CES: מורל חושפת רמקול על חדש - Fat Lady !
- zivperlman
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 65
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 0
התכונות שבגינן נבחר הקרבון פייבר הן חוזק מכני/משקל נמוך
שבאים לידי ביטוי בקשיחות גבוהה (בסיום תהליך ייצור התיבה)
היתרון המרכזי הוא שכמעט אין צורך בחיזוקים פנימיים (BRACING) וכך מרוויחים נפח פנימי
גדול יותר לעומת שימוש בעץ למשל.
מעבר לכך לקרבון פייבר יש תכונות שיכוך עצמי טובות מה שעוזר להפחתת רזוננס עצמי של התיבה, כבר במבנה החומרי הראשוני שלה.
אם היינו משתמשים בעץ לדוגמא, לאותו עיצוב חיצוני, התיבה הייתה שוקלת עשרות רבות של ק"ג יותר, והיה נוצר צורך טבעי להתשתמש בהרבה חיזוקים פניימייים.
כתוצאה הנפח הפנימי הפנוי היה יורד באופן משמעותי (וגם היינו צריכים מן הסתם להשתמש בהרבה יותר חומר שיכוך לדיפון התיבה). פועל יוצא - יצירת רמקול גדול בהרבה.
ברוב המקרים יש צורך במשקל עצמי גבוה של התיבה על מנת לעזור בשיכוך עצמי ראשוני
(ככל שהתיבה דקה יותר, היא "תצלצל" יותר)
השימוש בסיבי הפחמן מייתר צורך זה, ומפחית את כמות הדיפון/שיכוך הדרוש.
פועל יוצא מסחרי/שיווקי עקיף של המשקל הסופי הנמוך, הוא עלויות שילוח נמוכות...
דרך אגב,למי ששאל, בסיס הרמקול עשוי מיציקת אלומיניום.
זיו/morel
היתרון המרכזי הוא שכמעט אין צורך בחיזוקים פנימיים (BRACING) וכך מרוויחים נפח פנימי
גדול יותר לעומת שימוש בעץ למשל.
מעבר לכך לקרבון פייבר יש תכונות שיכוך עצמי טובות מה שעוזר להפחתת רזוננס עצמי של התיבה, כבר במבנה החומרי הראשוני שלה.
אם היינו משתמשים בעץ לדוגמא, לאותו עיצוב חיצוני, התיבה הייתה שוקלת עשרות רבות של ק"ג יותר, והיה נוצר צורך טבעי להתשתמש בהרבה חיזוקים פניימייים.
כתוצאה הנפח הפנימי הפנוי היה יורד באופן משמעותי (וגם היינו צריכים מן הסתם להשתמש בהרבה יותר חומר שיכוך לדיפון התיבה). פועל יוצא - יצירת רמקול גדול בהרבה.
ברוב המקרים יש צורך במשקל עצמי גבוה של התיבה על מנת לעזור בשיכוך עצמי ראשוני
(ככל שהתיבה דקה יותר, היא "תצלצל" יותר)
השימוש בסיבי הפחמן מייתר צורך זה, ומפחית את כמות הדיפון/שיכוך הדרוש.
פועל יוצא מסחרי/שיווקי עקיף של המשקל הסופי הנמוך, הוא עלויות שילוח נמוכות...
דרך אגב,למי ששאל, בסיס הרמקול עשוי מיציקת אלומיניום.
זיו/morel
- zivperlman
-
- עוסק בתחום

