידה והוא תומך בה) אבל זה רלוונטי בעיקר בחיבורים דיגיטליים בהם יש פרוטוקול זיהוי בין כרטיס במסך למסך עצמו ואז כרטיס המסך מאפשר לבחור רק רזולוציה אותה המסך הצהיר שהוא תומך בה.
בגלל בעיות בזיהוי לא נכון בפרוטוקול זה ניתן לכפות על הכרטיס מסך להוציא רזולוציה מסוימת למרות שהמסך "לא אמר" שהוא תומך בה
...
אכן כרטיס מיושן. O/B 32MB של לוח ASUS P4S533-MX מ-2003 בערך.
מסיבה זו גם אין DVI. בכל מקרה בדקתי עכשיו ב Manual וכמו שזכרתי, מצוין רק הNR בלי להתייחס לסוג היציאה.
אין איזשהי תוכנה לשליטה בכרטיס מסך, הרזולוציה פשוט מופיעה ב- Display Settings. קצב רענון מאז ומעולם מוגדר אצלי ל- 60MHz, והרזולוציה הכי גבוהה שאני מצליחה להגיע אליה היא 1280x1024.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #56 

alonfo כתב:
Catskinner כתב:VGA הוא מונח שהשתרש בגלל שכש IBM החליטו שמגיע לנו לקבל ווידאו באיכות נורמלית הם החליטו להעביר RGB אנאלוגי עם סנכרון אופקי (H) ואנכי (V) נפרדים - כלומר RGBHV. היות והם רצו להשתמש במחבר פיזי קטן כמה שאפשר הם בחרו במחבר מסוג D-Sub עם 15 פינים. היות וב IBM הייתה תרבות שמנעה מהם לקרוא לילד בשמו הם בחרו שלא לקרוא לסטנדרט החדש שלהם RGBHV אלא VGA שזה קיצור של Video Graphic Array. למה? ככה. אולי בגלל שהתקן הקודם שלהם נקרא EGA והשתמש במחבר דומה של 9 פינים או אולי בגלל ש VGA התבסס הרבה על ה PGA (קיצור של Professional Graphic Array) שייועד ליישומים מקצועיים של CAD/CAM והדמייה רפואית.

...
תודה על התשובה המקיפה. אז אם ה-LCD שלי (C3500) מקבל NR דרך כניסת D-SUB, כל שאני צריך לעשות זה לקנות כבל D-sub - D-sub ולחבר בינהם ?
פשוט ראיתי גם שיש כבלים D-sub - RBG בשוק, האם יש לזה ייתרון עבורי ?
...
בדיוק. כל מה שאתה צריך זה לגשת לחנות אביזרי המחשב הקרובה ולקנות "כבל VGA" רגיל.

D-Sub ל RGB זה בד"כ מסתיים ב 5 מחברים נפרדים מסוג BNC. זה מיועד בעיקר לחיבור מקרנים או צגים מקצועיים. מבחינת אות RGB זה ממש אותו RGBHV שמועבר בכבל VGA רגיל ואין לזה שום יתרון מבחינתך.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #57 

PopPy כתב:אכן כרטיס מיושן. O/B 32MB של לוח ASUS P4S533-MX מ-2003 בערך.
מסיבה זו גם אין DVI. בכל מקרה בדקתי עכשיו ב Manual וכמו שזכרתי, מצוין רק הNR בלי להתייחס לסוג היציאה.
אין איזשהי תוכנה לשליטה בכרטיס מסך, הרזולוציה פשוט מופיעה ב- Display Settings. קצב רענון מאז ומעולם מוגדר אצלי ל- 60MHz, והרזולוציה הכי גבוהה שאני מצליחה להגיע אליה היא 1280x1024.
...
נראה לי שהגיע הזמן לשדרג ,אפילו במעט, את כרטיס המסך ?!

PopPy
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #58 

osherov כתב:
PopPy כתב:אכן כרטיס מיושן. O/B 32MB של לוח ASUS P4S533-MX מ-2003 בערך.
...
נראה לי שהגיע הזמן לשדרג ,אפילו במעט, את כרטיס המסך ?!
...
הגיע זמן לשדרג את כל המחשב, והוא הגיע כבר די מזמן, האמת. אבל אני מתכננת על פרוייקט קטן שכולל את החלפת המחשב הזה והוספת HTPC גם לסלון (כרגע מה שיש לי ממוקם בחדר השינה שלי), מה שדורש גם רשת אלחוטית כי כרגע יש רק מחשב אחד פעיל.. בקיצור, פרוייקט שלם שמחכה שיהיה לי זמן (ותקציב).

אין ממש טעם לשדרג כבר משהו במחשב הזה כי כמעט שום דבר לא יוכל לעבור הלאה למחשב הבא.
הכרטיס מסך - AGP, הזיכרון SDRAM/DDR, הארדיסקים IDE.. לא בדיוק מה שאני מתכננת להרכיב במחשב החדש (בהנחה שבכלל ניתן להשיג לוחות כאלה היום שלא ביד שניה).

יאיריאיר
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 330

שליחה #59 

adam5 כתב:אוקיי, תודה! את המאמר על NR קראתי
ובגלל זה הדיבורים על 720P נראו לי מוזרים...

אני מחבר דרך VGA על 768*1366,
בגלל שבחיבור HDMI אין NR אלא רק 720P...
אני בוחר בתדר 60HZ, לא ראיתי אפשרות 60P...
אז אני מבין שאני בסדר...

בקשר לנקודה שהעלית לגבי איזה תדר עדיף זה באמת מעניין אותי,
אם יש סרט שיש בו נניח 24 פריימים לשנייה,
מה עדיף 50HZ או 60HZ?
...

צינתי וכתבתי לא ניתן לכוון דרך מחבר VGA 15 פינים
לפרוגרסיב 720P

באם הטלוויזיה שלך תומכת ב-60 HZ עדיף

באם יש שאלות נוספות
תעביר מפרט שלם של החומרה /כבל /מסך
בקישור נפרד כי כאן יש עומס

וזה בהבנה שהטלוויזה שלך תומכת בכלל ב-720 P

יאיריאיר
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 330

שליחה #60 

igk כתב:osherov

לפי מה שאתה אומר ומה שהבנתי לפני כל השרשור הזה זה שעם לדוגמה המסך שלי הוא סמסונג R81B עם רזולוציה של 1366X768

ומקבל NR דרך ה-HDMI2 אני צריך להגדיר בכרטיס מסך 1360X768 (זה מה שהכרטיס תומך) בשביל לראות סרטים כולל HD בצורה אופטימלית
...
לא ,
באם אתה רוצה לראות איכותי יותר
בפרוגרסיב שהטלוויזיה שלך תומכת
לכוון כמו שהבאתי לכאן תמונות

720P זה לא ולא 1360X768

שאלות נוספות בשירשור נפרד
עם פירוט החמרה /מסך /כבל

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”