שילוב של הכל ביחד(פונקציונליות/עיצוב)
אבל כמו שנאמר בהתחלה, ביטול גלים עומדים במידת האפשר היא התכונה הראשית,
והדרך היעילה היא ע"י שבירת מקבילות בעזרת קווים עקלתוניים.
מבחינת העיצוב כמובן שזה עניין של טעם,
אבל הכיוון הכללי הוא בדומה ל SUPERCARS...
זיו/morel
והדרך היעילה היא ע"י שבירת מקבילות בעזרת קווים עקלתוניים.
מבחינת העיצוב כמובן שזה עניין של טעם,
אבל הכיוון הכללי הוא בדומה ל SUPERCARS...
זיו/morel
- ofer_dotan
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 19
- נתן תודות: 0
אהלן זיו ותודה על ההסבר בגישה .
עוד כמה חפירות :
האם ברמת התכנון תכננתם את התיבה שתיצר כמות מסויימת של רזוננס , או שהמטרה אכן הייתה להוריד את הרזוננס למינימום האפשרי ?
אם השאיפה היא אכן להוריד את הרזוננס למינימום אז למה להשתמש רק בפחמן ולא להשתמש בסיבים אחרים שיתנו קשיחת גבוהה יותר . סתם לדוגמא לשלב קוולר ביציקה.
לגבי המשקל - אם אנחנו מבטלים אין השימוש במשקל למטרות שיכוך , אז כמובן שמשקל נמול היא תכונה רצויה - האם חשבתם (או שאולי עשיתם זאת) לבנות את התיבה בצורה יעילה יותר כמו ליבת כוורות , או ליבה מרואסל לדוגמא שכבר עשיתם בו שימוש ברמקול ?
האם אפשר לשאול איך בניתם את גוף הרמקול ? האם מדובר בתבנית עם גרעין או עבודה ביציקת ואקום על מודל ?
אני רק רוצה להבהיר , אני חופר בעניין של החומרים האלו , לא כי אני מחפש להעביר ביקורת , אלה להיפך , בגלל שעבדתי הרבה שנים עם החומרים האלו , ובניתי המון מוצרים ומודלים מקרבון הנושא מעניין אותי ...
מעבר לכל זה , מתי אפשר לראות\לשמוע את היצירה אצלכם במפעל ?
עוד כמה חפירות :
האם ברמת התכנון תכננתם את התיבה שתיצר כמות מסויימת של רזוננס , או שהמטרה אכן הייתה להוריד את הרזוננס למינימום האפשרי ?
אם השאיפה היא אכן להוריד את הרזוננס למינימום אז למה להשתמש רק בפחמן ולא להשתמש בסיבים אחרים שיתנו קשיחת גבוהה יותר . סתם לדוגמא לשלב קוולר ביציקה.
לגבי המשקל - אם אנחנו מבטלים אין השימוש במשקל למטרות שיכוך , אז כמובן שמשקל נמול היא תכונה רצויה - האם חשבתם (או שאולי עשיתם זאת) לבנות את התיבה בצורה יעילה יותר כמו ליבת כוורות , או ליבה מרואסל לדוגמא שכבר עשיתם בו שימוש ברמקול ?
האם אפשר לשאול איך בניתם את גוף הרמקול ? האם מדובר בתבנית עם גרעין או עבודה ביציקת ואקום על מודל ?
אני רק רוצה להבהיר , אני חופר בעניין של החומרים האלו , לא כי אני מחפש להעביר ביקורת , אלה להיפך , בגלל שעבדתי הרבה שנים עם החומרים האלו , ובניתי המון מוצרים ומודלים מקרבון הנושא מעניין אותי ...
מעבר לכל זה , מתי אפשר לראות\לשמוע את היצירה אצלכם במפעל ?
יופי בעיני המתבונן...
לכל מי שלא התלהב מהעיצוב של הרמקולים , מומלץ לשקול מחדש ולעיין בתמונה רשמית ראשונה שמשחררת חברת מורל :
http://www.morelhifi.com/media/press_home_17.html
http://www.morelhifi.com/media/press_home_17.html
-
MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- ofir-harlev
- חבר ותיק

- תגובות: 2716
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים

וואו...מאחורה הרמקול הזה פשוט מדהים
...מאוד מזכיר את הבחור מ ALIEN
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78804
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
- oferlaor
- מנהל

shaymomo,
קטעים איתך, הם יצרן רכיבים - הכל מיוצר בארץ עד כמה שאני יודע, כולל אפילו ה-CROSS...
קטעים איתך, הם יצרן רכיבים - הכל מיוצר בארץ עד כמה שאני יודע, כולל אפילו ה-CROSS...
- oferlaor
- מנהל

- zivperlman
-
- עוסק בתחום

נשמח להבין איך הגעת למסקנה הזאת.shaymomo כתב:חתיכת רמקול וחתיכת מחיר. בטח רק את התיבה מייצרים בארץ ואת הרמקול עצמו הם קונים מסין - 2 בשקל...